Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Siniristilippu-laululle etsitään haastajaa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Passi, 30.12.2016.

 1. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  7,290
  Tykkäykset:
  12,475
  Pisteet:
  1,286
  Jos lähdetään tälle linjalle niin sukulaisten laulu:

   
  Ana^Kangoo, J0h1F, Laamanator ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. EK

  EK Majuri

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,328
  Tykkäykset:
  1,286
  Pisteet:
  156
  Onko tämä nyt taas myrsky vesilasissa?
  Ylioppilaskunnan laulajat nyt ei hirveän viralliselta taholta tunnu. Jos Sipilä, S. Niinistö ja Lindberg olisivat yhdessä laatineet kirjelmän Lippulaulun korvaamisesta, voisin huolestuakin, mutta jos me juopot humanistit (ks. Hasek) haluamme vähän iloisemman rallatuksen Suomen lippua kunnioittamaan, naurahdan kyynisesti nuoruuden idealismille.
  Ei se vähän iloisempien laulujen pohtiminen välttämättä vielä maanpetosta tarkoita. Silti tietenkin jokainen sivistynyt ihminen ymmärtää, miksi jokaiselle kansakunnalle ne omat symbolit ovat niin tärkeitä. Tosin sivistykseen taisi joskus kuulua sekin, että ymmärsi kyseenalaistamisen merkityksen...
   
  J0h1F, Sardaukar ja Rannari tykkäsivät tästä.
 4. jak

  jak Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  841
  Tykkäykset:
  1,193
  Pisteet:
  76
  Jos tämä olisi yksittäinen hanke niin eihän siinä mitään mutta kun kaikki "uudistukset" ovat nykyään vähän saman suuntaisia. Kaikki perinteinen suomalaisuus halutaan pyyhkiä pois laulut, tavat, juhlat ja historiakin pitäisi unohtaa varsinkin se josta joku voisi olla ylpeä.
   
  J0h1F, Erkki, ak.tied ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Soldierblue

  Soldierblue Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,180
  Tykkäykset:
  485
  Pisteet:
  156
  Ruotsissa oli ennen keskustelu että sanat kansallislaulussa pitää muuta.
   
 6. EK

  EK Majuri

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,328
  Tykkäykset:
  1,286
  Pisteet:
  156
  "Du gamla, du jävla, du järnvägstation"?
   
 7. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  5,460
  Tykkäykset:
  4,462
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on valitettavan totta. Ja ihan liian usein löytyy hännystelijöitä jotka kiljuen säntäävät kieltämään suvivirttä tms. lähes ikiaikaista ja uskonnollisista ulottuvuuksistaan tehokkaasti vapautunutta traditiota. Kovin menestyksekkäitä nämä hankkeet eivät ainakaan toistaiseksi ole olleet mutta tarkkana saa olla. Tässä on loistava tilaisuus menettää paljon samalla kun ei saavuteta juuri mitään. Laulut yms. eivät ole mikään kotoutumisen este kenellekään.

  Silti asioiden kyseenalaistaminen on täysin kunniallista toimintaa. Eivätkä tällaisten kilpailujen tuotokset yleensä edes jää elämään koska niistä puuttuu sisältö.
   
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,874
  Tykkäykset:
  17,298
  Pisteet:
  1,286
  Suomen on oltava etulinjassa koilottamassa globalisaation riemuvirttä. Vaikka tuo globis näyttäisikin ajaneen kiville ja huolella, on jatkettava terhakasti, jotta "mitähän ne muut meistä ajattelee"-fokus ei vaan unohtuisi.....

  Vakiintuneen kansallisen tavan mukaan minä liityn loukkaantuneistoon, kun joku haluaa kolhia niitä asioita, joita olen pitänyt arvossa ja joista tykkään.
   
  YliKoo, J0h1F, Tupajumi ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,106
  Tykkäykset:
  1,982
  Pisteet:
  156
  Ei jaksanut yhtään kiinnostaa otsikko mutta kun tänne näytti paljon tekstiä kertyneen niin piti kurkata, että mistä on kyse.

  Hanke on Mielestäni tälläinen tyypillinen yliopistolaisen nuoren mielen teoriapohjainen ja analysoimaton. Asiassahan on toki hyvää se, että uusia lippuamme kunnioittavia sävelmiä ja sanoja syntyy. Kyllähän niitä maailmaan mahtuu.

  Se, että Siniristilippumme -laulu korvattaisiin on taas sitä haihattelua ja ajatukseni mukaan ihan väärä lähtökohta. Eihän tuota laulua lauleta sen takia, että siinä on hyvä sävel. Eikä sen takia, että sen sanat ovat hurmaavat. Joku toki voi näitäkin asioita laulussa arvostaa mutta sitä kuitenkin lauletaan siksi, että lauluun liittyy perinteitä, tunnetta ja kokemuksia aivan kunkin lapsuudesta asti. Esimerkiksi partioon. Laulu siis edustaa kullekin jotakin eikä niin, että laulu itsessään olisi arvioitavana.

  No, että joku tämän korvaisi on aika kaukaa haettu ajatus. Toki muitakin lauluja voi lippumme kunniaksi laulaa mutta millään toisella laululla ei tule olemaan moniin vuosikymmeniin samaa tunnetta tai perintöä joten se siitä. Traditio puuttuu.

  Sibeliuksenkaan Finlandia hymni ei korvaa Maammelaulua vaikka on monin verroin kauniinpi ja taidokkaampi. Lähes rinnalle toki pääsee samalla kun Maammelaulua kulutetaan lähes joka toisessa jääkiekko-ottelussa sun muussa mutta silti ne tunteet on sidottu kokemuksiin ja Maammelauluun. Siksi laulamme hieman "huonompaa" Maammelaulua ja samalla rakastamme Finlandiahymniä. Ja hyvä niin. Täydentävät toisiaan, Finlandialla saa jopa extrajuhlallisen latauksen vielä kansallislaulumme rinnalle. Siniristilippumme -lauluun ei toki aivan samoja tunteita sisälly mutta kyllin paljon kuitenkin - eikä uutta Sibeliusta liene joukossamme.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
  PSS ja Sarek1 tykkäsivät tästä.
 10. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  5,663
  Tykkäykset:
  5,162
  Pisteet:
  1,286
  Paleface ja Prinssi Jusuf voittanevat, joka toinen kertosäe on englanniksi.
   
 11. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,746
  Tykkäykset:
  3,191
  Pisteet:
  316
  Yksittäinen aivopieru menisi pelkällä olankohautuksella, mutta kun näitä hengeltään samanlaisia hankkeita riittää joka oksalle ja ne ovat kumuloituneet koko eurooppalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan kehityksen suunnaksi, niin aihe on kaikesta tabusointiyrityksistäkin huolimatta pakko nostaa kokonaisuudessaan framille, nousta ylös, lyödä nyrkki pöytään ja sanoa, että tämä ei käy - on katsottava uhmakkaasti takaisin.

  Kulttuurimarxismi on globalistien ase kansoja ja kansallisvaltioita vastaan, jolla nämä pyritään hiljalleen heikentämään ja hävittämään, jolloin tilalle voidaan syöttää globalistien etuja paremmin palveleva järjestys. Todellista raskaansarjan myyräntyötä ja vihamielistä vaikuttamista, jolta suojautuminen on nykypäivän maanpuolustusta parhaimmillaan - ja tässä lajissa jos missä, kysytään jälleen perisuomalaista jääräpäisyyttä, sitkeyttä, impivaaralaista muutosvastarintaa, ylpeyttä omastaan ja tervettä epäluuloisuutta.

  Onhan turhaa parranpärinää jauhaa mitään muodollista liturgiaa itsenäisestä Suomesta ja suomalaisuudesta kun samaan aikaan näiden kantavia rakenteita määrätietoisesti romahdutetaan taustalla ja pyritään korvaamaan näitä vanhoja järeitä kulmakiviä jollain heppoisilla pahvista tehdyillä kulisseilla. Vertauksen vuoksi sama asia olisi arvokkaan esi-isien pyhän maan vaihtaminen lasihelmiin ja rihkamaan, vaikka joku voisikin vaihtokaupassa saada pari lasihelmeä omaan taskuunsa.

