Immosen englanninkielinen julistus Facebookissa, heinäkuu-15

Olli Immonen
15 min · Muokattu ·
Kyselin joitakin viikkoja sitten Yleisradion hallintoneuvoston jäsenen roolissa täällä Facebookissa sitä, osaako kukaan mainita nimeltä edes yhtä kansallismielisesti tai konservatiivisesti ajattelevaa Ylen toimittajaa? Minä en nimittäin ole sellaista vielä löytänyt vaikka olen yrittänyt asiaa selvitellä. Sen sijaan monikultturistisen ja arvoliberaalin ajatusmaailman jakaviin toimittajiin törmää jatkuvalla syötöllä. Kysyin päivityksessäni myös sitä, miten kukaan ajatteleva ihminen voisi kuvitella julkisrahoitteisen Ylen olevan kykenevä tai edes halukas tuottamaan puolueellisesti riippumatonta ja tasapuolisesti koko kansaa palvelevaa tietoa, kun kaikki sen toimittajat näyttävät olevan poikkeuksetta kallellaan poliittisesti yhteen suuntaan. Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) vastasi minulle jokin aika sitten julkilausumassaan, että Ylen ohjelmatyöntekijöitä velvoittaa Yle-laki, jossa Ylen tehtävä on tukea mm. monikulttuurisuutta. Antaako YOT vastauksessaan siis ymmärtää, että Ylen palveluksessa ei nimenomaan nykyisen Yleisradiota koskevan lainsäädännön vuoksi voi esiintyä lainkaan kansallismielisiä ja konservatiivisia toimittajia? Mikäli näin on, niin lainsäädäntö nykyisellään syrjii törkeällä tavalla muita kuin punavihreitä ja arvoliberaaleja toimittajia. Asian selvittämistä on syytä jatkaa.
 
Eliitin ja median muodostama monikulttuuriklikki pyrkii savustamaan jokaisen heidän kanssaan erimieltä olevan toimijan pois politiikasta ja julkisuudesta. On hölmöyttä kuvitella "tämän päivän terminologian ja retoriikan" kelpaavan, kunhan Immoset ja Halla-ahot on vaiennettu.
.

Halla-Aho tekee työtä eikä hän ole tyhmä kuin vasemman jalan saapas.
 
Se on selvää, että poliittiset toimijat pyrkivät muuttamaan keskustelua esimerkiksi leimaamalla vastapuolen kielenkäyttöä. Se on nimenomaan yksi syy miksi Immosenkin tulisi retoriikassaan olla tarkkana, mutta tosin, Immonenhan on hengaillut SVL:n kanssa joten ehkä hän on vain rehellinen.
 
"Are you now or have you ever been a member of the Communist Party"

https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism


Olli Immoselta uusi avautuminen FB:ssa – professori tyrmistyi: ”Niitä ei voi eikä pidä kysyä”
1438913541115.jpg

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kyselee Facebookissa toimittajien puoluetaustojen perään. (KUVA: Markku Ulander)

Julkaistu: 7.8. 12:56 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438913542801.html

Hallintotieteiden tohtori Teuvo Pohjolainen muistuttaa, että työntekijöiden puoluekantoja ei saa kysyä, koska se rikkoisi yksityisyyden suojaa.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kyselee Facebookissatoimittajien puoluetaustojen perään.

– Kyselin joitakin viikkoja sitten Yleisradion hallintoneuvoston jäsenen roolissa täällä Facebookissa sitä, osaako kukaan mainita nimeltä edes yhtä kansallismielisesti tai konservatiivisesti ajattelevaa Ylen toimittajaa. Minä en nimittäin ole sellaista vielä löytänyt vaikka olen yrittänyt asiaa selvitellä, Immonen kertoo Facebookissa.

– Sen sijaan monikultturistisen ja arvoliberaalin ajatusmaailman jakaviin toimittajiin törmää jatkuvalla syötöllä, kansanedustaja jatkaa.

Immonen kertoo kyselleensä asiaa myös Ylen ohjelmatyöntekijöiltä.

– Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) vastasi minulle jokin aika sitten julkilausumassaan, että Ylen ohjelmatyöntekijöitä velvoittaa Yle-laki, jossa Ylen tehtävä on tukea mm. monikulttuurisuutta. Antaako YOT vastauksessaan siis ymmärtää, että Ylen palveluksessa ei nimenomaan nykyisen Yleisradiota koskevan lainsäädännön vuoksi voi esiintyä lainkaan kansallismielisiä ja konservatiivisia toimittajia? Mikäli näin on, niin lainsäädäntö nykyisellään syrjii törkeällä tavalla muita kuin punavihreitä ja arvoliberaaleja toimittajia. Asian selvittämistä on syytä jatkaa, hän sanoo.

