Medvedev Suomeen ensi viikolla

AKE-ukki

Respected Leader
Medvedev Suomeen ensi viikolla
14.7.2010 11:33
A A Helsingin Sanomat
DMITRY ASTAKHOV / AFP

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kävi valtiovierailulla Suomessa viimeksi yli vuosi sitten.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev saapuu Suomeen työvierailulle. Medvedev vierailee Suomessa 20.–21. heinäkuuta presidentti Tarja Halosen kutsusta. Presidentit tapaavat tasavallan presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarannassa.

Viimeksi Medvedev kävi Suomessa valtiovierailulla viime vuoden huhtikuussa.

EDIT:jos hän tulee sopimaan Tavjan kans vaikkapa....maakaupoista, antaa Karjalan takaisin :D
 
AKE-ukki kirjoitti:
Medvedev Suomeen ensi viikolla
<snip>
Venäjän presidentti Dmitri Medvedev saapuu Suomeen työvierailulle. Medvedev vierailee Suomessa 20.–21. heinäkuuta presidentti Tarja Halosen kutsusta. Presidentit tapaavat tasavallan presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarannassa.

<snip>
EDIT:jos hän tulee sopimaan Tavjan kans vaikkapa....maakaupoista, antaa Karjalan takaisin :D

Laitanpa vähän ennustajaukkoa: Medvedev ja Halonen sopivat että Suomalaisten elintarvikkeiden vienti Venäjälle voi jatkua hyvän taloudellisen yhteistyön merkeissä ... Onkohan tässä suuren luokan teatterikäsikirjoitus takana ja kenen?
 
Juu kyseessä on varmaankin tilattu wanhan ajan "noottikriisi" .

Mitä voisi olla taustalla? Ehkäpä Tavjan poliittinen tukeminen idästä?

Pressat tavatessaan "sopivat" elintarvikekriisin ongelmat, lähtiessä Suomesta Medev kehuu Pressaamme "valtiomiestaitoja" ja avot Tavjan kannatus nousee ja kaikki kukkahattumummot taputtavat suuria karvaisia käsiään....Onnelassa on taas kaikki hyvin?

Näin meitä kansalaisia kusetetaan!
 
Tutkija: Rajoituksilla simppeli syy - virkamiesten tunnontarkkuus
Torstai 15.07.2010 klo 13:53 (päivitetty to 13:55)

Venäjän päätös siirtää suomalaisten elintarvikkeiden tuontirajoitusten alkamista kertoo paljon rajoitusten taustoista, arvioi Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro.

Hän pitää päätöstä osoituksena siitä, ettei rajoituksissa ole kyse Venäjän halusta näpäyttää tai painostaa Suomea poliittisesti.

Kangaspuron mielestä on todennäköistä, että tuontirajoitukset olivat vain seurausta tunnontarkkojen venäläisvirkamiesten työstä. Virkamiehet ovat tehneet työnsä Venäjän säädösten mukaisesti ja raportoineet hyvin tarkasti kaikista yksityiskohdista suomalaisilla liha- ja maitotuotteiden tuotantolaitoksilla.

Asiasta syntyneen kohun takia Kangaspuro pitää todennäköisenä, että joku korkeampi poliittinen taho on Venäjällä puuttunut asiaan.

Myös Venäjän presidentti tai pääministeri ovat voineet nopeuttaa ongelman ratkaisua ja rajoitusten siirtämistä myöhemmäk
si.

EDIT: Nyt voisi sitten EU näyttää kyntensä ja tukea Suomea tässä kiistassa. Mielenkiinnolla odotan saammeko EU:lta muutakin tukea kuin syvää paheksuntaa...
 
Jospa Medvedev moittii Tarjaa ja Suomea siitä, että Pride-kulkuetta kaasutettiin niiin hirmusesti? D. Muistan, kun Moskovassa oli tämä vastaava rettelö...Suomessa ulvottiin ja vonguttiin kuinka hirvee se Venäjä onkaan oivoi ja uijui..nyt on Medillä naurussa pitelemistä. Jos olisin Med niin ottaisin piruuttain puheeksi asian.

Elintarvikejupakka voi muuten oikeasti viitata siihenkin, että kaikki osapuolet eivät ole oikeasti toimineet sovituilla tavoilla. Siinä on sekin, että kauppa on kauppaa....pannaan vähäksi aikaa homma jäihin ja neuvotellaan uusiksi sopimuksia. Sitä on turha paisutella ja itkeä, sitä tapahtuu jatkuvasti maailmalla ja jopa Suomessa ihan sisälläkin. Onhan meilläkin ainakin suunniteltu ja aiottu toteuttaakin virolaisen ja ruotsalaisen maidon tuontirajoituksia jne.jne. Niissä ei ole mitään vikaa, mutta se tuonti sotkee Valion monopolia hankalasti.
 
Venäjän-kauppa on aina arvaamatonta
16.7.2010 3:00
A A Helsingin Sanomat

Venäjä pääsi taas yllättämään suomalaiset, kun maan elintarviketurvallisuudesta vastaava viranomainen päätti käännyttää joidenkin suomalaisten lihan- ja maidonjalostuslaitosten tuotteet rajalta.

