Arvostelu: Tacdeck

Löysin netistä Tacost training cardseja muistuttavan tuotteen, jonka tilaaminen ulkomaille on helppoa. Tuotteen nimi on Tacdeck. Yksinkertaisuuden vuoksi viittaan tässä arvostelussa aika paljon tuohon Tacost -arvosteluun.

Tacdeckiä on neljää erilaista pakkaa: pistooli ("Handgun"), kivääri ("SWAT"), haulikko ("Shotgun") sekä yhdistetty pistooli+kivääri ("Navy SEAL"). Toisin kuin Tacost -korteissa, Tacdeckissä kussakin pakassa on vain 20 korttia, mutta toisaalta harjoitukset ovat paljon vaihtelevampia ja toiminnallisempia. Harjoitteet on selitetty sanallisesti ja kuvan kera. Lisäksi jokaisessa kortissa on qr-koodi, jonka skannaamalla kyseisen harjoituksen voi katsoa videotallenteena esimerkiksi puhelimella. Tämä on erittäin hyvä idea, koska vaikka harjoitteet onkin selitetty hyvin, on aina parempi jos harjoittelija voi nähdä myös esimerkkisuorituksen.

IMG_0404.JPG
Korteissa on harjoitteen lisäksi annettu tavoiteajat aloittelijoille, keskitason harjoittelijoille ja edistyneille harjoittelijoille.

Korttipakkojen hinnat ovat parin kymmenen taalan tuntumassa, tosin tilaushetkellä joku pakoista oli tarjouksessa (hinta taisi olla viisi taalaa). Korttien tilaaminen oli helppoa, eikä postimaksu ollut muistaakseni kuin 5 dollaria. Käytännössä homma ei kuitenkaan mennyt kuten Strömsjössä, sillä jouduin kyselemään korttien perään ja aloittamaan PayPal disputen saadakseni rahat takaisin. Sen jälkeen vastasivat sähköposteihini ja sanoivat, että heidän kirjanpitonsa mukaan minun tilaukseni on lähtenyt normaalissa aikataulussa. Lähettivät kuitenkin tilaamani tuotteet uudestaan, ja laittoivat tilaukseen korvaukseksi vähän ekstraa. Sain tilanteesta sellaisen vaikutelman, että kyseessä on yhden miehen firma, joka oli saanut tilauksia enemmän kuin mitä pystyy hoitamaan kunnialla.

Loppujen lopuksi olen näihin kortteihin tyytyväinen, ja vaikka niiden tuotantoarvot eivät ole yhtä hyvät kuin Tacost -korteissa, nämä kortit ovat tuotteina (sisällöltään) paremmat. Näissäkään ei kuitenkaan ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta kortit tarjoavat helpon tavan kuljettaa ratakassissa tai vaikka paidan taskussa peukalonhangallista ammuntaharjoituksia siltä varalta, että omat ideat loppuvat kesken.

Aiheesta lisää: http://www.tacdeck.com/what-is-tacdeck/

Teksti: Seppo Vesala
Kuva: tacdeck.com
 
Back
Top