Recent content by KymJP2K

 1. KymJP2K

  Merivoimien kehitysnäkymät

  60-luvun julkisia suunnitelmia löytyy netistä. Niissä A-maalla pyörii lähinnä maavoimien väkeä ja merivoimien hessut ovat ihan muualla. Ne jutut lukemalla mm se selviää miksi suomella on edelleen rivissä 9kpl t55 "miinanraivaus"panssarivaunua.
 2. KymJP2K

  Merivoimien kehitysnäkymät

  Polyphem on yli 100kg painoluokassa, Spike NLOS 70kg/ohjus. Liikkuvat autolla. Toisekseen suomen rannikolla kuorma-autosta ammuttuna 25km kantomatka aivan liian vähän. Eikös silloin ole ihan sama vaikka järjestelmä on NSM 400kg/160km luokassa, kun se liikkuu kevyt kuorma-autolla joka...
 3. KymJP2K

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  Meillähän on nyt rahaa kun tämä ja ensi vuosi elvytetään tahtia extra 15 miljardia per vuosi. Käytännössä 52 miljardin valtion tulovirran päälle otetaan 30 miljardia velkaa kahdessa vuodessa. Jotkut f35 hankinnat ei tunnu näissä huulipunahallituksen velantekotalkoissa missään.
 4. KymJP2K

  Konflikti Kiinan merellä

  Kyseinen sopimus on keskeytetty 2020. Ei ole voimassa eikä kuvailemasi tilanne ilmeisesti ole mahdollinen. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006672513.html
 5. KymJP2K

  Konflikti Kiinan merellä

  Oikea luku voi olla mitä tahansa 100sta hieman ylöspäin. Tämä artikkeli on käyttää yhtä kommunistisen puolueen ydinmyyttiä, jossa liioitellaan reilusti kyseisen keissin kuolleita. Oikeasti ammuttuja on noin 100-150 ja teloitettuja noin 200-300. Jonkinverran on kuollut mellakoissa ja rikollisten...
 6. KymJP2K

  Konflikti Kiinan merellä

  Aika hankala on pommittaa jos ei pääse ilmatilaan. Tulevaisuudessa tilanne voi tietysti muuttua.
 7. KymJP2K

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  4. Suomen koskeva kriisi jossa eurooppalaiset sotivat aktiivisesti ja venäjä painostaa voimalla suomen asetoimittajia. Toinen maailmansotakin oli suomesta katsottuna "paikallinen", vaikka japanissa asti sodittiin.
 8. KymJP2K

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  Todellakin. Toisaalta tämä on ihan mielenkiintoinen keskustelu eikä erimielisen ampuminen portille ole kovin hedelmällistä. Itse näkisin kriittisenä "etuna" poliittisen halun myydä varaosia ja ammuksia sotaa käyvään maahan. Siksi esim saksasta ei tämän vuoksi pitäisi ikinä ostaa mitään...
 9. KymJP2K

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  Itse en ymmärrä miksi joku ostaisi rafalen f35:n sijaan. Toisaalta ymmärrän aivan hyvin jos joku ei uskoisi amerikkalaisten asetoimituksiin ja f35:n huoltoon suursodassa jossa suomi on taas saarroksissa.
 10. KymJP2K

  Maavoimien kehittäminen

  Ohjusta vai laukaisinta? Wikipedian aselista vaikuttaa minusta ajantasaiselta ja hyvin ylläpidetyltä (edit: eipä ollutkaan). Siellä on seuraavat numerot pst-ohjuksista: edit: Tarkastin sipristä ja TOW luvut taitaa olla ohjuksia. Tow ohjuksen oikea lukumäärä on sipristä 655 josta pois 40v...
 11. KymJP2K

  Afganistan

  Egyptissä ja etiopiassa on yhteensä 220 miljoonaa ihmistä, kun koko EUssa ihmisiä on 420miljoonaa. Siitä osviittaa.
 12. KymJP2K

  Afganistan

  Itseasiassa mielestäni ehkä paras lähihistoriaa käsittelevä suomalainen sotakirja. Todella mielenkiintoista asiaa kadiksesta, sotilaana olosta ja tietysti näistä tiedusteluhommista.
 13. KymJP2K

  Afganistan

  Brown on paikallinen tampereen yliopisto, vaikkakin tasoltaan hyvä ja vanhempi. Siellä näköjään on käynnissä "cost of war" projekti, jossa lähinnä humanisteista koostuva porukka kritisoi asekauppaa ja aseiden tuotantoa. Tämä lehdykkä on osa kyseistä julkaisua.
 14. KymJP2K

  Miehistön kuljetus

  Kiinassa aikoinaan paikallinen metsäkuorma-auton kauppamies selitti että vetävän etuakselin maksimikääntökulma on pieni, jolloin kääntösäde jäisi suureksi. Tähän voi kuitenkin suhtautua pienellä varauksella kun esittäjä oli myyjä jolla tuotetta ei ollut valikoimassa.
 15. KymJP2K

  Miehistön kuljetus

  Samalla videolla uuden 1030 tornin level 2 suojauksen (762x39 @30m) paino on 1,5 tonnia. 6x6 päällä olevaa laitetta ei muuten edes sanota torniksi vaan weapon stationiksi, aseena taitaa olla 25mm bushmaster. Mitkähän IT kyvyt näillä on?
Top