Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kasarmielämää

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja vehamala, 24.10.2014.

 1. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,314
  Tykkäykset:
  836
  Pisteet:
  636
  Humalaiset varusmiehet riehuivat ja pistivät hulinaksi kasarmilla

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288755068064.html

  Varusmiesten remuaminen ja räyhääminen Saaristomeren meripuolustusalueen kasarmilla Turussa viime keväänä meni lopulta niin pitkälle, että asioita jouduttiin selvittelemään käräjäoikeudessa.

  Syytettynä oli seitsemän matruusia ja kaksi ylimatruusia. Osa miehistä oli maaliskuisena sunnuntaina kasarmialueella reippaassa humalassa. Tupakkakin sauhusi sisätiloissa, esimiesten toistuvista kielloista huolimatta.

  - En muista, mutta ilmeisesti tupakoin, sanoi eräs syytetty poliisin esitutkinnassa.

  Monet miehistä olivat humalassa vahvuuslaskennan aikana. Tilanne alkoi mennä kaoottiseksi. Metelöinti ja remuaminen jatkui toistuvista kielloista huolimatta.

  Kun iltavahvuuslaskenta oli ohi, yksi alikersanteista meni erään häirikön tupaan.

  - Onko kaikki kunnossa, häiriköinyt ylimatruusi oli kysynyt alikersantilta ja tuupannut tätä kädellä.

  Sen jälkeen alkoi painiminen. Lopulta alikersantti sai ylimatruusista puristusotteen ja tilanne rauhoittui. Myöhemmin kaksikko sopi asian, eikä kumpikaan saanut välikohtauksesta vammoja.

  Illan aikana hajosi myös kasarmin ilmoitustaulu. Kaksi miestä piti taulusta kiinni ja yksi potkaisi sen keskeltä poikki. Sen jälkeen yksi syytetyistä hyppi palasten päällä ja löi niillä käytävän seiniä. Episodin nähnyt alikersantti todisti tapahtumien kulusta oikeudessa. Hän oli kehottanut miehiä lopettamaan, mutta tuloksetta.

  Sotilaspoliisit paikalle

  Sotilaspoliisien saapuminen paikalle rauhoitti tilannetta jonkin verran, mutta yksi miehistä ei käskyjä totellut. Hän lähtikin sitten sotilaspoliisien matkaan vähän lennokkaammin.

  Varsinais-Suomen käräjäoikeus langetti lokakuussa illan tapahtumista tuomiot yhdeksälle nuorukaiselle. Rikosnimikkeinä olivat muun muassa palvelusrikos, sotilaan sopimaton käyttäytyminen, niskoittelu, lievä vahingonteko ja esimiehen väkivaltainen vastustaminen.

  Varusmiehille langetettujen päiväsakkojen määrä vaihteli teoista riippuen 30:stä 40:een. Euromääräisesti sakot olivat suuruudeltaan 180-840 euroa. Tuomiot eivät ole lainvoimaisia ja niihin on mahdollista hakea muutosta.
  ==================================================================
  Taitaa kuitenkin olla aika harvinaista tällainen toilailu ?
   
 2. Mainos Google AdSense 3. Sepeteus

  Sepeteus Luutnantti

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  425
  Tykkäykset:
  98
  Pisteet:
  36
  Pansion Puolisotilaallinen Purjehduskerho vauhdissa
   
 4. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  666
  Pisteet:
  636
  Miksi tuollaista siedetään yhtään? Hitto kun on putkat poistettu spolleilta. Heti vaan spollit paikalle, pamppua ja kaasua niin helvetisti ja varusveijarit putkaan. Jo on säälittävää, jos asioiden annetaan noin pitkälle mennä ilman väliintuloa!
   
 5. CV9030FIN

  CV9030FIN Eversti

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  1,622
  Tykkäykset:
  2,344
  Pisteet:
  316
  Itse tapaukseen sen suuremmin kantaa ottamatta. Putkia ei ole mihinkään ole viety kyllä ne olemassa edelleen on ja tarvittaessa myös käytössä. Toisaalta mitä järkeä on laitaa ukkoja putkaan jos ne käskyttämällä saa nukkumaan humalansa pois? Kyllä tässä tapauksessa taas ihan turha turvallisuustoimintaa syyttää, kun kyse on vm-johtajien "munattomuudesta"; hyvin suurella todennäköisyydellä riehujat ovat saman saapumiserän väkeä (kuskeja lääkintämiehiä, laivaväkeä) eikä johtajat ole halunneet polttaa ketään ennen kun pakko ja vartiostoon on soitettu vasta kun tavaraa on alkanut hajoilla siten että asiaa ei enään voida seuraavan aamuna henkilökunnan tullessa töihin peitellä. Näin nämä tapaukset yleensä menee...jos kyseessä on nuoremman saapumiserän alaiset kynnys soittaa vartiostoon on paljon pienempi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2014
  Peiper, Lepukki ja Vonka tykkäsivät tästä.
 6. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,338
  Pisteet:
  1,286
  Sattuuhan sitä kaikenlaista nuorille miehille. Mielestäni asia pitäisi hoitaa tornin sisäisenä, kun ei tuon pahemmasta ole kyse. Nyt tulee rikosrekisteri ryypiskelyn harjoittelusta. Tornin nykyinen tiukka seula huomioiden olettaisin noiden olevan ihan tavallisia nuorukaisia.
   
  OldViking tykkäsi tästä.
 7. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,655
  Tykkäykset:
  4,030
  Pisteet:
  1,286
  Ei tule rikosrekisteriä. Sinne päätyminen vaatii vankeusrangaistusta.

  Nämä seilorit pääsivät kylläkin poliisiasiain tietojärjestelmään (PATJA) ja Oikeusministeriön sakkorekisteriin. Varmaankin myös sotavaltio tekee merkinnät rekistereihinsä. Kahta ensimmäistä käytetään turvallisuusselvityksissä, mutta eipä tuollainen taida mihinkään vaikuttaa. Ei ainakaan sotilasoppilaitoksiin tai palkkasotilaaksi ryhtymistä lukuunottamatta.
   
 8. CV9030FIN

  CV9030FIN Eversti

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  1,622
  Tykkäykset:
  2,344
  Pisteet:
  316
  ...suurinta osaa rupeaa harmittamana joskus myöhemmin jos hakee KV-valmiussitoomusta. Ei vaikutusta miehistöllä yleensä muihin asioihin.
   
 9. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,592
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä tuo nuoruus ja viina, tai suomalainen ja viina ylipäänsä on lyömättömän tehokas yhdistelmä. Voin kertoa kokemuksen. Noin vuosi ennen varuspalvelusta tappelin juovuksissa. Putkaan koko lössi ja monille, minullekin, pahoinpitely sakkotuomiona.

  Vaikka heti hyvin suoritetun palvelun jälkeen olisi ollut motivaatio ja kiinnostus alalle, laskin, että kadettikoulun olin sulkenut edestäni melko tuoreella rikkeelläni. Jos on samanlaisia jätkiä ilman rikkeitä, ei olisi syytä ottaa vaikka kuinka särmä olisi.'

  Minusta tuli reservivänrikki ja myöhemmin luutnantti. Alkoholia en edes käytä. Nuoruudesta muistan, että ainahan jotain meni pieleen kun otti simaa. Sellaista se on.
   
 10. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  4,323
  Tykkäykset:
  6,228
  Pisteet:
  1,286
  Kai se on sitten pakko uskoa Pekka Puskaa ja muita holhousta lisääviä viranomaisia. Suomalainen ei osaa juoda sivistyneesti alkoholia vaan vedetään kaksin käsin ja sitten rähinä päälle joten kyllä se on paikallaan kaikenlainen juomisen ja mainonnan rajoitus.
   
 11. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  666
  Pisteet:
  636
  Äläs yleistä. Itse en ole ikinä esimerkiksi menettänyt kontrollia juomiseen enkä haastanut riitaa tai tapellut juovuksissa. Mulle on aivan sama vaikka kalja maksaisi 0,1 euroa pullo tai kossupullon saisi eurolla, yhtään sen enempää en siltikään joisi mitä nykyään juon. Suurinosa suomalaisista lienee aivan samanlaisia kuin minä. Vain pieni porukka aiheuttaa ongelmia viinan kanssa. Tässä tapauksessa kunnon pamputus ja kaasutus sekä kopitus olisi antanut näille sankareille sopivaa opetusta siitä, minkämoista käytöstä sotilaalta odotetaan. Nythän pääsivät hyvin pitkälti kuin koirat veräjistä. Jollain kuukausia tai vuosia myöhemmin tulevalla sanktiolla nyt ei ole mitään merkitystä mihinkään.
   
 12. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,592
  Pisteet:
  1,286
  En tiedä. Parolassa olin piupauna, kun pioneerikomppanian apupässi soitti tappelusta. PU oli juuri jossain muualla Uazillaan. Jätin ilmoituksen pöydälle, panin pistoolin vyölle ja sotkin fillarilla paikalle. Pojat uskoivat, kun annoin käskyt ja kerroin vaihtoehdot siinä. Jäin kuuntelemaan ja kun tuvissa hengitys ja nyyhke oli tasaantunut, lähdin.

  Teoriassa he olisivat voineet jatkaa lähdettyäni, mutta sitten tietysti olisi Poltinahon kasarmilta tullut muutama Transit ja paksu vääpeli metrin mittaisen pampun kanssa. Se oli se seuraava askel.

  Sotilaspoliisille PU soitti samana iltana, kun joku maatalon emäntä sanoi siviiliauton olevan ojassa lentokentäntien varressa ja poikien istuvan penkalla lauleskelemassa ja tupakilla. Mutta ne olivat eri porukkaa. Sellaistra se vapailta paluu oli isossa varuskunnassa, jossa oli yli 3000 nuorta miestä kiinni ja joku sai viinaa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2014
 13. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,655
  Tykkäykset:
  4,030
  Pisteet:
  1,286
  Hyvin pieni osa reserviläisistä on lähdössä "rauhanturvaajaksi" eli keskiverto jamppaa ei haittaa pätkän vertaa.
   
 14. OldViking

  OldViking Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  12.07.2014
  Viestejä:
  292
  Tykkäykset:
  451
  Pisteet:
  16

  Muistan kuinka minun aikana koko patteristo alkoi hulinoida, päivystäjä kutsui SP partion paikalle, mutta ne totesi etteivät voi näille mitään ilman apuvoimia. Päivystävä upseeri lähetti SP pois, jäi valvomaan, ettei porukka ala riehumaan muualla tai ala tappelemaan keskenään ja parissa tunnissa tilanne rauhoittui, kun porukat alkoivat sammumaan.
  Seuraavana aamuna koko jengi sai sikaa oikein kunnolla ja kapparit muistuttivat välillä kuinka "eilinen ei saa toistua".
  Siinä kaikki, ymmärrettiin, että "pojat ovat poikia", asia hoidettiin fiksusti, kenellekään ei tullut vakavampia jälkiseuraamuksia ja virallisesti "mitään ei tapahtunut".
  Nykyään tehtäisiin tutkimus, porukat päätyisivät käräjille ja valtio saisi maksaa ainakin oikeudenkäyntikuluja. On touhu mennyt säälittäväksi.
   
 15. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,325
  Tykkäykset:
  1,174
  Pisteet:
  156
  Isommat järjestestyshäiriöt tuntuivat aika vieraalta ajatukselta vuosituhannen vaihteen korpivaruskunnassa. En muista, että omassa tai tuntemissani parissa naapuriyksikössä olisi tarvittu sotilaspoliisin apua omalla kokelaskaudellani. Esitutkintoja kyllä oli tasaiseen tahtiin pienistä asioista, mutta järjestyksenpito ei tuottanut ongelmia varusmiesjohtajille. Siihen aikaan P-kauden jälkeinen palvelusaika meni suurelta osin metsässä, joten kasarmiviikoilla ei ollut voimia mihinkään ylimääräiseen. Pitkiä iltavapaita taisi olla kolme kertaa koko vuoden palvelusaikana ja varuskuntavapailla harva viitsi poistua varuskunta-alueelta. Johtajakauden palvelusta leimasi muutenkin jatkuva kiire, esimerkiksi harjoituksesta tultua ennen lomille lähtöä ei useinkaan tehty ase-, tupa-, kaappi- ja siisteystarkastuksia.
   

Jaa tämä sivu