Ilmastonmuutos - globaalin maanpuolustuksen paikka?

Talvela

Ylipäällikkö
Ihminen ei ole jumala, rajuja ilmastonmuutoksia tulee säännöllisesti ilman mitään ihmisen vaikutusta.
Suomessa on metallikausilla olut paljon lämpimämpää kuin nykyään, tätä edelsi jääkausi jolloin jääkansi peitti alueen, suhteellisuudentaju on täysin kateissa ilmastohuijauksessa.
 

Talvela

Ylipäällikkö
Jospa oletetaan ettei ole mitään merkitystä sillä mistä ilmaston lämpeneminen aiheutuu..mutta siitä ovat kaikki yhtä mieltä että seuraavien vuosikymmenien/-satojen aikana maapallon ilmasto lämpenee.

Mitä pitäisi tehdä:
- vähennetäänkö energian käyttöä/tuotantoa?
- pitääkö vähentää teollisuutta?
- vai ravinnon tuotantoa?
- kuka vähentää missä ja mitä?
- mikä vaikuttaa parhaiten ilmaston muutokseen?
- vai vaikuttaako mikään riittävästi?

Saattaahan olla että edellisen kaltaiset kysymykset ovat paljon vaikeampia ratkaistavia kuin kiistely siitä mikä aiheuttaa lämpenemisen.

Ja loppuviimeksi, tarvitseeko ilmaston muutoksen suhteen tehdä muuta kuin odotella seuraavaa jääkautta?
Tärkeintä olisi pienentää maapallon väestöä, Suomessa ei ole liikaa ihmisiä mutta monessa muussa paikassa on.
 

Soldierblue

Eversti
Lahjoittaja
Ihminen ei ole jumala, rajuja ilmastonmuutoksia tulee säännöllisesti ilman mitään ihmisen vaikutusta
Jes, olet oikeassa!
 

Talvela

Ylipäällikkö
Sama globalisti-eliitti luulee pystyvänsä kontrolloimaan kaikkea muutakin, menossa on sosialistinen ihmiskoe, he pitävät itseään jumalina jotka luovat uuden ihmisen.
 

Talvela

Ylipäällikkö
Massive Cover-Up Exposed: Lying Alarmists Rebranded 70s Global Cooling Scare as a Myth

http://www.breitbart.com/london/201...ists-rebranded-70s-global-cooling-scare-myth/

Massive Cover-up Exposed: 285 Papers From 1960s-’80s Reveal Robust Global Cooling Scientific ‘Consensus’

http://climatechangedispatch.com/ma...l-robust-global-cooling-scientific-consensus/

Possibly, the misleading entry is a hangover from the extraordinary period in which William Connolley, a Green party member – then working for the British Antarctic Survey – was able to abuse his Wikipedia administrator status by rewriting thousands of Wikipedia articles in order to give them the ‘correct’ alarmist spin. This scandal was exposed by Lawrence Solomon in the National Post.

All told, Connolley created or rewrote 5,428 unique Wikipedia articles. His control over Wikipedia was greater still, however, through the role he obtained at Wikipedia as a website administrator, which allowed him to act with virtual impunity. When Connolley didn’t like the subject of a certain article, he removed it — more than 500 articles of various descriptions disappeared at his hand.

When he disapproved of the arguments that others were making, he often had them barred — over 2,000 Wikipedia contributors who ran afoul of him found themselves blocked from making further contributions. Acolytes whose writing conformed to Connolley’s global warming views, in contrast, were rewarded with Wikipedia’s blessings. In these ways, Connolley turned Wikipedia into the missionary wing of the global warming movement.

The Medieval Warm Period disappeared, as did criticism of the global warming orthodoxy. With the release of the Climategate Emails, the disappearing trick has been exposed. The glorious Medieval Warm Period will remain in the history books, perhaps with an asterisk to describe how a band of zealots once tried to make it disappear.
 
Oma pallomme em perusteella varaa jotakin + vulkaaninen tuotanto, ns maalämpö. En uskoisi mihinkään laskelmaan tässä nyt, on vain suuruusluokkia ja arvioita, muuttujat ja epävarmuustekijät liian suuria ja kohtuulinenkin muutos muuttaa asioita paljon, todella kiehtova aihe tosin kyseesä
Et usko mihinkään laskelmaan, ovat pelkkiä arvioita ja alalla liian suuria epävarmuustekijöitä. Voitko sitten selittää, että miksi ilmaston lämpenemisestä on olemassa konsensus asiantuntijapiireissä. Siis niissä, mihin me emme kuulu.
 
