CCW Breakaways MagSock

CCW Breakaways MagSock

MagSock on elastisesta kankaasta (spandexista) tehty sukka, joka on tarkoitettu tuotteen nimen mukaisesti esimerkiksi pistoolin lippaan kantamiseen siviilivaatteiden kanssa. Se on tarkoitettu käytettäväksi ensisijaisesti saman valmistajan housujen kanssa, mutta toimii myös normaaleiden vaatteiden kanssa.
30183

Ensisilmäyksellä
MagSock on musta sukka, jonka toisella puolella on velcro-tarranauhan karheaa eli "koukkupuolta", jonka tarkoitusena on kiinnittää sukka housun taskun sisäpuolle, jolloin se pysyy hyvin paikoillaan. Sukka on suunniteltu ensisijaisesti pistoolin lippaille, ja sukasta on omat versiot 1- ja 2-rivisille pistoolin lippaille. Hankin 2-rivisen lippaan kotelon, testatakseni miten OC-sumuttimen kantaminen onnistuu.

Kotelo kiinnitetään haluttuun paikkaan taskun sisäpuolelle siten, että lippas tai muu taskussa kannettava esine on helppo ottaa käteen, mutta niin että se ei näy ulkopuolisille, eikä myöskään ole pelkoa että esine pääsee putoamaan taskusta. Tämä toki asettaa vaatteelle jonkinlaisia kokovaatimuksia taskujen koon suhteen; toisaalta jos housuissa on sopivan pienet taskut, ei mitään erillistä taskua välttämättä edes tarvita. Esimerkiksi jos housuissa on erillinen lippaita, veitsiä tms varten suunniteltu pikkutasku, ei tällaista erillistä kantolaitetta välttämättä tarvita.

Kotelo on huolestuttavan ohutta materiaalia, mutta valmistaja kertoo että ei ole saanyt yhtäkään valitusta siitä että kotelo olisi hajonnut käytössä. Minulle kotelon esisijainen käyttötarkoitus on OC-sumuttimen kantaminen. OC-sumutinpurkkeja on olemassa montaa eri kokoa, ja voisin kuvitella että liian ison purkin tunkeminen sukkaan väkivalloin saattaa helpostikin aiheuttaa materiaalin repeämisen, mutta aiotussa käyttötarkoituksessa sukka varmasti onkin kestävä. Valmistaja tosin mainostaa, että MagSockissa voi kantaa pistoolin lippaan lisäksi myös esimerkiksi juurikin OC-sumutinpurkkia, valaisinta tai monitoimityökalua. On helppo kuvitella, että jos sukassa kantaa esinettä jossa on teräviä kulmia kuten valaisinta jossa on hammastettu linssirengas, sukan käyttöikä lyhenee huomattavasti, mutta valmistaja vakuutti minulle että tällaisia ongelmia ei ole ilmennyt.

Käytännön kokeilu
Kokeilin MagSockia kolmen eri kokoisen OC-sumuttimen kanssa. Olin yllättynyt, miten hyvin myös täysikokoinen (MK 3.5) sumutin mahtui sukkaan.
3018430185
Pienempi nk dekkarikaasu oli jopa hankalampi tunkea sukkaan, ja ennen kaikkea saada vedettyä siitä ulos, koska sukka muovautui sumuttimen ergonomisesti muotoillun kuoren mukaiseksi.
3018630187
Sukka oli jopa liian väljä pienimmän, suurinpiirtein aikuisen etusormen paksuisen sumuttimen kantamiseen koska sumutin ei tuntunut pysyvän sukassa tarpeeksi tiukasti. Tällaista pientä sumutinta ajatellen 1-riviselle lippaalle tarkoitettu MagSock olisi varmasti parempi vaihtoehto.
3018830189


Sijoitin sukan housujen vasemman taskun yläosaan siten, että istuessa purkki ei osu reiteen, eikä reisi nosta purkkia ulos sukasta. Taskussa olevat pikkutavarat jäävät seistessä OC-purkin alle taskun pohjalle, eivätkä haittaa purkin esille ottamista. Ja jos OC-purkki aiheuttaa taskussa lievää pullotusta, se ei ole niin huomiotaherättävää mikäli pullotus on lähellä vyötärölinjaa, verrattuna siihen jos taskussa pullottaisi lähempänä lahjetta - jos ymmärrätte mitä tarkoitan...

