Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Taitolaji, 31.10.2014.

Tagit:
 1. BlackFox

  BlackFox Kenraali

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  2,991
  Tykkäykset:
  4,098
  Pisteet:
  636
  Venäläiseen kansanluoteeseen suorastaan kuuluu päästä merien ääreen. Pohjoiset meret ovat aina jäässä ja kylmiä ja muita sitten ei kauheasti olekkaan pinta-alaan nähden.
   
 2. Mainos Google AdSense 3. Tulosvaroitus

  Tulosvaroitus Alokas

  Liittynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  5
  Tykkäykset:
  10
  Pisteet:
  0
  Pohdin vain tässä, että missäs ne Mistralit nykyään majailikaan? Egyptissä? Voisiko tämä mahdollisesti liittyä potentiaalisten tulevien liiketoimien voiteluun jollain tavalla (mikäli tiedot joukoista pitävät siis paikkansa)?

  Täyttä spekulointia tämä tietysti on moneltakin kantilta katsottuna, ei minulla ole mitään käsitystä Egyptin ja Venäjän suhteista tai siitä, miten niitä hoidetaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
  Coffee Man tykkäsi tästä.
 4. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  8,382
  Tykkäykset:
  18,582
  Pisteet:
  1,286
  Itse en ihan hirveästi pane painoarvoa sille, mitä milloinkin on varuskunnissa Suomen lähellä - tai oikeastaan niin päin, että en tuudittautuisi siihen tosiasiaan että Suomen lähelle on loppujen lopuksi keskitetty aika vähän joukkoja. Ehdottomasti ei sellaista määrää, jolla kyettäisiin ilman täydellistä yllätystä tekemään kovin vakavasti otettavaa hyökkäystä. Täydellisiä yllätyksiä on sotahistorian kirjoissa vähän - todella vähän. Usein käytetään Saksan hyökkäystä Tanskaan ja Norjaan esimerkkinä, mutta siitäkin oli kyllä jo Tanskan johdolla ruotsalaisten antama varoitus, mutta olivat sotavalmistautumisia sabotoimalla antautuneet jo etukäteen.

  Mutta kyllähän joukkoja pystyy tuomaan junalla jne huomattavankin nopeasti. Johan 1941 syksyn hauskoina päivinä, Wehrmachtin hukattua momenttuminsa ja etsikkoaikansa Moskovan valtaamisen kanssa, tuotiin kaukaa idästä talviseen vastahyökkäykseen suuri määrä siperialaisia ym. jotka olivat olleet väijyssä Japanilaisten mahdollista hyökkäystä ajatellen. Kyllähän tuo onnistuu helposti nytkin.

  Silti aina pelotellaan tällä "Venäjä sijoittaa lisää joukkoja rajoillemme" jutulla. Niin...sillä ei ole rahaa perustaa mitään täysin uusia joukkoja, joten mistä niitä siirretään? Kiinan vastaiselta rajalta? Tämä "joukkojen sijoittaminen" on nollasummapeliä, koska perseaukinen Venäjä on jo ruvennut reivaamaan sotabudjettiaan alaspäin. En epäile etteikö Venäjä jotakin siirtäisi ihan vain näytösluonteisesti, mutta kyseessä olisi uskoakseni jokin kokonaiskuvan kannalta täysin merkityksetön säähavaintokomppanian uudelleensijoitus. Mutta ei se tietenkään tarkoita sitä, etteikö seuraavan päivän Iltalehdessä hehkutettaisi, että kyseessä on "erittäin iskukykyinen joukko Suomen rajojen läheisyydessä".
   
  PSB 5500 ja Juna112Porojetsiin tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu