Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hyviä uutisia Suomesta - kansallista "hyvä me" -selkääntaputtelua

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Mustaruuti, 27.06.2016.

 1. TT

  TT Kapteeni

  Liittynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  576
  Pisteet:
  76
  No kiitos kaunis, tackar och pockar, muissa netin syövereissä välillä huitelemassa, mutta kiva kuulla että tännekin mahtuu vielä kotoiseen pöytään. :)
   
  Soldierblue tykkäsi tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,582
  Pisteet:
  316
  Osoitettakoon että TT tykkää mennä henkilöhahmoihin. Tämä on vähintään toinen kerta kun hän mainitsee minut yleisesti nimeltä, viittaamatta tarkemmin mihinkään kirjoittamaani kommenttiin. Puolustuksekseni sanon että hän ei voi mitenkään ymmärtää kunnioitukseni taikka inhoni (molempien) täyttä kirjoa Suomea kohtaan. Hän ei tunne minua, enkä minä häntä, enkä haluakaan tuntea (huom. en halua tuntea 99%:a ihmisistä). Ehkäpä tänne voisikin perustaa ketjun "Huonot uutiset Suomesta" (mikä olisi käytännössä päivittäisen uutisvirran toistoa - päivittäiseet uutiset ovat muuten syystäkin päänsääntöisesti negatiivisia), tai vaikkapa "Kuinka Suomi petti minut", "Kuinka petyin Suomeen", "Miksi olen pettynyt Suomeen", "V*tun Suomi" jne. Toivottavasti kukaan täällä ei ajattelisi sellaisen ketjun olevan epäisänmaallista keskustelua. Toki satuilijoita riittää maailmassa ja netissä, eikä kaikkea siinä ketjussa pitäisi purematta niellä AIVAN KUTEN EI EHKÄ TÄÄLLÄKÄÄN.

  On tehtävä pesäero hyvään uutiseen kohdistuvan kritiikin, off-topicin ja huonon uutisen välille. On olemassa kiistattomasti hyviä uutisia Suomesta. Sitten on sellaisia joiden "hyvyys" ei välttämättä ole yhdenkään toisen suomalaisen ansiota. On myös olemassa uutisia, jotka herättävät oikeudettomasti liikaa positiivisuutta, ja jotka tuleekin ampua alas - oikealle korkeudelle jos ei maahan asti tai maan sisään.

  Se, että läjä suomalaisia tiedemiehiä ratkaisee yhdessä jonkin vaikean ongelman, edistäen esim. kamppailua jotain maailmanlaajuista tautia vastaan - sellaisesta voi tuntea hieman ylpeyttä.

  Se, että joku yksittäinen suomalaissyntyinen ihminen tekisi saman, on väheksyttävämpää kansallisesti. Siitä ei saa antaa teelusikallista enempää kansallista kunniaa, vaan kaikki kunnia menee silloin sille yhdelle ihmiselle. Jätettäköön se sen yksilön saneltavaksi kuinka paljon hän haluaa antaa krediittiä kotimaalleen menestymisensä johdosta.

  Se, että joku laulaja menestyy kansainvälisessä lauluskabassa, se on sitä kansallisylpeyden alinta kastia minun silmissä. Kivat hänelle, mutta maailmassa on paljon hyviä laulajia. Laulutyyli ja -suoritus ovat makuasioita. Jälleen kysyttäkööt voittajayksilöltä kuinka paljon krediittiä hänen voitosta tulee antaa kotimaalleen.

  Urheilijat ovat hieman samaa sakkia. Hyväkuntoisia ihmisiä on paljon mutta onneksi urheilusuorituksia voi mitata tarkasti. Ja silloin kun pienestä maasta lähtöisin oleva tiimi voittaa suurvaltion tiimin, on väkisinkin tunnettava pientä mielihyvää.

  Talvisotaa suurempaa kansallista kunniaa ei olekaan, mutta se kunnia kuului täysin Talvisodan sukupolvelle. Meillä jäljemmillä madoilla on hädin tuskin oikeutta ryömiä niiden maiden päällä joilla meidän isoisät kaatuilivat, mutta samaan aikaan meidän PITÄÄ talloa sillä maalla hymy naamalla ja täydestä ilosta - kukin kykynsä mukaan.

  Ehkäpä asiasta (oikeutetun kansallisylpeyden määrästä) voidaan tehdä matemaattinen funktio. Mitä suurempi määrä kansalaisia osallistuu jonkun suuren saavutuksen saavuttamiseen, sitä suurempaa kansallista ylpeyttä siitä voi tuntea. Eli tekijöinä ovat vähintään saavutukseen osallistujien lukumäärä sekä saavutuksen suuruus. Tosin ensin ylpeyttä ja saavutuksen suuruutta on voitava mitata - niille on määriteltävä suureet tai yksiköt. Onko "ylpeys" vapautuneen endorfiinin määrä ihmisessä kun hän lukee uutisen? Millaisella yhtälöllä saavutuksen suuruutta voisi mitata? :D
   
  Herman30, STI_Tactical9mm ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  11,983
  Tykkäykset:
  20,372
  Pisteet:
  1,286
  Minä "vapautin" itseni TT:n omahyväisestä alttina kirjoittelusta... ah kuinka on elämä ihanaa :p
   
  Lone Soldier ja STI_Tactical9mm tykkäsivät tästä.
 5. Soldierblue

  Soldierblue Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  902
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  @Beerfect ja @Bushmaster etkai te väkisin nyt olette syrjäntynyt pois @TT :n , ihan mukava kaveri ja huumoria...
   