Julkisoikeuden asiantuntija tyrmistyy kansanedustaja Immosen kyselyistä.

– Tällaisia asioita ei ole sopivaa kysellä eikä niitä voi eikä pidä edes kysyä, sillä ne kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin. Tällaisten asioiden selvittely on lisäksi mahdotonta, sillä jokaisella on oikeus myös muuttaa poliittisia näkemyksiään, Itä-Suomen yliopiston julkisoikeuden emeritusprofessori, hallintotieteiden tohtoriTeuvo Pohjolainen sanoo.

Hänen mielestään Immonen on käsittänyt Ylen hallintoneuvoston työn väärin.

– Yleisradion hallintoneuvosto seuraa toiminnan yleisiä linjoja eikä yksittäisten työntekijöiden kantoja, Pohjolainen huomauttaa.
Petri Turunen
 
Hallintotieteiden tohtori Teuvo Pohjolainen on aloittanut uransa Imatran paperitehtailla 60-luvulla ja toiminut Tampereen yliopistolla 70-80-luvuilla. Paljon ansiomaterialia sananvapauden ja yksilönoikeuden alueelta.
Mahtuuhan siihen aina joitain hutilaukauksiakin kuten... http://www.tiede.fi/keskustelu/4002105/ketju/oikeustieteilijoiden_emamunaus

Enivei, yksityisyyden suojaa ei riko se, että kysytään jotain vaan vasta se jos pakotetaan kertomaan. Kyllähän toimittajan puoluekantaa saa kysyä, mutta toimittajan ei sitä tarvitse kertoa. Kyse on vain siitä että yksityisyyden suojaa koetellaan mutta ei rikota. Tietääkseni kysymistä ei ole kriminalisoit, enkä muutenkaan avointa keskustelua pidä mitenkään sopimattomana.
Jäin vaan pohtimaan että mitä puoluekantaa herra mahtaa edustaa ? Onhan se mahdollista että sympatioita on "voimakkaasti asenteellisten" toimittajien suuntaan - ihan vaan yksilönoikeuksien nimissä.


.
 
Nyt ensimmäinen yleläinen avautuu (Pressiklubi)

Pressiklubi
2 t ·


Kesän jälkeen alamme jälleen hiljalleen palailemaan linjoille, terveeks vaan!

Ja onhan tässä jo asioita tapahtunutkin. Kansanedustaja Olli Immonen muun muassa on kysellyt kahteen otteeseen, että eikö Ylessä ole yhtään kansallismielistä ja konservatiivista toimittajaa. Kansanedustaja, etsintänne on päättynyt! Allekirjoittanut on noita molempia mitä suurimmassa määrin.

Rakastan suomalaista luontoa ja haluan siksi säästää sen kaikelta tarpeettomalta turmelemiselta. Rakastan suomalaisia kansana, riippumatta siitä mitä uskontoa he tunnustavat tai millä mantereella he ovat syntyneet. Rakastan suomalaisia tapoja, joihin kuuluu ennen kaikkea se, että jokaista arvioidaan tekojensa mukaan, ei ihonvärin, uskonnon tai jonkun muun tekojen mukaan. Rakastan suomalaista kulttuuria ja taidetta, sekä niiden kykyä uudistua ja haastaa aikaisempaa taidetta. Aiemmin tehty, upea ja vahva taide ei tästä kärsi, vaan jalostuu vuoropuhelussa entisestään. Rakastan Suomen kykyä ja halua kehittyä kansakuntana kaiken aikaa esimerkiksi tasa-arvon alueella: meistä on itsenäistymisestämme alkaen tullut kaiken aikaa parempia ja parempia ihmisiä, jotka eivät halua sortaa ketään tai viedä keneltäkään samoja oikeuksia, joita jokainen meistä itselleen vaatii. Lyhyesti sanoen: olen kansallismielinen, Suomen rakastaja.

Kaikki edellä esittämäni on Suomen todellisuutta. Tästä Suomi syntyy, elää ja hengittää. Haluan myös, että kaikki tämä säästyy. Olen siis myös erittäin konservatiivinen. En halua, että radikaalit turmelevat korvaamattoman luontomme. En halua, että suomalaisen taiteen kehitys tukahdutetaan. En halua, että Suomeen tuodaan rotu- ja uskontoennakkoluuloja, jotka korvaavat hyvin toimineen "jokaiselle tekojensa mukaan" -ajattelun. Olen siis konservatiivinen - haluan pitää nämä ja monet muut hyvän maamme hyvät puolet olemassa.