Massive Cover-Up Exposed: Lying Alarmists Rebranded 70s Global Cooling Scare as a Myth

http://www.breitbart.com/london/201...ists-rebranded-70s-global-cooling-scare-myth/
Voisko rapakon takaiset MV-lehdet jättää pois tästä ketjusta? Tai voin mäkin toki nokittaa Pahkasialla. Tossa artikkelissa lainattiin kaveria, jonka tausta on insinööritieteissä ja väitti, että auringonpaiste tätä tellusta vaan lämmittelee enämpi. Ollos huoleton.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Kummallista uskoa yhteen totuuteen eikä haastaa nykytietoa joka on kuitenkin vajaata ja vain ihmisen suodattamaa /tulkitsenaa dataa ? :rolleyes:

Jos ihmiskunta ei olisi itsepäisesti haastanut vallitsevaa "tietoa" ja vallanpitäjien dogmeja eläisimme edelleen "litteällä pannukakulla" ja tekisimme diagnooseja kallon, ihonvärin ja rotujen perusteella ect...

Tässä tutustumisen arvoinen linkki

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/?m=1

http://aamulehdenblogit.ning.com/m/blogpost?id=2119722:BlogPost:1537644

Ilmastohuijaus on rikos ihmiskuntaa vastaan
Mikko Hamunen

Loka 21, 2015


Pariisissa pidettävä ilmastokokous on joillekin tilaisuus pelastaa maailma, mutta yhä useampi tiedostaa, että tilaisuudessa kokoontuvat maailman suurimman taloudellisen puhalluksen ja tieteellisen huijauksen konnat.

Joulukuussa pidettävän tapaamisen lähestyminen on näkynyt kasvavana ilmastopropagandan virtana myös Suomessa. Ilmasto-alarmismin pääteesi ihmisen tuottaman hiilidioksidin (CO2) aiheuttamasta maapallon katastrofaalisesta lämpiämisestä (CAGW = nyt ilmastonmuutos) on edelleen todistamatta. Ilmastomallit ja todellisuus eivät kohtaa; hiilidioksidin määrä on noussut, mutta lämpötila on pysynyt ennallaan.

It´s sun, stupid

Maapallo toipuu nyt pienestä jääkaudesta, ja lämpötila on noussut 1800-luvun puolivälistä lähtien - niin kuin sillä on aina jääkausien jälkeen tapana tehdä. Nyt lämpötila ei ole noussut 18 vuoteen, vaikka ilmastomallien mukaan sen olisi pitänyt seurata hiilidioksidin määrän nousua. Ilmastorealismia edustavat tiedemiehet arvelevat auringon määräävän maapallon lämpötilavaihtelut. Auringon vaikutusmekanismia ei vielä tunneta, eikä myöskään varmasti tiedetä mihinkä suuntaan lämpötila alkaa kehittymään.

Keskiajalla oli huomattavasti lämpimämpää kuin nyt, vaikka hiilidioksidin taso oli huomattavasti alhaisempi.

IPCC:n tehtävä on poliittinen

Koko ilmastoteatteria pyörittää hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC, jonka päättävän elimen yleiskokouksen (General Assembly) osallistujat ovat pääasiassa ilman tieteellistä pätevyyttä olevia virkamiehiä sekä hallitusten ja kansalaisjärjestöjen edustajia.

IPCC:n tehtävänä on koota ja arvioida ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä ja sen vaikutuksia koskevaa tieteellistä tietämystä. Sen tehtävänä ei siis ole tutkia lämpeneekö vai ei ja mistä syystä, vaan vahvistaa poliittisella tasolla tehtyjä oletuksia: ihmisen tuottama hiilidioksidi aiheuttaa maapallon katastrofaalisen lämpiämisen.