Sukka kiinnittyy paikoilleen velcron pehmeään tarrapuoleen; valmistaja lähetti minulle sukan mukana kämmenen kokoisen palan tällaista kangasta. Kiinnitin kankaan taskun sisäpuolelle ompelemalla, missä oli omat käytännön ongelmansa vaikka olen joskus ennenkin pitänyt lankaa ja neulaa kädessäni. Ostin myös tarrakiinnitteistä velcronauhaa, mutta sen liima oli aivan liian hentoista pitämään tarraa paikallaan. Kokeilin myös tekstiililiimaa, ja huomasin että tällä tavalla tarranauha pysyy paikoillaan, tosin vain pesuun asti: tekstiililiima ei tunnu kestävän edes 40 asteen konepesua, joten helpoin tapa kiinnittää tarranauha taskun sisäpuolelle on tehdä esikiinnitys tarranauhan oman liiman avulla, sen jälkeen kiinnittää tarranauha pysyvämmin tekstiililiimalla, ja lopulta tehdä lopullinen kiinnitys ompelemalla, mikä on paljon helpompaa nyt kun tarra on valmiiksi paikoillaan.

Kannoin MagSockissa pääasiassa samanlaista OC-purkkia jota esim. poliisit kantavat varustevyössään olevassa kotelossa, eli purkkia joka on aivan liian iso kannettavaksi CCW-tyylisesti piilotettuna. Ison purkin etuina pienempään verrattuna on mm. suurempi määrä tavaraa purkissa (mikäli välinettä joutusin käyttämään esimerkiksi useampaa hyökkääjää vastaan), parempi ergonomia, ja välineen tuttuus työkäytöstä. Vaikka purkki on niin iso että sitä on vaikeaa kantaa huomaamattomasti, MagSockin avulla se onnistuu helposti ja mukavasti.


Risut ja ruusut
MagSock on tarkoitettu ensisijaisesti käytettäväksi CCW Breakaways housujen kanssa, missä idea on kantaa tarrakiinnitteistä asekoteloa housun etutaskussa, mistä se on housujen erikoisen rakenteen vuoksi nopea ottaa käyttöön. Näissä houisuissa taskujen sisäpinta on valmiiksi sellaista materiaalia, johon tarranauha kiinnittyy tukevasti. Koska minulla ei (vielä) ole kyseisiä housuja, jouduin askartelemaan jonkin verran saadakseni kotelon käyttöön, mutta kotelo kiinnittyy hyvin myös tavalliseen velcron pehmeään tarrapintaan.

Kotelo on joka puolelta elastinen, mikä tarkoittaa sitä että kun sukassa kannetaan pyöreää OC-purkkia, myös sukassa olevan tarranauhan koukkupuoli mukailee purkin muotoja, jolloin tarranauha ei tartu koko leveydeltään taskussa olevaan vastakappaleeseen. Ehdotin valmistajalle, että jos tarranauhan alle kiiinnittäisi jäykisteen, tämä ongelma poistuisi. Valmistaja ei kuitenkaan ollut kovin innostunut asiasta, koska sukkaa on kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu käytettävän varalippaiden kantamiseen, joiden litteät muodot eivät aiheuta samalla tavalla ongelmia. Ja on toki selvää, että tällaisen jäykisteen lisääminen nostaisi myös tuotteen valmistuskustannuksia.
3019030191

Kokonaisuutena tuote on hyvä ja ennen kaikkea innovatiivinen. Se sopii hyvin henkilöille, jotka kantavat siviilivaatetuksen kanssa välineitä jotka halutaan kantaa katseilta piilossa. MagSock yhdistettynä aikaisemmin esiteltyyn Bodyguard bandiin tarjoaa mahdollisuuden kantaa huomattavan määrän välineitä normaaleiden vaatteiden kanssa siten, että ne myös pysyvät katseilta suojassa.

Teksti ja kuvat: Seppo Vesala
 
Back
Top