Uutisia Venezuelasta

yle 28.2.2014 klo 21:24
Yhdysvallat etsii välittäjää Venezuelan kriisiin
Presidentti Nicolas Maduron vastaisten mielenosoitusten yhteydessä puhjenneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut kolmen viikon aikana ainakin 17 ihmistä.

Kolumbian ulkoministeri Maria Holguin ja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry Kuva: Epa / MichaelL Reynolds
Yhdysvallat työskentelee yhdessä Kolumbian ja muiden maiden kanssa sen selvittämiseksi, onko Venezuelan poliittiseen kriisin osapuolet mahdollista saada yhteiseen neuvottelupöytään, ulkoministeri John Kerry kertoo.

Venezuelan oppositio on osoittanut yli kolmen viikon ajan mieltään presidentti Nicolas Maduron hallintoa vastaan ja väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 17 ihmistä ja loukkaantunut yli 200.

Kerry kertoi välityspyrkimyksistä tavattuaan Kolumbian ulkoministerin Maria Holguinin. Kerryn mukaan Venezuelan osapuolten on aloitettava vuoropuhelu ja ratkaistava ongelmansa, mutta osapuolten näyttää olevan vaikea päästä yhteen omin voimin. Venezuelan oppositio torjui keskiviikkona Maduron hallituksen ehdottaman kriisineuvottelut.

Diplomaattien karkottamista ja neuvottelutarjouksia
Yhdysvaltain ja Venezuelan suhteet ovat olleet pitkään huonot, ja Maduron hallinto on syyttänyt Yhdysvaltoja Venezuelan mielenosoituksista. Venezuela karkotti viime viikolla kolme yhdysvaltalaista diplomaattia ja Yhdysvallat vastasi karkottamalla kolme venezuelaisdiplomaattia.

Viime viikolla Maduro kuitenkin yllätti ehdottamalla Yhdysvaltain presidentille Barack Obamalle neuvotteluja sekä ilmaisemalla halukkuutensa solmia suhteet lähettiläistasoisiksi ensi kertaa yli kolmeen vuoteen.

Kerryn mukaan Yhdysvallat on halukas nykyistä rakentavampiin suhteisiin Venezuelan kanssa, mutta Venezuela on valitettavasti kerta toisensa jälkeen päättänyt mennä vastakkaiseen suuntaan. Yhdysvallat torjuu perusteettomina syytökset mielenosoittajien värväämisestä Maduroa vastaan.

Mielenosoittajat ovat tyytymättömiä rehottavaan rikollisuuteen, inflaatioon, pulaan perustarvikkeista sekä siihen, että hallitus on tukahduttanut mielenosoituksia. Satoja ihmisiä on pidätetty, joukossa mielenosoitusjohtaja Leopoldo Lopez.

Yhdysvaltain kongressissa on parhaillaan vireillä aloite, joka tuomitsisi väkivallan mielenosoittajia vastaan ja kehottaisi Obamaa määräämään pakotteita väkivaltaisuuksista vastuussa oleville. Kerry kommentoi aloitetta sanomalla, että keskustelu mielenosoitusten tukahduttamisesta on paikallaan ja kaikkia vaihtoehtoja harkitaan, mutta ennen kaikkea Venezuelassa tarvitaan vuoropuhelua.

Lähteet:
AFP, Reuters
 
Venezuela osti 500 miljoonalla aseita Kiinasta. Mielenkiintoista että eivät ostaneet itänaapurin kamaa lisää vaikka sitä varten on miehiä koulutettu.
Including VN1 8X8 APC, SR-5 122/200 mm MRLS, 81 mm and 120 mm SMP, VN-18 ACV, VN-16 PT.

