Koronavirus Suomessa

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Osui silmään tämmöinen kritiikki ivmeta.com ja vastaavia kohtaan (joihin täälläkin vedottu)Lyhyesti sanottuna meta-analyysissä on sisäänrakennettu positiivinen bias, eli tutkimuksia joiden tulos ei ole aiheeseen nähden positiivinen ei viedä julkaisuun asti. Tämä ei näy millään lailla meta-analyysissä. Toki noilla julkaisuun asti edenneillä on oma arvonsa, mutta ei koko totuus, jota meta-analyysi joidenkin mielestä esittää.

Jos tuo netissä oleva meta-analyysi epäilyttää, niin voi tukeutua näihin (Epidemiat maailmalla-ketjussa linkittelemiini) vertaisarvioituihin American Journal Of Therapeutics -lehdessä julkaistuihin meta-analyyseihin:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34145166/
Meta-Analysis

Am J Ther. 2021 Jun 21;28(4):e434-e460.

Ivermectin for Prevention and Treatment of COVID-19 Infection: A Systematic Review, Meta-analysis, and Trial Sequential Analysis to Inform Clinical Guidelines​


"Therapeutic advances: Meta-analysis of 15 trials found that ivermectin reduced risk of death compared with no ivermectin (average risk ratio 0.38, 95% confidence interval 0.19-0.73; n = 2438; I2 = 49%; moderate-certainty evidence). This result was confirmed in a trial sequential analysis using the same DerSimonian-Laird method that underpinned the unadjusted analysis. This was also robust against a trial sequential analysis using the Biggerstaff-Tweedie method. Low-certainty evidence found that ivermectin prophylaxis reduced COVID-19 infection by an average 86% (95% confidence interval 79%-91%). Secondary outcomes provided less certain evidence. Low-certainty evidence suggested that there may be no benefit with ivermectin for "need for mechanical ventilation," whereas effect estimates for "improvement" and "deterioration" clearly favored ivermectin use. Severe adverse events were rare among treatment trials and evidence of no difference was assessed as low certainty. Evidence on other secondary outcomes was very low certainty.
Conclusions: Moderate-certainty evidence finds that large reductions in COVID-19 deaths are possible using ivermectin. Using ivermectin early in the clinical course may reduce numbers progressing to severe disease. The apparent safety and low cost suggest that ivermectin is likely to have a significant impact on the SARS-CoV-2 pandemic globally."
------
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8088823/
Am J Ther. 2021 May-Jun; 28(3): e299–e318
Published online 2021 Apr 22.

Review of the Emerging Evidence Demonstrating the Efficacy of Ivermectin in the Prophylaxis and Treatment of COVID-19​

"Therapeutic Advances:​

A large majority of randomized and observational controlled trials of ivermectin are reporting repeated, large magnitude improvements in clinical outcomes. Numerous prophylaxis trials demonstrate that regular ivermectin use leads to large reductions in transmission. Multiple, large “natural experiments” occurred in regions that initiated “ivermectin distribution” campaigns followed by tight, reproducible, temporally associated decreases in case counts and case fatality rates compared with nearby regions without such campaigns.

Conclusions:​

Meta-analyses based on 18 randomized controlled treatment trials of ivermectin in COVID-19 have found large, statistically significant reductions in mortality, time to clinical recovery, and time to viral clearance. Furthermore, results from numerous controlled prophylaxis trials report significantly reduced risks of contracting COVID-19 with the regular use of ivermectin. Finally, the many examples of ivermectin distribution campaigns leading to rapid population-wide decreases in morbidity and mortality indicate that an oral agent effective in all phases of COVID-19 has been identified."
 

Panssari Salama

Respected Leader
Rokottamattomat koronapotilaat turhauttavat teho-osastoilla – Ylilääkäri: ”Käytännössä kaikki ovat olleet rokottamattomia”.

Miksi ihmeessä ollaan tässä tilanteessa vaikka rokotteita on saatavilla?
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008274431.html
Koska disinformaatiokampanjat toimivat ja purevat Suomessakin. Valitettavasti. Surullista kun osa identiteettiä on salaliittoteorioissa eläminen, globaalia lääketeollisuutta ja ties mitä vastaan.
 

ILoveEU

Kenraali
Rokottamattomat koronapotilaat turhauttavat teho-osastoilla – Ylilääkäri: ”Käytännössä kaikki ovat olleet rokottamattomia”.

Miksi ihmeessä ollaan tässä tilanteessa vaikka rokotteita on saatavilla?
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008274431.html

Pelkästään paniikki mielialaa ajava juttu. Toistelevat jopa aikaisemmin, amerikkalaisille syötettyjä valeuutisia.

