Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Väitös: Rauhanturvaajien kokemukset tulisi ottaa käyttöön nykyistä laajemmin

Viestiketju osiossa 'Kansainvälinen toiminta' , aloittaja Umkhonto, 10.06.2016.

 1. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,310
  Tykkäykset:
  1,760
  Pisteet:
  156
  Kotimaa 10.6.2016 klo 0:28
  Väitös: Rauhanturvaajien kokemukset tulisi ottaa käyttöön nykyistä laajemmin
  [​IMG]
  Suomalainen rauhanturvaaja partioimassa Afganistanissa 2009. Kuva: Yle
  "En mä oikein tiennyt, mihin olin hakeutumassa. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja vaikeudet voitettu. Paljon olis kerrottavaa siitä, mitä oon oppinut.": Rauhanturvaajien kuvauksia rauhanturvatehtävään hakeutumisesta, rauhanturvatyön merkityksestä sekä kohdatuista haasteista rekrytoinnissa ja koulutuksessa huomioitavaksi"

  Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan rauhanturvaajien kokemusasiantuntijuutta kannattaisi hyödyntää nykyistä laajemmin. Tämä takaisi tulevaisuuden rauhanturvaajille mahdollisimman paljon ennakkotietoa hakeutumisvaiheessa. Lisäksi rauhanturvaajien esille nostamat koulutuksen kehittämistarpeet ovat arvokasta tietoa rauhanturvaajien eteen tulevien haasteiden ennaltaehkäisemiseksi.

  Aiheesta väittelevän Kati Kivistön mukaan rauhanturvaoperaatioiden onnistumisen perusedellytyksenä ovat rauhanturvatyön luonteen mahdollisimman hyvin hahmottavat ja hyvinvoivat rauhanturvaajat. Tähän on syytä kiinnittää huomiota jo rekrytointivaiheessa.

  Suomalaisten osuus YK:n rauhanturvatoiminnassa on ollut merkittävää. 60 vuoden aikana hankittu kansallinen rauhanturvaosaaminen on kansainvälisesti tunnustettua. Väitöstutkimuksella haluttiin tuoda esiin rauhanturvaajien näkemyksiä sekä uutta tietoa rauhanturvaajaksi hakeutumiseen, koulutukseen ja työhön.

  Kivistö muodostaa tutkimuksessaan kolme tyyppitarinaa, jotka ovat sankareiden- oikean ajoituksen sekä taloudellisten kannustimien tarinat. Niiden kautta avautuvat tehtävään hakeutumisen syyt ja taustatekijät.

  Aihetta on tutkittu kansainvälisesti erittäin vähän, joten YK ja Suomen Puolustusvoimat ovat myöntäneet siviilitaustaiselle tutkijalle luvan tarkastella ilmiötä rauhanturvaajien näkökulmasta.

  Koulutusasiantuntijan oikeusministeriössä työskentelevän Kati Kivistön väitöstutkimus perustuu rauhanturvaajien haastatteluaineistoon. Tutkimukseen on haastateltu UNIFIL-operaatiossa palvelleita 30 rauhanturvaajaa kaksi kertaa heidän palvelusvuotensa aikana.

  Kivistön väitöstilaisuus on perjantaina Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa.

  http://yle.fi/uutiset/vaitos_rauhan...isi_ottaa_kayttoon_nykyista_laajemmin/8945997

  Itse väitöskirja löytyy täältä:

  https://helda.helsinki.fi/handle/10138/163014
   
  gnomeofdestruction tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu