Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Soini liittoutumattomuudesta: "Sitä ei enää ole"

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 06.05.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  595
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Politiikka 6.5.2013 klo 17:04
  Soini liittoutumattomuudesta: "Sitä ei enää ole"

  Suomi on luopumassa perinteisestä liittoutumattomuus -käsitteestä. Suomi ei kuulu sotilasliittoihin mutta ei myöskään ole täysin liittoutumaton.

  Eduskunta käsittelee huomenna turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa. Ulkoasianvaliokunta toteaa mietinnössään, että "sotilaallinen liittoutumattomuus ei käytännössä ole enää täysin mahdollista keskinäisriippuvuuksien vuoksi".

  Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps) sanoo, että ulkoasianvaliokunta on halunnut kirjoittaa käsitteen todellisuutta vastaavaksi. Valiokunta halusi jättää hallituksen selontekoon kädenjälkensä luopumalla liittoutumattomuuden perinteisestä käsitteestä.

  - Niin, se on eduskunnan ulkoasianvaliokunnan yksimielinen kanta, ja se kuvastaa tosiasiallista tilannetta, että täydellinen liittoutumattomuus nykymaailmassa ei ole enää todellisuutta, sanoo Soini.

  Soini sanoo, että erilaisten riippuvaisuuksien takia Suomi ei enää ole täysin liittoutumaton. Suomi muun muassa tekee sotilasyhteistyötä EU:n ja Naton kanssa.

  - Sotilaallinen liittoutumattomuus on olemassa, mutta sellaista liittoutumattomuutta kuin sanan perinteisessä merkityksessä - sitä ei enää ole, ei edes Suomessa.
   
 2. Mainos Google AdSense 3. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,470
  Tykkäykset:
  2,726
  Pisteet:
  636
  ...ja hyvä niin!
   
 4. larrythorn

  larrythorn Kersantti

  Liittynyt:
  12.04.2013
  Viestejä:
  253
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Älä muuta viserrä! Ja samaan aikaan uutisoidaan että...
  http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2013/05/1750482/putinin-kansansuosio-murenee-venajalla Tämä uutinen vaan sen takia tähän liitteeksi kun on niin meidän liittoutumisia vastaan. :a-laugh:
   
 5. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,338
  Pisteet:
  1,286
  Onhan Suomi ollut monessa suhteessa muista maista riippuvainen koko itsenäisyytensä ajan. Puolueettomuuskin oli vähän niin ja näin YYA-sopimuksen ja Saksan aseveljeyden ansiosta. Liittyminen sotilasliittoon on ihan oma asiansa, eikä kuulu samaan sarjaan kahden edellisen kanssa. Voimme liittyä tai olla liittymättä.

  Toivottavasti persut eivät lähde laajemmin mukaan tähän saivarteluun liittymisen/liittoutumattomuuden välillä. Keskustelu tulisi pitää käytännön vaikutuksissa puolustukseen. Tulisi selkeästi tuoda esiin varusmiespalveluksen ja puolustusbudjetin alasajon seuraukset, vaikka Natossa oltaisiin. Nyt Natoa markkinoidaan ihmelääkkeenä kaikkiin vaivoihin.
   
 6. larrythorn

  larrythorn Kersantti

  Liittynyt:
  12.04.2013
  Viestejä:
  253
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Stubido puhui liittoutumattomuudesta jo vuonna 2004
  http://www.alexstubb.com/fi/publication/14/?item=147
   
 7. larrythorn

  larrythorn Kersantti

  Liittynyt:
  12.04.2013
  Viestejä:
  253
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
   
 8. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  595
  Pisteet:
  1,286
  Väyrynen varoittaa: Liittoutumattomuudesta lipsutaan käsitteillä
  7.5.2013 16:32 Verkkouutiset

  Toimittajan kommentti:

  Seurattuani muutaman tunnin täysistuntoa eduskunnassa, jossa käsittelyssä ainoassa käsittelyssään turvallisuuspoliittinen selonteko - ei hyvältä näytä.

  Tässä kommentointiani tuoreeltaan facebookista:

  "Fiasko. Soini ei maininnut sanallakaan puheenvuorossaan liittoutumattomuuden merkityksestä. Hän jopa kehotti lisäämään "kansainvälisten harjoitusten" määriä (NATO) ja liittoutumista Pohjoismaiden kanssa. Hän ei sanonut mitään uutta varsin puutteellisen selonteon sisältöön.

  Kokoomuksen Salolainen puolestaan ilmaisi avoimesti tukensa NATO-jäsenyydelle vaatien asian ottamista pöydälle lähivuosina. Hänen mukaansa historia opettaa, ettemme saa jäädä yksin. Kuinka hän sitten perustelee Suomenlinnan porttiin hakatut sanat: "Jälkipolvet, seiskää täällä omin jaloin, älkääkä luottako vieraan apuun?"

  Kukaan ei puhu sanaakaan Lähi-idästä tai Keski-Aasiasta. Iranin ja Syyrian vastaisista kampanjoista ja eskalaatioriskeistä. Kukaan ei puhu sanaakaan siitä miten Venäjä (SCO) ja USA (NATO) ovat vastatusten. Soini jopa vaati, että Venäjällä operoiville ja ulkomailta rahoitettujen NGO-järjestöjen toiminta tulee turvata. Yksi sana: fiasko."
   
 9. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,238
  Tykkäykset:
  3,672
  Pisteet:
  1,286
  Tuli "toimittajalle" pahamieli kun ei Israelia ja amerikkalaisia tuomittu. Kyynel.
  Luulen, että kyseinen "jurnalisti" olisi iki onnellinen jos päätettäisiin liittoutua Venäjän kanssa.
   
 10. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,470
  Tykkäykset:
  2,726
  Pisteet:
  636
  http://www.res.fi/foorumi/index.php?topic=3044.msg118280#msg118280

  pakko siteerata/kompata tältäkin palstalta tuttua adam7 tässä kun en ilkeä omana mielipiteenä tätä esittää:

  Kyl tossa ironiaa on riittämiin kun toi fraasi on nimenomaan liittoutumista vastustavien omima slogan.
   
 11. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  4,778
  Tykkäykset:
  3,673
  Pisteet:
  1,286
  Vieläkin useammat tavat näyttävät elävän powerpoint-todellisuudessa jossa olennaista on korostaa muotisanoja "nopea", "ammattimainen", "hyvin varustettu" ja "nykyaikainen", ymmärtämättä ollenkaan miten ne pitäisi reaalimaailmassa toteuttaa.

  Kaipa se näyttää hyvältä videotykistä valkokankaalle projisoituna. Sehän se on tärkeintä. Valitettavasti nykyään johtamiskulttuuri on juuri tätä: komiteatyönä mietittyjen trendisanojen varjolla vetäydytään henkilökohtaisesta vastuusta ja abstraktoidaan prosessi ulkopuolisen silmille. Eikä kyse ole pelkästään valtionhallinnasta, vaan tätä on ihan kaikkialla.
   
 12. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,338
  Pisteet:
  1,286

  Ironiaa kyllä, mutta miltä kannalta katsottuna? Silloisen emämaamme osoittama sitkeys Viaporin taistelussa oli vertaansa vaille ja kilpailee suunnilleen samassa sarjassa Italian asevoimien suurten saavutusten kanssa.

  Miksi Euvostoliitossa olisi asiat toisin? Eurooppalaiset ammattisotilaat eivät tappele Kymijoella viimeiseen mieheen. Muutaman näytösluonteisen laukauksen jälkeen Unionin komissaarit voivat hyvillä mielin suostua vähäiseen rajalinjan korjaukseen rauhan saavuttamiseksi. Euvostoliiton itärajan siirtyminen Torniojoelle olisi Pariisista katsoen täysin merkityksetön asia. Tällaiset yhden siirtomaan voitot ja tappiot ovat suurvalloille pikkujuttuja.
   
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,869
  Tykkäykset:
  17,296
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä Yrjö. Tuota yllä seisovaa lausetta käyttää kukin miten haluaa, sitä lavennetaan tai supistetaan kunkin - karvojen asennon mukaan.

  Mutta miksi panin Hyvä Yrjö? Koska mielestäni tuo on ymmärrettävä myös niin, että siinä kehotetaanvaromaan ripustautumista sen varaan, että puolustuksen hoitaisi "joku muu" kuin Suomen kansa. Siinä lauseessa ei kielletä liittoutumasta. Liittolaisten hankkiminen on osoitus myös sotataidosta...muistaakseni Suntsuppi tästä kirjoittaa laveastikin.

  Aika moni Asiasta kiinnostunut varmasti pelkää, että liittoutuminen ulkoistaa puolustuksen....homma jää toisten käsiin, jotka sitten kulloistenkin suhdanteiden mukaan ratkaisevat, onko Suomi puolustamisen arvoinen vai ei? Tai liittoutuminen aiheuttaa totaalisen defensiivisyyden väestössä....eli ei tarvi, kun musta poika Mississippistä hoitaa homman.....sota olisi kiva ulkoistaa, ja jos joku muu maksaisi vielä viulut niin aina paree.