Maksamme turhaan

Suomalaiset kokevat CO2-huijauksen kukkaroissaan esimerkiksi tuulivoimaloiden syöttötariffin aiheuttamana 200 miljoonan ylimääräisenä vuosittaisena sähkölaskuna, tuulivoiman tuhoamana luontona, yleisesti kohonneina hintoina ja työpaikkojen vähenemisenä. Ilmaston lämpötila on aina vaihdellut - ja tulee vaihtelemaan. Se ilmastonmuutosuskonnosta.Oikeilla tiedemiehillä ei ole varmaa tietoa mihinkä suuntaan lämpötila kehittyy 18 vuoden paussin jälkeen. Jos historia toistaa itseään, kuten se on tehnyt jo satojen tuhansien vuosien ajan, niin lämpötila kääntyy laskuun. Jos niin käy, niin kaikki ne tuhannet miljardit dollarit joilla on estetty maapallon lämpiämistä ovat menneet hukkaan. Olisikin pitänyt varautua kylmenemiseen.

Ilmastohuijauksen tuhansien miljardien laskua maksavat niin rikkaat, köyhät kuin luontokappaleet: energian ja elintarvikkeiden hinta on noussut hiilidioksidihullutuksen takia, ja miljoonat linnut lentäneet viimeisen lentonsa vihreän virheen vieminä.

Yksi esimerkki vihreästä ilmastopropagandasta on kansanedustaja Satu Hassin kirjoitus "Ilmastopakolaiset" Aamulehden blogissa 15.10.http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ilmastopakolaiset

Hassi: "Nykyinen pakolaisvirta on vain esimakua siitä mitä ilmastonmuutos tuo mukanaan. Tämän totesi yksi alan johtavista tutkijoista, tohtori Hans Joachim Schellnhuber, eduskunnan ympäristövaliokunnalle Berliinissä syyskuun alussa. Hän on muun muassa Angela Merkelin tieteellinen neuvonantaja ilmastoasioissa."

Joka mielipiteelle löytyy oma poppa-ukkonsa ja -akkansa, eikä Schellenhuberin meriittejä ainakaan paranna se, että Merkell häntä uskoo - niin karmeaa on Saksan energiapolitiikka ollut. Siirtolaisvirta Skandinaviaan johtuu siitä, yhteiskuntiamme on kehitetty enemmän järjellä kuin tunteella, ja kylmästä ja karusta maasta on pystytty neuvokkaasti kehittämään talous, joka tuhotaan nyt väestönvaihdolla.

Siinä tohtori on oikeassa, että tämä suomalaisten politiikkojen houkuttelema siirtolaisvirta on esimakua. Nyt tulijat ovat pääosin rauhallisilta alueilta tulleita varakkaita turisteja, jotka ottivat innolla lomailukutsun vastaan. Vihreiden ajamat biopolttoainehankkeet ovat kuitenkin nostaneet elintarvikkeiden maailmanmarkkinahintoja niin paljon, että miljoonat uudet ihmiset ovat nälkiintyneet. He kuitenkin kuolevat maailmanparantajien hylkääminä lähialueilleen.

Kylmä tuo kuolemaa

Tohtori Schellnhuber saattaa olla tahtomattaan oikeassa myös toisella tavalla. Jos ilmasto alkaakin kylmetä, niin taas joutuvat köyhimmät koville. Sadot pienenevät, kylmyys koettelee ja energian hinta nousee. Miljardit on hukattu taiseluun lämpiämistä vastaan kun viisaampaa olisi ollut varautua kylmenemiseen. Kylmyys on kuitenkin suurempi vaara kun lämpö.

Schellnbuberissa on hieman myös profeetan vikaa, sillä hän vakuuttaa, että maapallo ei koe 60 000 vuoden kuluttua jääkautta hiilidioksidin ansiosta:

http://notrickszone.com/2015/10/15/potsdam-institute-director-schellnhuber-presents-60000-year-predictions-a-prophet-or-just-stark-raving-mad/#sthash.GDljksLh.3AVVUcdS.dpbs

Ilmastonmuutos ja Syyrian sota - WTF?

H: "Myös Syyrian sodan yksi syy on ilmastonmuutos. Pitkään jatkunut kuivuus ajoi puolitoista miljoonaa viljelijää kaupunkeihin, mikä kärjisti maassa ennestään vallinneet jännitteet sisällissodaksi.

http://news.nationalgeographic.com/news/2015/03/150302-syria-war-cl...

Ilmaston lämpeneminen nostaa väistämättä merenpintaa. Yksin Bangladeshissa meren nousu puolellatoista metrillä vie maa-alueesta kuudesosan ja 17 miljoonalta ihmiseltä kodin.

