Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Reserviläisseurat on ikäkriisissä

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja VLF, 19.09.2016.

?

Nuoret on saatava osallistumaan reserviläistoimintaan aktiivisemmin

 1. Kyllä

  61 ääntä
  96.8%
 2. Ei

  2 ääntä
  3.2%
 1. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  3,582
  Tykkäykset:
  3,838
  Pisteet:
  1,286
  Taitaa varareserviläiset olla jo sotavaltion järjestelmistä deletoitu, mutta kun asevelvollisuuslaki ei sitä salli, niin on keksitty windowsin roskakorille uusi nimi "varareservi".
   
  MeriTJ ja baikal tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,555
  Pisteet:
  1,286
  Elämme nykyisin palveluyhteiskunnassa, mutta pikkuisen huvittaa tämä rutina. Joku kotuvarapäällikkö saa parikymmentä sähköpostia jokaisena päivänä, joissa joku esittelee itsensä ja kysyy, mitä voisi tehdä. MPK ei ole sijoittaja eikä muodosta taistelevaa organisaatiota, mutta siellä voit toki kouluttautua moniosaajaksi ja ryhtyä pitemmän päälle itse kouluttajaksi.

  Mene vaikka sinne TSTEA-kurssille nyt ensin.
   
  Laamanator, Stagideus ja baikal tykkäsivät tästä.
 4. -JP-

  -JP- Alikersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  92
  Tykkäykset:
  323
  Pisteet:
  6
  Oleellista on että res. yhdistyksissä ymmärretään että nuorille täytyy pystyä tarjoamaan mielekästä reserviläistoimintaa.
  Toiminnan tulee tosiaan olla reserviläistoimintaa, golffia, pilkintää, yms. voi kyllä harrastaa ihan siihen tarkoitetuissa golf tai kalastus kerhoissa...
  Tärkeää on aktiivisuus eli että toimintaa on ja tässä tärkeässä roolissa on ampumatoiminta sekä muu toiminnalinen toiminta kuten sotilastaitokilpailut tai kamppailuharjoittelu.

  Meidän RU kerhossa eniten nuorta jäsenistöä on kiinnostanut toiminnallinen ammunta (SRA), kansainväliset sotilastaitokisat (Grenadier yms.) sekä lähitaistelu (Sotlias Krav Maga).
  Tämän kaltaista toimintaa tulee tarjota, koska nämä ovat toimintaa jota ei vaan muuta kautta ole edes tarjolla, joten nämä oikeasti kiinnostavat.
  Tämä toiminta vaatii luonnollisesti edestä johtamista, eli sitä että yhdistyksen vastuuhlöt ovat aktiivisesti mukana vetämässä toimintaa. Meillä esim. SRA treenit pyörivät joka lauantai kelistä tai vuodenajasta riippumatta, samoin kansainvälisiin sotilastaitokisoihin osallistuvat treenaavat porukalla jne.

  Tärkeää on myös hankkia yhdistyksille kalustoa, eli ampuma-aseita. Aseiden hankintaan kun saa tukea myös piiriltä ja liitolta. Aseiden hankinta on tärkeää jo siitä syystä että monella nuorella ei ole mahdollisuutta tai rahaa hankkia aseita, joten on tärkeää että yhdistyksillä on tarjota aseita jäsenistölleen ja näin myös mahdollistaa myös kahden vuoden harrastuneisuus jotta jäsenistö voi hakea hankkimislupia mm. pistooleille.

  Kannattaa myös muistaa että jos oman paikkakunnan RU tai RES yhdistys ei tarjoa mielekästä toimintaa niin tästä kannattaa laittaa viestiä ko. yhdistyksen hallitukselle, mikäli mitään ei tapahdu niin mikään ei estä liittymästä sellaiseen yhdistykseen jossa järjestetään mielekästä toimintaa. Tämä on myös yksi tapa antaa varsin selkeää viestiä oman paikkakunnan yhdistykselle siitä että mikäli se ei järjestä järkevää toimintaa niin se näkyy väistämättä myös jäsenmäärässä.
   
  MeriTJ, Talvela, Laamanator ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 5. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,586
  Tykkäykset:
  2,853
  Pisteet:
  316
  Aika kornia ja jotenkin lällyä markkinointia, mikä ei kyllä todennäköisesti onnistu puhuttelemaan kohderyhmäänsä aivan suunnitelman mukaisesti tai houkuttelemaan miehekkään ja reippaan toiminnan pariin. Espirit de Corps puuttuu jälleen kerran kokonaan. Linjan pitäisi olla sotilaallinen ja siten mieluummin lähempänä PV:n markkinointia, jolloin assosiaatio sotilasorganisaatioon säilyy. Joskin tämäkin asetelma saattaa luoda jotain muita mielikuvia kuin oikeasti tavoitellaan.

  Nyt nämä kuvat muodostavat mieluummin mielikuvan piisändlaav-raamattupiiristä kuin sotilaalliseen harjoitteluun keskittyvästä yhdistystoiminnasta, koska kuvissa käytettyjen liiankin perinteisten symbolien brändi on kulttuurissa hyvin vahva ja ne muodostavat vahvan assosiaation rauhanjärjestöihin, joihin kuitenkaan kovinkaan moni suomalainen ei itse halua profiloitua. Onhan näillä rauhanjärjestöillä ja niiden symboleillakin tietynlainen historian painolasti, joka on kaikkea muuta kuin isänmaallinen ja Suomen itsenäisyyttä kunnioittava.

  Jos välttämättä halutaan käyttää vahvoja brändejä ja assosiaatioita hyväksi, niin silloin jonkinlainen nykyaikainen ja suomalaiskansallinen muunnelma alla olevasta voisi saavuttaa kohderyhmänsä paremmin. Taustalle riimuräpellyksen sijaan vaikka Suomen leijona. Tosin tämäkin kuva-asetelma saattaa herättää jotain muita mielikuvia kuin, mitä oikeasti tavoitellaan.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016
  Ottoville tykkäsi tästä.
 6. Ottoville

  Ottoville Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  1,554
  Tykkäykset:
  2,589
  Pisteet:
  316
  p
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2016
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,332
  Tykkäykset:
  15,689
  Pisteet:
  1,286
  Juu, kyllä lähtökohtana pitää olla runebergiläinen: kaikki mi jaksoi kalpaa käyttää. :rolleyes:
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 8. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,586
  Tykkäykset:
  2,853
  Pisteet:
  316
  En nyt aivan tuota tarkoittanut, vaan lähinnä kuvan tyyliä ja asetelmaa versus nyt käytettäviin lällykuviin, joiden välittämät mielikuvat ovat mielestäni jokseenkin epämääräisiä ja kärsivät lievästä katu-uskottavuuden vajeesta - kuten aiheen mukainen yhdistystoiminta muutenkin. Lopulta toiminta on juuri sitä, mitä siitä halutaan tehdä, joten pallo on asianomaisten itsensä kädessä ja se täytyy vain enää saada maaliin.

  Noin muuten vanha sanonta nuorna vitsa väännettävä pätee hyvin kyllä tähänkin.
   
 9. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  147
  Tykkäykset:
  89
  Pisteet:
  16
  Kävin viime huhtikuussa Niinisalossa. Maksoin 40e+matkat siitä että sain istua kaksi päivää luokassa kuuntelemassa kenttäsairaanhoitajan luentoja power point esityksestä. Budjetti ei ollut riittätänyt toiminalliseen tekemiseen, niin teorio pläjäys kaiketi ajaa samaa asiaa.

  Joku voi kokea tämän mielenkiintoiseksi, mutta se ei ollut lähekkään sitä mitä etsin kun hain tstea kurssille.
   
  Stagideus ja Talvela tykkäsivät tästä.
 10. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,555
  Pisteet:
  1,286
  Ai, Niinisalossa. Ok. No more further questions.

  Rahaa on tietty määrä. Se suunnitellaan vuodeksi se budu ja toiminta. Jos osaavat hommansa.
   
  Stagideus ja KorpiSISSI tykkäsivät tästä.
 11. Ressu70

  Ressu70 Kersantti BAN

  Liittynyt:
  26.10.2016
  Viestejä:
  263
  Tykkäykset:
  171
  Pisteet:
  16
  Varusmiehet pitäisi saada innostumaan toiminnasta jo palvelusaikana. Yhdistysten täytyy pystyä esittäytymään nuorille miehille ja naisille houkuttelevana ja tärkeänä osana maanpuolustusta johon on kunnia kuulua. Maksuvapaata jäsenyydestä luonnollisesti johonkin tiettyyn ikään/valmistumiseen saakka. Varuskunnissa voisi käydä esittelemässä yhdistysten toimintaa, esim erilaisia ampumalajeja. Voisi kertoa reserviläisen "urasta" reserviläisen ylennysmahdollisuuksista ym.ym. Nuoria sotilaita kiinnostavista asioista.

  Nämä ovat setämiehen heittoja, nuorilta itseltään kun kysyy vastaukset voivat olla jotain ihan muuta. Jos kerhotiloissa aktiivisesti ja agressiivisesti odottaa jäsenhakemusten tulvaa, voi aika käydä pitkäksi.
   
  Ottoville tykkäsi tästä.
 12. Perde

  Perde Luutnantti

  Liittynyt:
  06.01.2013
  Viestejä:
  358
  Tykkäykset:
  172
  Pisteet:
  36
  Ai varareservi, no nyt mä tajuun! Mutta kyllä kaikille löytyy tehtävä, se on selvä homma se, saadaan tätä menoa jeesata läntistä naapuria ja monia muita..
   

Jaa tämä sivu