Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ilmastonmuutos - globaalin maanpuolustuksen paikka?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Vonka, 27.03.2016.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  En ole pahemmin seuraillut tätä, mutta vakavalta näyttää. Vielä 15 vuotta sitten selittelin, että "kyse taitaa olla luontaisesta vaihtelusta". Ikään kuin olisin joku tiedemies. Sitten huomasin tiedelehdistä, että tieteellinen konsensus oli todella vahva: homma on ihmisen aiheuttamaa. Sen sijaan aikakauslehtien palstoilla vielä oltiin erimielisiä.

  Olisiko tässä yhteinen vihollinen, joka saisi suurvallat oikeasti heräämään?

  Kun joulukuussa Pariisin ilmastokokouksessa päätettiin pyrkimyksestä rajoittaa seuraavien vuosikymmenten toimepiteillä maapallon lämpötilan nousu 1.5 asteeseen, meni vain kaksi kuukautta ja ja raja meni jo rikki! Kyseessä on toki vain yhden kuukauden mittaustulos, mutta asiantuntijat ovat tyrmistyneitä. Mitään vastaavaa lämpötilan nousua ei koskaan ennen ole tapahtunut.

  [​IMG]

  http://suomenkuvalehti.fi/rajalla/2...ee/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
   
  Lepukki, scip10, Deeiii ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Ilmastonmuuttumisesta siihen liittyvästä mittaustulosten tulkinnoista sekä väittämistä tällä sivustolla hyvää ja kriittistä arviointia..


  http://ilmastorealismia.blogspot.nl/2016/03/kirkon-verkkoviestinnan-todistus-ja-8.html

   
 3. Mainos 4. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  Pitää tutkia. Olen seurannut tätäkin blogia jonkin aikaa. Kirjoittaja on taas uskovainen toiseen suuntaan eli että mitään hätää ei ole.

  Omalla nimellään kirjoittavat tiedemiehet harvoin ovat näin kriittisiä kuin nimetön bloggari.

  Ilmatieteen laitos kirjoittaa arkikielellä:

  Maapallon ilmaston lämpötila näyttää muutaman viime vuoden pysyneen vakaana, vaikka ilmastoa lämmittävät päästöt lisääntyvät edelleen. Ilmastotutkijoiden mukaan tämä sopii ilmaston luonnollisen vaihtelun piiriin.

  Maapallon lämpötila-aikasarjassa esiintyy ajoittain jyrkempiä nousuja ja laskuja, myös viimeisimmän 30 vuoden jaksossa. Luonnollista vaihtelua aiheutuu mm. ilmakehän ja meren välisestä vuorovaikutuksesta, auringonpilkkujaksoista ja tulivuorten purkauksista (esimerkiksi vuonna 1991 Mount Pinatubo). Ilmaston luontaisesta vaihtelusta johtuen maapallon keskilämpötila ei siis mitenkään voi nousta siten, että joka vuosi syntyisi aina uusi lämpötilaennätys.

  Ilmastoa on tarkasteltava riittävän pitkällä ajanjaksolla (vähintään 20 vuotta, mieluimmin 30 vuotta). Maapallon keskilämpötilan aikasarjaa katsottaessa huomataankin, että taustalla on selvä nouseva suuntaus. Siis siitä huolimatta, että lämpötilassa esiintyy luonnollista vaihtelua useilla aikaskaaloilla.

  Vaikka ilmaston lämpeneminen olisi juuri nyt hitaampaa, on ilmasto on jo ehtinyt lämmetä huomattavasti. Maapallon keskilämpötilan aikasarjaa katsottaessa huomaa, että taustalla on selvä nouseva suuntaus.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  IPCC:ssä mukana oleva laitoksemme kiistää kuitenkin arviot siitä, että 1,5 astetta olisi muka jo saavutettu. 50 vuodessa Suomessa on lämmennyt 0,3 astetta.

  Ilmastonmuutos näkyy kyllä jo Suomenkin lämpötiloissa. Suomen vuosikeskilämpötila on 1960-luvulta kohonnut keskimäärin 0,3 astetta vuosikymmenessä. Maapallon ilmasto lämpenee ihmiskunnan toimien seurauksena koko ajan, mutta muutoksen suuruus ja vaikutukset vaihtelevat maapallon eri osissa.