Tässä siis olen, kaipaamasi toimittaja. Minuun saa yhteyden maanantaista 17. päivä alkaen osoitteesta [email protected] tai aikaisemmin esimerkiksi tämän palstan kautta.

Parhain terveisin,

Janne Zareff

https://www.facebook.com/ylepressiklubi?fref=nf
 
Väärin. Kyse on nimenomaan siitä, että Immonen käyttää menneiden aikojen retoriikkaa. Se ei toimi enää nykyään kuin pienelle marginaalille ja syy on se, että suomalainen on jo sen verran kuitenkin sivistynyt, että EI halua samaistua "kolmannen valtakunnan" linjanvetoihin. Menneen ajan retoriikka edustaa juuri tuota virhettä.
Immosen ei todellakaan ollut pakko heittäytyä tuolle linjalle, mutta hän teki valinnan. Seuraavaksi on persujen siirto ja valintaa on tehtävä, jotta nimenomaan se poliittinen linja selkeytyy.

Huomautan vielä että Halla-ahoa ei kannata sekoittaa tähän Immosen laukaisuun. En ole huomannut Halla-aholla "kolmannen valtakunnan" tyylisiä laukaisuja. Mielestäni hän osaa pelin ja pelaa sitä tämän päivän säännöillä. Puhuu asiaa, suoraan ja selkokielellä.

.

Väärin ja väärin...

En ole pitänyt Immosen tekstejä mitenkään erityisen karkeana...enkä missään tapauksessa edes oikeistolaisena. Minä ymmärsin kertalukemalla että Immosen blogissaan esittämä taistelu monikulttuurisuuteen liittyviä järjettömyyksiä vastaan rajoittuu poliittiseen retoriikkaan, eikä hän ole missään tapauksessa ryntäämässä ase kädessä kaduille mellakoimaan. Vielä vainoharhaisempi saa olla jos kirjoitusten perusteella kuvittelee Immosen olevan "kolmannen valtakunnan" kannattaja, fasisti tai natsi jne..

Immonen ja koko persuspuolue on poliittiselta ohjelmaltaan enemmänkin vasemmistoa kuin oikeistoa. Juuri siksi vihersosialisteilla (esim. toimittajilla, mamujen kellokkailla yms. puolueaktiiveilla) on meneillään kampanja jolla koetetaan osoittaa persut oikeistolaisiksi. Ja samalla halutaan lyödä ns. monikulttuurisuuden ongelmiin kriittisesti suhtautuviin (ääri)oikeistolainen leima..Erityisesti demareilla on hirveä hätä oman puolueensa kannatuksesta. Joka kuukausi, kuukauden perään, kannatus putoaa lähemmäksi 10% rajaa. Duunarit ovat siirtyneet persujen kannattajiksi ja demareihin jää lähinnä vain verkkosukkafeministit..jos ei heistäkin suurin osa karkaa trendikkäämmin sukupuolisiin vähemmistöihin suhteutuviin sateekarivihreisiin.

Henkilökohtaisesti pidän Jyväskylän riehujia jonkinlaisina vähä-älyisinä häiriköinä. Tasan tarkkaan samanlaisena yhteiskunnan pohjasakkana kuin itsenäisyyspäivänä naamareiden ja kiekkomailojen kanssa riehuneet "anarkistit" jne.. Meidän (joskus jopa liiankin) vapaaseen yhteiskuntaan mahtuu kulkemaan kaikenlaisia luusereita, liimojen haistelijoita, pikkurikollisia huumeporukoita jne. Mitään järkevästi otettavia poliittisia ajatuksia heiltä tuskin löytyy. Mielestäni on erinomaisen hyvä asia että poliisi selvittää Jyväskylän riehujien tekemiset ja saattaa jutun aikanaan oikeuden käsittelyyn. Tuskinpa heille mitään rangaistuksia annetaan joten hyvä että istuvat edes jonkun päivän pidätettyinä.
 
Vielä vainoharhaisempi saa olla jos kirjoitusten perusteella kuvittelee Immosen olevan "kolmannen valtakunnan" kannattaja, fasisti tai natsi jne......

Sanoin jo aiemmin, että en kestä yhtään noita natsiviitteitä poliitikolla. Se ruuti ei minulla henk koht pala kauaa. En aio muuttaa mielipidettäni Immosen tyylistä, johon hän on itse leimansa aiheuttanut. Oma häppee kun on joutunut valokuviin väärien tyyppien kanssa. Toiseksi, jokaikainen persu jonka itse henk koht tunnen, on entinen kokoomuslainen. Minun perspektiivistä katsottuna näyttää erittäin selkeältä. 100 km Kehä III pohjoispuolella saattaa olla toisenlaisiakin taustoja.
 
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080820148897_uu.shtml

Olli Immonen jättää puoluekokouksen väliin
Lauantai 8.8.2015 klo 07.54

Perussuomalaiset juhlistaa 20-vuotista taivaltaan tänään alkavassa puoluekokouksessaan Turussa.


Olli Immonen jatkaa lomailuaan perussuomalaisten puoluekokouksen yli.(JAAKKO VIRTANEN)

Kaksipäiväisen kokouksen yhtä odotetuinta vierasta ei Turussa nähdä, sillä taannoisella Facebook-kirjoituksellaan kohun aiheuttanut kansanedustaja Olli Immonen jättää puoluekokouksen väliin.

-Hän on alkuperäisen suunnitelmansa mukaan lomalla, perussuomalaisten työmiehenä tunnettu Matti Putkonen sanoo.

Immonen ilmoitti kirjoituksestaan syntyneen kohun keskellä lähtevänsä lomamatkalle etelän lämpöön.

Immonen on matkansa aikana ennättänyt herättää keskustelua vaatimalla Yleisradioon "kansallismielisiä tai konservatiivisia" toimittajia. Oululainen toisen kauden kansanedustaja istuu itse Ylen hallintoneuvostossa.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Kivelä (ps) tyrmäsi Immosen kirjoituksen.

- Hän on ymmärtänyt hallintoneuvoston tehtävän ja sen jäsenyyden huonosti, Kivelä sanoi Savon Sanomille perjantaina.

Soinin jatko ei uhattuna

Lauantain kohokohtiin kuuluu perussuomalaisia vuodesta 1997 johtaneen Timo Soinin linjapuhe sekä kello 13.30 käytävä puheenjohtajavaali, jossa ratkeaa, jatkaako Soini edelleen perussuomalaisten johdossa.

Soinin jatkoa pidetään käytännössä varmana, sillä vastaehdokkaana on suurelle yleisölle tuntematon Raimo Rautiola, 55. Rautiola toimii Oulun kaupunginvaltuuston varajäsenenä sekä Oulun piirin taloudenhoitajana.

Rautiola on vaatinut muun muassa markkaa takaisin.

Samassa yhteydessä valitaan myös perussuomalaisten uudet varapuheenjohtajat sekä puoluesihteeri.

Puolueen 1. varapuheenjohtajalla Jussi Niinistöllä ja puoluesihteerillä Riikka Slunga-Poutsalolla ei ole haastajia. Puolueen 2. varapuheenjohtajan Hanna Mäntylän haastaa Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo ja 3. varapuheenjohtajan Juho Eerolan puolestaan Sinisalo sekä perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Sunnuntaina vuorossa ovat perussuomalaisten ministeriryhmän selonteko ja yleispoliittinen keskustelu sekä puolueen eri toimintojen omat selonteot. Sunnuntaina valitaan myös uusi puoluevaltuusto.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
 
En pidä Jussi Halla-ahoa ääriaineksena. En varsinaisesti kannata persuja enkä äänestänyt persuja edellisissä eduskuntavaaleissa, mutta pidän heitä tarpeellisena suomalaisessa politiikassa, ja olen suositellut persujen äänestämistä monille tutuille. Tässä tekstissä oli virkistävä näkökulma.

http://www.hs.fi/politiikka/a1305975798549?jako=4369ee0657814a9ac8909625186cdad5&ref=fb-share

Rasismin leima istuu sitkeästi Perussuomalaisissa
POLITIIKKA 7.8.2015 13:07 Päivitetty: 8.8.2015 7:13
1305784692460

KOLUMNI
Yrjö Rautio
Kirjoittaja on kokenut politiikan toimittaja, joka on työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä.

Perussuomalaiset ovat joutuneet myrskyn silmään pääosin omaa syytään, mutta on Immos-kohusta alkanut kritiikki lyönyt myös yli. Yksi Olli Immonen ei tee kaikista persuista rasisteja ja fasisteja.

En pidä Perussuomalaisia puolueena rasistisena tai äärioikeistolaisena. Vielä vähemmän määreet sopivat Soiniin. Hän on rehti, hauska, älykäs ja humaani ihminen. Populisti puhuu asioista räväkästi, mutta ei ole koskaan ilkeä ihmisille. Hän on osoittanut empatiaa jopa vastustajiaan kohtaan, kun nämä ovat joutuneet kohtuuttoman lujille, kuten Jutta Urpilainen aikanaan.

Persut ovat ottaneet marttyyrin roolin nyt, kun ovat joutuneet ryöpytykseen. Se on ikiaikainen temppu, jota politiikassa käytetään, kun ei mitään muutakaan keksitä. Persujen kohtelu on ollut mediassa varsin asiallista ja tasapuolista, jopa kilttiä.


Sosiaalisessa mediassa he ovat saaneet likasankoja niskaansa, mutta osaavat he heittää niitä itsekin, jopa muita paremmin.

Suuri osa etenkin nuorista ja koulutetuista kaupunkilaisista suhtautuu persuihin jopa halveksien. Heihin kuuluu myös toimittajia. He eivät tunne lainkaan maailmaa, josta Perussuomalaisten kannatus kasvaa.

Vennamolaisuuden perintö on heille täysin vieras. He tuntevat perussuomalaisuuden vain nykyisenä kaupunkilaisena ilmiönä, joka henkilöityy Jussi Halla-ahoon, Olli Immoseen ja muihin äärilaidan kulkijoihin.

Osallistuin toimittajana Perussuomalaisten Seinäjoen puoluekokoukseen vuonna 2009. Tärkein havaintoni oli, ettei todellisuus vastannut lainkaan kuvaa, jonka julkisuus oli luonut puolueesta. Keskustelu oli maltillista ja asiallista.

Äärimmäisiä mielipiteitä ei esittänyt kukaan. Kokousedustajat olivat aivan tavallisia suomalaisia, eivät sen tyhmempiä, rumempia tai fanaattisempia kuin vaikkapa Sdp:n tai keskustan kokouksissa.

Monet tuntuvat olevan sitä mieltä, että Perussuomalaisia ei saisi olla edes olemassa. Minusta oli demokratiaa tervehdyttävää, jopa välttämätöntä, että persut saivat ensimmäisen jytkynsä vuoden 2011 vaaleissa. Minusta on aivan oikein, että heidän kykynsä kantaa hallitusvastuuta punnitaan nyt, kun he saivat jo toisen jytkynsä.

Puolueeseen on tullut Seinäjoen kokouksen jälkeen runsaasti uutta väkeä, myös ääriaineksia. En silti usko, että ääriainekset hallitsisivat myöskään tämän viikonvaihteen Turun kokousta. He ovat sittenkin pieni fraktio puolueessa. He eivät saisi yksin läpi yhtään kansanedustajaa. Siksi he loisivat Perussuomalaisissa.

Ääriainekset imevät puolueesta elinvoimansa kuin kasvi- ja eläinmaailman parasiitit. On vaikea ymmärtää, miksi Soini tämän sallii. Ainoa selitys on opportunismi. Ääriainekset tuovat muutamia kymmeniä tuhansia ääniä ja muutaman edustajapaikan.

Hinta on kuitenkin kova. Ääriainekset pilaavat koko puolueen maineen. Mutta syyllinen on myös puolueväen suuri enemmistö, nämä tavalliset ihmiset. Juuri heidän suvaitsevaisuutensa ja välinpitämättömyytensä raivaa teitä ääriaineksille kohti valtaa. Sen tiedämme historiasta liiankin hyvin.

Puolue antaa itse helppoja todisteita niiden käsiin, jotka näkevät koko puolueen rasistisena ääriliikkeenä. Korkein oikeus on tuominnut Jussi Halla-ahon uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. On täysin perusteltua pitää häntä rasistina.

Kuitenkin hänen asemansa puolueessa on vain noussut. Hän on eurokansanedustaja. Hän sai kirjoittaa puolueensa maahanmuuttopoliittisen ohjelman. Nyt siihen voivat vedota kaikki pikku olli-immoset.

Kuvaa persuista puolueena muokkaa myös se, millaisia ihmisten itse tuntemat persut ovat.

”Olli Immonen on oikeassa. (….) Somalit ja muut mustat ovat saaneet sellaisen kasvatuksen, että nainen ei ole ihmisen arvoinen. (…) Jos minä saisin päättää, niin laittaisin yhden neekerin uimaan Ruotsiin päin ja kaksi hurria selkärepuksi.” (…) Eihän me persut olla rasisteja” (kirjoitusvirheet korjattu), kirjoitti hyvin tuntemani Ylitornion kunnallispolitiikassa vaikuttanut persu kaikkien aikojen ensimmäisessä Facebook-päivityksessään.

Hänen kaltaisiaan riittää joka pitäjään, eivätkä heihin Soinin mahtikäskyt yllä. Ei ole ihmisten vika, jos heille syntyy kuva, että juuri he ovat perussuomalaisten kannatuksen kivijalka – oli se kuva sitten oikea tai väärä.

Kirjoittaja on kokenut politiikan toimittaja, joka on työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä.
 
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080820149307_uu.shtml
Halla-aho ihmettelee Immos-kohua: "Ihan tavallista poliittista retoriikkaa"
Lauantai 8.8.2015 klo 12.58

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) saapui lomaltaan perussuomalaisten puoluekokoukseen Turkuun.

Olli Immosen (ps) Facebook-päivityksestä noussutta kohua Halla-aho pitää metelin nostamisena tyhjästä.

- Immonen ilmoitti siinä vastustavansa monikulttuurisuutta, ja nähdäkseni se sisältyy meidän puolueohjelmaamme ja vaaliohjelmaamme. En rupea esittämään mielipiteitä siitä, miten hänen pitäisi puhua.

- Siinä puhuttiin taistelusta, enkä usko, että Suomesta löytyy yhtäkään poliitikkoa, joka ei olisi joskus puhunut jonkin asian puolesta taistelemisesta. Se on ihan tavallista poliittista retoriikkaa. En tosin itse olisi ihan niitä sanankäänteitä käyttänyt.

Suomen Vastarintaliikkeen uusnatsit hyökkäsivät viime lauantaina kesken mielenosoituksen kahden ihmisen kimppuun. Tapauksessa vangittiin viisi suomalaismiestä ja kaksi ruotsalaista.

- Tämä on valitettavaa. Ensin oli kirjastopuukotus pari vuotta sitten, sen jälkeen kiakkovieraat ja nyt tämä. On kahdenlaisia ihmisiä. Niitä, jotka uskovat demokratiaan ja sitten niitä toisenlaisia. Ei siinä muuta sanottavaa.

Halla-aho viittasi demokratian vihollisiin myös Turussa pitämässään puheessa.

- Demokratian vihollisiin kuuluvat veistä heiluttavat vastarintaliikkeen miehet ja kiviä heittelevät niin sanotut antifasistit, mutta myös ne pääkirjoitustoimittajat, kolumnistit ja poliitikot, jotka eivät kunnioita kansalaisten vaaleissa osoittamaa tahtoa, vaan pyrkivät sanelemaan millaisia mielipiteitä eduskunnassa saa olla edustettuna, Halla-aho sanoi perussuomalaisten puoluekokouksessa Turussa ja sai massiiviset suosionosoitukset yleisöltä.

Kreikka ulos eurosta

Europarlamentaarikon mukaan Kreikan tilanne ja sille annettava kolmas tukipaketti ovat valitettavia. Hänen mukaansa siinä on eduskuntaryhmällä on puitavaa.

- Kaikki tietävät, ettei Kreikkaa auta, että sen velkataakkaa kasvatetaan entisestään. Kaikki myös tietävät, ettei Kreikka maksa velkojaan takaisin.

Halla-ahon mukaan EU on liian heterogeeninen ja Kreikan pitäisi erota eurosta.

- EU:n pitäisi noudattaa omia sääntöjään, kuten sitä, että EU-maat eivät voi kantaa vastuuta toistensa velkoja. Kreikan pitäisi erota eurosta, koska sillä ei ole siihen pysymiseen edellytyksiä.

- On selvää, että Kreikka täyttää EU:n vaatimuskriteerit tällä hetkellä huonommin kuin moni entinen sosialistinen valtio. En ota kantaa, onko Kreikan paikka EU:ssa. Se riippuu siitä, minkälainen EU haluaa olla ja minkälaiset vaatimukset sillä on jäsenmailleen, Halla-aho sanoo.

"En ole varsinainen bilettäjä"

Halla-aho viettää lomaansa nyt Suomessa.

- Brysselissä hommaa on neljä vuotta edessä ja sitten katsotaan, mitä seuraavaksi. Ei ole vielä suunnitelmia, joista julkisesti voisi puhua.

Halla-aho kertoo viihtyneensä Brysselissä. Hänestä työympäristö on mielekkäämpi kuin eduskunnassa.

- Siellä ei ole tiukkaa opposition ja hallituksen välistä vastakkainasettelua, joka tekee usein suomalaisesta politiikasta ritualistista. Keskustelua käydään muodon vuoksi, kaikki mitä hallitus esittää, menee läpi ja kaikki mitä oppositio esittää, ei mene läpi.

Perussuomalaiset on ensimmäistä kertaa hallituksessa, mutta Halla-aho ei haikaile Suomeen.

- Eduskuntaryhmässä on varmasti ihan oikeat ihmiset hoitamassa asioita.

Puoluekokoukseen Halla-aho tulee hyvillä mielin. Iltajuhlasta hän ei niin välitä.

- En ole varsinainen bilettäjä, Halla-aho sanoo.

ELLI HARJU
[email protected]
TURKU
[/QUOTE]
 
Hesarin testissä 90% samaa mieltä kuin Immonen.

Oletko samaa mieltä Olli Immosen kanssa – vertaa arvojanne HS:n testillä
POLITIIKKA 17.8.2015 13:52
http://www.hs.fi/politiikka/a1305978036218?jako=d86c13a9c5c07f0b0066da4145745719

No niin otanpas hatun kauniisti päästä ja pahoittelen väärinymmärrystäni. Laitoin toiseen keskusteluun että Immonen edustaa talousnäkemyksissä vasemmistolaista maailman kuvaa. En nyt ihan tarkkaan osaa sanoa, mutta joku ylen sdp studio tulisi mieleen jossa Immonen olisi halunnut nähdä valtion edustuksen/omistuksen vahvempana Suomalaisessa elinkeinoelämässä ja "sotessa".

No, tämän testin 12 kysymystä joista 4 taloutta, ei ole Immosenkaan mielestä valtion lisäosaaminen tarpeen. Veroasioissakin on reippaasti "oikeisto"liberaali. Hyvä.:)

Mistä mielikuvat syntyvät vai onko Immonen jo poliitikko joka vaalien jälkeen on puhunut jossain estradilla muuta kuin vaalien alla. En osaa sanoa, mutta tämän 12 kysymyksen setti antoi minulle 75% samanmielisyyden Immosen kanssa. Nythän mua alkaa ihan oikeasti kiinnostaa mitä hänellä on sanottavaa tästä yhteiskunnasta. Muutakin kuin tää "kulttuuri taisteluni". Jonka senkin olen varmaan saattanut ymmärtää väärin. Minä kun en ihan aina tiedä mitä kukin kulttuurilla tarkoittaa.

No joka tapauksessa. Sori Immonen, aloitetaanpas alusta.
 
Immonenhan on kirjoittanut paljon siitä kuinka vastustaa "globaalikapitalismia", joten ihmekös tuo jos syntyy vasemmistolainen kuva. Kappas, Olli on kirjoitellut aiheesta pari päivää sitten...

http://olliimmonen.net/blogi/globaalikapitalismi-uhka-suomalaiselle-tyolaiselle/

Globaalikapitalismi uhka suomalaiselle työläiselle
Yksi suurista ongelmista tämän päivän maailmassa on ihmisten jatkuva huoli taloudellisesta tulevaisuudesta. Yhä useamman on entistä vaikeampaa löytää työtä, joka turvaisi taloudelliset perustarpeet. Pätkä- ja osa-aikatyöt ovat lisääntyneet, ja ihmisten riippuvuus sosiaalituista on kasvanut.

Rakenteellinen työttömyys on yksi keskeisimmistä globaalikapitalistisen järjestelmän aiheuttamista yhteiskunnallisista ongelmista. Nykyjärjestelmässä tilapäinen työttömyys on vaarassa muuttua pysyväksi pitkäaikaistyöttömyydeksi, joka syrjäyttää suuren määrän kansalaisia yhteiskunnan ulkopuolelle. Edes korkea koulutus- tai osaamistaso eivät enää suojaa ihmisiä työttömyydeltä ja köyhyydeltä. Tällainen kehitys on väistämättä vaarassa rikkoa kansan koheesion.

Riittävän elannon eteen joutuu tekemään jatkuvasti pidempää työpäivää sekä ahertamaan samaan aikaan useassa eri työssä. Globaalikapitalismin kovassa ytimessä, Yhdysvalloissa, työllisyysongelmat ovat alkaneet enenevissä määrin muistuttaa kehitysmaiden olosuhteita. Siellä ihmiset joutuvat toden teolla taistelemaan riittävästä toimeentulosta julkisen vallan väistellessä vastuutaan. Palkkatason jatkuvasti laskiessa elämiseen riittävän palkan eteen saa tehdä koko ajan enemmän töitä. Euroopassa tilanne ei ole vielä tällä hetkellä yhtä paha, mutta suunta on globalisaation edetessä väistämättä sama.

Suurtyöttömyyden merkittävimpiä syitä ovat taloudellinen kasvu, teknologinen kehitys sekä tavaroiden ja palvelujentuotantoa yhä harvempien käsiin keskittävä, tehokkuuden ja voittojen maksimointiin tähtäävä kauppapolitiikka. Nämä tulevat tulevaisuudessa vähentämään työpaikkojen määrää ja kasvattamaan työttömyyttä entisestään. Työpaikkojen määrä onkin viime vuosikymmeninä vähentynyt sitä mukaa kun bruttokansantuote on noussut. Tämän seurauksena suuri osa väestöstä menettää ostovoimansa, köyhtyy ja syrjäytyy.