Oli siellä asiaakin:

Myös yhä suuremmalla osalla (57 prosenttia) ja ei ole mitään merkittävää pitkäaikaissairautta. Huomionarvoista on myös se, että vaikka ylipaino altistaa koronainfektion vaikealle muodolle, noin joka neljännellä tehohoitoon joutuneella ei ole ollut pitkäaikaissairautta eikä potilas ole ollut lihava.

Ei ole pitkäaikaissaitautta, mutta kolme neljäsosaa on ylipainoinen. Eli ts. tehohoitopaikkoja vievät läskit - selkeästi tarvitaan läskipassi.
 
Viimeksi muokattu:

YliKoo

Respected Leader
Mulle jouduttiin tekemään juurihoito heti muutamaa kuukautta toisen piikin jälkeen.
 

johan6

Majuri
Netissä pyörii kaikenlaista kirjoittajaa ja monenlaisilla motiiveilla... Kaikkein ikävimpiä ovat esim. sellaiset henkisesti sairaat ja sadistuiset henkilöt jotka pyrkivät manipuloimaan muita kaikenkaisiin ikävyyksiin,,.
- esimerkkinä nuorten yllyttäminen kiipeilemään sähköistettyjen junanvaunujen päällä tai mitä tahansa täysin järjetyöntä ja hengenvaarallista "haastetta" jne..
- ikävää että aina joku näihin uskoo ja harhautuu..

Näin on käynyt myös monien covid-19 virukseen sairastuneiden ja kuolleiden osalta... Loppuviimeksi kysymys voi olla elämästä ja kuolemasta..
- koronaan menehtyy 1-2 henkilöä/sataa sairastunutta kohden...riski painottuu vahvasti vanhempaan ikäluokkaan kuuluviin potilaisiin..mutta nuoremmatkaan aivät ole turvasa.

Siinä vaiheessa kun makaa mahallaan teholla ja lääkäri tulee hengityskoneen letkujen kanssa (jotka on juuri saatu irroitettua edellisestä kuolleesta potilaasta) vitsit alkaa olla vähissä..
- eräät ovat vasta viimeisillä-hetkillään on ymmärtäneet että tuli uskottua vääriä ihmisiä ja tehtyä väärä valinta..
- ja siitä vain pienen hetken päästä tajunta katoaa ja valot sammuu...ja noin joka kolmannelta ikuisesti.

Ainoa mitä itse voisin sanoa on se että toistaiseksi on meillä voitu luottaa suomalaiseen terveydenhuoltoon...lääkäreihin ja muihin alan kotimaisiin asiantuntijoihin..
- kun pitää valita epämääräisten nettikirjoittelijoiden, puoskareiden ja tuntemattomien manipuloijien vs. kotimaisen terveydenhuollon välillä niin itselleni valista on ollut helppoa..

Mutta, kuten olen jo moneen kertaan todennut aikaisemmin, jokainen voi påättää omalta kohdaltaan mikä tuntuu parhaalta ja luotettavimmalta.


.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
- koronaan menehtyy 1-2 henkilöä/sataa sairastunutta kohden...riski painottuu vahvasti vanhempaan ikäluokkaan kuuluviin potilaisiin..mutta nuoremmatkaan aivät ole turvasa.

EDIT: Ai jaha.

Kansainvälinen, keskimääräinen arvio infektiokuolleisuudesta on että IFR = 0,68%. Sinun tiedolla Suomessa olisi siis maailman pahimpiin kuuluva koronakuolleisuus sairastaneiden keskuudessa?

https://www.nature.com/articles/s41586-020-2918-0

A systematic review and meta-analysis of published research data on COVID-19 infection fatality rates​

"Highlights

•COVID-19 infection fatality rate (IFR) is an important statistic for policy about the disease.
•Published estimates vary, with a ‘true’ fatality rate hard to calculate.
Systematically reviewing the literature and meta-analysing the results show an IFR of 0.68% (0.53%–0.82%).
•This rate varied from place to place, with a lower range of 0.17% and a highest estimate of 1.7%.
•Serology studies with a lower risk of bias appeared to demonstrate a higher IFR than those at a higher risk of bias"
----

Koronakartan mukaan Suomessa on tähän päivään mennessä todettu 136 257 koronatartuntaa.

https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

Samoin 15.9.2021 koronaan liittyvien kuolemien määrä (ennen tilastokeskuksen kuolemansyyilmoituksien aiheuttamaa karsintaa) oli THL:n mukaan 1051.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudi...esta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta

Tästä johdettuna tapauskuolleisuus (CFR, Case Fatality Rate, kuolleisuusriski varmennettujen tapausten perusteella laskettuna) Suomessa on 0,77% (1051 / 136257 = 0,00771) ja johan6 kertoo teille viiksikarvankaan värähtämättä, että Suomessa kuolee 1-2 sadasta koronan sairastaneesta. Eli johan6:n mukaan infektiokuolleisuus olisi välillä 1%-2%. Kun todellisuus on mitä todennäköisimmin lähempänä tuota tutkimuksen alarajaa eli IFR alimmillaan oli 0,17%.