  Negatiivisen kehityksen ongelma on yleiseurooppalainen ja -länsimainen. Paras vastakeino tälle epäedulliselle kehitykselle on ennen kaikkea tilanteen tiedostaminen, mutta myös suomalaisuuden, isänmaallisuuden, kulttuurin, perinteiden ja symbolien arvostaminen sekä erityisesti näiden kaikkinainen vaaliminen. Siihen yhteiseen kekoon voi jokainen kantaa oman arvokkaan kortensa ja yhdessä olemme vahvoja. Lopulta asenne ratkaisee! Pää pystyssä ja näiden vakaiden askelmerkkien viitoittamana vuoteen 2017.

  Vanhasta muinaissuomalaisesta kulttuurista ja historiasta ei ole säilynyt paljoakaan, ja suuri osa on arvailujen varassa. On kuitenkin jokseenkin aiheellista epäillä, että viimeistään Ruotsin valtakunnan muodostamisen ja kristinuskon levittämisen yhteydessä on pyritty Suomen osalta häivyttämään muinaissuomalaista perinnettä, historiaa ja kulttuuria. Mitä nämä sitten ovat ikinä olleetkaan.
   
  Tupajumi, Ingsoc, Rannari ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  5,663
  Tykkäykset:
  5,162
  Pisteet:
  1,286

  Suuri osa on kyllä kirjattu ylös koska tämä on ollut monin paikoin täysin elävää elämää 1900-luvulla, papit ovat ihmisiä jahdanneet pitkin metsiä.
  Tätähän pyritään nyt pitämään elossa ja levittämään, Virossa tilanne paljon parempi.


  ”Kun suojelemme hiisiä, suojelemme myös itseämme”

  http://www.taivaannaula.org/2016/12/08/suojelemme-hiisia-suojelemme-myos-itseamme/


   
  Laamanator tykkäsi tästä.
 13. Päivikki

  Päivikki Korpraali

  Liittynyt:
  25.12.2016
  Viestejä:
  20
  Tykkäykset:
  31
  Pisteet:
  1
  Tämä on tietynlainen trendi.
  Roman Schatz ehdotti vähän aikaa sitten muutoksia Maamme -laulun sanoihin.
  Kuvitelkaa, edes miehen äidinkieli ei ole suomi eikä hän ole taiteilija.
   
  J0h1F, Erkki, Talvela ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Smith

  Smith Kersantti

  Liittynyt:
  30.06.2016
  Viestejä:
  116
  Tykkäykset:
  294
  Pisteet:
  16
  Itse pidän tätä globalisaatiota ohi menevänä villityksenä. Sopii muistaa että itsenäisyyden alkutaipaleelta toisen maailmansodan loppuun asti muotia oli jyrkkä oikeistolaisuus ja kansallissosialistinen Saksa, sodan jälkeen uusinta uutta oli äärivasemmistolaisuus ja Neuvostoliitto. Näitä molempia aatteita yhdistää se, että jälkeenpäin huomattiin ettei naivi ja kritiikitön suhtautuminen kumpaankaan ollut niitä parhaita ajatuksia.

  Nykyisin on muotia monikuttuurisuus ja globalisaatio. En jotenkin vain jaksa uskoa että tämä muoti-ilmiö jaksaa pysyä pinnalla enää kovin kauan. Trumpit, Le Penit ja Brexitit yms. ovat mielestäni selviä ajan merkkejä.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 15. Päivikki

  Päivikki Korpraali

  Liittynyt:
  25.12.2016
  Viestejä:
  20
  Tykkäykset:
  31
  Pisteet:
  1
  Niitä yhdistää myös tavaton aikaansaatu inhimillinen kärsimys. Kuten tiedätte, halusin vain painottaa.
   
  Talvela, Sarek1 ja Smith tykkäsivät tästä.
 16. Sarek1

  Sarek1 Eversti

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,713
  Tykkäykset:
  2,360
  Pisteet:
  316
  Hmm, otetaan vähän huumoria mukaan ja muokataan hieman tunnelmaa nostattavaa, oivallista ja osallistavaa Teräsbetoni -yhtyeen laulua. Pistäkää linkki soimaan ja laulakaa mukana. Sanoja ei ole muutettu paljoa, mutta niissä ilmaistaan paljon. ;) Onko tällainen kansallistunteen nostattaminen nounou?


  Maamme tarvitsee sankareita:

  Kuka vain, missä vain, milloin vain
  Kaiken avain, voi suunnan muuttaa

  Kuka vain, minä vain, sinä vain
  Kaiken avain, voit muuttaa suuntaa

  Läpi yön pimeyden
  Varjojen ja pelkojen
  Katseet yhteen kääntyy

  Kun tilanne on toivoton
  Ja sieluissa aukko suunnaton

  Maamme tarvitsee sankareita
  Tekoja suurten sielujen
  Maamme tarvitsee sankareita
  Uhrauksia veljien ja sisarten

  Kuka vain, missä vain, milloin vain
  Kaiken avain, voi suunnan muuttaa

  Kuka vain, minä vain, sinä vain
  Kaiken avain, voit muuttaa suuntaa

  Ajassa sotien
  Kurjuuden ja itsekkyyden
  Moni uutta voimaa saa

  Kun tilanne on armoton
  Silloin kansa valmiina on

  Sillä maamme tarvitsee sankareita
  Tekoja suurten sielujen
  Maamme tarvitsee sankareita
  Uhrauksia veljien ja sisarten

  (solo)

  Maamme tarvitsee sankareita
  Tekoja suurten sielujen
  Maamme tarvitsee sankareita
  Uhrauksia veljien ja sisarten

  Suomi tarvitsee sankareita
  Tekoja suurten sielujen
  Suomi tarvitsee sankareita
  Uhrauksia veljien ja sisarten
   
  Rauhantekijä ja Päivikki tykkäsivät tästä.
 17. Passi

  Passi Kapteeni

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  963
  Tykkäykset:
  1,091
  Pisteet:
  76
  Toisella foorumilla joku ehdotti marseljeesia.


  Edetkäämme, isänmaan lapset,
  kunnian päivä on tullut!
  Meitä vastaan hirmuvallan
  verinen lippu on nostettu
  verinen lippu on nostettu.
  Kuuletteko konnuillamme
  noitten villien sotilaiden huudon
  jotka tulevat teidän syliinne asti
  leikkaamaan poikienne ja kumppaneidenne kurkut

  (Kertosäe)
  Aseisiin kansalaiset!
  Muodostakaa pataljoonanne!
  Marssikaamme, marssikaamme!
  kunnes epäpuhdas veri kastelee peltomme.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Marseljeesi


   
  Ana^Kangoo ja Talvela tykkäsivät tästä.
 18. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  5,663
  Tykkäykset:
  5,162
  Pisteet:
  1,286
  Se ja Kansainvälinen eivät ole tule saamaan samaa kritiikkiä kuin Lippulaulu edes "oikeistolaisilta" jotka tämän kilpailunkin järjestävät.
  Koko länsimainen yhteiskunta on altistunut marxilaiselle mädätykselle maalmansodan jälkeen niin pahasti että suurin osa sen välttäneistä on niin sanottuja juntteja populismin uhreja.
   
  Jukkis tykkäsi tästä.
 19. PekkaSavo

  PekkaSavo Majuri

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,318
  Tykkäykset:
  2,688
  Pisteet:
  156
  Aikanaan Suomessa eniten laulettu työväenlaulu:

  "Kuuletteko konnuillamme
  noitten villien sotilaiden huudon
  jotka tulevat teidän syliinne asti
  leikkaamaan poikienne ja kumppaneidenne kurkut
  Aseisiin kansalaiset!"

  Tokipa ei voi kurkunleikkaajia sotilaiksi kutsua. Terroristeja ja rikollisiahan ne ovat.
   
 20. ak.tied

  ak.tied Majuri

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1,469
  Tykkäykset:
  2,438
  Pisteet:
  156
  Jep. Kohta varmaan ehdotetaan itsenäisyyspäivän vaihtoakin ja joku yliopiston punikki on sitä mieltä, että 9. toukokuuta olisi sopiva.
   
 21. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  5,663
  Tykkäykset:
  5,162
  Pisteet:
  1,286
  Voi olla progressiivinen kokoomuslainenkin.
   

Jaa tämä sivu