"Rauhanuskonnon" oppihaarojen välinen taistelu on yksi merkittävä syy sotimiseen Syyriassa. Arabikevään levitessä Syyriaan vuonna 2011 ajateltiin, että samoin kuin Tunisiassa ja Egyptissä, valta vaihtuisi Syyriassakin kohtuullisen rauhanomaisella tavalla.

Toisin kuitenkin kävi. Sopassa on monta kauhaa, mutta asiat voisivat olla vielä pahemmin jos presidentti Bashar al-Assad olisi mm. vihreiden toivomana kukistunut. Suomestakin toimitettiin ei-tappavia sota-tarvikkeita al-Assadin vastustajille. Ilmastoalarmistit kytkevät kätkevästi hiilidioksidin ja kansainvaellukset toisiinsa.

On totta, että Syyriassa on kärsitty vesipulasta, mutta senkin taustalta löytyy vihreät hankkeet. Turkki on nimittäin rakentanut GAP106 -nimellä kulkevan jättipadon Eufrat ja Tigris jokien varrelle. GAP-padon rakentaminen on aiheuttanut kuivuutta Syyriassa ja Irakissa.

Ensimmäisten mielenosoitusten kuvissa voi nähdä hyvin ravittuja nuorukaisia, joiden silmissä kiilui helppo voitto al-Assadista. Myötätunnon osoituksia ja rohkaisuja tuli pohjan periltä asti. Tehtiin hiistoriaa, mutta suunta olikin toinen kuin suunniteltiin.

Sodan laajeneminen koko Syyrian alueelle on pakottanut miljoonat ihmiset pakosalle. Iso osa heistä on kristittyjä, jotka pakenevat henkensä edestä muslimeja. Oikeat pakolaiset ovat edelleen leireillä ja heidän asemansa käy koko ajan tukalammaksi. Heitä ahdistelleet muslimit kutsuttiin sen sijaan palkkioksi riemulomalle pohjoiseen maksetulle lomalle.

H: Ilmastonmuutoksen ennustetaan myös johtavan peltojen kuivumiseen ja satojen heikkenemiseen isossa osassa maailmaa. Sekin ajaa ihmisiä evakkoon.

Ilmastonmuutoksen seuraukset ovat pahimpia ennestään moniongelmaisissa yhteiskunnissa – esimerkiksi diktatorisesti hallitussa Syyriassa. Vaikka ilmastonmuutoksen uhkat ovat suunnattomia, kirvestä ei kannata heittää kaivoon. Toivoa luo ainakin kolme asiaa:

Ensinnäkin yhä useammat hallitukset ymmärtävät välttämättömäksi pitää maapallo kunnossa. Viime viikkoon mennessä 146 maata, jotka edustavat 87 % ilmastopäästöistä, oli toimittanut YK:lle sitoumuksensa joulukuussa Pariisissa pidettävää ilmastokokousta varten. Ne pudottavat ilmastonmuutoksen ennusteen 3,5 asteesta 2,7 asteeseen.http://climateactiontracker.org/ Tämä on merkittävä parannus, joskaan ei vielä riitä. Esimerkiksi Grönlannin sulamisen kynnys on nykytiedon mukaan 1,8 asteen lämpeneminen.

Ennustetaan ja ennustetaan, kahvinporoista saatavat ennustukset olisivat osuneet äärettömän monta kertaa paremmin oikeaan kuin ilmastomallit. Ilmastomallien onnistumisprosentti on ollut puhdas nolla kun kahvinporoilla on osuttu joka toinen kerta oikeaan.

Seuraavassa linkissä ilmastotohtori James Hansen saa kylmää kyytiä jopa omilta sielunveljiltään:

http://wattsupwiththat.com/2015/07/26/dr-james-hansens-recent-alarm-of-catastrophic-co2-driven-sea-level-rise-looks-to-just-be-spurious-correlation-in-his-own-mind/

Napajäätiköt kasvaneet

"Luoteisväylän jäämääärä on kavamassa nopeasti...Venäjän puolella Bolshevikki Saarella on jäätynyt 2-3 viikkoa etuajassa....kuvitelkaapa rahtilaivan maksavan 350 000 euroa valmiudesta auttaa ja lisää 250 000 euroa varsinaisesta auttamisesta.

Etelämantereella jäätä on ollut vuosina 2012-14 ennätysmäärät ja jään määrä on kasvanut vuodesta 1992 lähtien." Ilmastopelottelijat sanovat ilmiön todistavan maapallon lämpiämisen. Nyt eteläisellä pallonpuoliskolla on talvi ja jään määrä on tällä kertaa vähentynyt. Jälleen sen sanotaan olevan merkki ilmastonmuutoksesta.

