Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Moldovasta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja JR49, 27.09.2015.

 1. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  3,420
  Tykkäykset:
  6,981
  Pisteet:
  1,286
  Onko niin, ettei ole vielä ollut omaa ketjua Moldovalle?
  Joka tapauksessa mielenkiintoinen tilanne seurattavaksi. Tämähän on kuin näitä värivallankumouksia, joita Moskovassa kammoksutaan. Kumma kun kansa ei täälläkään sulata kunnon korruptiota...
  Tilaisuus vai uhka Putinilla?

  Kymmenettuhannet mielenosoittajat vaativat Moldovassa presidentin eroa

  Kymmenettuhannet moldovalaiset osoittivat sunnuntaina mieltään maan pääkaupungin Chisinaun kaduilla. Kansalaiset vaativat maan presidentin Nicolae Timoftin eroa ja uusia vaaleja maata riepotelleen korruptioskandaalin vuoksi, kertoivat uutistoimistot.

  "Jos Timofti ei eroa ennen ensi viikon loppua, protestimme tulee kasvamaan. Uudet vaalit on järjestettävä viimeistään ensi keväänä", sosialistipuolueen puheenjohtaja Igor Dodon vaati uutistoimisto AFP:n mukaan.

  Kansalaiset osoittivat mieltään myös aiemmin syyskuussa. Tuolloinkin 3,5 miljoonan asukkaan Moldovassa kymmenettuhannet vaativat uusia vaaleja.

  Entistä neuvostotasavaltaa on järkyttänyt tieto, että maan pankeista on kadonnut rahaa noin 900 miljoonan euron edestä. Summa vastaa kahdeksasosaa valtion bruttokansantuotteesta. Skandaalia on kutsuttu "vuosisadan huijaukseksi".

  Kesällä Moldovan pääministeri Chiril Gaburici kertoi jättävänsä eronpyyntönsä skandaalin vuoksi. Tapaus on heikentänyt maan valuuttaa sekä elinoloja.

  Maan uusi pääministeri Valeriu Strelet lupasi Reutersin haastattelussa elokuussa selvittävänsä, minne 900 miljoonaa euroa maan pankeista on kadonnut ja palauttavansa varat Moldovaan.

  Vasemmistolaisen Meidän puolueen johtajan Renato Oussatyn mukaan oligarkit ovat "kaapanneet Moldovan".

  "Meidän on ensin päästävä eroon johtajistamme ja sitten päätettävä maamme suunnasta. Moskova, Bryssel eikä Washington tule ratkaisemaan ongelmiamme", Oussaty totesi AFP:n mukaan.

  HS
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443321772944?ref=hs-nprio-A10
   

Jaa tämä sivu