VN1 APC tekemässä lähtöä Venezuelaan.
pqZd64A.jpg

xq8WXFg.jpg

efOimjO.jpg

NUejSJu.jpg
 
Venezuela on aika pahoissa riidoissa jenkkien kanssa, mutta samalla ne ovat ihan yhtä riippuvaisia öljytuloista (ehkä enemmänkin), kuin Venäjäkin
Venezuelan vientituloista 95% tulee öljystä ja yli puolet BKT:sta. Deutsche Bankin mukaan öljyn hinta pitäisi olla 120 dollaria barrelilta jotta Venezuelan budjetti olisi tasapainossa.
Jatkoa toisessa aiheesta käytyyn keskusteluun:

http://yle.fi/uutiset/valtavien_oljyrikkauksien_maan_talous_romahtamassa/7674116
Valtavien öljyrikkauksien maan talous romahtamassa

Venezuelan valtionbudjetti nojaa lähes kokonaan öljyyn. Budjetissa on nyt öljyn hinnanlaskun takia suuri aukko, mutta maan hallitus käyttää silti paljon rahaa erilaisiin tukiohjelmiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Maata uhkaa levottomuus, sillä kaupat ovat tyhjenemässä.

Etelä-Amerikassa sijaitseva Venezuela sanoo omistavansa maailman suurimmat öljyvarannot. Tästä huolimatta maan talous on romahtamassa.

Venezuela saa vientituloistaan 95 prosenttia öljystä ja valtion budjetti on laskettu sen varaan, että öljyn hinta olisi yli 130 dollaria barrelilta. Nyt barrelihinta on 60 dollarin tuntumassa, joten maan budjettiin on syntynyt suuri aukko, jonka paikkaaminen on vaikeaa.

Venezuelan keskuspankilla arvioidaan olevan varoja noin 21 miljardia dollaria. Varannot ovat huvenneet kahdessa vuodessa 30 prosenttia, vaikka maa on saanut Kiinalta lainaa neljä miljardia dollaria.

Samaan aikaan inflaatio laukkaa 60 prosentin tasolla ja maan valuutan bolivarin arvo on romahtanut. Venezuelan hallitus ylläpitää sääntelytaloutta ja virallisesti dollarilla saisi 6,3 bolivaria. Mustassa pörssissä dollarin arvo on jopa 150 bolivaria.

Alkuviikosta presidentti Nicolás Maduro ilmoitti 20 prosentin budjettileikkauksista.

Talousasiantuntijoiden mielestä maan tulisi muuttaa talousjärjestelmäänsä rajulla kädellä, esimerkiksi vapauttamalla maan valuutan, kertoo Time-lehti.

Tukiaiset käyvät kalliiksi

Sosialistihallitus pitää myös yllä laajaa tukiaisjärjestelmää, joka aiheuttaa valtiolle suuret kulut. Esimerkiksi polttoaineiden hintoja tuetaan, vaikka hinnat muutenkin olisivat mitättömän alhaalla. Nyt Venezuelasta salakuljetetaan naapurimaihin valtion tuella lähes ilmaista bensiiniä, josta salakuljettajat saavat esimerkiksi Kolumbiassa markkinahinnan.

Asiantuntijoiden silmätikkuna on erityisesti Petrocaribe-järjestelmä. Venezuela antaa eräille Karibian alueen maille öljyä hyvin halpaan hintaan. Tämä järjestely on tuonut sille poliittista vaikutusvaltaa, joka nyttemmin on hiipunut.

Petrocaribessa mukana olevat maat ovat kuitenkin sopeutuneet Venezuelasta tulevaan halpaan energiaan. Jos järjestelmä loppuisi, aiheuttaisi se vakavia hankaluuksia kyseisille maille, kertoo talouslehti Wall Street Journal.

Venezuelan hallituksen ja presidentti Maduron on joka tapauksessa ryhdyttävä toimiin saadakseen maan talouden jaloilleen. Venezuela on riippuvainen tuonnista jopa ruokavarojen osalta. Maan köyhtyminen on johtanut kauppojen tyhjenemiseen. Sosiaalinen vakaus uhkaa horjua, sillä presidentin suosio on enää 25 prosentin luokkaa.
 
Kiukuttelun kautta tehtaat käyntiin ja talous nousuun?
Venezuelan presidentti Nicolás Maduro varoitti myöhään lauantai-iltana, että valtio ottaa haltuunsa tehtaat, joiden tuotantoa ei käynnistetä.
15.5.2016 10:29

Tehtaiden omistajat Maduro uhkaa lähettää vankilaan.

