Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Kuubasta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 01.07.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  589
  Pisteet:
  1,286
  yle Uutiset Ulkomaat 1.7.2013 klo 7:45
  Pohjois-Korean sotilasjohto vierailee Kuubassa

  Kommunistinen Kuuba on Pohjois-Korean harvoja liittolaisia.

  Pohjois-Korean ja Kuuban ylimmän sotilasjohdon edustajat ovat tavanneet Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Pohjois-Korean delegaatiota on viikonloppuisella vierailulla johtanut maan sotavoimien päällikkö, kenraali Kim Kyok-Sikin. Kuubaa tapaamisessa on puolestaan edustanut maan sotavoimia johtava kenraali Leopoldo Cintas Frias.

  70-vuotias neljän tähden kenraali Kim Kyok-Sik saapui Havannaan viime viikon perjantaina. Vierailun virallinen tarkoitus on lähentää Pohjois-Korean ja Kuuban jo ennestään tiiviitä suhteita. Kenraali on vierailunsa aikana käynyt tutustumassa eri sotilaskohteisiin sekä tavannut Kuuban hallituksen edustajia.

  Kommunistinen Kuuba on Pohjois-Korean harvoja liittolaisia. Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välien kiristyessä keväällä Kuuban vallankumouksen johtaja ja entinen presidentti Fidel Castro kuitenkin jyrähti sekä Pohjois-Korealle että Yhdysvalloille ja vaati välttämään yhteenottoa.

  Lähteet:
  Reuters, Yle Uutiset
   
 2. Mainos Google AdSense 3. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  589
  Pisteet:
  1,286
  Venäläinen sotalaiva tuli yllättäen Kuubaan - syytä ei kerrota
  [​IMG]
  Venäläisalus Viktor Leonov kuvattuna Havannassa keskiviikkona.
  is: 27.2.2014 1:42
  Venäläinen sotalaiva Viktor Leonov ankkuroitui keskiviikkona Havannan satamaan Kuubassa, kertoo uutistoimisto AFP. Kuuba ei ole kertonut, miksi tiedustelualus on tullut maahan.

  AFP:n mukaan Viktor Leonov on Vishnia-luokan tiedustelualus, joka on 91,5 metriä pitkä ja 14,5 metriä leveä. Siinä on noin 200 hengen miehistö.

  Laiva on ollut palveluksessa vuodesta 1988, jolloin se kuului Neuvostoliiton Mustanmeren-laivastoon. Seitsemän vuotta myöhemmin se siirrettiin pohjoisille vesille. Laiva on aseistettu kevyillä tykeillä ja ilmatorjuntaohjuksilla.

  Kuuban viranomaiset eivät ole tiedottaneet laivan saapumisesta. Yleensä venäläislaivojen vierailuista kerrotaan.

  Kuuba oli kylmän sodan aikana Neuvostoliiton liittolainen. Vuonna 1962 jopa ydinsota Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä oli erittäin lähellä, kun Neuvostoliitto perusti Kuubaan ohjustukikohtia.

  Neuvostoliiton hajottua Kuuban talous joutui alamäkeen runsaskätisen avun loputtua. Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kauden jälkeen Kuuba ja Venäjä ovat elvyttäneet yhteistyötä politiikassa, taloudessa ja sotilasasioissa.
   

Jaa tämä sivu