Ilmastopsykoosi -ketju

Mikähän mediamyrsky nyt on menossa? Ilmastomuutosta koko ajan.

Jos on luminen talvi --- > ilmastomuutoksen syytä.
Jos ei tule lunta --> ilmastomuutoksen syytä.
Pakkasta --> ilmastomuutos
Loskaa --> ilmastomuutos
Ei ole syysmyrskyjä --> ilmastomuutos.
On syysmyrskyjä --> ilmastomuutos
Trump --> ilmastomuutos --> Trump --> ilmastomuutos --> Trump
Toimittajalla on lääkkeet ottamatta --> Trump-ilmastomuutos --> haravat ---> Ilmastomuutos-Trump

Onkohan tulossa kylmä vai lämmin kevät? Viime talvena ennustelivat että tulee kylmä kevät koska ilmastomuutos. Tuli lämmin kevät. No ilmastomuutos.

Entä miten joulun säät?

Teitä ei varmaankaan aurata niin hyvin koska kun on ilmastomuutos. Eivät säästöt tai tiekarhujen puute vaan ilmastomuutos.

Päällysteteitä laitetaan soralle koska ilmastomuutos. Ei kestä päällyste mutta sora kestää.
Dieselit kiellettävä koska ilmastomuutos. Suomen metsät kasvavat ennätystahtia. Lahoavaa metsää ei saa kaataa koska on ilmastomuutos. Leipuri ei leivo Helsingille koska ilmastomuutos. Sano ei ydinvoimalle koska ilmastomuutos. Lennätetään vaikka Afrikka ilmaiseksi Suomeen mutta verotetaan jos lennät Suomesta Afrikkaan.

Metsäpalot ovat Trumpin syytä. Eivät anarkistin joka niitä sytyttelee eivätkä missään tapauksessa luonnon kiertoa jossa liian vanhaksi päässyt metsä palaa. Päästellen savut ilmaan eivätkä hallitusti kaataen koska ilmastomuutos.

1000 vuotta sitten oli todistetusti lämpimämpää kuin nyt. Mutta silloin ei ollut ilmastomuutos. Ei ollut mediaakaan.

Venäjä, öljy, kaasu ja Putin. Kukaan ei ulise mediassa ja syytä ilmastomuutoksesta.
Trump twiittaa. Kauhea ulina somessa. Media esittää "pääpahiksena".
Miksi?

On kuin 1500-luvun noituus. Kaikki johtui noidista. Olisiko Trump noita?
Pakkohan sen on olla. Roviolle vaan ja pienhiukkasiksi koska ilmastomuutos.
 
Viimeksi muokattu:
@PekkaSavo

Onko taas käyty keskustelemassa vassarianarkistien kanssa vai mikä nyt jäytää? Chill.

1000 vuotta sitten oli todistetusti lämpimämpää kuin nyt. Mutta silloin ei ollut ilmastomuutos. Ei ollut mediaakaan.

Ei mua eikä ketään kiinnosta T vuonna X. Meitä ihmetyttää ja kummastuttaa deltaT 30-50 viimeisimmän vuoden ajalta. Kun todistat aiheuttajaksi ihmisistä riippumattoman tekijän, niin voidaan lopettaa tää jauhanta ja keskittyä muihin asioihin. Ei vaan ole löytynyt tällaista tekijää. Tämän vuoksi saa kaiketi olla edes vähän huolestunut?
 
Viimeksi muokattu:
@PekkaSavo

Onko taas käyty keskustelemassa vassarianarkistien kanssa vai mikä nyt jäytää? Chill.



Ei mua eikä ketään kiinnosta T vuonna X. Meitä ihmetyttää ja kummastuttaa deltaT 30-50 viimeisimmän vuoden ajalta. Kun todistat aiheuttajaksi ihmisistä riippumattoman tekijän, niin voidaan lopettaa tää jauhanta ja keskittyä muihin asioihin. Ei vaan ole löytynyt -> Huoli.
Olikos tämä nyt ihan 100% varmasti todistettu toisin päin?
 
