Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ensimmäinen PXI-alusta sotilasradioiden kehitykseen

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja Umkhonto, 28.01.2016.

 1. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,335
  Tykkäykset:
  1,790
  Pisteet:
  156
  Ensimmäinen PXI-alusta sotilasradioiden kehitykseen
  28.1.2016 10:15
  [​IMG]
  Keysight Technologies vie PXI-pohjaista kehitystä ja testausta laajempaan käyttöön. Yhtiö on esitellyt ensimmäisen avoimen PXI-referenssialustan militaari- ja viranomaisradioiden kehitykseen.

  Uusi alusta on tuttuun PXI-tapaan modulaarinen. Järjestelmä skaalautuu kehitystarpeiden mukaan kanavatarpeen ja kaistanleveyksien suhteen. Erikoisradioissa pitää lisäksi tukea monia vanhempia (legacy-) tekniikoita, mihin PXI-pohjainen ratkaisu taipuu hyvin.

  Alusta tukee perinteisiä analogisia ja digitaalisia radiostandardeja sekä standardipohjaista signaalien generointia ja analyysiä. Tuki löytyy myös tuleville LTE-viranomaisradioille. Kaistanleveys yltää parhaimmillaan 160 megahertsiin.

  Alustan laiteskaala yltää edullisesta CXA-sarjan M9290A-signaalianalysaattorista hyvin suorituskykyiseen M9393A-vektoripiirianalysaattoriin. Ohjelmistot kattavat standardimittaukset AM-, FM- ja digitaalisissa viranomaisradioissa APCO P25 sekä TETRA. Erillinen M9560A-kirjasto on käytössä audiosignaalien generointia ja analyysiä varten.

  Alustasta löytyy enemmän tietoa Keysightin sivuilta.

  http://etn.fi/index.php?option=com_...ilasradioiden-kehitykseen&catid=13&Itemid=101
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,311
  Tykkäykset:
  9,204
  Pisteet:
  1,286
  Olen innoissani, todella innoissani. Vielä kun ymmärtäisi, mistä olen innoissani ;):).
  Eli tällaiselle kaverille, jolle Venttiseiska ja Virve ovat viestilaitteiden aatelia, niin tarttis vähän suomentaa. Minkäslaisia käytännön ratkaisuja tästä sotilaalle koituu?
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 4. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,105
  Tykkäykset:
  1,660
  Pisteet:
  1,286
  Softaradio. Mieti että venttiseiskan sijasta kannata älypuhelimen kokoista kapulaa taskussa, taikka mitä yleensäkkin elektronikaan miniaturisointi tuo mukanaan taikka mitä hyötyä signaalin prosessoinnista on verrattuna vanhaan venttiseiskaan. Tietysti kaikille nuo salat eivät avaudu, mutta ei ole tarpeenkaan kun kaikki sotilaat eivät ole insinörtti tasoisia miehiä.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 5. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,555
  Tykkäykset:
  1,716
  Pisteet:
  1,286
  Joku vois todella hieman avata tuota. Itse kuvittelen jotain tekniikasta ja radiotekniikastakin tietäväni, mutta tuo PXI ei kyllä avaudu mulle yhtään. PXI ilmeisesti liittyy jollain tapaa PCI-väylään.

  @JR49 Venttiseiska, VIRVE ja TADIRAN-radiot tulevat olemaan viestilaitteiden aatelia vielä pitkään. Ohjelmistoradiot tulevat ja ovat osittain tulleetkin, toki täysiveriseen ohjelmistolla määritettyyn radioon on vielä matkaa. Radioetupään (lähetin/vastaanotin) osalta on paljon vielä kehitettävää. Ohjelmistoradiossa voidaan ohjelmistolla muuttaa radion ominaisuuksia. Eli yhdessä laitteessa voidaan saada sekä venttiseiskan että VIRVEn ominaisuudet tai vaihtaa niitä muuttamatta itse laitteistoa. @ctq hieman liioittelee. Ohjelmistoradio ei sinänsä tarkoita itse laitteen koon pienentymistä se tulee yleisesti elektroniikan kehittymisestä. Nykyiset ohjelmistoradiotuotteet kuten Harris yhtiön radiot ovat kooltaan about samaa tasoa kuin vanhat kenttäradiot ja sitä ne tulevat olemaan vielä pitkään.

  Esimerkkinä ohjelmistoradiosta Suomessa on PV käyttöön tuleva M18 viestijärjestelmä joka siis YVI1/2 systeemien korvaaja.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 6. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,105
  Tykkäykset:
  1,660
  Pisteet:
  1,286
  ctg ei ctq!

  Ottaa, ja lukee sitä lausetta uudestaan, pilkku puuttui mukanaan ja taikka sanojen välistä. En liioitellut yhtään. Elektronikaan miniaturisointista puhuin ihan selkeästi ja sen tuomista hyödyistä!
   
 7. markkupim

  markkupim Alokas

  Liittynyt:
  31.01.2016
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  0
  PXI helpottaisi kaiken järjen mukaan häirintä ja radiotiedustelu yms kalliiden räätälöytyjen systeemien edullista nörtti- militarisointia.

  Esim gnuradiopohjaisia virityksiä.

  Kyyti on nykyään aika kylmää - Tetraa pystyy kuuntelemaan joten kuten ...
  http://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-tutorial-listening-tetra-radio-channels/

  kunhan on pc rautaa ja siis nyt myös mil paketoituna PXI väylällä mihin "kaikkea kivaa".
   
 8. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,555
  Tykkäykset:
  1,716
  Pisteet:
  1,286
  Siis kyllähän TETRA (suom. VIRVE) liikennettä voi seurata. Liikenne on salattua eli ilman salauksen purkua kuuntelemaan ei pysty. Artikkelissa ilmeisesti oli kyse salaamattomasta liikenteestä. Laitteena oli melko normi radioskanneri.
   
 9. mmj

  mmj Korpraali

  Liittynyt:
  06.02.2016
  Viestejä:
  11
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  1
 10. PM

  PM Alikersantti

  Liittynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  59
  Tykkäykset:
  32
  Pisteet:
  6
  PXI-laitteita käytetään tavallisesti nopeissa mittaus ja ohjaussysteemeissä. Laitteisto koostuu PXI-rungosta johon asennetaan moduleja, esim. mittauskortteja. Rungossa voi olla myös tietokoneen sisältävä moduli jossa pyörii käyttöjärjestelmä ja mittausohjelmisto. Toinen vaihtoehto on MXI -linkki PXI-rungon ja erillisen tietokoneen välillä. PXI -runko on tavallisesti pöytäkoneen kokoinen.
   

Jaa tämä sivu