 6. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  11,983
  Tykkäykset:
  20,372
  Pisteet:
  1,286
  Kyseinen TT altti voi heittää vaikka volltia...:D
   
 7. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Kapteeni

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  810
  Tykkäykset:
  1,426
  Pisteet:
  76
  Ainakin saavat maistaa hieman pakkasta:
  ...................

  Talvisodankäynninperuskurssi alkaa Jääkäriprikaatista
  2.1.2017 12.59
  Tiedote
  Jääkäriprikaati järjestää talvisodankäynninperuskurssin 9.–20.1.2017 Sodankylässä.

  Talvisodankäynninperuskurssi kehittää sotilaiden ammattitaitoa talviolosuhteissa vaadittavan taistelutekniikan käytössä ja toimintakyvyn ylläpidossa. Kurssille osallistuu noin 19 henkilöä puolustusvoimista sekä yhdeksän Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukoista ja kaksi Norrbottenin rykmentistä Ruotsista.

  Kurssin ensimmäisessä vaiheessa osallistujille koulutetaan talvisodankäynnin perusteet sekä toimintakyvyn säilyttämiseen liittyvät selviytymistaidot. Toisessa vaiheessa testataan sotilaiden osaaminen koulutetuissa kokonaisuuksissa sovelletussa harjoituksessa.

  Yhdysvaltalaisten ja ruotsalaisten sotilaiden osallistuminen talvisodankäynninperuskurssille on osa maavoimien kahdenvälistä koulutusyhteistyötä, missä mailla on molemminpuolinen mahdollisuus lähettää kouluttajia oppilaiksi toisen maan kansallisille kursseille. Kursseilta saadut kokemukset siirretään kotimaan koulutukseen ja kansallisen puolustuksen kehittämiseen. Ruotsalaiset sotilaat osallistuvat kurssille ensimmäistä ja Yhdysvaltalaiset neljättä kertaa.
   
  Sarek1, Mustaruuti, Talvela ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  662
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  76
  Kiinalaisturistien vyöry Lappiin ylitti odotukset – Finnair lisää yhteistyötä Alitripin kanssa

  Suomi koetaan turvalliseksi kohteeksi, Lapin parhaan sesongin hotellikapasiteetti tiukilla, matkailuyrittäjät haluavat laajentaa myös talvisesongin ulkopuolelle, Finnairin koneet pullistelevat matkustajia Aasian lennoilla ja Finnair rekrytoi uusia työntekijöitä. Tietojen mukaan kiinalaiset turistit ovat myös erittäin hyviä käyttämään rahaa matkalla ollessaan. Ei muuta kuin laadukasta palvelua ja tuotetta peliin ja kiinalainen mobiilimaksupalvelu soimaan. Hyvä.
   
  Fremen, Stagideus ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 9. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  4,210
  Tykkäykset:
  3,167
  Pisteet:
  1,286
  (siirsin sisällön paremmin sopivaan ketjuun.tämän voi poistaa)
   
  John Hilly tykkäsi tästä.
 10. PSS

  PSS Kersantti

  Liittynyt:
  28.07.2016
  Viestejä:
  210
  Tykkäykset:
  281
  Pisteet:
  16
  Finnair muuten kärsii ankarasta lentäjäpulasta. Väkeä koukutetaan uusiin A350-koneisiin niin aktiivisesti, ettei kaikille Kiinanlennoille aina riitä lentäjiä ja lento perutaan kokonaan. Sattuneesta syystä tiedän näin käyneen esim. 4.1. Kuinkas tällaiset pr-katastrofit kompensoidaan niille kiinalaisturisteille? Tai suomalaisille, jotka ovat jumissa Pekingissä?
   
 11. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,294
  Tykkäykset:
  792
  Pisteet:
  636
  Joo, viime viikot ovat olleet Finnairille aika vaikeita. Poikkeuksellisen paljon kaukolentoja on jouduttu peruuttamaan ja esim. Miamin reittiä lentää kuukausikaupalla liisattu Iberian kone. Kiinan Chongqing on tauolla koko kevään jne...
  Syyksi on mainittu lentäjien koulutus uuteen konemalliin sekä joissain peruutuksissa lentäjien puute, ylityökiellon ja vast ay-rajoitusten vuoksi. Kts Lentopostin juttu aiheesta.
   
 12. hansai

  hansai Kenraali

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  2,181
  Tykkäykset:
  3,515
  Pisteet:
  636
  Loistava suoritus Mäkisen teamiltä!

  Monte on vaikea kisa ja ei avaa auton nopeutta. Ruotsista saadaan parempaa tietoa nopeudesta.

  Tärkein asia Jari-Matin suulla..

  http://www.iltasanomat.fi/ralli/art-2000005056274.html?ref=rss
   
  Fremen tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu