Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Kuntavaalit..Keskusta...

Hyvä terveydenhoito kuuluu kaikille

Laskettelurinne Ranskassa. Tunnen, kuinka suksi lähtee alta. Kipua kädessä, mutta nousen ylös ja saan suksen jalkaan miesystäväni auttamana. Rinne alas ja hissillä takaisin ylös. Kädessä tuntuu jomotusta. Ylhäällä kurkkaan, että onko tullut mustelma. Repeytyneestä hihasta pilkottaa haava aina luuhun saakka. Perkele. Eihän tässä näin pitänyt käydä.

Seuraa matka alas ensiapuun ja helikopterilla lähimpään sairaalaan leikkauspöydälle. Missään vaiheessa kukaan ei kyseenalaista hoitoani.

Ranskankielen opinnoista on jo tovi, eivätkä paikalliset hoitajat ja lääkäri osaa kunnolla englantia. Välillämme on kielimuuri, mutta erotan sieltä täältä rohkaisevia hymyjä ja kannustavia sanoja. Leikkauksen jälkeen minulta kysellään vointia ja tarjotaan kipulääkettä. Sairaanhoitaja mittailee parin tunnin välein verenpainetta ja pulssia.

Sairaalasängyssä maatessani vieraassa maassa ulkomaalaisena, huolen ja huolenpidon keskellä, mieleeni nousee kuntavaalikoneessa esitetty kysymys paperittomien oikeudesta hoitoon. Kysymys tuntuu nyt itse avuttomana maatessani kylmältä, epäeettiseltä ja julmalta.

Kuka tahansa meistä, missä tahansa voi tarvita hoitoa tai joutua onnettomuuteen. Missään vaiheessa kukaan ei kysynyt minulta papereita. Jo keskustelu siitä, että pitäisikö olla papereita vai ei, luo turvattomuutta ja epäluottamusta. Oikeus hoitoon on ihmisoikeus, eikä sitä pitäisi lähteä kyseenalaistamaan.

Suomi on maa, jossa aina on pidetty tärkeänä toisista huolehtimista ja välittämistä. Huolehtiminen ja välittäminen lisää luottamusta, mikä on kansakunnan yhtenäisyyttä ylläpitävä liima. Huolehtiva Suomi on osa sitä suomalaisuuden ideaa ja tulevaisuutta, jota haluan olla edistämässä. Kaikista on pidettävä huolta oli papereita tai ei.
http://sannalehtinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234203-hyva-terveydenhoito-kuuluu-kaikille

Kiva kertomus, mutta pikkupointti jäi kertomatta...

Suomessa sairausvakuutettu henkilö on oikeutettu lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon tilapäisen oleskelun aikana EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä.
 
No, jos kokkarit ottavat ehdokkaakseen bandidosrosvon, niin persut ...

http://www.gleb.fi/2017/03/25/puolustusvoimilta-kylma-suihku-suomen-ja-venajan-kaksoiskansalaisille/

Postauksen lopussa
Tästä aiheesta kirjoitti ansiokkaasti Juha Molari MV-lehteen.

Tuo postaus kannattaa lukea ihan jos maakuntakomppanioiden asiat kiinnostavat.

Tämä kaveri on sitä mieltä että krim päätti liittyä Venäjään, että USA on kaiken takana ja muuta vastaavaa. Bussikuski joka vierailee Donetskin satutasavallan "lähetystössä" tsekeissä.

Ei ole huippupoliitikko, mutta osoittaa kuinka löyhää ehdokasasettelu on

Demarit tosin tiputtivat Porissa pois Evgenia Hilden-järvenperän.

http://yle.fi/uutiset/3-9484442
 
No, jos kokkarit ottavat ehdokkaakseen bandidosrosvon, niin persut ...

http://www.gleb.fi/2017/03/25/puolustusvoimilta-kylma-suihku-suomen-ja-venajan-kaksoiskansalaisille/

Postauksen lopussa


Tuo postaus kannattaa lukea ihan jos maakuntakomppanioiden asiat kiinnostavat.

Tämä kaveri on sitä mieltä että krim päätti liittyä Venäjään, että USA on kaiken takana ja muuta vastaavaa. Bussikuski joka vierailee Donetskin satutasavallan "lähetystössä" tsekeissä.

Ei ole huippupoliitikko, mutta osoittaa kuinka löyhää ehdokasasettelu on

Demarit tosin tiputtivat Porissa pois Evgenia Hilden-järvenperän.

http://yle.fi/uutiset/3-9484442

Uskomatonta perseilyä tälläisten "selvien tapausten" läpi pääsy listoille...listojen täyteen saaminen ohittaa näköjään kaiken aivotoiminnan puoluekoneistoissa..

..bandiitti, tämäkin ja varsinkin herra Aura..
 
24.3 tuli tämä järisyttävä kirjoitus..

Ota pakolainen koodariksi - tuotat kansantaloudelle satojen miljoonien hyödyn

Viime viikolla uutisoitiin, että Suomesta puuttuu 7 000 koodaria. Vuosikymmenen loppuun mennessä luku on 15 000. Syy pahenevaan työvoimapulaan on selvä: pian jokainen yritys on ohjelmistoyritys.

Osaamisvajeen kansantaloudellinen kustannus on Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset Tivian mukaan 3–4 miljardia euroa vuodessa. Luku on järisyttävä, ja sitä pitäisi pienentää kaikin keinoin.


Yksi konsti on hyödyntää turvapaikanhakijoiden osaamista.

Vuosina 2015–16 Suomesta haki turvapaikkaa 38 000 ihmistä. Näistä korkeakoulutettuja on 37 prosenttia eli 14 000 henkilöä. Pakolaisista suurin osa on nuoria miehiä, joten joukosta löytynee runsaasti teknisen koulutuksen saaneita.

Jos heistä tuhat saisi muuntokoulutuksen jälkeen työpaikan, tarkoittaisi se – Tiviaa lainaten – satojen miljoonien eurojen hyötyä kansantaloudelle.

Tämänkaltaiseen kotouttamiseen fiksu hallitus suuntaa työllistymisrahoista vaikka kymmenen miljoonaa euroa. Takaisinmaksu olisi varma ja nopea, ja hyöty kauaskantoinen – suomalaista yhteiskuntaa eheyttävä.

Suomeen tulleet pakolaiset voi jakaa kolmeen ryhmään: niihin, joilla on oleskelulupa, niihin, joilla on paperit mutta ei oleskelulupaa ja niihin, joilla ei ole kumpaakaan. Työllistämistoimet pitäisi suunnata ensimmäiseen ryhmään, koska siten taitavat ihmiset pääsisivät hyödyntämään taitojaan mahdollisimman helposti.

Asialla on oikeasti kiire, eikä ongelma rajoitu pelkästään ohjelmistoalaan. Puoleen tusinaan eri aloilla toimivaan kasvuyritykseen sijoittanut Kim Väisänen sanoo, että jokainen niistä kärsii sopivan työvoiman puutteesta. Kyseessä on siis merkittävä ja täysin turha kasvun este.


Keinot ovat jo olemassa. Suomalainen Integrify on kehittänyt mallin, jonka avulla pakolaiset pääsevät hallitusti työelämään. Pilottihankkeessa neljä viidestä mukana olleesta sai töitä koodarina. Nyt Integrify skaalaa mallia sadalle pakolaiselle.

Kysymys on palapelistä. Kun maahanmuuttajan taidot ja työvoimaa etsivän yrityksen tarpeet suunnilleen kohtaavat, tarkempi justeeraus on helppo tehdä.

Integrifyn mallia voitaisiin rahoittaa aluksi julkis-yksityisesti. Kun se olisi testattu, työvoimapulasta kärsivät yritykset maksaisivat palvelusta varmasti, koska ne maksavat työntekijän palkkaamiseen johtavasta vihjeestäkin jopa tuhansia euroja jo nyt.

Turvapaikanhakijoille yritykset ovat mitä parhaimpia kumppaneita: kun työt tehdään palkan arvoisesti, ihon värillä ei ole väliä.

Versio tästä kirjoituksesta on julkaistu Tekniikka&Talouden printtinumerossa 11/2017.
http://www.tekniikkatalous.fi/tyoel...ntaloudelle-satojen-miljoonien-hyodyn-6635740

Tänään uutisoitiin samasta "perusongelmasta"..ilman mainintaakaan...

