vlad

Junkers Ju-52

Tämä Junkers Ju-52 kuvattuna 90-luvulla Lappeenrannassa järjestetyssä ilmailunäyttelyssä, tarkkaa vuotta en nyt muista. Koneella tehtiin jokunen yleisölennätyskin - harmittaa, että jätin sellaisen väliin.

Junkers Ju-52
vlad, 30.12.2016
Fremen ja Mikoyan tykkäsivät tästä.
  • tulikomento
   Hmm. Lappeenranta 93 ? Siellä oli muistaakseni Ju 52.
  • vlad
   Sanoisin, että osut oikeaan. Olen käynyt valokuvia läpi ja löytänyt muutamia kuvia lisää - 90-luvun alun ilmailunäytöksestä on kyse.
  • tulikomento
   Mieleen on jäänyt, että samoin paikalla oli tuolloin joku iso venäläinen kuljetushelikopteri, Mi-26 ehkä. Myös ruotsalainen Viggen on jäänyt mieleen.
  • Patu
   1993 oli "lentävä halkoliiteri" Lappeenrannassa juu. Tässä oma varhaisteininä filmikameranromulla napattu kuvani koneesta: http://i.imgur.com/4npM0Tz.jpg

   Edit: @tulikomento Kyllä, myös Mi-26 oli paikalla. Ja Viggenin peruuttelu kiitoradalla jäi todellakin mieleen!
   tulikomento tykkäsi tästä.
  • SJ
   Minullakin taitaa olla kuva tuosta koneesta ja tapahtumasta.
  • vlad
   Muistatte oikein, samalla kertaa paikalla oli kolme helikopteria Venäjältä (Mi-26 ja Mi-8 tai 17 sekä Ka-27). Laitetaan jossain vaiheessa kuvaa niistäkin. Lähtiessään Lappeenrannasta venäläiset tekivät "killerin", heidän piti poistua suoraan kentältä suorittamatta mitään ylilentoja tms. mutta tätä sopimusta venäläiset eivät naudattaneet. Mil Mi-26 suoritti reippaan ylilennon (nostattaen hitonmoisen pölypilven) kentän yli. Venäläiset olivat kuulemma tuumanneet lennonjohdolle, joka esitti vastalauseensa ylilennoista - "Fuck you!"
   tulikomento tykkäsi tästä.
  Ei kommentteja.
 • Albumi:
  vlad kiertelee museoita
  Lisännyt:
  vlad
  Päivämäärä:
  30.12.2016
  Katsottu:
  678
  Kommentoitu:
  6

  EXIF tiedot

  Tiedoston koko:
  44.9 KB
  Mime tyyppi:
  image/jpeg
  Leveys:
  566px
  Korkeus:
  376px
   

  Huom: EXIF tiedot tallennetaan tiedoston lähetysvaiheessa, kuvan tiedot ovat voineet muuttua sen jälkeen (kierretty, käännetty, rajattu ym).