– Me teemme sen. Valtaamme kaikki porvariston halvaannuttamat tehtaat, Maduro sanoi tv-puheessaan.

Maan elinkeinoelämän mukaan valuuttapula estää raaka-aineiden hankinnan ja tuotannon. Maduro syyttää näitä kiukuttelusta ja taloussodan julistamisesta.

Mielenosoitukset jatkuivat lauantaina, kun sekä hallituksen vastustajat että tukijat lähtivät kaduille. Oppositio on kerännyt 1,8 miljoonaa allekirjoitusta ja vaatii kansanäänestystä Maduron jatkosta. Viranomaiset eivät kuitenkaan hyväksyneet aloitetta.

Venezuela on merkittävä öljyntuottaja ja Opecin jäsen. Öljyn halpeneminen on ajanut sosialistimaan talouden vakavaan kriisiin. Maa on säännöstellyt ruokaa, polttoaineita ja lääkkeitä tammikuusta lähtien.

Perjantaina Maduro julisti Venezuelaan hätätilan jatkuvan 60 päivällä.
http://www.taloussanomat.fi/politii...n-tai-omistajat-vankilaan/20165224/12?rss=t96
 
On muuten iso hässäkkä Venezuelassa lähellä...o_O

Eikä taida olla ainoa E-A:n valtio just nyt.
Malttavatkohan isot pojat pitää näppinsä erossa? Venäjällä ei taida olla oikein vapaata käsivartta, mutta kiinalaisia tuo Venezuela kiinnostaa. Ja sitten alkaa kiinnostaa USA:takin.
 
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016051621569058_ul.shtml

Yhdysvaltain tiedustelu varoittaa mahdollisesta kapinasta Venezuelassa
Tänään klo 02:24 (muokattu klo 02:39)


Etelä-Amerikassa Venezuelassa maan talouskriisi on kärjistynyt niin pahaksi, että vaarana on kansan nouseminen kapinaan, Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset varoittavat.


Presidentti Nicolas Maduron eroa vaadittiin mielenosoituksessa lauantaina. AP
Myös maan oppositio on varoittanut ”sosiaalisesta räjähdyksestä”.

Venezuelalaisten elämää vaikeuttavat pula ruuasta ja lääkkeistä, sähkökatkokset, vakava inflaatio sekä poliittinen epävarmuus.

Parlamenttivaalit joulukuussa voittanut oppositio on vaatinut kansanäänestystä presidentti Nicolas Maduronerottamiseksi.

Maduro julisti perjantaina maahan kolme kuukautta kestävän hätätilan ja määräsi armeijalle harjoituksia. Harjoitusten tarkoituksena on Maduron mukaan ”valmistautua mihin tahansa skenaarioon”.

Poikkeustilan käytännön vaikutuksista odotetaan lisää tietoa tänään. Asiantuntijoiden mukaan protestioikeutta saatetaan rajoittaa ja viranomaiset saattavat saada luvan ennaltaehkäiseviin pidätyksiin sekä ratsioihin ilman erillistä etsintälupaa.

STT–AFP



 
On muuten iso hässäkkä Venezuelassa lähellä...o_O
Kapinanpoikaseen varaudutaan:
Syvään kriisiin ajautunut Venezuelan hallitus laajentaa valtaoikeuksiaan.

Hallitus ilmoitti poikkeustilaan vedoten, että se ottaa valvontaansa maan turvallisuuden sekä ruoan ja energianjakelun.

Vasemmistolaisen presidentin Nicolas Maduron päätös antaa sotilaille oikeuden ylläpitää poliisin kanssa yleistä järjestystä sekä jakaa ja myydä ruokaa.

Myös siviileistä koostuvat joukot voivat osallistua turvallisuuden takaamiseen armeijan tukena.

Poikkeustila antaa valtiolle mahdollisuuden pakkolunastaa sellaisia yrityksiä, joiden ei katsota tekevän riittävästi ruokahuollon eteen.

Valtio voi myös jäädyttää varoja ulkomaisiin tahoihin sidoksissa olevilta ihmisiltä, yrityksiltä tai kansalaisjärjestöiltä, jos se katsoo, että niiden toiminta on poliittista tai uhkaa Venezuelan vakautta.

VENEZUELAon suistunut huimaa vauhtia etenevään inflaatioon sekä ruoka- ja sähköpulaan. Talouden alamäkeä on vauhdittanut öljyn hinnan lasku.

Maan kriisi on siinä pisteessä, että tilanteen pelätään kärjistyvän kapinaksi.

Toistaiseksi Venezuelan kaduilla ei ole nähty laajoja levottomuuksia, vaikka sekä hallitusta vastustavia että tukevia protesteja on järjestetty.

Valtaoikeuksien lisääminen antaa Venezuelan hallitukselle ja turvallisuusjoukoille valtuudet sivuuttaa monia perustuslaillisia oikeuksia, kunhan ihmisoikeuksia ei rikota.

Maan poikkeustilan on ilmoitettu kestävän ainakin 60 päivää..

PRESIDENTTI MADUROmääräsi ensi lauantaille sotaharjoitukset, joilla on määrä valmistautua aseellisen väliintulon uhkaan.

Maduron mukaan Venezuela on vaarassa joutua Yhdysvaltojen tukemien ”Venezuelan oikeistofasistien” hyökkäyksen kohteeksi.

Oppositio katsoo, että poikkeustila on yritys torjua vaatimukset kansanäänestyksestä, joka mittaisi nykyhallinnon kannatuksen.

Jos kansa pääsisi äänestämään asiasta, epäsuosittu presidentti joutuisi opposition mukaan eroamaan.
http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/39/113930/a7971f1119
 
Eikä taida olla ainoa E-A:n valtio just nyt.
Malttavatkohan isot pojat pitää näppinsä erossa? Venäjällä ei taida olla oikein vapaata käsivartta, mutta kiinalaisia tuo Venezuela kiinnostaa. Ja sitten alkaa kiinnostaa USA:takin.

Kiinalaiset varmasti vaihtaisivat komentotalouden markkinataloudeksi.
 
Kouluesimerkki valtiosta, jota johdettiin pitkään ideologiat edellä. Hieno soppa ja vallanpitäjät ovat kuitenkin löytäneet ikusyyllisen....Usa.
Chavezin komennossa mentiin jo syvälle, nyt poimitaan hedelmät. Kohta ei ole mitään poimittavaa, muuta kuin kyyneleet.
 
Tilanne vain vaikeutuu päivä päivältä, ryöstely lisääntyy, maalla ei varaa edes setelipaperiin. Ei lääkkeitä, sähköä eikä puhelinyhteyksiä ulkomaailmaan. Öljyvaltiossa kytee kapina:
Venezuelalla ei ole enää varaa edes paperiin, jolle setelit painetaan
Nälkäiset ihmiset ryöstävät ruokakauppoja maalla, jossa on maailman suurimmat öljyvarat.
Markku Saksa
2.7.2016 09:10

Venezuelassa on eniten öljyvaroja maailmassa, mutta kansa kulkee nälkäisenä ja ryöstää supermarketteja ja ruokarekkoja.

Runsaan 31 miljoonan asukkaan Venezuela on joutunut asel askeleelta hylkäämään suuren osan asioista, jotka kuuluvat normaaliin yhteiskuntaan.

Sairaaloista puuttuu elintärkeitä lääkkeitä ja hoitovälineitä.

Kaupunkien kadut ovat tyhjiä, sillä ihmiset eivät halua mennä ulos. Kaupoissa on tuskin lainkaan ruokaa. Katurikollisuus on räjähtänyt käsiin. Monet toimistotkaan eivät ole auki.

Edes Coca-Colan pullottamot eivät toimi, koska pulloja ja sokeria ei ole – eikä Venezuela saa niitä velaksi mistään.