Suomea vaivaa ohjelmistotalouden osaajapula – kustannus vuositasolla 3–4 miljardia

Suomi jää jälkeen ohjelmistotalouden kasvusta osaajapulan takia. ICT-alan keskusjärjestön Tivian laskelmien mukaan Suomessa tarvittaisiin heti 7 000 uutta ohjelmistoammattilaista ja tulevina vuosina tarve kasvaa jopa 3800 henkilöllä vuodessa. Vuonna 2020 Suomesta voi puuttua jo 15 000 ohjelmistoammattilaista.

”Osaamisvajeen kansantaloudellinen kustannus on vuositasolla noin 3–4 miljardia euroa”, Tivian toiminnanjohtaja Mika Helenius arvioi.

Kustannus syntyy siitä, että Suomeen ostetaan 1–2 miljardilla ohjelmistoja ulkomailta, minkä lisäksi menetetään vienti- ja verotuloja täyttämättä jäävien paikkojen takia.

Helenius on aiemmin esittänyt idean ohjelmistokorkeakoulusta. Nyt myös suomalaisten yliopistojen edustajat tunnustavat koulutusvajeen.

”Jollei välittömiin toimenpiteisiin ryhdytä esimerkiksi ohjelmistoammattilaisten kouluttamiseksi, hukkaamme merkittävästi Suomen elinkeinoelämän kasvupotentiaalia ja yhteiskunnan hyvinvointia”, tietotekniikan professorit ja Tivia kuuluttavat.

Ryhmän laskelmien mukaan alalle valmistuu vuosittain vain 1100 ICT-osaajaa, josta yliopistotason ohjelmistosuunnittelijoita on alle 300. Laskelma perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön tutkintotilastoihin sekä ohjelmistoalan professorien laskelmaan. Laskelmasta puuttuvat ammattikorkeakoulut.

”Tietoliikennepuoli on hallussa, mutta ohjelmistosuunnittelu ja käyttöliittymäsuunnittelu on kansallisesti laiminlyöty”, Helenius sanoo.
http://www.talouselama.fi/uutiset/s...-kustannus-vuositasolla-3-4-miljardia-6632732
 
Jännä juttu mutta kukaan Tekniikka&Talous-lehden tämän jutun kommentoijista ei jakanut tämän kirjoittajan näkemyksiä pakolaisten maatamullistavasta tietoteknisestä- tai oikein mistään muustakaan osaamisesta..
 
Jännä juttu mutta kukaan Tekniikka&Talous-lehden tämän jutun kommentoijista ei jakanut tämän kirjoittajan näkemyksiä pakolaisten maatamullistavasta tietoteknisestä- tai oikein mistään muustakaan osaamisesta..

Varsinkin kun kotimaisia ohjelmistopuolen AMK-inssejä on työttömänä ihan tarpeeksi. Mutta kaipa se sitten osoittaa huomattavaa ammattitaitoa kun osaa vaihtaa puhelimen SIM-kortin saapuessaan uuteen maahan...
 
Ihme ettei äänestä itseään, niin minä ilman muuta tekisin jos olisin vaaliehdokas. Mutta Sipilä itse kai on Helsingin vaalipiirissä ehdokkaana?
 
Sipil__Optio_29032017ML_503_pi.jpg


http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703302200093839_pi.shtml
 
Sanni Grahn-Laasonen: EU:n vastustaja ei ole isänmaan asialla
PUHEENVUORO: Eurooppalaisuutta on suojeltava populismilta.

sanni_grahn_laasonen_-630x400.jpg


Kun EU:n perusta valettiin Roomassa 60 vuotta sitten, Eurooppa oli jaettu muurein ja piikkilangoin. Ajatus hiilen ja teräksen rauhanomaisesta jakamisesta oli terve tuulahdus maanosassa, jossa veriset sodat ja rikokset ihmisyyttä vastaan olivat tuoreessa muistissa.

Idea kasvoi visioksi Euroopasta, jolla on yhteiset arvot. Vähän kerrallaan rakennettiin tämän päivän EU, kompromissien kautta. Lopputulos ei ole kaikilta osin kaunein mahdollinen – mutta ei myöskään kauhein.