Virallisen selityksen mukaan kyseisten tuotantolaitosten olot eivät täytä Venäjän vaatimuksia. Suomalaista moinen selitys ihmetyttää, sillä tuontikieltoon asetetut laitokset ovat Suomen parhaasta päästä.

Lisäksi käännytysprosessi sujui perivenäläiseen malliin: ensin alkavat käännytykset rajalla, ja vasta sitten asiasta tulee virallinen tieto. Ilmeisesti tieto kulki joidenkin viranomaisten välillä nopeammin kuin toisten.

Torstaina vientikieltoa lykättiin ensi viikon loppuun saakka. Siinä välissä Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ehtii muuten tavata Suomen presidentin Tarja Halosen tämän kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa.

Venäläisestä byrokratiasta varmasti löytyvät pykälät, joilla minkä hyvänsä ulkomaisen yrityksen elämä saadaan hankalaksi. Tuotteiden laadussa ei ainakaan tähän asti ole tiettävästi ollut valittamista.

Venäläisyrityksillä on tapana hoitaa tällaiset pikku hankaluudet oman maansa viranomaisten kanssa lahjoja antamalla.

Kiistassa kyse on siitä, että esimerkiksi tuotteiden jotkin tutkimusmenetelmät eivät täytä Venäjän lain kirjainta, vaikka ne täyttäisivätkin EU-säännökset. Tämä on yksi osoitus venäläisestä itsetunnosta: EU:n standardit eivät kelpaa, vaan pitää läpäistä venäläiset standardit.

Vientikieltoon asetetut yritykset tuntuvat suhtautuvan asiaan rauhallisesti. Ilmeisesti niissä ajatellaan, että tämä nyt on taas sitä Venäjää ja että pian asia ratkeaa jotenkin. Venäläisten kanssa kauppaa käyvät ovat vuosien varrella tottuneet kaikenlaisiin yllätyksiin.

Voisi jopa sanoa, että takavuosina Venäjän-viennin pelisäännöt olivat vielä mielivaltaisempia ja ehdot muuttuivat yhtäkkiä suuntaan jos toiseen.

Venäjälle kauppa on politiikan jatke. Jos jonkin maan kanssa syntyy poliittisia kahnauksia, se voi näkyä nopeasti myös maiden välisessä kaupankäynnissä. Tästä ovat esimerkkeinä puolalaisen sianlihan vientikielto, virolaisten maitotuotteiden vientikielto sekä vaikeudet kaasun toimituksessa Valko-Venäjälle ja Ukrainaan.

Suomella ei pitäisi olla Venäjän kanssa isoja poliittisia ristiriitoja. Puutullikiista kytee yhä, ja se tulee esiin Venäjän ja Suomen päämiesten tapaamisessa.

Suomalaiset elintarvikeyritykset tuskin haluavat luopua viennistä Venäjälle. Sen vuoksi ne joutunevat pyrkimään noudattamaan tuotannossaan paitsi Suomen ja EU:n myös Venäjän standardeja.

Kaikissa tapauksissa tämä ei ole mahdollista. Venäjän määräykset edellyttävät esimerkiksi, että maito kerätään tiloilta useammin kuin Suomessa vaaditaan.

Suomalainen maidon kylmäkuljetusketju on ensiluokkainen. Valio tuskin muuttaa koko logistiikkaketjuaan Venäjän vaatimusten takia, jotka taas on laadittu sikäläisiä oloja silmällä pitäen.

Ongelmaan on löydettävä jokin kompromissi, sillä suomalaisilla maitotuotteilla on mittava markkinaosuus etenkin Moskovan ja Pietarin kaupassa.

On täysi syy toivoa, että kiusallinen probleema saadaan pois päiväjärjestyksestä, kun valtioiden päämiehet ensi viikolla kohtaavat. Näin Medvedev voisi taas osoittaa venäläisille, että kaikki ongelmat kyllä ratkeavat, kun maan korkein johto niihin puuttuu. Samalla ruokitaan vahvan johtajan tsaarikulttuuria, joka elää Venäjällä edelleen voimakkaana.
 
AKE-ukki kirjoitti:
Venäjän-kauppa on aina arvaamatonta
16.7.2010 3:00
A A Helsingin Sanomat

Tartunpa nyt tähän "arvaamatonta" -sanaan, koska se sopii mielestäni erittäin hyvin tähän Venäjä-yhteistyöteatteriin. Odotin juuri jotakin tämäntapaista episodia.

Kuvitellaanpas, että kotosuomen (tai miksei naapurinkin) äänestäjäkunta jakautuisi leikkimielisesti kolmeen ryhmään: "asioiden taustoja selvittävät ihmiset" / "meidän valitsemat tahot on vallassa ja kannatamme sitä oli mikä oli" / "riittää kunhan arki rullaa ilman uusia vaikeuksia".
Nyt voidaan nähdä, että osapuolten "asioiden taustoja selvittävät" ja "meidän valitsemat tahot" välillä on kilpailuasetelma. Ja vaa-ankielenä on "kunhan arki rullaa".
"Kunhan arki rullaa" saadaan näppärästi ännestämään "meidän valitsemat tahot" -kannalle aina helpommin, mitä enemmän näitä yhteistyön epäselvyyksiä selitetään arvaamattomiksi tai poikkeuksellisen hyvistä henkilösuhteista riippuviksi tai muuten vaan kummallisiksi.

Näin demokratian sisällä pelataan, ja toki kaikki sen tietävät ja koettavat hyödyntää tarvittaessa. Mutta leikkimielinen ajatelmahan tämä vain oli - tai oliko?
 
O.S osuu aivan ytimeen,,,tuon jaon jotkut tekevät vielä laveammin kahteen: noin 10-20 prosenttia väestöstä perehtyy asioihin ja heillä yleensä on lähtimet muutenkin sitä tasoa, että kykenevät siihen, loppukaarti katsoo sivusta ja silloin tällöin purpattaa.

Poliitikot käyttävät mieluusti sanoja, jotka viittaavat asioiden olevan heidän mahdollisuuksiensa ulkopuolella. Tietty inhasti voi kysyä, mitä tekee poliitikolla tai systeemillä, joka ei voi vaikuttaa mihinkään? Mennäänkö sitä niin kuin se kuuluisa ajopuu? Ei mennä, mutta poliitikot kusettavat puheillaan ihmisiä surutta.
 
baikal kirjoitti:
Tietty inhasti voi kysyä, mitä tekee poliitikolla tai systeemillä, joka ei voi vaikuttaa mihinkään?

Äänestäjien kusettamista on yrittää väittää, ettei voi vaikuttaa mihinkään.
Kuitenkaan ei pidä unohtaa sitä, että 5,3 miljoonaisen kansan, joka ei ole omavarainen edes ravinnon tuotannon suhteen, on sopeuduttava maailman myrskyihin ja koitettava luovia parhaan kykynsä mukaan.
Valitettavasti on kuitenkin ollut havaittavissa, että suomalaiset poliitikot ovat ehkä hieman liiankin kuuliaisia sätkynukkeja. Puuttuuko heiltä sitten taito vai tahto poliittisen pokerin peluussa on toinen asia.
Enkä ole täysin vakuuttunut siitä, että poliitikkojamme kiinnostaisi Suomen ja suomalaisten hyvinvointi ensinkään.

Lisäksi Suomeen on syntynyt aivan käsittämätön tilanne, jonka johdosta samat naamat voivat istua vallassa, vaikka mitä tapahtuisi.
Yhdysvalloista voidaan olla montaa mieltä, mutta Vanhasen ja Kaikkosen vaalirahasopan tapainen ketkuilu ja selvä välistäveto olisivat jo aikoja sitten pelkän julkisen mielipiteen takia aiheuttanut eron.
 
Jarppi kirjoitti:
baikal kirjoitti:
Tietty inhasti voi kysyä, mitä tekee poliitikolla tai systeemillä, joka ei voi vaikuttaa mihinkään?

Äänestäjien kusettamista on yrittää väittää, ettei voi vaikuttaa mihinkään.
Kuitenkaan ei pidä unohtaa sitä, että 5,3 miljoonaisen kansan, joka ei ole omavarainen edes ravinnon tuotannon suhteen, on sopeuduttava maailman myrskyihin ja koitettava luovia parhaan kykynsä mukaan.
Valitettavasti on kuitenkin ollut havaittavissa, että suomalaiset poliitikot ovat ehkä hieman liiankin kuuliaisia sätkynukkeja. Puuttuuko heiltä sitten taito vai tahto poliittisen pokerin peluussa on toinen asia.
Enkä ole täysin vakuuttunut siitä, että poliitikkojamme kiinnostaisi Suomen ja suomalaisten hyvinvointi ensinkään.

Lisäksi Suomeen on syntynyt aivan käsittämätön tilanne, jonka johdosta samat naamat voivat istua vallassa, vaikka mitä tapahtuisi.
Yhdysvalloista voidaan olla montaa mieltä, mutta Vanhasen ja Kaikkosen vaalirahasopan tapainen ketkuilu ja selvä välistäveto olisivat jo aikoja sitten pelkän julkisen mielipiteen takia aiheuttanut eron.

Kyllä Suomen poliittisen vastuunkantamisen eri muodot samistuvat aivan selvästi Valko-Venäjän, Puolan ja Ukrainan vastaaviin käytäntöihin. Jopa baltian maat ja Slovenia ovat erilaisia siinä suhteessa, niissäkin toimitaan "läntisemmällä" tavalla.

Selitys tähän on oivallinen. Ei kannata toiminnan jatkuvuuden kannalta käyttää erokorttia liian herkästi. Liian herkästi, siinäpä mellevä määritelmä.

Sama meininkihän on virkamiespuolella. Kun EU-sopimuksia hiottiin niin suomalaisvirkanainen möhli oikein mörssärillä...tämä vaikea tilanne ratkaistiin järjestämällä rva sössöttäjälle ihan oma uusi kiva virka, jota on ihana hoidella.
 
Back
Top