Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja scip10, 29.09.2015.

 1. J0h1F

  J0h1F Kapteeni

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  775
  Tykkäykset:
  1,214
  Pisteet:
  76
  Kas, varmaankin tämän takia Hornetteja oli eilen liikkeellä epätavallisen paljon Pohjois-Savon taivaalla (muoks, ei ollut tämän takia, vaan joku PV:n harjoitus, jonka takia ilmeisesti venäläisilläkin tämä harjoituksensa)

  Tuleeko noihin monipaikkatutkiin myös suomalaishävittäjien lennot? PV:hän ei perinteisesti käytä transpondereita tunnistus- ym. tehtävissä, joten niitäkään ei varmaan Flightradarista näy.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017
  JHartikka ja JR49 tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,455
  Tykkäykset:
  12,330
  Pisteet:
  1,286
  Onko Sampo Ahdon viimeisin kolumni hybridivaikuttamista (vaiko jotain muuta)?

  Luettuani Sampo Ahton uusimman kolumnin, sen jota hän tarjosi Kylkirautaan ja jota ei lehdessä julkaistu, en lainkaan ihmettele sitä, että Kylkiraudan päätoimittaja päätyi kyseiseen ratkaisuun ja sen myötä Sampo Ahdon mittava ura lehden kolumnistina päättyi.

  Jo aiemmin on ollut merkkejä siitä, että Sampo Ahdon (sotatieteiden kunniatohtori, sotahistorioitsija ja yleisesikuntaeversti evp) kolumnit myötäilevät kokolailla Venäjän linjaa, mutta tässä viimeisimmässä, joka julkaistiin Vastavalkeassa sen jälkeen kun sitä ei julkaistu Kylkiraudassa, linja on täysin sovitettavissa Venäjän välittämään tarinaan.

  Sampo Ahdon kolumni "Eurooppa sillanpäänä" on varsin yksipuolinen ja yksinkertaistettu - Venäjän narratiiviin - soveltuva kirjoitus. Kun kirjoittajana on Sampo Ahto - kunnioitettavalla - historialla varustettu henkilö, kirjoituksen uskottavuus noussee huomioitavan korkeaksi ja se voi saada huomattavaakin näkyvyyttä, etenkin tietyissä piireissä. Kiinnostaisi tietää käännetäänköhän sitä englanniksi kv. levitykseen, tai venäjäksi - sopivaa lukijakuntaa luulisi löytyvän.

  Linkki: https://vastavalkea.fi/2017/03/25/eurooppa-sillanpaana/

  vlad
   
  adam7 ja Thunderbolt tykkäsivät tästä.
 4. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,746
  Tykkäykset:
  3,191
  Pisteet:
  316
  Kannattaa muistaa, ettei se Venäjänkään narratiivi ole täysin sepitteellistä mustaa valhepropagandaa, vaan se on tasa-arvoinen vaihtoehtoinen näkökulma, mikä yhtälailla perustuu tosiasioihin tai vaihtoehtoisiin tosiasioihin siinä, missä länsimainen vastineensakin. Totuus tai ainakin objektiivinen näkökulma sijoittuu johonkin näiden välimaastoon.

  Mikä on se paljon puhuttu "Suomen tarina" eli suomalainen narratiivi? Sen tarkemmasta sisällöstä voidaan aina keskustella, mutta joka tapauksessa suomalaisen näkökulman ja "tarinan" luomisen lähtökohdaksi kannattaa ehdottomasti valita aktiivinen omiin kansallisiin intresseihin perustuva rooli, nyt tarjotun valmiiksi pureskellun länsimaisen propagandan resonaattorin roolin sijaan. Jälleen kerran tässäkin asiassa Suomen oma toimijuus ja aloitteen ottaminen korostuvat. Ei pidä vain tyytyä "resonoimaan" muiden omaksi hyödykseen sepittämää tarinaa, vaan kertoa aktiivisesti omaansa ja jyrätä eetterissä muiden sepustukset alleen. Kyllä siihen suomalainenkin yhtälailla kykenee, jos vain haluaa.

  Mitä Sampo Ahton tapaukseen tulee, niin hän on kirjoituksissaan osoittanut kykenevänsä itsenäiseen analyysiin ja näkemysten muodostamiseen, mikä ei selvästi kaikkia miellytä ja eläkeläisen sana on tunnetusti vapaa ja kynä terävä, mutta eipä hän ilman näitä avuja olisi everstiksi asti yltänytkään. Hyvälle asiapitoiselle kirjoittajalle löytyy varmasti sopiva foorumi jatkossakin, ja jos yksi lehti ei halua kirjoituksia julkaista, niin parempiakin kyllä löytyy. Kylkiraudat ja aselajilehdet ovat lopulta aika pienen lukijakunnan lehtiä ja keskinäisen kehumisen kerhoja, jotka ulkopuolisessa mediavirrassa ovat täysin nevahöödejä. Huomionarvoista on, että maanpuolustuksen alalla jopa reserviläisjärjestöjen lehdillä on reilusti laajempi levikki ja bonuksena heterogeenisempi kaikille yhteiskunnan osa-alueille ulottuva lukijakunta, muista ns. oikeista sanoma- ja aikakausillehdistä puhumattakaan.
   
 5. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  4,605
  Tykkäykset:
  3,896
  Pisteet:
  1,286
  Jos jollakin oli jotain epäilyksiä, ei tarvi epäillä enään:

  VMP
   
  vlad, Rintamakarkuri, JR49 ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Thunderbolt

  Thunderbolt Alikersantti

  Liittynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  83
  Tykkäykset:
  252
  Pisteet:
  6
  Tuo särähti pahasti korvaan. Venäjällä on pitkään ollut käytössä informaatiovaikuttamisen taktiikka, jossa ensin väitetään jotain täysin älytöntä ja sen jälkeen muissa medioissa sanotaan totuuden olevan jossain tämän ja läntisen näkökulman välillä. Empiirisen kokemuksen mukaan totuus kuitenkin sijoittuu yleensä n. 95%:sesti läntisen median puolelle.

  Tuollainen Venäjän tarjoaman narratiivin toistaminen antaa kirjoittajasta aina tietynlaisen kuvan, vaikka ei mikään varsinainen trolli olisikaan.

  Sitäpaitsi mitä helvettiä ovat "vaihtoehtoiset tosiasiat"? Tämä Kellyanne Conwayn lanseeraama newspeak-termi ei ole vieläkään oikein auennut meikäläiselle.
   
  JR49 ja Falangi tykkäsivät tästä.
 7. hansai

  hansai Kenraali

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  2,935
  Tykkäykset:
  4,618
  Pisteet:
  636
  Tästä yleistyvästä, hyvin asian kiteyttävästä VMP lyhenteestä on nousemassa foorumin "tavaramerkki" kommentti :D
   
 8. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,746
  Tykkäykset:
  3,191
  Pisteet:
  316
  Tiedostan kyllä hyvin sen, ettei tämä näkemykseni nauti tämänlaisella foorumilla suurta kansansuosiota ja länsimaisen informaation totuudenmukaisuuden kyseenalaistaminen saa monet nousemaan takajaloilleen.

  Totuudenmukaisuudesta ja objektiivisuudesta viis, kunhan sepustus on länsi- ja Nato-mielistä, tai muuten palvelee niiden tarkoitusperiä. Usein ihmiset haluavat uskoa heitä itseään miellyttäviin vaihtoehtoisiin tosiasioihin ja näkökulmiin.

  Objektiivisuus ja siihen pyrkiminen eivät puolestaan ole synonyymi "Kremlin narratiiville".
   
  Ingsoc tykkäsi tästä.
 9. Jukkis

  Jukkis Kapteeni Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  13.09.2012
  Viestejä:
  910
  Tykkäykset:
  741
  Pisteet:
  76
  Valheita, joihin puhuja haluaa ja toivoo kuulijoidensakin haluavan uskoa.
   
  VilleK, BlackFox, Laamanator ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,746
  Tykkäykset:
  3,191
  Pisteet:
  316
  Toisen totuus on toisen valhe. Tosiasiassa kumpikaan ei ole valhe eikä totuus, vaan osatotuus yhdistettynä oman agendan mukaiseen näkökulmaan.

  Näin se ennenkin on ollut eikä tässä ole mitään uutta tai ihmeellistä, vaikka asiaa on vasta viime aikoina nostettu aikaisempaa enemmän framille puhumalla "vaihtoehtoisista totuuksista" ja "totuudenjälkeisestä ajasta". Puhuisin kuitenkin mieluummin virallisen totuuden jälkeisestä ajasta.

  Internet, sosiaalinen media, sananvapaus ja vapaa tiedonvälitys edesauttavat kansalaisyhteiskunnan ja hallinnon läpinäkyvyyden toteutumista.
   
 11. YliKoo

  YliKoo Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  2,752
  Tykkäykset:
  4,876
  Pisteet:
  636
  :eek:
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 12. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,335
  Tykkäykset:
  1,790
  Pisteet:
  156
  Siirretty ketjuun "Lentokoneita"
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 28.03.2017 klo 08:23

Jaa tämä sivu