Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sodat värikuvina

Viestiketju osiossa 'Menneet sodat ja sotahistoria' , aloittaja Magistra, 24.04.2014.

 1. Magistra

  Magistra Kersantti

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  262
  Tykkäykset:
  261
  Pisteet:
  16
  Vonka, Tähystäjä ja Tvälups tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  589
  Pisteet:
  1,286
  Ne keitä kiinnostaa, kiinnostuvat vaikka ilman kuvitusta, mutta ope-paran kun on raahattava kivireki ja sen päällä makaavat oppilaat läpi koulumyrskyn niin ymmärrän Magistran mietiskelyn.

  Tietotekniikka ja internet on melkoinen apu opetukselle, kun vertaa tilannetta aikaan ennen niitä. Toisaalta wanhaan aikaan opettajan auktoriteetti riitti "aivopesemään" oppilaat "oikeilla opeilla" kun taas nykyään muutosvastarintainen oppilas voi hyvin kätevästi kyseenalaistaa annetut opetukset.
   
 4. Magistra

  Magistra Kersantti

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  262
  Tykkäykset:
  261
  Pisteet:
  16
  Niin totta. Jos kiinnostaa, ei tarvita opetustakaan. Ja aina löytyy - kai pitääkin löytyä - joku teini(tyttö), josta koko aine on "pyllystä", erästä oppilastani lainaten. Sehän opehomman hienous lopulta on, kun saa vastahakoisenkin kiinnostumaan. Ja netti on siihen yksi toimiva väline.

  Tosiasia on kuitenkin, että juuri on ohitettu se sukupolvi kouluissa, joilla oli vielä omasta isoisästä mustavalkoinen inttikuva. Kun aloitan uuden oppilasryhmän kanssa opetusta, näytän omien isovanhempieni kuvat, jotta muksuilla olisi kosketuspintaa, miten kaukana mustavalkoaika on. Ja II maailmansodan opetus on hieno aloittaa ottamalla mukaan luokkaan vaarini tykkipatterin Kannaksella ampuman ammuksen hylsy. Viime päivien opettajia koskevaan uutisointiin viitaten tästäkin varmaan saataisiin oikeusjuttu pystyyn: yli-innokas opettaja opettaa lapsille militaristinen tyyliin... Ja jos nuo sodan kuvat olisivat väreissä, joku tekisi siitäkin ongelman: herkät keskenkasvuisethan voivat vaurioitua henkisesti, jos sellaisia joutuisivat näkemään...

  Äsken paljon alle kouluikäinen pikkutyttäreni sanoi, että aikoo leikkiä sotaa muovipanssareilla ja -ukkeleilla vielä pienemmän sisarensa kanssa. Kysyin, että miksi soditaan. "Toinen maa haluaa ottaa toiselta maata. Niinkuin meiltä sodassa otettiin Karjala ja pohjoista."

  Onhan se ristiriitaista, että äitee tuntee ylpeyttä, kun likkaa kiinnostaa sota. Mutta niistä isänmaan toivoista aina jauhan - ja niitä kasvatan.
   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 5. artsi77

  artsi77 Alokas

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Useimmat tuntemani peruskoulun opettajat ovat olleet yltiö-isänmaallisia. Myös nuoret. Olen aina ihmetellyt tätä. Olivatko he alunperin, vai muuttuneet opintojen aikana? Tuskin tulee mitään moitteita militarismista. Yksi oma opettajani oli reservin majuri.
   
 6. Magistra

  Magistra Kersantti

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  262
  Tykkäykset:
  261
  Pisteet:
  16
  Mitäs tuo "yltiöisänmaallinen" pitää sisällään? Kalskahtaa negatiiviselta minun korvaani - varmaan yleensäkin kaikki "yltiö"-jutut.

  Edit: omaa ajatustani viilasin.
   
 7. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,202
  Tykkäykset:
  1,671
  Pisteet:
  156
  Joillekin kaikki vähänkin isänmaallisuuteen viittaava on kovin "yltiötä".
   
  Ikarus, Tähystäjä ja Magistra tykkäsivät tästä.
 8. Mikoyan

  Mikoyan Eversti

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  1,877
  Tykkäykset:
  2,618
  Pisteet:
  316
  Kurskin taistelu väreissä. Venäläisten näkökulmasta;

   
  Ikarus tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu