Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

baikalin harras toive

Viestiketju osiossa 'Tiedote ja palautepalsta' , aloittaja baikal, 23.09.2010.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Omissa nimissäni ja ihan tätä asiaa vähän päivittääkseni toivon seuraavaa:

  yritetään päästä palstalla lopullisesti eroon seuraavista nimikkeistä:

  jutku, ählämi, ryssä, nekru, yms. vähintään alatyyliset täräykset.

  Itsekukin välillä syyllistyy ilmaisuihin, jotka eivät ole tyylikkäitä, mutta toisaalta itsekukin voi korjata tässä asiassa kurssia. Meillä suomalaisina on varaa käyttää naapuri- ja muistakin kansoista aivan korrekteja nimityksiä.

  Emme palstana anna kovin kaksista kuvaa itsestämme, jos viljelemme avoimesti alatyylisinä pidettäviä substantiiveja ja tätäkin palstaa lukenee arviolta ainakin sadat ihmiset.

  Tarkoitukseni ei ole mitenkään alkaa nipottamaan tästä asiasta enkä halua korostaa moden roolia tässä, mutta ajattelun aiheeksi itse kullekin esitän tämän toivomuksen. Kiitos.
   
 2. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Baikaali

  Tuota kuuluuko nimi paskavarpaat myös siihen?
   
 3. Mainos 4. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,270
  Tykkäykset:
  615
  Pisteet:
  636
  Kannatetaan. Yritän pysyä ruodussa. Jos lähden väärille poluille, niin tyrkätkää takaisin.
   
 5. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Kannatetaan.
   
 6. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  598
  Pisteet:
  316
  Kannatetaan. Vaikka itsekin tulee joskus käytettyä alatyylistä kieltä niin väitän että ihan jokaisesta väestöryhmästä löytyy myös kunnolla käyttäytyviä ja fiksuja ihmisiä jotka oikeasti kärsivät leimaavista ilmauksista.

  Eipä tuosta nyt kauaakaan ole kun esimerkiksi Ruotsissa maahan muuttaneilla suomalaisilla oli maine kännissä aggressiivisina epäsosiaalisina juntteina. Näitä ennakkoluuloja ruokki suomalaissiirtolaisten asema kouluttamattomana työvoimana.

  Osalla suomalaissiirtolaisista ei sitten itsetunto kestänyt vaan he ajautuivat Ruotsissa alkoholismin ja rikollisuuden tielle. Heidän lapsensa laittoivat sitten vahingon kiertämään ja kohtelivat maahan myöhemmin muuttaneita vieraiden kulttuurien edustajia avoimen rasistisesti. Vai miten se meni? Stereotyypittelinkö liikaa?
   
 7. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Noin niinkun tshuhnan, finnjävelnin, poron, valkolaisen, valkonaaman, pakanan ja isonenän roolissa joutuu hivenen pohtimaan tälläiseen henkilökohtaiseen sensuuriin siirtymistä. :p
   
 8. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,574
  Tykkäykset:
  5,524
  Pisteet:
  1,286
  no vaikka tuossa oli hymiö, niin itse kehotus muiden suhteen on asiallinen, varsinkin tällaisten sotahullujen palstalla ;)

  (eli on kai niin, että esim jenkeissä n-sanaa saavat käyttää vain mustat)
   
 9. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,574
  Tykkäykset:
  5,524
  Pisteet:
  1,286
  miten niin ennakkoluulo?

  suoraan tehtaan linjalle tai heidän hang-aroundiksi muuttaneet olivat tuloiltaan ja sosiaalisesti alaluokkaa. rikokset kohdistuvat tällaiseen alaluokkaan. sen näemme esim. suomessa ja ruotsissa tällä hetkellä kun maahanmuuttajat ovat yliedustettuina rikostilastoissa. tämän syynä ei ole että olisivat huonompia ihmisiä, vaan se että kuuluvat koulutuksellisesti, sosiaalisesti ja tuloiltaan alaluokkaan.


  pitää tietenkin muistaa että suomalaisrikolliset ruotsissa olivat hyvin pieni vähemmistö muuttaneista, mutta heitä oli enemmän kuin ruotsalaisissa. kun taas verrataan samanlaisessa sosiaalisessa asemassa oleviin, siellä silloin, tai meillä nyt, erot eivät ole merkittäviä.

