Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sotasaalisaseet ja niiden käyttöönotto

Viestiketju osiossa 'Aseet ja ampumatarvikkeet' , aloittaja JR49, 13.03.2015.

 1. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Kapteeni

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  526
  Tykkäykset:
  645
  Pisteet:
  76
  Tämä on kova! Tätä samaa filkkaa ollaan naurettu kaverien kanssa viimevuodet. Netistä löytyy aika paljon ryssien kuvaamia aika mielipuolisia offivideoita joissa ne nujuaa kaikissa mielipuolisissa paikoissa Uralien kanssa. Mt-lb(v) on toinen josta löytyy kanssa kaikkea häirintyynyttä offimateriaalia netistä.

  Kai noissa jotain hyvääkin on? Tuttu autosotamies kertoi että olivat aikoinaan hävittäneet varuskunnassa erään vanhan 20 kuution kakstahtibensäerän ajelemalla palvelusajoja Uralilla kakstahtibensalla. Sanoi että ei mitään ongelmaa, eikä pakokaasukaan muuttunut yhtään sinisemmäksi. :D

  Toinen tuttu autosotamies kertoi että isommalla sotaleirillä hänen autonsa polttoainesuodattimet olivat tukkeutuneet. Homma ratkesi sillä että kyseinen kuljettaja irroitti suodattimet ja kävi pesemässä ne läheisessä suolammessa puhtaiksi huljuttelemalla. Kertoi myös että auton sulakkeet olivat mielenkiintoisia. Niissä oli bakeliittinen runko jonka ympärille kierrettiin autosta rullana löytyvää sulakelankaa. Yksi kierros, oli kuulemma 5 ampeeria ja kierroksia vedettiin tarvittavan ampeerimäärän mukaan.

  Huimia vekottimia. En kyllä tiedä haluaisinko ajaa. :cool:
   
  ctg ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. PSB 5500

  PSB 5500 Kapteeni

  Liittynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  728
  Tykkäykset:
  1,490
  Pisteet:
  76
  Käsittääkseni hyvin suuri osa neukkulan auto- ja koneteknisistä ratkaisuista oli kopioitu tai jollakin lisenssillä tehty länsitekniikan perustalle. Ja Zilistä niin sen moottori tiettävästi pyörii eripäin kuin moottorit tavallisesti, johtuen ehkä juuri tuosta peilikuvakopioinnista.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 4. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Kapteeni

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  526
  Tykkäykset:
  645
  Pisteet:
  76
  Eikös ne ihan normaaleita kauppakanavia pitkin myös ostaneet kokonaisia tehtaita suoraan ameriikasta täydellisine kokoonpanolinjoineen, puhtaalla kullalla 20- ja 30-luvuilla? Eli sinällänsä olen kanssasi samaa mieltä kaikessa ei välttämättä ole mitenkään "epärehellisesti kopioitua" sanan negatiivisessa merkityksessä kuten asia saattaa usein näyttävän olevan. Eli kun Neuvosto-venäjä oli käytännössä takapajuinen maatatalousmaa joka haluttiin nopeasti teollistaa ja muodostaa teollisuusmahdiksi, niin nopeana keinona tähän nähtiin tehtaiden ja tuotantolaitosten osto lännestä kullalla ja timanteilla ja erilaisten teollisuushyödykkeiden länsimallien valmistus käytännössä samalla, yhtenä vaihtoehtona oman tuotantokapasiteetin ja teollisuusinfran kehittämisen lisäksi. Lienee Rapallon sopimuksenkin kautta saatu saksasta vaihdettua teknologiaa?
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 5. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,308
  Tykkäykset:
  9,194
  Pisteet:
  1,286
  Kerrotaan myös totena, että koneremontin yhteydessä jostain männän takaa olisi löytynyt rukkanen. Edelliseltä huoltajalla siihen unohtunut. Ja eikä olisi vaikuttanut käyntiin mitenkään :D
   
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 6. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  7,289
  Tykkäykset:
  12,468
  Pisteet:
  1,286
  Pasi-kurssillakin opetettiin, miten Pasin moottori lämmitettiin jonkinnäköisellä puhalluslampulla eli "töhöllä". Ei silti suoraan moottoriin sohotettu, vaan nesteitä lämmiteltiin. On muuten hieno peli ajella niin tiellä kuin mettässä, ainakin omasta mielestä.

  Sain kyllä "hyvää" palautetta ko. kurssilta kokeiden jälkeen. Käytännön osuus oli mennyt hyvin, mutta teoriakokeesta sanottiin, että "olisi ehkä kannattanut lukea ne opukset". Asiaahan se kurssinvetäjä tuossa sanoi. :p Sain kuitenkin luvat Pasin ja sen jälkeen tutka-Pasin ajamiseen, niitä kun tarvittiin huoltohommien suorittamiseksi jälkimmäisille.

  Tulee myös mieleen tutun lääkintäeverstiluutnantin lausahdus kun piti käydä hakemassa lausunto noita ja muita ajolupia varten. Heppu kysyi, että "tunnetko itsesi terveeksi?" :D Ja nimi paperiin...sitten totesi että "perkele, kohta varmaan vaaditaan lausunto perseen pyyhkimiseenkin". Siinä vaiheessa ei enää pokka pitänyt. :D
   
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 7. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,308
  Tykkäykset:
  9,194
  Pisteet:
  1,286

Jaa tämä sivu