H: Toiseksi ilmastoystävällisen tekniikan hinnat laskevat nopeasti. Tämän viikon uutisvirta kertoi esimerkiksi, että Saksassa ja Britanniassa uutta sähköntuotantoa saa halvimmalla tuulivoimasta. Aurinkosähkön tuotanto on kuluttajlle kannattavaa jopa Suomessa. Energiajärjestelmät muuttuvat perinpohjaisesti kun yhä useammasta sähkön kuluttajasta tulee myös tuottaja.

Energiaa pitää säästää, ja luonto pitää säilyttää puhtaana. Näistä asioista vallittsee yhteisymmärrys. Tottahan ne hinnat laskevat, tai ainakin ovat laskeneet. Saksalaiset maksavat energiastaan kaksinkertaista hintaa suomalaisiin verrattuna ja Britanniassa asiat ovat vieläkin huonommin. Tuuli ja aurinko vaativat tuekseen varajärjestelmän ja siksi kustannukset nousevat entisestään.

Maailman johtava fyysikko Freeman Dyson tiivistää asian hyvin:

The climate models used by alarmist scientists to predict global warming are getting worse, not better; carbon dioxide does far more good than harm; and President Obama has backed the "wrong side" in the war on "climate change."

http://www.breitbart.com/big-government/2015/10/13/top-physicist-freeman-dyson-obama-picked-wrong-side-climate-change/

H: Suomalaisten kannalta on rohkaisevaa, että meillä on hyvää ilmastonsuojeluosaamista, erityisesti energiatehokkuudessa eli energiankulutusta pienentävissä ratkaisuissa, ja myös älykkäissä sähköverkoissa.

Näin on. Kaikkea osataan ja pystytään tekemään, mutta kaikkeen vihreään ei kannata seota.

H: Kolmanneksi jopa rahamaailmassa on käynnissä ilmastoherätys. Isot sijoittajat, kuten eläkesäätiöt, ovat alkaneet vetää rahojaan pois fossiilibisneksestä, koska näkevät fossiilifirmojen osakkeiden ennen pitkää muuttuvan roskasijoituksiksi.

Me ihmiset osaamme olla itsekkäitä ja julmia. Osaamme myös huolehtia toisistamme, keksiä uutta ja tehdä yhteistyötä. Se, onnistuuko ihmiskunta ilmastonmuutoksen hillinnässä, on kaikkien aikojen testi sekä luovuudellemme että yhteistyökyvyllemme.

Totta on, että isot sijoittajat ovat vetäneet rahojaan pois fossiilibisneksestä, mutta se ei tarkoita että he toimivat viisaasti. Alemapana kaksi esimerkkiä ihmisistä jotka ovat omilla aivoillaan nousseet maailman rikkaimpien joukkoon. Mieluummin kuuntelen heitä kuin vihreän uskonnan propagandisteja. Ilmastohulluus tekee suurista pieniä ja pienistä suuria.

"Where’s our money? Greens accuse billionaire Richard Branson of not fulfilling pledges"

http://wattsupwiththat.com/2014/09/14/wheres-our-money-greens-accuse-billionaire-richard-branson-of-not-fulfilling-pledges/

"Bill Gates calls fossil fuel divestment a 'false solution"

http://www.theguardian.com/environment/2015/oct/14/bill-gates-calls-fossil-fuel-divestment-a-false-solution

Maahanmuuttopolitiikan epäonnistuminen on suomalaisille ja Suomelle koko sen historian ajan pahin takaisku - näistä virheistä ei selvitä rahallakaan. Epäonnistunut ilmastopolitiikka käy vain kukkarolle.

Alarmistit ovat varoitelleet ilmastopakolaisista, mutta siltä osin vaara pienenee kun jaettavaa on ilmastohuijareiden jäljiltä entistä vähemmän - jotain hyvääkin siis.Suomalaisia sivustoja:

http://www.ilmastofoorumi.fi/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/


 

jurppi

Ylipäällikkö
Tärkeintä olisi pienentää maapallon väestöä, Suomessa ei ole liikaa ihmisiä mutta monessa muussa paikassa on.
Tästä olen täysin samaa meiltä.

Suomessakin se pieni ja tarpeellinen väestön vähennys onnistuu erittäin helposti.. Riittää kun kiristämme holtitonta rahanjakamista Afrikasta saapuneille ammattimaisille sosiaaliturvan hyödyntäjille. Se aiheuttaa melko nopeaa muuttoliikettä mm. Saksan suuntaan..
http://yle.fi/uutiset/3-9287867
Turvapaikanhakijat siirtyvät nyt Suomesta Saksaan, joka yrittää palauttaa heidät takaisin Suomeen
Turvapaikanhakijat ovat alkaneet siirtyä Suomesta muualle Eurooppaan. Turvapaikkahakemukset pitää kuitenkin käsitellä siellä missä ne on pantu vireille, minkä vuoksi Suomelle satelee muilta EU-mailta pyyntöjä ottaa turvapaikanhakijansa takaisin.

YLE 15.11.2016 klo 18:33päivitetty 15.11.2016 klo 18:58
Tällaiset uutiset aiheuttaa suurta huolta maamme viranomaisille. Sosiaaliturvapaikanhakijat ovat ilmeisesti aloittamassa joukkopaon pois Suomesta, parempien lihapatojen äärille.
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
ELSO 1.0
Tästä olen täysin samaa meiltä.

Suomessakin se pieni ja tarpeellinen väestön vähennys onnistuu erittäin helposti.. Riittää kun kiristämme holtitonta rahanjakamista Afrikasta saapuneille ammattimaisille sosiaaliturvan hyödyntäjille. Se aiheuttaa melko nopeaa muuttoliikettä mm. Saksan suuntaan..
http://yle.fi/uutiset/3-9287867


Tällaiset uutiset aiheuttaa suurta huolta maamme viranomaisille. Sosiaaliturvapaikanhakijat ovat ilmeisesti aloittamassa joukkopaon pois Suomesta, parempien lihapatojen äärille.
Miten paljon tuo pienentää maapallon väestöä?
 
Jos unohdetaan hetkeksi vaihtoehtotodellisuus, niin tässä olisi sitä sellaista tieteellisesti tutkittua tietoa :D

Osittain kasvihuoneilmiö on välttämätön elämälle maapallolla. Jos kasvihuoneilmiötä ei esiintyisi, heijastuisi liian paljon lämpösäteilyä pois maapallolta ja keskilämpötilamme täällä olisi noin 33 astetta kylmempi kuin nyt, eli n. -18 oC.

Kasvihuoneilmiö ei siis itsessään ole ympäristöongelma, vaan sen toiminnassa aiheutuneet muutokset, jotka ihminen on saanut aikaan.


Ihmisen toiminnan vaikutuksesta kasvihuoneilmiö on voimistunut ja troposfäärin lämpötila kohonnut, koska ilmakehään on kertynyt liikaa niin sanottuja kasvihuonekaasuja.

Pilvet sekä ilmakehän kaasut, erityisesti vesihöyry H2O ja hiilidioksidi CO2 imevät lämpösäteilyä erittäin tehokkaasti. Myös otsoni O3 sekä metaani CH4 imevät hyvin lämpösäteilyä. Kasvihuoneilmiötä aiheuttavia ilmakehän kaasuja kutsutaan kasvihuonekaasuiksi.

Tärkein kasvihuonekaasuista on vesihöyry H2O, mutta sen pitoisuuksiin ihmisen toiminta ei juuri vaikuta. Mutta tärkein kasvihuonekaasu, jonka pitoisuuksiin ihminen toiminnallaan vaikuttaa, on hiilidioksidi CO2. Hiilidioksidin merkittävimmät lähteet maailmanlaajuisessa mittakaavassa ovat energiantuotanto (fossiilisten polttoaineiden käyttö), metsien hävittäminen ja teollisuus.

Toiseksi eniten ihmisen toiminta vaikuttaa metaanin CH4 pitoisuuksiin. Metaanipäästöistä 70 % on ihmisen toiminnan, kuten fossiilisten polttoaineiden, riisinviljelyn, nautakarjan, kaatopaikkojen ja jätevedenkäsittelyn aiheuttamia.

Dityppioksidin N2O, jota kutsutaan myös typpioksiduuliksi tai ilokaasuksi, määrä ilmakehässä on myös kasvanut. Ihmisperäisistä typpioksiduulilähteistä tärkeimmät ovat mm. typpilannoitteet, typpihapon valmistus ja henkilöautojen katalysaattorit.

