Professori: Ydinvoimapäätöksessä näkyy suhde Venäjään

Isomäki jättää strategisesti kertomatta, että voimalan ongelmat eivät liity niinkään reaktoriin vaan ennen kaikkea turbiineihin. Ne ovatkin monessa mielessä reaktoreita haastavampaa tekniikkaa, ja vastaavia käynnistysvaikeuksia on muissakin turbiineja käyttävissä laitoksissa.

http://www.thehindu.com/news/nation...t-commercial-ops-by-jan-22/article6604909.ece

Tämä on tuttua ydin-Isomäkeä: jätetään kertomatta olennaisia yksityiskohtia ja annetaan ymmärtää vähän muuta kuin mitä todellisuus on.

Sinänsä tietysti vastaavia ongelmia voi tulla Suomessakin eteen, mutta sattuneesta syystä luotan STUKiin hivenen enemmän.
 
Rakensivatko sen Intian hankkeen a) inkkarit (pakistanilainen siirtoväki lasketaan mukaan) vai b) venäläiset ja inkkarit yhdessä vai c) venäläiset?
 
Ymmärtääkseni inkkarit ja venäläiset yhdessä. Turbiiniongelmat vaikuttavat (tälleen enempää asiasta tietämättömänä) menevän kyllä isolti venäläisten turbiinivalmistajien piikkiin. Joskaan ei varmaan auta, että painevesireaktoritekniikka on vissiin intialaisille uutta.

Ei sillä, Intiassa on kovatasoista ydinosaamista, omin päin rakennettuja ja maailmalla suht harvinaisia raskasvesireaktoreita, ja kunnianhimoinen toriumohjelma.
 
Venäjän media hehkuttaa: Suomi investoi pakotteista huolimatta
KOTIMAA JULKAISTU 05.12.2014 20:57
221

RIA Novostin otsikossa todetaan: "Politologi: Suomi valmis yhteistyöhön pakotteista huolimatta."

Suomen myönteinen päätös Fennovoiman ydinvoimalalle on otettu Venäjällä iloiten vastaan. Monissa viestimissä ratkaisu on tulkittu Suomen haluksi tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa sanktioista huolimatta.

-Tämä on ensimmäinen kerta länsipakotteiden asettamisen jälkeen, kun EU-maan parlamentti tuki laajaa investointiprojektia Venäjän kanssa, uutistoimisto RIA Novosti kirjoittaa.

-Suomen politiikka on varsin rationaalista. Siellä ajatellaan, että on ymmärrettävä, että pakotteista huolimatta Venäjä on naapurimme, arvioi RIA Novostin haastattelema politologi Paul Kanev Moskovan valtionyliopistosta.


-Suomen talouselämä on ottanut Venäjän kanssa tehtävän ydinvoimalahankkeen innostuneesti vastaan, kirjoittaa puolestaan Rossiiskaja Gazeta.

-Huolimatta Venäjän vastaisista pakotteista Suomen viranomaiset ovat osoittaneet luonteenlujuutta ja tehneet tärkeän ja maalleen välttämättömän päätöksen yhteistyöstä Venäjän kanssa, lehti kirjoittaa, lisäten että hanke merkitsee sadoille suomalaisille uusia työpaikkoja.

Atominfo.ru -blogissa puolestaan todetaan, että Suomen päättäjiä kiinnostavat lopulta eniten oman maan taloudelliset arvot.

-Suomen kansanedustajat tekivät järkevän ratkaisun. He näyttivät että ennen kaikkea he ajattelevat oman maansa hyvinvointia. Ja Hanhikiven ydinvoimalahanke on todella erittäin tärkeä, kirjoittaa blogin pitäjä Alexander Uvarov.

Myös Rosatom –yhtiö on haastatteluissa kiitellyt ratkaisua.

-Rosatom Overseas iloitsee ratkaisusta, jonka Suomen parlamentti on tehnyt. Aiomme toimia Fennovoiman kanssa tässä ydinvoiman rakennushankkeessa suunnitellun aikataulun mukaisesti, täydellisesti Suomen lain, säädöksien ja vaatimuksien mukaisesti, totesi Rosatomin edustaja Roman Dukajev uutistoimisto Tassille.

Vsglad -lehti puolestaan muistelee, kuinka lokakuussa pääministeriAlexander Stubb syytti voimalan vastustajia russofobiasta.

-Stubbin mukaan Fennovoiman yhteistyö Rosatomin kanssa ydinvoimahankkeessa on liian tärkeä, jotta sitä voitaisiin sekottaa pakotepolitiikkaan, lehti kirjoittaa.
 
Näillä mennään. Ei siitä sen enempää.

Kaikki energia ( :) ) nyt siihen, että homma onnistuu ja tuo vaurautta Raaheen.
 
Back
Top