Yleinen kansainvälinen harjoitustoiminta

Arrow18 -harjoituksessa käytetään KASI-simulaattorijärjestelmää.
Itse en ole koskaan joutunut KASI-järjestelmän kanssa tekemisiin ja se on minulle lähes tuntematon.
Kävin hiukan kaivelemassa tietoa.

http://maavoimat.fi/artikkeli/-/ass...et-jarjestelmat-tehostavat-taistelukoulutusta

Maavoimien joukko-osastot ovat ottaneet vuosien 2016 ja 2017 aikana käyttöön uuden KASI Manpack 300 -simulaattorijärjestelmän maastossa tapahtuvan taistelukoulutuksen tueksi.

Melkoisen isolle näytölle harjoitusten tilannetieto tulee esille:
Katso liite: 21658

Mielenkiintoista oli myös se, että miinat tallentuvat järjestelmään.
Varmaankin tässä Arrow18 harjoituksessa myös jenkkivaunuihin asennetaan tuo KASI-järjestelmä? Eikö niin? Ei kait siihen mitään estettä ole?
Harjoituksiin osallistuu 3200 henkilöä ja 150 panssaroitua ajoneuvoa.
Kuinkakohan monelle ukolle KASI-järjestelmä saadaan puettua ylle? Onko kysymys kymmenistä vaiko sadoista henkilöistä?
Entä monellekkohhan panssaroidulle ajoneuvoille järjestelmää riittää?
Onko kenelläkään hajua?

En tiedä meidän määristä mutta yhdysvaltalaiset ja norjalaiset toivat omansa mukanaan, järjestelmä on saabin valmistama ja olivat kuulemma toimineet hyvin yhteen vaikka hiukan eri versioita olivatkin.
 
c8baacc3-aacf-4dcd-a16c-713a17ad7f19-jpeg.21648


Kuka tunnistaa mitkä kengät nuo on?
 
"Käsimerkit tai liikkuminen ovat lähes vieraita käsitteitä. Vierustoverille ja teltasta telttaan siinä metrin päässä viestitään radiolla. MP-lähettejä eivät ole koskaan nähneetkään."

Tossa tapauksessa, "Good luck, gentlemen!"

Lahde: sama
 
Korkea polvi-vittuilu tuntuu olevan universaali katekismus, meille kaikille varusmiehena lihasmuistiin taottu maailman epamiellyttavin tapa odottaa suomalaisen kenttakeittion epamiellyttavinta ruokaa... silakkalaatikkoa.

Sanoin joka kerta etta kaatakaa ne kiisselit ja kahvit siihen pakkiin sekaan vaan, ei se maku siita enaa pahene. Millaan.
 
Vi skjønner absolutt ikke hva ni mener... men ha det bra gutter, før en uke til!

 
Kai joku pääsi tuhoamaan CV:llä tst-vaunun koukkaamalla taakse? :D
Vastaukset: >>83153838

+2
Anonyymi
Nro. 83153838 12.5.2018 17:37:49
>>83153661
Ymmärtääkseni kyllä. Ainakin muutama Leo kaatui CV:n toimesta! Mukaanlukien itse korkkasin yhden, meinasi vähän tulla paskat housuun, mutta kyllä se lopulta totteli nuoliammusta.​
 
Yleisona 99%:sesti amerikkalaisia (norjalaiset lahti jo himaan):

"Rukoilkaamme..."

 
"Ei onnistumisia ilman epäonnistumisia ":D" Sen setin tarkoitushan oli järjestää jotain pientä kivaa vaunuille, kun koko taisteluhan oli todella kapealla alueella pelkät vaunut vs. vaunut. Oma tilanne oli ainakin se, että siinä oli kaksi CV:tä (mukaanluettuna tietenkin oma) ja yksi Abrams vs. kolme Leopardia. Ei ihan menny kuin Strömsössä kun vähemmän yllättäen CV ei kestäkään kolmea 120mm alikalia päin naamaa ja Leopardit ei varsinkaan tuhoudu pienellä 30mm purskeella, mitä kerettiin tykitellä ennen kuin kävi hassusti. Ehkä asevaurio tuli yhteen kun ei ampunut? Abrams veti siinä sitten sen klassisen että paskasta asemasta sokeana rokki soiden eteen ja Abrams is no more. Myönnettävä se silti on, että siinä setissä tuli turpaan niin että tukka heilui."
 
Tama oli vakevaa... rehellisesti sanottuna lammittaa sydanta nahda tallainen video Suomen Raskaasta, en olisi ikina uskonut ysarilla, puun alla nyhjatessa nuolemassa omaa rakaani, etta tata tulisi viela ilmaiseksi netissa ennenkuin olen vanha ruoja. Well done!

 
Viimeksi muokattu:
Tama oli vakevaa... rehellisesti sanottuna lammittaa sydanta nahda tallainen video Suomen Raskaasta, en olisi ikina uskonut ysarilla, puun alla nyhjatessa nuolemassa omaa rakaani, etta tata tulisi viela ilmaiseksi netissa ennenkuin olen vanha ruoja. Well done!

Kyllä vain (y)
Kohta 1:42 eteenpäin, varohenkilön/kouluttajan tapainen henkilö on keskimmäisen vaunun kannella myrskynratsastajana, punaiset liivit. Ja vaunu ampuu ja liikkuu samaan aikaan. Kohtalaisen miehekästä hommaa, mutta jäin miettimään tykin painevaikutusta, laukauksen ääntä ja kyydissä pysymisen metodia. Ilmeisesti kaikki hallinnassa, kun tuossa keikkuu. Sitooko itsensä jollain remmillä kiinni ettei tule yllätyksiä vai mistä kahvasta pitää kiinni?
 
Back
Top