Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Turvallisuuspoliittinen ympäristö elää

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja Vonka, 05.12.2015.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,460
  Tykkäykset:
  12,345
  Pisteet:
  1,286
  Tämä Pasi Majurin puuhenvuoro sopinee parhaiten tänne:

  "Viron tuorein turvallisuusselvitys koskee myös Suomea

  Viron ulkoturvallisuuspalvelun EIB:n äskettäin julkaisema toinen turvallisuusselvitys antaa kattavan kuvan Venäjän toimista lähialueillamme. Kun selvitystä vertaa suomalaisten tekemiin vastaaviin selvityksiin, käy ilmi hölmömmällekin lukijalle, kumpi valtio kyntää edelleen Venäjän edessä takapuoli korkealla pystyssä.

  Eroa suomalaisten ja virolaisten selvitysten välillä on kuin yöllä ja päivällä. Kun täällä Suomessa UPI tarjoaa suhteellisen neutraalia näkemystä Venäjän mahdollisesta uhasta lähialueillamme, se aiheuttaa suurta parkua meidän suomettuneissa ja pahasti neuvostoliittomuistoihin jumittaneissa poliitikoissamme. Viron EIB:n toinen raportti on kunniaksi Viron tiedustelulle ja sen johtopäätöksille.

  ...

  On myös olemassa perusteltua syytä epäillä, että sisäisten paineiden kasvaessa tarpeeksi, Venäjällä siirretään huomio ulkoiseen viholliseen jollakin uudella operaatiolla.

  ..."

  (linkki: http://majuripasi.puheenvuoro.uusis...orein-turvallisuusselvitys-koskee-myos-suomea )

  Tekstissä on oivallisia huomioita eroita Viron ja Suomen toiminnan sekä analyysien välillä - eikä tarvinne kertoa kumman toimiin & analyyseihin suhtaudutaan suurella varauksella.

  Toiseen kohtaan lainauksessani huomiona, kehitys Valko-Venäjän suunnalla on huolestuttavaa. Vaikea sanoa, onko kyse "maskirovkasta" vaiko jostain todellisesta suunnitelmasta, joka on tarkoitus toteuttaa? Kehityskulkua vaikea ennustaa, kyse voi olla mistätahansa miehityksen (tai sen yrityksen) ja harhautuksen väliltä. Onko Lukashenkan yritys länsisuuntautumisineen harhautusta vaiko epätoivoinen yritys, lisätä taloudellista yhteistyötä ja suhdetta lännen kanssa ja näin toimien saada mahdollista poliittista tukea länneltä, mikäli Venäjällä on sotilaallisia aikeita maata kohtaan? Mielessä pyörii myös vaihtoehto Venäjän ja Valko-Venäjän johdon yhteisestä juonesta, jolla pyritään rakentamaan perusteltu syy sille, miksi maa ei voikaan jatkaa lipumista kohti länttä. Tässä skenaariossa kuitenkin epäilyttää se, että onko Lukashenka halukas luopumaan diktaattorin paikasta ja siirtymään Valko-Venäjän alueen johtajaksi valtioliitossa olennaisesti vähäisemmin valtaoikeuksin?

  vlad
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. BarrelNut

  BarrelNut Majuri

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,430
  Tykkäykset:
  1,152
  Pisteet:
  156
  Pentagon to NATO: ‘We Want Everyone to Pay Their Fair Share’

  http://www.breitbart.com/national-security/2017/02/10/pentagon-nato-want-everyone-pay-fair-share/

   
 4. Ingsoc

  Ingsoc Kapteeni

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  978
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76   
 5. Benelli

  Benelli Kenraali

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  2,884
  Tykkäykset:
  1,964
  Pisteet:
  636
  Arktisen alueen merkitys kasvaa:


  No niin Suomesta käytetään jo termiä allied. :D
   
 6. hansai

  hansai Kenraali

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  2,947
  Tykkäykset:
  4,645
  Pisteet:
  636
 7. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,106
  Tykkäykset:
  1,983
  Pisteet:
  156
  Tämän osa-alueen kulttuurissa on huima ero. Viro paremminkin parkuu Venäjän uhan suorastaan äärimmilleen jotta Nato huomioisi tuon sotilaallisen paineen mahdollisimman voimallisesti. Suomessa vaikka koko puolustusvoimamme on vain Venäjää varten, vaikka ainoa viholliskuva on Venäjä ja vaikka puolustusvoimien strategiasta vastaavilla on hyvin realistinen kuva Venäjästä ja tukenaan paljon tutkimusta - silti näillä piireillä ei ole tapana ollut kertoa korttejaan julkisesti. Tästä on tosin yksi tarkoituksenmukainen poikkeus ja se on ilmatilaloukkaukset joista on alettu kertomaan ajatuksena tuoda tuo Venäjän välinpitämätön käytös paivanvaloon. Silti vedenalaisten havainnot, rajantakaiset sijoitukset tai harjoitukset ja monet muut tiedossamme olevat asiat käsitellään sisäisesti - ei medioissa. Toki ne kiikutetaan ministeriön pöydälle kun niitä vastaan pyydetään varoja. Tai järjestetään kertausharjoitukset samaan aikaan kuin Venäjä harjoittelee rajan takana.

  Meillä tuo julkisuuskampanja ei onnistuisikaan - aina on Tuomiojia ja Halosia jotka haittaavat puolustusvoimien toimintaa joten nämä asiat kannattaa käsitellä kabineteissa suotuisien politiikkojen kanssa. Viro taas kampanjoi juurikin sillä, että Venäjän uhka olisi mahdollisimman laajasti tunnettu ja panostus Naton puolelta sen mukainen. Onhan Nato-Viro ollut vaatimassa tukea Suomeltakin joka kertoo asenne-erosta paljon. Siellä pakostakin mutta myös luonteenomaisesti lasketaan keskinäisen solidaarisuuden ja avunannon perään. Suomalaiset ovat nämä vaiheet jo eläneet ja toteavat mielummin, että vittu yksin jäädään kumminkin - parempi valmistautua siihen ja kaikki muu on plussaa.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 8. hansai

  hansai Kenraali

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  2,947
  Tykkäykset:
  4,645
  Pisteet:
  636
  #turpo

  http://yle.fi/uutiset/3-9474552?origin=rss
   
 9. Osasto 31

  Osasto 31 Kersantti

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  116
  Tykkäykset:
  159
  Pisteet:
  16
  En nyt pistä koko artikkelia tuohon (varsin pitkä), linkki tässä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703112200084197_uu.shtml

  Toisaalta tämä kohta jäi mieleen:

  :facepalm:
   
  Umkhonto, Myrskyhiiri ja Juna112Porojetsiin tykkäsivät tästä.
 10. Falangi

  Falangi Kapteeni

  Liittynyt:
  02.10.2016
  Viestejä:
  619
  Tykkäykset:
  1,008
  Pisteet:
  76
  Mattis pääsi tapaamaan toisenkin Niinistön.

  Puolustusministeri Niinistö tapasi kollegansa Washingtonissa: ”Mattis otti esiin talvisodan ja mottitaktiikan”
  http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005136605.html
   
  Honcho tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu