Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Myanmar

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja Tvälups, 23.01.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  591
  Pisteet:
  1,286
  yle 23.1.2014 klo 14:13
  Järjestö: Myanmarin turvajoukot ovat joukkomurhanneet rohingyoja
  Myanmarin uskonnollisissa yhteenotoissa on kuollut lähes 280 ihmistä kesäkuusta 2012 lähtien. Lisäksi kymmenet tuhannet rohingyat ovat paenneet maasta.

  Myanmarin turvallisuusjoukot ovat murhanneet kymmeniä rohingya-vähemmistön lapsia, naisia ja miehiä maan länsiosissa, ihmisoikeusjärjestö Fortify Rights -järjestö väittää. Järjestön mukaan ainakin 40 rohingya-muslimia joukkomurhattiin viime viikolla.

  – Todellinen määrä voi olla suurempi. Koska hallitus on rajoittanut alueelle pääsyä, tiedot ovat rajallisia, Fortify Rights kirjoittaa tiedotteessa.

  Järjestö perustaa väitteensä silminnäkijöiden kertomuksiin. Myanmarin viranomaiset kiistävät joukkomurhan.

  Mikäli ihmisoikeusjärjestön tiedot pitävät paikkansa, Myanmarin uskonnollisissa yhteenotoissa on kuollut lähes 280 ihmistä kesäkuusta 2012 lähtien. Lisäksi kymmenet tuhannet rohingyat ovat paenneet maasta.

  Myanmarin kansalaisten enemmistö on buddhalaisia, ja monien buddhalaisten mielestä rohingyat ovat brittiherruuden aikana maahan tuotuja bangladeshilaisia. Kansanryhmien väliset levottomuudet ovat lisääntyneet siitä lähtien, kun maa vapautui sotilasvallasta vuonna 2011.

  Lähteet:
  Reuters
   

Jaa tämä sivu