  Saa nähdä, peli on selvästi avattu, jotain on liikahtanut, sen näkee Soininkin puheista, kun lukee tarkasti.
   
 14. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,470
  Tykkäykset:
  2,726
  Pisteet:
  636
  Ellen ihan väärin muista, niin uutisissa kerrottiin et persujen kannattajat olisivat toiseksi myönteispiä Suomen nato-jäsenyyteen. (vaikka siis samaan aikaan ovat impivaaralaisia kansainvälisen toiminnan yleisvastustajia.) En nyt tähän hätään löytänyt googlella muita kuin vanhoja tuloksia joissa oli paljonkin pienempi prosentti kuin 40% jota hataran muistikuvani mukaan olisi uutisessa sanottu persu-kannattajien nato-myönteiseksi tai -melko myönteiseksi joukoksi.
   
 15. rukkaskikka

  rukkaskikka Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2010
  Viestejä:
  622
  Tykkäykset:
  408
  Pisteet:
  76
  Ei tuosta välttämättä Soinin oma kanta selviä. Tuossa edellä Soini esittää johtamansa Ulkoasiainvaliokunnan yksimielisen kannan. Suuressa salissa mentiin sitten näin:

  "Ulkoasianvaliokunnan mietintö puolustus- ja turvallisuuspolitiikasta oli yksimielinen. Selontekokeskustelussa eduskunnan suuressa salissa yksimielisyydestä ei ollut juuri mitään jäljellä."

  http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=2495
   
 16. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,470
  Tykkäykset:
  2,726
  Pisteet:
  636
  Joo, joo, varmaan. Mut toi on argumentti mille?

  Toihan toimii vain jos me ei itse sitä kymiä puolusteta "viimeiseen mieheen", en mä ainakaan ole ulkoistamassa kymiä (vaiks kyl voiskin sen tehdä...) komissaarien puolustettavaksi. Kuka on?

  Niinpä kysynkin: mikä on se näyttö tai se katsantokantaa osoittava ajatuskokonaisuus tai vastaava abstrakti (joukko)ajatelma ja ketkä sen ovat esittäneet että jos natossa oltaisiin niin tällöin puolustus ulkoistetaan? Ymmärrän argumentin joo, mut onko tällä argumentoinilla todellisuuspohjaa? Onko olemassa sellainen joukko joka siinä tapauksessa jos Suomi olisi naton jäsen, ns. haluasi "lopettaa" oman puolustuksen? Ja jos on niin eroaako se nykyisestä joukosta joka haluaa lopettaa tai ainakin ajaa minimiin oman puolustuksen (Lapintie et al.) Jos tällainen ryhmä tai joukko samankaltaisesti ajattelvia henkilöitä on, niin keitä siihen vaikkapa hyvinkin laveastikin ottaen (eihän nyt kukaan voi mitään nimilistaa laatia) kuuluisi? Salolainen ja kokoomuksen kannattajat vai persujen kannattajat? Yleensä näiden puolueiden kannattajat, vaiko vain osa heistä.

  Vai olisiko joukon ydin naton kovimmat vastustajat? Eli Lapintie et al., jotka joka tapauksessa hengenheimolaisineen haluaa ajaa puolustuksen niin minimiin kuin mitä valtaa heillä on, oltiinpa natossa tai ei?

  Mun mielestä tätä on perusteltua kysyä koska tähän vedotaan usein ja erityisesti "syyllisiä" tulevaan maanpuolustusdystopiaan haetaan nimenomaan naton kannatajien keskuudesta. Jos tollanen sakki on, niin miten suuri joukko toi olis? Paljonko tuo ajatus saisi kannatusta? Onko tähän olemassa mitään muuta perustetta kuin palstalaisten oma usko? Koska jos tollanen porukka on, niin kyl mä luulen et se olis pääosin se sama sakki jonka tähtäimessä PV on jo nyt. Plus tietty jokunen seteliselkärankainen kokoomuksesta joille kaikki on aina liian kallista joka tapauksessa. Mut sitä se on kun näkee kaiken hinnan mut ei minkään arvoa. Punainen lanka on ohut ja jos sitä ei näe ei voi selittää. Toi tauti on nimenomaan rahan palvojien ongelma. Eikä siinä mitään, rotihan tuhlaamisessakin on oltava munkin mielestä ja joukossa eri voimat tasapainottaa näkemyksia. Demokratian vahvuuksia.

  Mut se geopolitiikka se geopolitiikka ja ruususen uni. Maailma on muuttunut parempaan. Mut ei vielä tarpeeksi.
   

Jaa tämä sivu