Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Filippiineiltä

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 27.04.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  589
  Pisteet:
  1,286
  yle 27.4.2014 klo 13:25
  USA lisää sotilaallista läsnäoloaan Filippiineillä
  Yhdysvaltain ja Filippiinien on määrä allekirjoittaa sopimus asiasta maanantaina, jolloin Yhdysvaltain presidentti Barack Obama saapuu vierailulle Filippiineille.

  Yhdysvallat ja Filippiinit allekirjoittavat maanantaina sopimuksen, joka sallii Yhdysvaltain lisätä sotilaallista läsnäoloa Filippiineillä, kertovat uutistoimisto AP:n ja Reutersin virkamieslähteet.

  Lähteiden mukaan sopimus sallii Yhdysvaltain joukkojen tilapäisen sijoittamisen tiettyihin sotilastukikohtiin. Maa saa myös pitää laivojaan, lentokoneitaan ja joukkojaan kerralla Filippiineillä kauemmin kuin nykyisin sallitut kaksi viikkoa yhteisten sotaharjoitusten aikana.

  Yhdysvallat saa myös ennakkosijoittaa hävittäjiä ja laivoja sekä varastoida humanitaarisia tarvikkeita luonnon- ja muiden katastrofien varalta.

  Tiedossa ei ole, kuinka paljon lisää Yhdysvaltain joukkoja olisi tulossa Filippiineille. AP:n näkemän luottamuksellisen asiakirjan mukaan tämä riippuu käynnissä olevista yhteisestä sotilaallisesta toiminnasta.

  Etelä-Filippiineillä on jo satoja yhdysvaltain armeijan edustajia kouluttamassa ja neuvomassa terrorismin torjunnassa Filippiinien joukkoja. Ne ovat käyneet alueella vuosikymmenien ajan taisteluja muslimikapinallisia vastaan.

  Filippiinien perustuslaki estää Yhdysvaltain pysyvien tukikohtien sijoittamisen Filippiineille. AP:n näkemän asiakirjan mukaan Yhdysvaltain joukkojen tullessa filippiiniläisiin tukikohtiin tukikohtien filippiiniläiskomentajilla tulee olemaan pääsy kaikille alueille.

  Filippiinit sulki vuonna 1991 Yhdysvaltain kaksi tukikohtaa pääkaupungin Manilan luoteispuolella. Vuonna 1999 maat solmivat kuitenkin sopimuksen, joka salli tilapäiset vierailut. Tämä mahdollisti terrorismin vastaiset harjoitukset.

  Kymmenvuotinen sopimus sotilasyhteistyön lisäämisestä on määrä allekirjoittaa hieman ennen kuin Yhdysvaltain presidentti Barack Obama saapuu maanantaina Manilaan. Filippiinit on viimeinen kohde Obaman Aasian-matkalla, jonka aikana hän on vieraillut jo Japanissa, Etelä-Koreassa ja Malesiassa.

  Obama: Kriisit muualla eivät vie huomiota Aasialta
  Obama vakuutti Malesiassa, etteivät kriisit muualla maailmassa ja poliittiset kiistat kotimaassa vie Yhdysvaltain huomiota pois Aasiasta.

  Obama korosti, että Aasian ja Tyynenmeren alueen kasvava merkitys on sellainen, ettei Yhdysvalloilla ole varaa jättää sitä huomiotta.

  Yhdysvalloilla on velvollisuuksia kaikkialla maailmassa ja hyväksymme mielellämme nämä velvollisuudet, hän sanoo.

  Obama vakuuttaa hallintonsa syventävän niin kaupallisia kuin puolustus- ja muitakin suhteita Aasian ja erityisesti Kaakkois-Aasian maiden kanssa.

  Lähteet:
  AP, Reuters
   
 2. Mainos Google AdSense 3. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  5,762
  Tykkäykset:
  1,905
  Pisteet:
  1,286
  Autopommi räjähti. Räjähdys näkyy 00:16 kohdilla.

   
 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  11,187
  Tykkäykset:
  19,042
  Pisteet:
  1,286
  Tää on kova jäbä ....:cool:

   
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  4,692
  Tykkäykset:
  7,516
  Pisteet:
  1,286
  Aika erikoinen pressa Filippiiniläisillä...

  http://www.bbc.com/news/world-asia-37370848

  Philippine President Rodrigo Duterte allegedly once shot dead a justice department agent with an Uzi submachine gun while serving as mayor of Davao.
   

Jaa tämä sivu