EU:n perussopimuksista löytyy kappale kauneinta Eurooppaa. Niissä nimetään unionin yhteiset arvot: ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio ja ihmisoikeudet. Unionin päämäärä on ”rauhan, omien arvojensa ja kansojensa hyvinvoinnin” edistäminen. Sekä rauhaa että vaurautta on riittänyt. EU on onnistunut.

Näillä ihanteilla on yhteinen nimittäjä: eurooppalaisuus. Tuo sana on tullut tarkoittamaan hyvien arvojemme koko palettia. Siksi eurooppalaisuus on itseisarvo, ja sitä tulee puolustaa.


Tänään suurimmaksi vaaraksi on tullut vääristelevä populismi, joka liukuu kohti ääriajattelua. Populismi murentaa yhteistä pohjaa ja madaltaa kynnystä arvojemme sivuuttamiselle.

Brexit on populismin seurausta: vuosikaudet brittilehdistö repi otsikoita EU:sta. Vaikka eroäänet voittivat, Lontoon viestinä on nyt ”vapaakauppa, vahva Eurooppa, globaali Britannia” – samaan aikaan, kun britit ajautuvat eroon siitä yhteydestä, missä nuo tavoitteet parhaiten toteutuisivat.

Monessa maassa EU:n hajottamista ajavat nationalistiset ja rasistiset liikkeet ovat pelottavan lähellä valtaa. Unkarissa ja Puolassa ollaan avoimesti oikeusvaltiota, ihmisoikeuksia ja sananvapautta vastaan.

Suomessakin jotkut flirttailevat ajatuksella EU-erosta. Kyselyiden mukaan unionilla on kuitenkin kansan tuki, ja jäsenyytemme on kirjattu perustuslakiin. Suomalaiset eivät ole olleet vietävissä.

Onneksi näin on, sillä elämme arvaamattomia aikoja: USA:n lähitulevaisuus on huolestuttava mysteeri. Venäjä järkyttää turvallisuusarkkitehtuureja. Turkki menee väärään suuntaan. Pakolaisten veneet ylittävät Välimerta.

Arvaamattomina aikoina on oltava yhtenäisiä. EU:n hajaannuksesta iloitsee vain aggressiivinen Venäjä. Kotimainen EU-vastustaja toimii kansallisia etujamme vastaan, ei isänmaan asialla.

Työ on aloitettava itsestä: unioni ei saa olla syntipukki. Iät ja ajat päättäjät ovat kotona moittineet EU-päätöksiä, joita ovat itse olleet Brysselissä tekemässä.

Paras tapa puolustaa unionia on kehittää sitä. Yhteistyö lujittaa unionia. Se luo poliittista vakautta ja edistää rauhaa ja talouskasvua. Hieno esimerkki on Erasmus+ -ohjelma, joka jo 30 vuoden ajan on edistänyt vuorovaikutusta, ymmärrystä ja yhteenkuuluvuutta tarjoamalla opiskelun, työskentelyn ja harjoittelun mahdollisuuksia ulkomailla.

Suomen pitää olla mukana tarjoamassa näkemyksiä ja osaamista yhteiseen käyttöön. Meidän on oltava täysivaltaisena kaikissa pöydissä, joissa asioista päätetään.

Ei ole suosittua puhua arvostavasti eurooppalaisuudesta. Silti juuri niin pitää juuri nyt tehdä, se on Suomen etu. Ollaan jatkossakin mukana ”kaikissa ytimissä”. Puolustetaan unionia ja eurooppalaisuutta – molemmat ovat arvoja sinänsä.


Kirjoittaja Sanni Grahn-Laasonen on opetus- ja kulttuuriministeri (kok).
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ko...-isanmaan-asialla/?shared=964138-eaef372b-500
 
Aika mustavalkoista; joko kannatat EU:ta, tai olet epäisänmaallinen ja Venäjän asialla. Niin ja tietenkin populismi ja pahat pajarit.
 
Aika mustavalkoista; joko kannatat EU:ta, tai olet epäisänmaallinen ja Venäjän asialla. Niin ja tietenkin populismi ja pahat pajarit.
Poliitikoillehan on äärimmäisen tärkeää, että ollaan EU.ssa, koska jos kansalaiset eivät äänestä törttöilyä poliitikkoa suomen vaaleissa kultapaikkaan, he voivat vielä päästä rahakkaisiin EU parlamentin paikkoihin tai duunaamaan sinne jotain muuta rentoa puuhaa...
 
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005146902.html
Jaha, kuka lähipiiristä siis on ehdokkaana, sinne meni ääni... oma vaimo????
Ihan sallittua. Eräs tuttu oli kerran eduskuntavaaliehdokkaana. Luuli että valitaan. Äänimäärästä päätellen oli lähinnä äiti, isä, veli ja pari muuta äänestäneet. Lopetti ehdokkaaksi asettumisen noin viideksitoista vuodeksi. Tosin tuo kokemus näytti radikalisoineen henkilön kun tämä toinen yritys meni jo ääriporukassa. Eipä sekään mikään menstys ollut, mutta pienen kylän verran sai ääniä, joka ei tietenkään eduskuntavaalissa riitä.
 
Ihan sallittua. Eräs tuttu oli kerran eduskuntavaaliehdokkaana. Luuli että valitaan. Äänimäärästä päätellen oli lähinnä äiti, isä, veli ja pari muuta äänestäneet. Lopetti ehdokkaaksi asettumisen noin viideksitoista vuodeksi. Tosin tuo kokemus näytti radikalisoineen henkilön kun tämä toinen yritys meni jo ääriporukassa. Eipä sekään mikään menstys ollut, mutta pienen kylän verran sai ääniä, joka ei tietenkään eduskuntavaalissa riitä.
Niin, aivan tuo ja sama äänestyksen laillisuudesta, mutta vanhat periaatteessa on olleet, ettei vaaleissa äänestetty itseään tai lähisukua puhumattakaan, että kerrottaisi minne oma ääni meni.
Tuossahan ei puuttunut enään muuta, kuin olisi rehvakkaasti lahkojohtaja hahmona tokaissut "Kempeleen äärijärjestö äänestää sitten meidän mammaa". No nyt tietysti jeesustelijat sanoo, ettei siinä ole mitään väärää, että sanoisi noin kuin sanoi, no sanoikos viimevaaleissa vaikkapa Rinteen Andy, että "ääneni meni naiselle tälläkertaa, tosin hyvin perustellusta syystä"??? No siitähän se möly olisi pärähtänyt, tai olisiko Stubb mennyt mölöttään "nainen veti mun kolme pointsii tässä votessa".... eli tapa, kuinka julkisuudessa jutellaan...
pääministeri on pääministeri, tarttis miettiä hiukan ennenkuin julkisuuteen kehuu omaansa.
No eihän tuosta kukaan järkevä ota mitään "ohjenuoraa", mutta tarkoitan noinniinkuin yleisestiottaen.... seteliselkärankaisia sluibareitahan nuo poliittisten huijarit ovat kaikki...
 
Aika mustavalkoista; joko kannatat EU:ta, tai olet epäisänmaallinen ja Venäjän asialla. Niin ja tietenkin populismi ja pahat pajarit.

Ehkä kannattaisi vastustaa kumpaakin, mutta se on tässä maassa helpommin sanottu kun tehty :D

Suomessa on kyllä ihan mahdoton vastustaa EU:ta pelaamatta Moskovan pussiin. Sveitsi voi kuulua tai olla kuulumatta ihan mihin haluaa, mutta Suomi ei voi. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan....ainakin näillä näkymin.

Maailma on Suomesta katsottuna hyvinkin mustavalkoinen paikka. Jopa yllättävän mustavalkoinen, jos historian tunneilla tuli nukuttua ja Brysselin herrat herättää voimakkaita tuntemuksia.
 
Ehkä se oli Venäjä, ehkä ei ollutkaan...

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703312200094884_pi.shtml

Tulikohan Timolta taas noottia, että ei medialle saa ihan kaikkea ihan suoraan sanoa :D

Supo tarttui useammankin nuorisopoliitikon hihaan, mikä on erittäin mielenkiintoista. Vaikka tuollainen herätteleminen on kyllä Supolle ihan normaalia toimintaa ainakin pienemmässä mittakaavassa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top