Nykyjärjestelmä ja monikansalliset suuryhtiöt näkevät ihmiset pelkkinä tehottomuuden tuottajina, joista on pyrittävä pääsemään eroon. Yhä suurempia lyhyen aikavälin voittoja tavoitelleessaan yhtiöt vähentävät ja irtisanovat työntekijöitä, palkkaavat tilalle ulkomaista halpatyövoimaa sekä siirtävät ja supistavat toimintojaan. Lisäksi täytyy ymmärtää, että maailman työttömyys toimii vipuna, joka sääntelee työvoimakustannuksia maailman tasolla. Siksi myös erityisesti kolmannen maailman suuri halvan työvoiman tarjonta polkee palkkoja alaispäin länsimaissa. Globaalissa maailmassa valtioiden työmarkkinat eivät ole enää erillään toisistaan, vaan eri maiden työntekijät kilpailevat avoimesti toistensa kanssa.

Valtioiden rajojen ollessa avoinna maahanmuuttajille, laittomat ja lailliset siirtotyöläiset syrjäyttävät kantaväestön tietyissä työtehtävissä, koska uudet tulijat ovat valmiita tekemään työtä merkittävästi kantaväestöä pienemmällä palkalla. Tämä puolestaan palvelee liike-elämän etuja.

Liike-elämä on muuttanut suuren osan väestöstä pelkäksi työvoimareserviksi, jonka piiristä voidaan tarvittaessa värvätä lisää työntekijöitä mahdollisten tulevien nousukausien aikana. Työvoimareservin olemassaololla liike-elämä ja sitä tukevat poliitikot pitävät kilpailukykyä vähentävät palkankorotukset kurissa. Globalistieliitti haluaa siis massatyöttömyydenkin aikana lisätä ulkomaista halpatyövoimareserviä, sillä työvoiman ylitarjonnalla voidaan pitää työntekijöiden palkkavaatimukset kurissa. Tämän vuoksi eliitti jaksaa jatkuvasti puhua ”työvoimapulasta”. Tällainen toiminta synnyttää perustellusti katkeruutta ja vihaa kansalaisten keskuudessa.

Erityisen huolissamme meidän tulisi olla vähän koulutusta vaativien ja matalan tuottavuuden alojen katoamisesta maastamme. Tässä piilee myös syy suureen nuorisotyöttömyyteen. Nuorten, joille ei ole kertynyt vielä työkokemusta on vaikea löytää itselleen ensimmäistä työpaikkaa, kun sopivaa työtä ei ole tarjolla.

Maamme hallitukselta on viety valta päättää taloudesta. Työttömyyden iskiessä kansalaisille maksetaan kotona istumisesta. Yhteiskuntamme haaskaa kansalaisten potentiaalia toimia kansamme yhteiseksi hyväksi. Eliitti tukee halpatyömaiden tuotantoa, kun samaan aikaan maksamme omille työttömille kansalaisillemme työttömyystukea.

Maastamme löytyy kaikki tarvittavat työkalut talouden elvyttämiseksi: koulutettua ja osaavaa työvoimaa, kehittynyttä teknologiaa sekä kotimaista kysyntää. Poliitikot eivät vain pysty korjaamaan talouttamme, sillä he ovat monikansallisten suuryhtiöiden talutusnuorassa.

Kasvava työttömyys johtaa valtion verotulojen hupenemiseen ja sitä myötä hyvinvointipalvelujen alasajoon sekä ihmisten köyhtymiseen, syrjäytymiseen, radikalisoitumiseen ja rikollisuuden kasvuun. Työttömyys merkitsee ihmisille matalaa tulotasoa ja henkistä kärsimystä. Globaalikapitalistinen järjestelmä tulee asettamaan tulevaisuudessa yhteiskunnallisen vakauden pahasti vaakalaudalle. Kansan jakautuminen köyhiin ja hyvin menestyviin ei koskaan ole kansan eikä valtion etu.

Olli Immonen
kansanedustaja (ps.)
 
Tätä jargonia juuri tarkoitin. Hyvä on. Jokin ristiriita tässä nyt kummittelee.

Nyt kun joku löytäisi Immosten lääkkeet tähän kapitalismin ikeeseen niin sitten voin muodostaa jonkinlaisen käsityksen. Tollasenaanhan tuo on ihan SKP:tä. Taidan vetää hatun vielä toistaiseksi ainakin takaraivolle.
 
Back
Top