Maassa on ankara pula sähköstä, koska vesivoimaa on vähän kuivuuden takia. Myös lämpövoimalaitoksissa on ongelmia, koska niitä ei ole huollettu tai ne ovat kokonaan hajalla.

Yhteydet ulkomaille ovat lähes poikki. Puhelimilla ei voi soittaa ulkomaille, sillä Venezuela ei ole maksanut puhelinlaskujaan kansainvälisille operaattoreille.

Yhteyksiä ulkomaille haittaa myös hyvin hidas ja katkeileva netti.

Maasta on vaikea lähteä pois, koska Venezuela on sulkenut maayhteyden Kolumbiaan. Useimmat kansainväliset lennot Venezuelaan on lopetettu, koska maa on jättänyt tilittämättä kansainvälisille lentoyhtiöille miljardien dollareiden edestä lipputuloja.

Koulutetut nuoret ovat paenneet maasta.

Miten tässä näin kävi?



Mikko Pyhälä tietää vastauksia. Hän on Suomen ehkä paras Venezuela-asiantuntija. Hän oli Suomen Venezuelan-suurlähettiläs vuosina 2006-2013.

Venezuelan nykyinen alennustila on suurelta osin edellisen presidentin Hugo Chávezinsyytä. Hän oli presidenttinä vuodet 2002–2012. Hän kuoli syöpään maaliskuussa 2013.

Chávez nimitti sairasvuoteeltaan työnsä jatkajaksi Nicolás Maduron. Tämän aikana talouskriisi on syventynyt. Sopassa on ollut myös Kuuba mukana. Se on saanut ostaa Venezuelan öljyä pilkkahintaan ja hyötynyt muutenkin Venezuelan öljytuloista.

Ulkomaailma ihmettelee, miksi maansa konkurssiin ajanut Maduro pysyy vallassa. Parlamentti ei pysty tilannetta muuttamaan, sillä hallitus ja korkein oikeus mitätöivät kaikki sen päätökset, Pyhälä kertoo.

Hän epäilee, että nykyiset vallanpitäjät antavat menon jatkua siihen asti, kunnes he ovat ryöstäneet kaiken mahdollisen. Sen jälkeen he lähtevät ja jättävät taakseen tuhotun maan.

Kansannousu kytee, mutta Pyhälän mukaan Maduro tukahduttaa mielenosoitukset poliisin ja asevoimien avulla ankarin keinoin.

”Niihin kuuluvat kyynelkaasu, kumiluodit, pamput ja myös oikeat luodit, joita kansalliskaarti ja puolisotilalliset ryhmät ampuvat välillä väkijoukkoihin.”

Maassa on nyt poliittisia vankeja noin sata. Tuhansia ihmisiä vastaan on nostettu tekaistut syytteet.

”On tavallista, että vangitsemisten ja syytteiden tukena ei ole todisteita rikollisesta toiminnasta.”



Hugo Chávez nousi presidentiksi suuren vaalivoiton jälkeen vuonna 1999. Alku oli maltillinen, sillä Venezuela alkoi rikastua nopeasti öljyllään.

Chávezin alkuaikoina vaalit olivat kuin kulutusjuhla. Ihmiset saivat hallitukselta kotitalouskoneita ja jopa autoja ja asuntoja äänestäessään Chávezia.

Sosiaalisilla ohjelmilla Hugo Chávez kertoi poistavansa köyhyyden Venezuelasta. Rahaa saivat vain Chávezin kannattajat. Muut kansanryhmät kuten yksityisyrittäjät ja menestyvien liikeyritysten johtajat ajettiin ahtaalle.

”Rahaa virtasi maahan uskomattomia määriä”, Pyhälä sanoo. ”Silloin tuontitavara maksoi puolet siitä, mitä se muualla maailmassa maksoi, koska maan rahayksikön bolivarin kurssi oli korkealla.”

Köyhyyttä saatiin vähennettyä, mutta ilo oli lyhytaikainen. Vallanpitäjien korruptio, huono hallinto ja epäpätevät nimitykset avainpaikoille veivät pohjan maan talouselämältä.

Kun öljyn hinta alkoi laskea, köyhyysohjelmiinkaan ei enää riittänyt rahaa. Venezuelan öljyntuotanto on laskenut huippuajoista näihin päiviin lähes 30 prosenttia.

Chávez käytti myös kiinalaista lainarahaa kansan lahjomiseen. Nyt Kiina samoin kun Venäjä ovat lakanneet lainaamasta rahaa Venezuelalle puhumattakaan länsimaista ja kehityspankeista.



Nyt Venezuelan valuutta bolivar on menettänyt rajusti arvoaan. Inflaatio jyllää, ja The New Yorker -lehden mukaan hallituksella ei ole varaa edes paperiin, jolle setelit painetaan.

Bolivarin kurssi on revennyt niin, että yhdellä dollarilla saa 1000 bolivaria mustassa pörssissä, mutta virallisella kurssilla vain 10.

”Näin Venezuela on samaan aikaan maailman kallein ja halvin maa riippuen siitä, millä vaihtokurssilla itse kukin hankkii tavaraa ja palveluja”, Pyhälä sanoo.

”Jos ostaa tavaraa mustassa pörssissä vaihdetulla rahalla, kaikki on sata kertaa halvempaa kuin ihmiselle, jolla ei ole pääsyä dollareihin.”

Kun kauppoihin tulee subventoituja tuontitavaroita, sotilaat ja poliisit hakevat niitä usein kuorma-autoilla pois ennen kuin tavallinen kansa päästetään sisään. Laittomuus on normi Venezuelassa.

Useat Venezuelan kenraalit saavat dollareita myös huumekaupasta. He junailevat kolumbialaisten kokaiinilasteja Pohjois-Amerikkaan ja Afrikan kautta Eurooppaan.

”Huumekauppa oli hyvin Chavezin tiedossa eikä hän siihen puuttunut”, Pyhälä väittää.

Maduro oli bussikuskien ammattiliiton nokkamies tutustuessaan sotilasvallankaappauksen yrityksestä vangittuun Cháveziin. Presidenttinä tämä lähetti Maduron Kuubaan saamaan poliittista koulutusta. Maduro viipyi siellä pitkään.

Maduron loppusuora alkaa olla nyt näkyvissä, kun myös kasarmeilta ja poliisiasemilta loppuu ruoka. Sotilaat ovat jääneet kiinni jo vuohien varastamisesta.



Hugo Chávezin todelliset vaikeudet alkoivat lakkoilusta. Öljyteollisuus pysähtyi kuukausiksi vuosina 2002–2003. Lakko maksoi Venezuelalle 14,4 miljardia dollaria.

Chávez näytti tuolloin todellisen luontonsa potkimalla 19 000 työntekijää ulos valtion öljy- ja kaasuyhtiöstä PDVSA:sta. Erotetut menettivät kaikki työsuhde-edut, säästönsä ja eläkkeensä sekä lastensa koulutusmahdollisuudet.

Chávez ei ymmärtänyt tai välittänyt siitä, että potkittujen joukossa oli öljyteollisuuden kannalta avainhenkilöitä, joiden osaamista ei enää voitu korvata. He menivät muihin öljyteollisuusmaihin kilpailijoiden palvelukseen.

Chávezin ja hänen puolueensa tukijat pidettiin asiantuntijatehtävissä huolimatta siitä, osasivatko he työnsä vai ei. Siitä alkoi Venezuelan hidas rappio. Esimerkiksi maan diplomaateiksi valittiin ihmisiä, jotka eivät osanneet englantia tai muita vieraita kieliä.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulk...setelit-painetaan/?shared=927818-014412a1-500
 
Sitä se kommunismi tekee.

Miten nuo vassarit onnistuukin jokakerran ryssimään taloutensa on sitten johtajana kukatahansa ja maa missätahansa ja vaikkaa kuinka rikas niin persiileen menee kun vassari aloittaa asioiden hoidon?
 
