Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Moldovasta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja JR49, 27.09.2015.

 1. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  3,581
  Tykkäykset:
  7,396
  Pisteet:
  1,286
  Onko niin, ettei ole vielä ollut omaa ketjua Moldovalle?
  Joka tapauksessa mielenkiintoinen tilanne seurattavaksi. Tämähän on kuin näitä värivallankumouksia, joita Moskovassa kammoksutaan. Kumma kun kansa ei täälläkään sulata kunnon korruptiota...
  Tilaisuus vai uhka Putinilla?

  Kymmenettuhannet mielenosoittajat vaativat Moldovassa presidentin eroa

  Kymmenettuhannet moldovalaiset osoittivat sunnuntaina mieltään maan pääkaupungin Chisinaun kaduilla. Kansalaiset vaativat maan presidentin Nicolae Timoftin eroa ja uusia vaaleja maata riepotelleen korruptioskandaalin vuoksi, kertoivat uutistoimistot.

  "Jos Timofti ei eroa ennen ensi viikon loppua, protestimme tulee kasvamaan. Uudet vaalit on järjestettävä viimeistään ensi keväänä", sosialistipuolueen puheenjohtaja Igor Dodon vaati uutistoimisto AFP:n mukaan.

  Kansalaiset osoittivat mieltään myös aiemmin syyskuussa. Tuolloinkin 3,5 miljoonan asukkaan Moldovassa kymmenettuhannet vaativat uusia vaaleja.

  Entistä neuvostotasavaltaa on järkyttänyt tieto, että maan pankeista on kadonnut rahaa noin 900 miljoonan euron edestä. Summa vastaa kahdeksasosaa valtion bruttokansantuotteesta. Skandaalia on kutsuttu "vuosisadan huijaukseksi".

  Kesällä Moldovan pääministeri Chiril Gaburici kertoi jättävänsä eronpyyntönsä skandaalin vuoksi. Tapaus on heikentänyt maan valuuttaa sekä elinoloja.

  Maan uusi pääministeri Valeriu Strelet lupasi Reutersin haastattelussa elokuussa selvittävänsä, minne 900 miljoonaa euroa maan pankeista on kadonnut ja palauttavansa varat Moldovaan.

  Vasemmistolaisen Meidän puolueen johtajan Renato Oussatyn mukaan oligarkit ovat "kaapanneet Moldovan".

  "Meidän on ensin päästävä eroon johtajistamme ja sitten päätettävä maamme suunnasta. Moskova, Bryssel eikä Washington tule ratkaisemaan ongelmiamme", Oussaty totesi AFP:n mukaan.

  HS
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443321772944?ref=hs-nprio-A10
   
 2. Mainos Google AdSense 3. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  4,649
  Tykkäykset:
  4,679
  Pisteet:
  1,286
 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  11,720
  Tykkäykset:
  19,917
  Pisteet:
  1,286
  PSS tykkäsi tästä.
 5. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  634
  Tykkäykset:
  542
  Pisteet:
  76
  Mikä ettei olisi? Tämä ehdotushan sopii varsin hyvin niin Ukrainan kuin Moldovan nykyjohdon ulkopoliittisiin tavoitteisiin.

  Se on vain sitten "pieni" ongelma, että asiasta pitäisi saada sovittua myös Venäjän ja Transnistrian kanssa. Eli kyseinen julkilausuma ei taida johtaa käytännössä yhtään mihinkään. Sekään tuskin auttaa, että Moldovan eurooppamielinen presidentti Nicolae Timofti (lausunut mm. että his country "has no other future than a European future") tulee mitä todennäköisimmin pian vaihtumaan Venäjä-mieliseen ja Putinia fanittavaan Igor Dodoniin. Dodon jäi niukasti enemmistöstä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, mutta tulee gallupien mukaan viemään ratkaisevan toisen kierroksen selvällä erolla (Wikipedian artikkeli vaaleista).

  On muuten aika hassu veikko, tämä Dodon. Daily Beastissa oli miehestä ihan viihdyttävä (helppohan se on näin sanoa, kun ei itse asu maassa...) juttu Igor Dodon is Vladimir Putin’s Moldovan Mini-Me. Alla muutama avainsitaatti Dodonin linjauksista. Taitaa kumartaa itään ja pyllistää länteen.
   

Jaa tämä sivu