  ruotsiin muuttaineiden suomalaissirtolaisten enemmistö onkin sitten jo kasvattanut lapsensa jotka ovat kouluttautuuneet, ja kokevat että heidän vanhempansa tekivät töitä ja maksoivat kaiken itse ja ero siihen että nykyisile muuttajille tulee kaikki edut, koetaan vääränä. luin tuossa pari päivää sitten helsingin maahanmuuttajatilaisuudesta, jossa joku oli kysynyt miten helsingin kaupunki on varautunut isoihin perhesiin. vastaus oli että pääasiassa ollaan varauduttu max 5 hlön perheisiin, mutta etä voidaan osoittaa kaksi asuntoa samasta talosta isoimille perheiile. vastauksessa ei ollenkaan ilmeisesti kerrottu, että meillä on ollut perinteenä että ensisijaisesti vastataan itse siitä että on varaa perheen elatukseen. mielestäni ei ole kunnan vastuulla, jos joku haluaa perustaa suurperheen jossa on vajaa kymmenen lasta.

  no meni vähän OT, mutta olen samaa mieltä ettei alatyylin heittoja kansoista tai kansanryhmistä tule esittää.
   
 10. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  598
  Pisteet:
  316
  Kunhan kärjistin. Pointti oli että yksilöt ovat yksilöitä, ihmisryhmät ihmisryhmiä. Jos ihmistä kohdellaan pelkästään ihmisryhmän jäsenenä eikä yksilönä niin kyse on mielestäni ennakkoluuloista. Ilmaisinko asian tarpeeksi epäselvästi?
   
 11. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Tuota meikäläinenkin on koettanut täällä ja edesmenneellä foorumilla tolkuttaa. Hyvin on kirjoitettu tuo.
   
 12. Vanha veteraani

  Vanha veteraani Kersantti

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  262
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  16
  Melkeinpä sanoisin sinusta mitään ilkeää tarkoittamatta, että sinä pidät itseäsi aidosti "fiksuna" ilman ,että koskaan olisit edes vähimmässäkään määrin ollut tekemisissä käytännön asioiden kanssa. Eli malliesimerkki kansalaisesta jota ei voi lähettää edes maitokauppaan ilman perään katsojaa. No eihän siinä mitään kun jokainen elää sen ainutkertaisen elämänsä omalla tavallaan. Vanhemmiten noilla sinun ”eväillä” elämäsi tulee olemaan hyvin yksinäistä ja kolkkoa.
   
 13. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,077
  Tykkäykset:
  1,332
  Pisteet:
  156
  Mulle ryssä on ryssä niin kauan kun he miehittävät suomalaisten (ja sukuni) omistamia maita. Ryssäksi nimitän myös niin kauan kunnes ovat palauttaneet sotakorvaukset ja maksaneet myös sen mitä hajoittivat suomesta. Lisäksi jokaisesta sodassa kuolleesta suomalaisesta pitää maksaa 2 miljoonaa euroa. Ja kaikkiin 10% korot päälle. Katotaan sitä ryssittelyä sitte kun nyt noikin on ekaks hoidettu.
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  No KIM joutuu varmaan pysyttelemään nykyisessä käytännössään melko pitkään tuolla vaatimuslistalla, pahoin pelkään.

  Jospa alat kuitenkin käyttämään vaikka Naapuri-titteliä tai Kaveri? Mä lähden siitä, että meillä suomalaisilla on VARAA käyttää muista korrekteja nimityksiä. Mutta tarkoitus ei ole tässä vedota modettamiseen, jokainen käyttäköön mitä nimikettä haluaa.
   
 16. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,077
  Tykkäykset:
  1,332
  Pisteet:
  156
  Yksittäisiä Venäläisiä en ryssittele enkä moiti. Venäläiset on kokemusteni mukaan suorastaan ihania yksilötasolla. Minulla on ollut ja tulee olemaan venäläisystäviä. Venäjää valtiona tai muuna julkisena tahona käsitellessäni ryssittelen, koska ne on kuitenkin niin ryssiä.
   

Jaa tämä sivu