CUDA nopeutunut tietojenkäsittely !

https://developer.nvidia.com/about-cuda

Mitätämä vaikuttaa sotataloudessa tai välineissä ?

Ei ehkä mitään. Syyt:

1) Puolustusvoimat eivät juuri osta tavaraa, jonka valmistus kestää vaan muutaman vuoden. Ainoa poikkeus lienee vessapaperi ja kännykät, koska korvaavaa tuotetta on tarjolla.

2) Puolustusvoimat eivät osta tavaraa, joka ei täytä MIL grade lämpötilarajoja, paitsi sisätilaan kiinteään tukikohtaan, ja sellaisia sovelluksia ei paljoa ole, koska kiinteä kohde tuhotaan tai tulee homevaurio

3) Puolustusvoimat ei osta tehosyöppöä tekniikkaa akkulaitteisiin, jos vie 10 kertaa enemmän akkua kuin asic tai 5 kertaa enemmän kuin fpga

4) Server-side järjestelmiin riittää normaali tietokoneen prossu. Veikkaan että nvidia vertaa cudan tehoa johonkin single-core prossuun 80-luvulta. Voisi verrata Haswell Xeoniin.
Sitä paitsi on järkevintä ostaa pilvipalvelusta huipputehot, 100 prossun tuntimaksu lienee alle dollarin amazon, azure, google, hp yms. Niissä on sentään L1 ja L2-välimuistitehoakin, tuossa ei liene.
100 kpl xeoneja saa helposti 3,5 GB L2/L3 välimuistitehoa sovellukselle. Se on prossujen sisällä, nopeusero on suuri verrattuna väylän päästä löytyvään ram-muistiin. Kuin hakis hodarin kaupasta eikä jääkaapista.

5) Signaalin käsittelyyn useimmiten kannattaa käyttää DSP-prossuja, esim http://www.ti.com/diagrams/med_tmdsevm6472_c6472_evm.jpg on samaa hintaluokkaa kuin Jetson, löytyy sekä fixed että floating point asic avusteisena.
Signaalin käsittelyssä data tulee antennista sarjana, rinnakkaiskäsittely ei paljoa hyödynnä. Ja kuvakennokin on sarjadataa oikeasti. Pipeline on oikea käsittelytapa.

Lämpötilarajat -40..105/125 ja löytää kuvasta kuin kuvasta esim maastopukuisen ukon fft:n perusteella, ei sen tarvi edes liikkua jos puvussa on edes pieni ala puhtaana
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top