Olikos tämä nyt ihan 100% varmasti todistettu toisin päin?

Ei? Tämäkö nyt oli pointtini? Jos olisi todistettu pomminvarmasti, että ihminen aiheuttaa, niin tätäkään keskustelua ei tarvitsisi tarvitsisi käydä. Ihmisen edesauttamisesta asiassa on käsittääkseni vain vahvoja viitteitä.

Edelleen; se, että ihmisestä riippumattomia tekijöitä ei ole löydetty saa mielestäni olla hyvä syy olla huolestunut tilanteesta.
 
Auringon aktiivisuussyklit, planetaariset syklit ja kiertoradat, valtamerien lämpövarastot ja niiden liike, maapallon napojen liikehdintä, vulkaaninen toiminta, on muutama muukin ilmastoon vaikuttava tekijä kuin ihminen. Ihan Kalifornian palotkin vaikuttaa, savu blokkaa auringon ja kylmenee.

Ja liikenteen päästöt...joka päivä laivat räkii taivaalle 6250 kertaset päästöt autoihin verrattuna. Et ei...ei me ihmiset ihan niiin paljoa ehkä vaikuteta ku syyllistys antaa ymmärtää.
 
Auringon aktiivisuussyklit, planetaariset syklit ja kiertoradat, valtamerien lämpövarastot ja niiden liike, maapallon napojen liikehdintä, vulkaaninen toiminta, on muutama muukin ilmastoon vaikuttava tekijä kuin ihminen. Ihan Kalifornian palotkin vaikuttaa, savu blokkaa auringon ja kylmenee.

Ja liikenteen päästöt...joka päivä laivat räkii taivaalle 6250 kertaset päästöt autoihin verrattuna. Et ei...ei me ihmiset ihan niiin paljoa ehkä vaikuteta ku syyllistys antaa ymmärtää.

Ilmastoon vaikuttavat tekijät on kyllä tiedossa. Ongelma on nyt siinä, ettei noista sinunkaan esittämistäsi ihmisistä riippumattomista tekijöistä ole löydetty syyllistä viimeaikaiseen lämpenemiseen. Ja "löytäjillä" tarkoitan nyt ilmastotieteeseen syventyneitä ammattitutkijoita.

Viimeisessä kappaleessa esittämäsi liikenteen päästöt ovat juurikin ihmisistä riippuvaisia ja kukaties yksi pääsyyllisistä tähän ongelmaan.
 
Niinpä. Ja tuo tiedeyhteisön konsensus on melko murtamatonta. Harva tutkija lähtee ipcc kanssa vääntämään. Voi olla rahotuksen kanssa ongelmia.
 
Ovat siis ihmiset huristelleet autoilla ja savuttaneet ilmaston lämpimäksi...?

Mutta globaalien viherbolshevikien usko on vahva.... Sitä ei mitkään "vääräuskoisten" todisteet kykene muuttamaan...

https://www.talouselama.fi/uutiset/...uu-puita/51062a66-53c3-3980-a907-d3977da4e281

PUHEENVUORO
Alaskan jäätiköiden alta paljastuu puita
29.9.2015 11:31

21ff4c38-c8b1-302c-86ac-f072cd5c61ab


Alaskan sulavien jäätiköiden kätköistä on löytynyt halkaisijaltaan jopa 1,6 metrisiä pystyssä olevia kantoja juurineen sekä puunrunkoja, joissa on vielä kaarnaa tallella. Alustavat ikämääritykset osoittavat puiden kasvaneen vuosien 600 ja 1000 välisenä aikana. Lämpimiä ajanjaksoja on ollut siis aiemminkin, kirjoittaa tekniikan tohtori Antero Ollila.
Kahdeksan maan ulkoministerit pitivät elokuun lopussa Alaskassa kokouksen ilmastonmuutoksen torjunnasta. Yhteistä kannanottoa ei kuitenkaan saatu aikaan, koska Kanada ja Venäjä vastustivat sitä.
Media uutisoi mielenosoittajien esityksistä, joissa oltiin huolissaan jääkarhujen selviytymisestä ja jäätiköiden sulamisesta. Medialle olisi voitu esittää myös niitä näkymiä, joita Alaskan sulavat jäätiköt ovat paljastaneet. Samanlaisia löytöjä on tehty ainakin Alaskan suurimman jäätikön Bearingin liepeiltä sekä Mendenhall-jäätikön alueelta läheltä eteläistä Juneaun kaupunkia.
Molemmissa paikoissa on paljastunut jäätikön alta muinaisten metsien hyvin säilyneitä jäänteitä. On löytynyt halkaisijaltaan jopa 1,6 metrisiä pystyssä olevia kantoja juurineen sekä puunrunkoja, joissa on vielä kaarnaa tallella. Alustavat ikämääritykset osoittavat puiden kasvaneen vuosien 600 ja 1000 välisenä aikana.

Ei hyvä uutinen IPCC:lle
Sille ryhmälle ilmastonmuutoksen tutkijoita, jotka selvittävät erilaisilla tutkimusmenetelmillä maapallon lämpötilamuutoksia ajanlaskumme alusta lähtien, ei tämä tullut yllätyksenä.
Jäätiköiden paljastamat muinaiset metsiköt sattuvat kauniisti sille lämpimälle jaksolle, joka tunnetaan nimellä keskiajan lämmin kausi tai viikinkiajan lämmin kausi.
Hallitustenväliselle ilmastonmuutospaneelille IPCC:lle tämä ei tietenkään ole hyvä uutinen, koska se osoittaa että nykyisiä lämpötiloja löytyy noin 1000 vuoden jaksoissa. Muutamat tutkimukset arvioivat vuoden 1000 vaiheilta löytyvän korkeampia lämpötiloja kuin nykyiset.

Useat tutkimukset osoittavat, että on ”syytä epäillä” aurinkoa, josta tulee yli 99,9 prosenttia maapallon energiasta.
Antero Ollila
tekniikan tohtori, dosentti (emer.)
Porvoo




 
Niinpä. Ja tuo tiedeyhteisön konsensus on melko murtamatonta. Harva tutkija lähtee ipcc kanssa vääntämään. Voi olla rahotuksen kanssa ongelmia.

Kyllä ne kovimmat alan tekijät ovat ihan valtion palkkalistoilla, joten palkka kyllä juoksee, vaikka sanois niin tai näin. Uskottavuus toki saattaa mennä, jos ihan lämpimikseen höpisee.

edit: Ja konsensus ei ole murtamaton. Evidenssi nykyiselle konsensukselle on vaan käsittääkseni aika vahvanpuoleinen.
 
Satelliittikuvat näyttävät hiilidioksidin rajun lisääntymisen ilmakehässä – Tulevaisuudessa satelliitti paljastaa, missä päästöt syntyvät

Lähde: https://www.helsinginsanomat.fi/ulkomaat/art-2000005911537.html

EU käyttää miljardeja euroja satelliitteihin, joilla päästöjä pystytään mittaamaan ja paikantamaan paljon tarkemmin kuin nykyään.



Nasan OCO-2-satelliitin kuvassa näkyy ilmakehän hiilidioksidipitoisuus viime elokuussa. Satelliitti mittaa auringonvaloa, joten tietoa ei saada alueilta, joissa on hyvin pilvistä. (KUVA: Ella Kivimäki / Ilmatieteen laitos)

Minttu Mikkonen HS

Julkaistu: 26.11. 2:00 , Päivitetty: 26.11. 12:50


Satelliittikuvissa muutos näkyy hätkähdyttävän selvästi: hiilidioksidin määrä ilmakehässä lisääntyy 0,7 prosenttia vuodessa.

Ilmatieteen laitos on tehnyt Nasan satelliittimittausten pohjalta kuvia, jotka kertovat karun totuuden. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus vain kasvaa, vaikka hiilidioksidipäästöjä pitäisi leikata nopeasti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Satelliittikuvat ovat uusi ja toistaiseksi vähän käytetty tapa tarkastella hiilidioksidipäästöjä. Tulevaisuudessa ne mahdollistavat nykyistä paremmin jopa yksittäisten tehtaiden ja muiden päästölähteiden tarkastelun, kertoo Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Johanna Tamminen.

Oheisessa animaatiossa näkyy, miten hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä on kasvanut vuoden 2015 huhtikuusta vuoden 2018 huhtikuuhun:



Kaikki maailman maat ovat mukana Pariisin ilmastosopimuksessa, jossa ne sitoutuvat leikkaamaan päästöjään ja raportoimaan säännöllisesti päästöistään. Raportointi perustuu maiden omiin ilmoituksiin.


Satelliittimittausten avulla voidaan tulevaisuudessa nähdä, missä päästöt ovat todella pienentyneet ja missä ne jatkavat kasvuaan.

Satelliiteilla on Tammisen mukaan iso merkitys erityisesti maissa ja alueilla, joissa maan pinnalla mittaaminen on maantieteellisesti tai poliittisesti hankalaa ja raportointi on puutteellista.

Tämän jutun kuvat ovat Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan OCO-2-satelliitista. Satelliittikuvaa ei vain napata kuten valokuvaa, vaan satelliittimittaus vaatii matemaattista laskentaa ja mallintamista. Kuvat on tehnyt Ilmatieteen laitoksen tutkija Ella Kivimäki.

Satelliitit mittaavat itse asiassa auringonvaloa, joka heijastuu Maasta takaisin avaruuteen.

”Hiilidioksidi ja muut ilmakehän kaasut jättävät kukin auringonvaloon sormenjälkensä, josta voidaan laskea, kuinka paljon auringonvalon reitillä on ollut kaasua”, Johanna Tamminen selittää.

Menetelmän ongelma on, että mittaustuloksia saadaan vain silloin, kun on auringonvaloa. Pohjoiselta pallonpuoliskolta ei siis juuri saada tietoja talvella. Päiväntasaajan laajojen sademetsävyöhykkeiden yllä on puolestaan niin pilvistä, että satelliittikuvaus ei onnistu.

Siksi satelliittien lisäksi tarvitaan tulevaisuudessakin maan pinnalla tehtäviä mittauksia. Niiden tuloksia esitetään esimerkiksi näin:




Maailman ilmatieteen järjestö WMO julkaisi viime viikolla tuoreet luvut, joiden mukaan viime vuonna rikottiin jälleen ennätys ilmakehän hiilidioksidipitoisuudessa.


WMO:n pääsihteerin Petteri Taalaksen mukaan tähän verrattavia pitoisuuksia on ollut edellisen kerran 3–5 miljoonaa vuotta sitten, kun maapallolla oli 2–3 astetta lämpimämpää ja merenpinta oli 10–20 senttimetriä korkeammalla kuin nyt.

Suomessa Pallastunturin huipulla tehdyt mittaukset osoittavat, että vuodenaikavaihtelu on meillä selvästi suurempaa verrattuna keskellä Tyyntämerta sijaitsevaan Havaijiin:




(KUVA: Tuomas Laurila / Ilmatieteen laitos)

”Hiilidioksidin määrä ilmakehässä pystytään mittaamaan tarkasti. Periaatteessa yksi mittaus riittää. Se, mistä hiilidioksidi tuli ilmakehään, on vaikeampi kysymys”, sanoo Ilmatieteen laitoksen erikoistutkija Janne Hakkarainen.

Satelliittidata auttaa hänen mukaansa löytämään päästölähteitä, jotka ovat erillään muista ja joita ei ilmoiteta päästöinventaarioissa. Päästöjä ei siis pysty piilottamaan.