Vice newsin juttua, aika karmea tilanne :confused:

On se ihme, kun vihervasemmisto ei ole kirkuen vaatimassa valtiolta rahaa tuohon humanitääriseen katastrofiin. Mutta eihän tässä ollut monta vuotta, kun täälläkin taisi olla sakkia väittämässä uutisia Venezuelasta jenkki propagandaksi.
 
Venezuelassa päätettiin poistaa suurin seteli, 100 bolivaria kierrosta. Aikaa setelien vaihtamiseen tiistaina annettiin 72 tuntia jonka jälkeen ne ovat arvottomia. Inflaation takia 100 bolivaria vastaa vain kolmea USA:n centtiä, inflaatio on n. 500%. Rahauudistuksessa uusi suurin seteli on 20000 bolivaria. Maa on pitkään ollut sekaisin ja maan Libyamainen aseiden hankintamäärä yhdistettynä epävakauteen ei lupaa hyvää.

https://www.theguardian.com/world/2...of-the-100-bolivar-note-thoughtless-dangerous
 
Venezuelassa tapahtuu...

Ensin Maduro yritti tehdä itsestään yksinvaltiaan Erdon tapaan.

Korkein oikeus kuitenkin käänsi päätöksen.

Käänne Venezuelan kriisissä – Korkein oikeus kumosi parlamentin vallan riisumisen
http://yle.fi/uutiset/3-9542487

Mielenosoitukset kiihtyvät

Venezuelassa hallituksen vastaiset mielenosoitukset kiihtyvät
Tilanne Venezuelassa kärjistyi viime viikon perjantaina, kun hallinto kielsi oppositiojohtaja Henrique Caprilesia asettumasta ehdolle vaaleissa seuraavan 15 vuoden aikana.
http://yle.fi/uutiset/3-9566781

Armeija tukee hallitusta

Venezuelan armeija vannoo tukevansa kiisteltyä presidenttiä
Presidentti Nicolás Maduroa vastustava oppositio oli vaatinut armeijaa kääntymään presidenttiä vastaan. Armeijan ilmoitus on tulkittu varoituksena mielenosoittajille, jotka ovat ottaneet rajusti yhteen poliisin kanssa.
http://yle.fi/uutiset/3-9569176

Siviilejä ammutaan jo...

Venezuelan mielenosoituksissa jälleen kuolonuhri
Venezuelalaisopiskelija kuoli sen jälkeen, kun häntä ammuttiin päähän hallituksenvastaisissa mielenosoituksissa.
http://yle.fi/uutiset/3-9572544

Mitä kaiken tämän jälkeen tekee Maduro? Hän on ottanut oppia muilta maailman populistisilta hallitsijoilta. Hämäys on paras puolustus!

Maduro claims his opponents are colluding with U.S. authorities to overthrow him, and he has placed Venezuelan security forces on high alert.

Ja sitten vain kansallistamaan lisää omaisuuta, eli General Motorsin autotehdasta tässä tapauksessa...

Uskomatonta :facepalm:

Venezuela seizes a General Motors plant amid anti-government protests
https://www.washingtonpost.com/worl...624539060e8_story.html?utm_term=.b41c41cb0bbe

Venezuelan authorities seized a General Motors plant Wednesday, an unexpected move that appeared aimed at provoking U.S. authorities and distracting attention from intensifying protests against President Nicolás Maduro.
 
Ja sitten vain kansallistamaan lisää omaisuuta, eli General Motorsin autotehdasta tässä tapauksessa...

Uskomatonta

Yleensä amerikkalaisyhtiöiden kansallistaminen on ollut huono ajatus. Siinä voipi käydä Madurolle hassusti.

Oletteko miten perillä, onko tuolla järjellistä vaihtoehtoa nykyhallinnolle vai sujahtaako tilalle vain uusi samanlainen erivärisellä lipulla? Korruption perinne on ainakin vahva ja on vaikea uskoa, että tämän kiistan voittaja olisi paljoa kummempi. Eli kohti luiskaa mennään, kävi kuin kävi. Toivottavasti joku tolkku säilyy ja verilöyly voidaan välttää.
 
Back
Top