  Suomi ja muut pohjoiset alueet lämpenevät enemmän kuin maapallo keskimäärin. Lämpenemistahti arktisilla alueilla on noin kaksinkertainen koko maapallon keskimääräiseen verrattuna. Suomen Lapissa ja Fennoskandian pohjoisosissa 1930-luku oli korostuneen lämmin, minkä vuoksi niillä alueilla lämpötilat ovat vasta ohittamassa vanhat ennätykset.

  Suomessa talvet lämpenevät keskimäärin enemmän kuin kesät. Esimerkiksi Helsingissä vuosi 2008 oli ennätyksellisen lämmin. Sitä ei vain helposti tule ajatelleeksi, koska kesällä 2008 eivät helteet juuri piinanneet. Vuoden 2008 ennätyslämpö selittyykin ennätyksellisen lämpimällä ja lauhalla talvella. Ja tämä on se ilmastonmuutoksen yksi ikävä tulevaisuudenkuva: entistä useammin meillä tulee olemaan varsinkin maan etelä- ja keskiosassa lauhoja, vähälumisia ja sen vuoksi myös pimeitä talvia. Toki myös kesät lämpenevät, mutta se alkaa näkyä ja tuntua hitaammin kuin talvien lämpeneminen.

  Ilmastonmuutoksen vaikutus lämpötilaan on vielä pieni verrattuna suureen luontaiseen vaihteluun, mutta tulevina vuosikymmeninä muutos käy vähitellen selvemmäksi. Ilmaston muuttuessa sen vaihtelevuus kuitenkin säilyy. Välillä on siis edelleen keskimääräistä kylmempää ja välillä keskimääräistä lämpimämpää.
   
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Kun erilaisia mittaustuloksia julkaistaan, pitä isi tietää, onko mittaustapoja ja paikkoja muutettu. Tiedättekö siitä mitään? Otan esimerkin. Pokassa oli kiusallisesti aina talvesta toiseen sopimattomia mittaustuloksia. Miten pakkaspiikit saatiin "hallintaan"? No, mittaamalla pakkanen tunturista eikä suinkaan laaksosta. Eikä ole ainoa paikka. Ilmastonmuutoksen perusteluiksi on myös marssitettu mittaustuloksia, joita eivät edes suomalaisyliopistot hyväksy menetelmiensä ja otantojensa osalta. Muussa tapauksessa kuin juuri ilmastonmuutosta koskevissa.

  Suomessa oli aikanaan tammi-pähkinävyöhyke Oulussa saakka. Toisaalta tässä päällä on ollut pari kilsaa jäätäkin. Neardenthalko nämä aiheutti? Jäätävä tulivuorenpurkaus noin 850 jkr. aiheutti "ydintalvea" muistuttavan sääjakson mm. Euroopassa. Norjalaissaagoissa on kuvailtu, miten se vaikutti kaksivuotisine talvineen ihmisten eloon. Aiheuttiko tuo sääjakso muuten sekä henkisen että fyysisen keskiajan Eurooppaan, josta alettiin pomppia kunnolla jalkeille vasta sään lämmettyä 1300-luvuilla?

  En ryhdy kenenkään kanssa aiheesta väittelemään, mutta minä suhtaudun erittäin skeptisesti ilmastonmuutokseen niin muodoin kuin se meille selitetään. Ilmasto lämpeää, sitten se taas kylmenee. Ihmisenkö on syy? Eppäillä soppii. Ilmastonmuutoksesta on tehty uskontoa lähellä oleva tapa jäsentää maailmaa. Se on alusta isolle bisnekselle ja ihmisten syyllistäminen on kautta aikojen ollut muutoinkin kätevä tapa hallinnan työkalupakissa.
   
  jurppi, näätä, Ikarus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Näin Luukkasen "Dosentti" ohjelman missä blokin kirjoittjaa oli vieraana. Mies on evp. (en muista sotilasarvoa) laivaston upseeri ja sotilastiedustelun ammattilainen. Hyvin vakuuttava asiallinen ja analyyttinen mies. Suosittelen tutustumaan blokiin ja mitä mies näistä jutuista kirjoittaa...:solthum:
   
 8. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  Niin siis juuri kerroin, että luen blogia.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 9. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  ok..oli tässä "ympäristöstä johtuvaa häiriötä" ja meni jotenkin ohi tuo ???... anteeksi epähuomioni...:oops:
   
 10. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,283
  Tykkäykset:
  937
  Pisteet:
  156
  Ilmastonmuutoksen varautuminen on samanlaista järjettömyyttä kuin puolustusvoimien ylläpito, varaudutaan uhkaan joka on mahdollinen sen sijaan että ostettaisiin samalla rahalla jotain kivaa tai vaikka alennettasiin veroja. Samaan tapaan ilmastonmuutospasifistit pyrkivät näkemään kaiken toiminnan ilmastonmuutoksen uhkakuvien pohtimisessa ja varautumisessa kielteisenä kuin maanpuolustuspasifistit maanpuolustuksen. Just sayin'.
   
 11. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Olen samoilla linjoilla @baikal in kanssa. Ilmasto on "muuttumassa" ja "muuttunut" mutta mikä on ihmisen osuus tähän niin se on kyllä täysin todistamaton seikka... Ihmisen ja maapallon historiassa ja varsinkin ilmaston osalta on paljon selvittämätöntä. Paljon on "valistuneita arvauksia" eli "väitteitä" mutta raakaa ja kiistämätöntä faktaa on vähän..(näitä väitteitä kuitenkin toistetaan kuin "piru raamattua")

  En väitä mitään eikä minulla ole tässäkän asiassa antaa mitään analyyttistä faktaa puoleen tai toiseen, mutta ihan talonpoikaisjärjellä kun aiheeseen on jonkin verran tutustunut, niin ei minua ainakaan vakuuta taaskaan, "asiantuntioiden" väitteet siitä että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen olisivat vedenpitävällä pohjalla..eli taas on kyseessä "terve epäilys" mentaliteetti... :)
   
 12. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  Riippumatta syystä (luontaista tai ihmisen aiheuttamaa), ilmastonmuutoksella on vaikutuksensa.

  Suomen osalta ainakin nämä:

  - talvilajien harrastaminen vaikeutuu
  - auraustarve vähenee mutta suolaa tarvitaan lisää (liukasta)
  - Itämeren lajipopulaatio muuttuu
  - väestön ja taloudellisen toimeliaisuuden painopiste tulee ilmastonmuutoksen myötä siirtymään globaalisti vertaillen pohjoiseen päin, kun ilmasto-olosuhteet käyvät etelässä haastavammiksi.

  -
   
 13. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  Niinpä. Ilmastonmuutospasifistien tilalle tarvitaan ilmastonmuutossotureita ja suunnitelmia siltä varalta, että 180 miljoonaa bankkua lähtee ennen kuin varpaat kastuvat.
   
  setämies, Bushmaster ja StmSvejk tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,283
  Tykkäykset:
  937
  Pisteet:
  156
  Jos olisin MTK:n jonkinlainen viestintävastaava niin tekisin kyllä skenaarion tai pari suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta ilmastonmuutosolosuhteissa. Kansallisen elintarviketuotannon ja varmuusvarastojen alasajo tässä tilanteessa on yksiselitteisen typerää.
  Samalla pitäisi pohtia sitä, mikä vaikutus tulisi olemaan katastrofiskenaariolla eli merenpinnan rajulla nousulla. Aluepolitiikka muuttuisi äkkiä tärkeämmäksi kun Helsinki ja Oulu olisivat veden vallassa.
   
  Ikarus tykkäsi tästä.
 16. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  Ja Suomi selviäisi sentään verraten vähin vahingoin. Mutta virolaisia ja tanskalaisia siirtolaisia piisaisi...

  Mutta tämä liittyy siis jäätiköiden sulamiseen. NASA arvioi, että merenpinnan nousu, 1-2 metriä, tapahtuu väistämättä vuosisatojen kuluessa, ei ihan tuossa nenän alla. Samoin NASA pitää kasvihuonepäästöjä vain yhtenä tekijänä, tosin vauhdittajana.
   
 17. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Miten tämä muutos vaikuttaa pohjolan eläimiin. Niiden lisääntymiseen ja niiden rytmiin, poikasten selviytymiseen, elinympäristöön? Millainen vaikutus on viljelykasveihin ja maatalouteen? Mikä on vaikutus ilmaston ääri-ilmiöihin (tässäkin aiheessa tule tämä esiin :p ) ja miten ne sitten vaikuttavat ihmisten elämään ect... Paljon on kysymyksiä joihin ei ole juuri nyt vastauksia (arvauksia kyllä on) mutta kaikkiin näihinkin ihminen saa vastauksia ajan kuluessa ja ilmaston muuttuessa...joko ihminen sopeutuu tai sitten ei..sama koskee luontoa...o_O
   
 18. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on mielenkiintoinen kommentti...ettei vaan liity mitenkään käsillä olevaan etelän ihmisten vaellukseen pohjoista kohti..? :rolleyes: (ja siihen miksi se sallitaan?)
   
 19. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,283
  Tykkäykset:
  937
  Pisteet:
  156
  Jeps! Nähdäkseni ilmastonmuutoksessa Suomi on suhteellinen voittaja pohjoisen sijaintinsa ansiosta. Nyt tulisi pitää vain huolta siitä, että pelaamme kansalliset korttimme oikein. Omasta mielestäni näitä ovat esimerkiksi:

  -Kansallinen maataloustuotanto, sen jatkuva kehittäminen ja eri tulevaisuusskenaarioihin varautuminen. Miksi MTK ei nosta tätä esille?
  -Korkea yhteiskunnan luottamustaso. Pidetään huolta oikeusvaltiosta ja koetusta yhdenvertaisuudesta.
  -Väestön määrän kasvattaminen ei saisi olla tavoitteena. Suurempi väestö ei ole välttämättä tulevaisuudessa menestystekijä vaan taakka. Varsinkin jos iso osa väestöstä on huonosti koulutettua ja työllistyvää.
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Ilmastonmuutos. Jokainen tuijottaa uutiskuvia siitä, kun jääkarhu kuolee uintireissulle. Okei.

  Ketäpä enää kiinnostaa Kalifornian tai Itä-Kiinan saastuminen? Itämeri? Välimeri? Paikalliset savusumut? Ilmastonmuutosta? Pah. Vaikutusvaltaiset tahot tarvitsevat ilmastonmuutosta, koska omistukset ja edut ovat alueilla, jotka ovat saastuneet ja saastuvat edelleen. Mikä neuvoksi? Tehdään asioista globaali ongelma. Jokainen pannaan jakamaan rasitusta. Saasterasitusta. Minäkin olen syyllinen, kun San Fransiscon mummo kuolee hengenahdistukseen, koska "ilmastonmuutos"? Ihminen sotkee ja saastuttaa, mutta ilmastoa muuttamaan ihminen on kuin täi, aivan liian pieni muuttamaan ilmastoa. Mutta riittävän sotkuinen possu likaamaan ja sotkemaan.
   
  Abu G. Aide, näätä ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 21. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Kaikki pitkien aikavälien eli yli 30 vuoden mittaussarjat ovat paikoissa, joissa ihmisen toiminta on jatkuvasti muuttanut mittauspaikan pienilmastoa. Suuntaan ja toiseen. Myöskin mittalaitteita on korvattu uusilla. Eipä taida olla 1700-luvulla laitettua lämpömittaria seurannassa kovinkaan monessa paikassa.

  Tammimetsät kaadettiin laivanrakennuksen ja tynnyriteollisuuden tarpeisiin. Kun metsät oli kaadettu ja kaskettu, maannos muuttui ja maaperä köyhtyi. Koivu- ja sekametsät valtasivat alaa. Sama koskee osaltaan pähkinääkin. Tammistot suojasivat pähkinäpensaita ja tarjosivat sopivan maannoksen niillekin. Monesta paikasta pähkinä katosi kun sille sopivat alueet raivattiin pelloiksi.
   
 22. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,311
  Pisteet:
  316
  Gröönlannin sulavien jäätiköiden alta paljastuu järeitä puunkantoja. Rooman vallan aikaan Carthago oli Euroopan vilja-aitta. Keskiajan lämpöaalto moninkertaisti Euroopan sadot ja ylijäämäsafkan varassa rakennettiin katedraaleja sekä synnytettiin renesanssi. Miksi pitäisi uskoa että ilmaston lämpeneminen olisi katastrofi? Aikaisemmin historiassa se on ollut siunaus. Eipä mulla muuta.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu