Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Laskuvarjojääkäri

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja 97, 10.07.2015.

 1. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  779
  Tykkäykset:
  1,155
  Pisteet:
  76
  Mitä sotilaan kuntoon tulee, niin oma mielipiteeni ja kokemukseni on se, että harjoituksissa oli monen kokoista ja muotoista miestä mitä voimatasoihin tulee ja kaikki pärjäsivät vaihtelevin tuloksin erilaisista haasteista. Ne taas joilla ei peruskunto ollut kohdallaan eivät pärjänneet.

  Johtopäätös -> hyvä peruskunto ja palautumiskyky edellytys sotilaan päivästä selviämiseen. Hyvät voimatasot ainoastaan auttavat tietyissä askareissa. Harvoin tulee mitään sellaista vastaan missä voimatasoiltaan heikompi ei selviäisi.

  Hyvä ystävä lähti juuri parisen viikkoa sitten kyseiseen kuntokouluun. Innolla odotan kuulumisia seuraavilta lomilta ;).
   
  Samses ja second3 tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. second3

  second3 Kersantti

  Liittynyt:
  08.07.2015
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  142
  Pisteet:
  16
  Toisaalta voiman puute tulee näkyviin pidemmällä aikavälillä. Kuukausia tai jopa vuosien päästä. Terveet polvet vaatii vahvat reisilihakset. Alaselkä vaatii hyvää keskivartalon voimaa tai välilevyt kuluu pois/turskatelee seinille. Sama homma olkapäiden suhteen.

  Toisaalta Utista kotiutuu tervettä porukka joita vuoden palvelus ei ole runnellut, joten oletettavasti sisäänpääsyvaatimukset riittää. Toki sotavehkeet yleensä on sen verran ergonimisesti suunniteltu että hankalapa niiden kanssa on paikkoja paskoakaan jos on nuori torsti kaveri. Käsillä ei nosteta paljoa ja ylipäätään nostetut kuormat on keveistä ja ennenkaikkea rinkka on lantioon tuettu.

  Muistelen kuitenkin että ameriikkalaisilla etenkin alaselkä ongelmia on alkanut pitkillä ulkomaan reissuilla (=Irak&Afganistan) ilmetä. Kannetut kuormat jopa ajoneuvoperusteisissa joukoissa voivat olla 50 kiloa, ja jalkapelillä liikkeessä olevilla 60 kiloa. Ja kantovälineet ei ihan rinkkatasoa ole, Uttilaiset kun kuulemani perusteella voivat kantaa about 50 kiloa rauhan aikana kun kaikki leirikalusto on kannossa... Eli jos johonkin partioreppuun joutuu kiinnittelemään tavaraa irtoremmeillä niin siellä voi aika välilevyt turkauttavia kokemuksia olla luvassa. Yhden kuvan olen nähnyt jossa jantteri oli kiinnittänyt Javelin ohjuksen jollakin irtoremmillä repun etupuolelle, vapaasti heiluvana ja mahdollisimman kauaksi painopisteestä... Millainen lie ollut kaverin kävelyasento? Ilman apua ei päässyt ylös kuitenkaan.
   
 4. Karakorpi

  Karakorpi Alokas

  Liittynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Tähän viellä kysymys, että vaikuttaako yksi hammaspaikka ljk:si pääsemiseen?
   
 5. samip

  samip Kapteeni

  Liittynyt:
  10.12.2012
  Viestejä:
  619
  Tykkäykset:
  418
  Pisteet:
  76
  Ei vaikuta
   
 6. ak.tied

  ak.tied Majuri

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1,425
  Tykkäykset:
  2,372
  Pisteet:
  156
  En tiedä ljk:sta, mutta pitkillä reissuilla tiedustelussa rinkat paino varmaan sen 50-60kg. Vettä ja muonaa oli pelkästään 5kg helposti, miinat/viuhkapanokset, vv:t, radiot ja viestivälineet, sissiteltta, kamiina, vaihtoakut ja patterit kaikkeen, märillä keleillä pakkashousuja oli joka miehellä kahdet jne. Sitä ryhmäkamaa on melkoisesti. Koulutuksellisista syistä (lue kyykytys) kannettiin alkuun auk:ssa myös pirusti turhaa henk koht kamaa mukana. Sitä oppii aika nopeasti huomaamaan mitä tarvitset, mitä et ja vapausasteet kasvaa koulutuksen edetessä.

  Rajuimmalla reissulla ryhmässä yksi (silloin tuleva sm-liiga kiekkoilija) sai hermopinteen olkapäähän kantamisesta ja jouduttiin viimeiset 12h+ kantamaan myös sen varusteet paareilla (pl. rynkky ja tetsari). Lepovuoro oli sissiteltan kanto ja vettä tuli koko ajan taivaan täydeltä. Oli varmasti porukan vahvin heppu, mutta ei se aina auta. Enemmän kestävyys kuin voimalaji ja ennen kuin paikat oikeasti hajoaa asenne ja sitkeys vie pirun pitkälle. Hyvä perus ja lihaskunto pitää olla, ei ljk:ssa tai vähän kevyemmissäkään paikoissa sohvaperunat pärjää ja sitten asenne, asenne, asenne. Siellä tarvitaan myös kovaa päätä, koska äitiä saattaa tulla ikävä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
  Sarek1, Old Boy, EK ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. EK

  EK Majuri

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,264
  Tykkäykset:
  1,147
  Pisteet:
  156
  Meillä kivääri-AUK:ssa urheilijat tunnisti yleensä siitä, että joko ne vemppasi tai sitten luovutti ensimmäisinä. Ei voinu kato vetää itteensä jumiin, kun oli harkat tai peli tulossa.

  Varmasti olivat kunnoltaan kovempia ja kivempia ja kovempia panemaan, mutta valitettavasti itsellä oli pää kiveä, joten sitten kannettiin muidenkin ryhmäkamppeita. Silloin kun kvkk-miehellä oli kannossa täyspakkauksen lisäksi teltta kolmatta päivää (koska kk-mies pääsee vähemmällä) ja kaksi Apilasta (koska joillakin tuli väsy), oli päästä itku, kun JJ nosti oikean käden ylös ja pumppasi kahdesti.
   
 8. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  6,526
  Tykkäykset:
  10,999
  Pisteet:
  1,286
  Tunsin yhden vääpelin, joka otti osaa voimamieskisoihin...mutta varustelaatikon nosto kuorma-autoon ei onnistunut kun "voi mennä paikat rikki"....

  VMP...mutta nostin sitten ihan itte kun en halunnu lisää vihamiehiä. :p
   
  Rannari, Stagideus ja Lone Soldier tykkäsivät tästä.
 9. Lone Soldier

  Lone Soldier Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  618
  Tykkäykset:
  1,653
  Pisteet:
  76
  Tuttua, tullut muutaman kerran sanottua, että mene sinä vitun ämmä helvettiin leikki lihastesi kanssa ja anna sitten sotilaiden toimia. Ei sitä junnuna vielä tajunnut miten voi saada helpollakin noita vihamiehiä.
   
 10. ak.tied

  ak.tied Majuri

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1,425
  Tykkäykset:
  2,372
  Pisteet:
  156
  Korjaan vielä, että en tarkoittanut tästä ryhmäkaverista mitään pahaa, sillä hajosi oikeasti paikat. Ilmaisuni oli vissiin hieman tulkinnanvarainen.

  Kaveri oli ja on edelleen aivan jäätävässä kunnossa ja helkkarin kovapäinen ja hoisi vähintään osuutensa aina. Pointti oli siinä, että siitä huolimatta voi sattua ja tapahtua, mikä oli esimerkkinä tarkoitettu alleviivaamaan sitä että mitään puistokävelyä steroideilla ei ole odotettavissa vaan se on oikeasti rankkaa. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Itselle noi reissut on jäänyt mieleen, mitään niin extreme-haastetta en ole sen jälkeen kohdannut.
   
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,582
  Pisteet:
  1,286
  Urheilijoilla se on aina niin herkkää, ettei vain mene rikki.
   
 12. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  5,071
  Tykkäykset:
  4,010
  Pisteet:
  1,286
  Tai tule hiki ettei massa häviä...
   

Jaa tämä sivu