Hakkarainen on kehittänyt menetelmää, jolla päästölähteitä voidaan paikantaa Nasan OCO-2-satelliitilla. Jotta paikantaminen olisi luotettavaa, tarvitaan Hakkaraisen mukaan satelliitti, joka mittaisi nykyistä paljon laajempaa aluetta nykyistä tiheämmin.

Sellainen on suunnitteilla, sillä EU päättää lähikuukausina uuden satelliittimission, Sentinel 7:n, rahoituksesta. Siihen kuuluisi kaksi tai kolme satelliittia, jotka mittaavat ilmakehän hiilidioksidia.

Tiukat mittausvaatimukset täyttävä hiilidioksidihavaintoja tekevä mittausjärjestelmä on Tammisen mukaan hyvin vahva vaihtoehto. Satelliitit saataisiin näillä näkymin käyttöön ensi vuosikymmenen puolivälissä.

Uudet satelliitit ovat osa EU:n miljardien eurojen Copernicus-ohjelmaa, johon kuuluu jo kuusi maapallon tilasta tietoa keräävää satelliittia. Kaikki data on avointa ja ilmaista toisin kuin esimerkiksi Kiinan Tansat-satelliitin keräämä samankaltainen tieto.

EU rahoittaa Copernicusta vuosina 2014–2020 peräti 4,3 miljardilla eurolla. Suomen osuus on 58 miljoonaa euroa. Seuraavalle seitsenvuotiskaudelle esitetään 5,8 miljardin euron budjettia. EU:n lisäksi ohjelmaa rahoittaa Euroopan avaruusjärjestö Esa.

Sentinel-sarjan satelliitteja tulee parikymmentä ja lisäksi ohjelmaan kuuluu tulevaisuudessa kymmeniä tukevia satelliitteja, mittauksia ja kuusi palvelukeskusta. Niissä seurataan ilmakehää, meriympäristöä, ilmastonmuutosta, metsiä ja maankäyttöä, turvallisuutta ja hätätilapalveluita.

Satelliittikuvissa näkyy ihmisten aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen lisäksi luonnollinen vaihtelu. Hiilidioksidin määrä vaihtelee vuodenaikojen mukaan, ja enimmillään se on huhtikuussa.

Kasvukauden aikana hiilidioksidin pitoisuudet pienenevät, kun kasvit käyttävät sitä yhteyttämiseen. Elokuussa otetuissa kuvissa hiilidioksidia näkyy vähemmän kuin huhtikuussa.

Ihmisen toiminnasta syntyvien päästöjen kasvu näkyy siinä, että joka vuosi hiilidioksidia on enemmän kuin samaan vuodenaikaan vuotta aikaisemmin.

Tältä hiilidioksidin lisääntyminen näyttää elokuun kuvissa. Juttu jatkuu kuvien jälkeen.




(KUVA: Ella Kivimäki / Ilmatieteen laitos)



(KUVA: Ella Kivimäki / Ilmatieteen laitos)



(KUVA: Ella Kivimäki / Ilmatieteen laitos)

Jo nyt satelliittikuvilla pystytään melko tarkasti paikantamaan, mistä ilmanlaatua heikentävät typpidioksidi- ja rikkidioksidipäästöt ovat peräisin. Hiilidioksidipäästöjen paikantaminen on vaikeampaa, koska hiilidioksidi pysyy ilmakehässä pitkään, sekoittuu ja liikkuu.

Johanna Tamminen kertoo esimerkin mittauksien tarkkuudesta. Hän luki viime vuonna Helsingin Sanomien jutun, jossa kerrottiin, että suomalaisen Outotecin rikkihappotehtaan ansiosta ilmanlaatu on parantunut huomattavasti namibialaisessa Tsumebin pikkukaupungissa.

Tammisen tutkimusryhmä päätti selvittää satelliittidatasta, ovatko kuparisulaton rikkidioksidipäästöt todella pienentyneet niin paljon kuin jutussa väitettiin. Kuvat vahvistivat, että näin oli käynyt.
 
"Ilmastopaneeli" olisi kuulemani mukaan kieltämässä polttomoottoriautojen ostamisen joko 2025 tai 2027 alkaen.
Maksaisivat varmaan korvausta siitä kun käytettyä autoa ei voi myydä eteenpäin?

Vai onko niin että paneelin "kontulat" päättävät ketkä autoja saavat käyttää.

Muistetaas kivihiilikasat, Helsingin kivihiilikasat.
 
Viimeksi muokattu:
"Ilmastopaneeli" olisi kuulemani mukaan kieltämässä polttomoottoriautojen ostamisen joko 2025 tai 2027 alkaen.
Maksaisivat varmaan korvausta siitä kun käytettyä autoa ei voi myydä eteenpäin?

Mikä on tämä ilmastopaneeli?
Onko tuohon mitään linkkiä?
 
Laitetaan nyt vaikka tännekin. Uusimman MTS kyselyn mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on laskenut, melko selvästi jopa. Samoin Nato-jäsenyyden kannatus on yhä pienentynyt, varsinkin naisten joukosssa. Samaan aikaan ilmastonmuutos noussut suurimmaksi huolenaiheeksi.

Myös asevelvollisuuden kannatus on heikentynyt.

Sanoisin monien poliitikkojen ja lähes koko median tähän kehitykseen pyrkivän, ja tulosta näemmä tulee.

https://yle.fi/uutiset/3-10529281
 
"Ilmastopaneeli" olisi kuulemani mukaan kieltämässä polttomoottoriautojen ostamisen joko 2025 tai 2027 alkaen.
Maksaisivat varmaan korvausta siitä kun käytettyä autoa ei voi myydä eteenpäin?

Taasko uutisia luetaan mustien silmälasien läpi?

Artikkelista lainausta:
"Ilmastopaneeli listaa keinoiksi 850 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä, bensa- ja dieselkäyttöisten polttomoottoriautojen tuontikieltoa vuonna 2025 ja ostokieltoa vuonna 2027"

Siirrytäänkö seuraavaksi ratakiskoon?
 
Viimeksi muokattu:
Laitetaan nyt vaikka tännekin. Uusimman MTS kyselyn mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on laskenut, melko selvästi jopa. Samoin Nato-jäsenyyden kannatus on yhä pienentynyt, varsinkin naisten joukosssa. Samaan aikaan ilmastonmuutos noussut suurimmaksi huolenaiheeksi.

Myös asevelvollisuuden kannatus on heikentynyt.

Sanoisin monien poliitikkojen ja lähes koko median tähän kehitykseen pyrkivän, ja tulosta näemmä tulee.

https://yle.fi/uutiset/3-10529281

Ei tuo vielä niin huolestuttavaa ole. Kaksi kolmesta kannattaa puolustautumista vaikka lopputulos olisi epävarma. Olen samaa mieltä median roolista. Suomessa tunnetusti mahtuu lanttuun vain yksi uhka kerrallaan ja nyt se on median junttaama ilmastonmuutos. Mielestäni järjestys on väärinpäin, sillä ilmastonmuutos ei Suomea ja suomalaisia suoranaisesti uhkaa toisin kuin itänaapuri, jonka aikeista ei koskaan voi olla varma.
 
"Ilmastopaneeli listaa keinoiksi 850 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä, bensa- ja dieselkäyttöisten polttomoottoriautojen tuontikieltoa vuonna 2025 ja ostokieltoa vuonna 2027"
Siirrytäänkö seuraavaksi ratakiskoon?

Yllä lainamassasi tekstissä lukee: "ostokieltoa vuonna 2027"

Miten ajattelet käytettyjen autojen menevän kaupaksi jos on ostokielto?
Mitä tuo aiheuttaa, ellei jo ole aiheuttanut, autokaupalle? Lisää vaan tuollaisia uutisia?

Ratakiskoon kyllä, rautateissä olisikin paljon kehitettävää. Mutta eiköhän
sekin leimata joissain piireissä "kepulaiseksi aluepolitiikaksi" jos niitä rakennetaan kohti "korpea"
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top