Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Saksalainen säilöi laardia yli 60 vuotta - yhä syötävää

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja Tvälups, 01.02.2012.

  1. Tvälups

    Tvälups Ylipäällikkö

    Liittynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    5,879
    Tykkäykset:
    590
    Pisteet:
    1,286
    Saksalainen säilöi laardia yli 60 vuotta - yhä syötävää
    AFP 1.2. klo 18:29

    Saksalainen eläkeläinen on säilyttänyt ruokakomerossaan laardipurkkia yli 60 vuotta. Viranomaiset tutkivat todellisen säilykkeen, joka todettiin yhä syömäkelpoiseksi - joskin hieman mauttomaksi.

    Eläkkeellä oleva kemisti Hans Feldmeier, 87, sanoi saaneensa sianihrasta keitetyn rasvan opiskelija-aikanaan Rostockissa Pohjois-Saksassa 1948. Laardipurkki oli osa Yhdysvaltain sodanjälkeistä ruoka-apua. Laardipurkin lisäksi Feldmeier kertoi saaneensa kaksi rasiaa nuudeleita ja vähän maitoa.

    Feldmeier ei halunnut heittää purkkia roskiin. Lopulta hän vei sen tutkittavaksi.

    Terveystarkastajat tutkivat laardin, joka osoittautui aivan kelvolliseksi. Tuoksu ja maku oli hieman laimentunut ja ulkonäkö hieman vanhentunut, mutta laatu oli tyydyttävä - ja nykyaikaisillakin mittareilla tuote olisi syömäkelpoinen.
     
  2. Mainos Google AdSense



  3. JOKO

    JOKO Ylipäällikkö BAN

    Liittynyt:
    26.04.2010
    Viestejä:
    4,971
    Tykkäykset:
    1,337
    Pisteet:
    1,286
    Just luin Mikko Porvalin Operaatio Hokki nimisen kirjan ja siinä sissit sanoivat amerikkalaisen laardin kelpaavan lähinnä saapasrasvaksi. Pistelivät siis poskeensa sotasaalista.
     
  4. Tvälups

    Tvälups Ylipäällikkö

    Liittynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    5,879
    Tykkäykset:
    590
    Pisteet:
    1,286
    Ei ollut "massavanhenevaa" tavaraa tuo säilyke.
     
  5. Touhottaja

    Touhottaja Majuri

    Liittynyt:
    12.01.2012
    Viestejä:
    1,108
    Tykkäykset:
    5
    Pisteet:
    156
    Ei ollut yksittäisvanhenevaa, mutta suuri massa laardia lienee hävitetty jo iät sitten.. Miten tuossa voi onnistua? Ei siis säilönnässä vaan kelpoisuuden selvittämisessä.
    "Päewää, minulla on täällä einem daewaan wanha purkki laardia"
    "Guten päevää, mepä otamma und tutkimma sen"
     
  6. noska

    noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

    Liittynyt:
    04.06.2010
    Viestejä:
    3,193
    Tykkäykset:
    47
    Pisteet:
    1,286
    Siinähän mainitaan, että mies oli kemisti. Varmaan oli sen verran kontakteja, että sai sen tutkittavaksi. TUtkimus sinällään ei ole mikään kovin monimutkainen. Tehdään bakteeriviljely ja tukitaan härskiintymis- ja hapettumisaste sekä tehdään kemiallinena analyysi.
     

Jaa tämä sivu