Ihmisen toiminnan vaikutuksesta ilmakehään on joutunut monia ihmisen kehittämiä kaasuja, esimerkiksi erilaiset klooratut ja fluoratut hiilivedyt eli CFC-kaasut, jotka ovat pitkäikäisiä ja imevät erittäin tehokkaasti lämpösäteilyä.
 
Voisko rapakon takaiset MV-lehdet jättää pois tästä ketjusta? Tai voin mäkin toki nokittaa Pahkasialla. Tossa artikkelissa lainattiin kaveria, jonka tausta on insinööritieteissä ja väitti, että auringonpaiste tätä tellusta vaan lämmittelee enämpi. Ollos huoleton.

Maailman monimutkaistuessa, tiedon lisääntyessä ja ennen kaikkea sen saannin helpottuessa joukossamme on toistaiseksi pieni mutta kasvava joukko tämän päivän foliohattuja ja salaliittoteoreetikoita.


http://timoekman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82383-vaihtoehtotodellisuus
 
Aina välillä ja oikeastaan aika usein tuntuu ihan siltä, että koko maailma on heittämässä häränpyllyä :D

- Jos tarkastelette ilmastonmuutosneuvotteluiden historiaa, hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC oli asiassa aloitteellinen republikaanien tuella (Ronald) Reaganin ja vanhemman (George) Bushin hallituskausilla myöhään 1980-luvulla, Liu valisti.

Hänen mukaansa Reagan ja Bush aloittivat keskustelut asiasta ennen kuin Kiina oli niistä edes tietoinen.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611172200028583_ul.shtml


- Kiina jatkaa kamppailua ilmastonmuutosta vastaan joka tapauksessa, Li painottaa.
 
Nasan tiedemiehet ovat sanoneet Yhdysvaltain tulevalle presidentille Donald Trumpille, että tämä on väärässä ilmastonmuutoksen suhteen. He totesivat Trumpille myös, etteivät hallituksen ilmastotutkijat "tule suvaitsemaan" minkäänlaista puuttumista työhönsä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611172200028617_ul.shtml

- Tiede ei häviä, eikä todistusaineisto häviä vain siitä syystä, että kieltäydyt katsomasta sitä, Schmidt sanoi Independentille.
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
ELSO 1.0
Kummallista uskoa yhteen totuuteen eikä haastaa nykytietoa joka on kuitenkin vajaata ja vain ihmisen suodattamaa /tulkitsenaa dataa ? :rolleyes:

Jos ihmiskunta ei olisi itsepäisesti haastanut vallitsevaa "tietoa" ja vallanpitäjien dogmeja eläisimme edelleen "litteällä pannukakulla" ja tekisimme diagnooseja kallon, ihonvärin ja rotujen perusteella ect...

Tässä tutustumisen arvoinen linkki

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/?m=1
Oletko Busse tullut ajatelleeksi, että nuo olivat nimenomaan enemmän tai vähemmän uskonnollisia / poliittisia näkemyksiä, jotka nimenomaan tiede haastoi?

Nyt perustelet tieteen haastamista uskonnollisilla / poliittisilla näkemyksillä. :)

Tiede korjaa hyvin itse itseään. Paras tapa tiedemiehelle nousta maineeseen, on esittää valtavirrasta eroava näkemys, saada huomiota, ja sitten vielä todistaa asiansa oikeaksi. Vastaavasti tiedemiehet mielellään ampuvat alas virhetulkinnat.
 
Oletko Busse tullut ajatelleeksi, että nuo olivat nimenomaan enemmän tai vähemmän uskonnollisia / poliittisia näkemyksiä, jotka nimenomaan tiede haastoi?

Nyt perustelet tieteen haastamista uskonnollisilla / poliittisilla näkemyksillä. :)

Tiede korjaa hyvin itse itseään. Paras tapa tiedemiehelle nousta maineeseen, on esittää valtavirrasta eroava näkemys, saada huomiota, ja sitten vielä todistaa asiansa oikeaksi. Vastaavasti tiedemiehet mielellään ampuvat alas virhetulkinnat.
Ilmastonmuutos kyseenalaistaa monia nykyisiä perususkomuksia, kuten uskon loputtomaan taloudelliseen kasvuun, monia nykyisiä elämäntapoja, monia nykyisiä bisneksiä jne. sen vuoksi se on helpompi kieltää.