Minkä takia vain minä ja Inscout toteamme ilmeisen että johan6 puhuu täyttä paskaa?

Minulle tämä kertoo, että teitä arvon veljet on helppo johtaa harhaan. Ja sitten te voivottelette että on se surullista kun tuo Myrskyhiiri (+ muutama muu) on hurahtanut salaliittohommiin...
 
Viimeksi muokattu:

Loyd

Eversti
Tässä Myrskyhiiri on varmastikin oikeassa, kuolleisuus on Suomessa 0.77 koko ajanjaksolla. Ja varmaankin vielä niin että aluksi se on ollut suurempi ja kun rokotukset ovat edenneet niin vähäisempää nyt.

Mutta kun rokotettujen sairastuneiden kuolleisuus on suurinpiirtein nolla, niin mikä mahtaa olla rokottamattomien sairastuneiden kuolleisuus tällä hetkellä? Tuon kun saisi kaivettua jostain tilastoista.
 
Viimeksi muokattu:

johan6

Majuri
Viimeisin luku kertoo että maailmassa on covid-19 virukseen

sairastuneita yhteensä 228.326.008 henkilöä.
Kuolleita on yhteensä 4.689.258 henkilöä


Nämä luvut ovat koko pandemian aikana sairastuneita ja kuolleita..
https://coronavirus.jhu.edu/map.html
Luvut ovat John S. Hopkins'in ylläpitämästä tilastosta,,.,

En ole laskenut niitä tarkemmin, minulle jo yksinkertainen päässälasku kertoo siitä että koko pandemian aikana noin 2/100 virallisesti sairaaksi todetusta on menehtynyt..
- tuolta samasta lähteestä löytyy maakohtaisesti koronaan sairastuneiden ja kuolleiden määrät sekä paljon muutakin aiheeseen liittyvää tietoa.

John S Hopkins'in yliopiston tietoja pidetään yleisesti ottaen luotettavina ja niitä on referoitu kaikkialle maailmaan..

Samasta lähteestä löytyy myös Suomen luvut. Meillä kuolleisuus on ollut keskimääräistä pienempi.
Sairastuneita yhteensä: 136.257
Kuolleita yhteensä: 1.057

Eli meillä koronaan kuolleita on hieman alle 1/100 sairastuneesta.

Sanoisin kuitenkin etten omasta mielestäni valehtele juuri enempää kuin em. amerikkalaisen yliopiston ylläpitämä tilasto. Itseasiassa olen referoinut vain heidän lukujaan.
- toki tiedän senkin että monet tännekin kirjoittelevat pitävät em. yliopiston tietoja valheellisina..

Mutta kuten olen jo todennut moneen kertaan..jokainen voi vapaasti valita mihin uskoo tai on uskomatta..ja tulla onnelliseksi uskossaan.
 

johan6

Majuri
Lisään vielä...unohdin kertoa että edellisen meilini luvut ovat realiaikaista tilastoa...ne päivittyvät kokoo ajan.
- jo nyt muutamain minuutin jälkeen lukumäärät ovat lisääntyneet..

Katsokaa ko. linkki.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Tässä Myrskyhiiri on varmastikin oikeassa, kuolleisuus on Suomessa 0.77 koko ajanjaksolla. Ja varmaankin vielä niin että aluksi se on ollut suurempi ja kun rokotukset ovat edenneet niin vähäisempää nyt.

Mutta kun rokotettujen sairastuneiden kuolleisuus on suurinpiirtein nolla, niin mikä mahtaa olla rokottamattomien sairastuneiden kuolleisuus tällä hetkellä? Tuon kun saisi kaivettua jostain tilastoista.

Juurikin tämän vuoksi on hyvä että THL alkaa pitämään tilastoja jaolla rokotetut / rokottamattomat.

Tapauskuolleisuus 0,77% on syytä erottaa vahvasti infektiokuolleisuudesta, koska erityisesti nuoremmissa ikäluokissa voi olettaa, että koronan kohtaaminen ja lievänä/oireettomana sairastaminen ei useinkaan johda koronatestaukseen. Mikä taas johtaa siihen että todellinen eli infektiokuolleisuus on paljon alempi. Pandemian alussa testaaminen oli varsin vähäistä.

Ja riidatontahan tässä on se vahva painottuminen yli 60/70-vuotiaisiin.
 

johan6

Majuri
Ikävä kyllä rokottamattomat ja ennen kaikkea nämä säälittävät agitaattorit käyvät ylimääräiseksi rasitteeksi yhteiskunnalle... Eivät ymmärrä mtä tekevät tai sitten tavoitteet ovat enemmänkin sieltä rectumin suunnalta.
– Olemme hoitaneet syksyn aikana edelleen koronapotilaita, ja käytännössä kaikki ovat olleet rokottamattomia. Kun tiedämme, että rokotteita on saatavilla, jokainen tehohoitoon päätyvä rokottamaton tuntuu turhalta”, tehohoidon ylilääkäri Tero Varpula Jorvin sairaalasta sanoo.
https://www.verkkouutiset.fi/tehoho...ttamattomista-hsssa-turhalta-tuntuu/#598788f4

Kysymys ei ole pelkästään rahasta vaan myös terveydenhuollon resursseja joudutaan kohdistamaan turhiin ja tarpeettomiin hoitoihin. Muutaman euron rokotteella suojataan käytännössä 100 %:sti vaikean koronatauden potilaat...ja käytännössä ilman mitään haittoja.

Meillä tämä on tietysti iso ongelma. Amerikassa taas jokainen vastaa itse omasta terveydenhuollostaan. Kukin omien halujensa ja resurssiensa mukaan.
 

Fremen

Respected Leader
Ok. Mutta tuossa puhutaan testeillä positiivisiksi todetuista eli tapauksista (case), ei infektoituneista. Ja kun lapsista/nuorista puhutaan, niin suuri osa lienee oireettomia tai niin vähäoireisia, ettei kuskailla sen vuoksi testiin.

Toinen asia on että tuossa vertaillaan kahta eri ikäryhmää, eli a) alle 20-vuotiaita ja b) koulu-ikäisiä. Kolmanneksi haittailmoituksia on arvioitu tulevan todellisiin haittoihin nähden vain 1-10%, vaikka nyt asia on sen verran tapetilla, että voi hyvinkin olla skaalan yläpäässä tai yli.

Kuten olet huomannut, nuo JCVI ja STIKO tai vaikkapa muut pohjoismaat joihin esimerkkeihin vertaan, niin sielläkin on päädytty eri ratkaisuihin 16-17 -vuotiaiden osalta, kun on huomattu että alle 18-vuotiaiden osaltakin on eroja koronan kohtaamisen suhteen.

Lainaamasi THL:n lontoonkielinen esitys toteaa:

"Neurological symptoms have also been observed in children and young people in connection with a coronavirus infection, especially in patients in hospital care. However, no severe neurological symptoms have been reported in Finland in connection with coronavirus infections in children. Vaccination of children and young people aged 12–15 against COVID-19 in Finland (KRAR) (in Finnish)"

Sen sijaan Pfizerin koekierrokselle osallistui 1005 12-15 -vuotiasta, jotka eivät olleet sairastaneet koronaa ja jotka saivat Comirnarty:n. KRAR lasten koronarokottamisen alatyöryhmä:

https://www.julkari.fi/bitstream/ha..._978-952-343-696-1.pdf?sequence=1&isAllowed=y

"Comirnatyn teho 12-15-vuotiailla on osoitettu satunnaistetussa kliinisessä tutkimuksessa, johon osallistui
2 260 lasta ja nuorta Yhdysvalloissa (Frenck ym. 2021). Tutkimuksessa osoitettiin, että Comirnaty rokotteella
saavutettiin 12-15-vuotiailla lapsilla ja nuorilla yhtä hyvä immunologinen vaste SARS-CoV-2 vasta-aineilla
mitattuna kuin 16-25-vuotiailla nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Rokotteen kliinistä tehoa tutkittiin vertaamalla
Comirnaty-rokotetta saaneita lumerokotetta pistoksena saaneisiin nuoriin. Comirnaty-rokotteen saaneista
lapsista ja nuorista yksikään rokotettu 1 005 lapsen joukossa, jotka eivät olleet aiemmin sairastaneet ko-
ronainfektiota, ei saanut COVID-19 tautia. Samaan aikaan lumerokotetta saaneista 978 lapsesta, jotka eivät
olleet aiemmin sairastaneet koronainfektiota, COVID-19 todettiin yhteensä 16 tutkittavalla. Tutkimuksessa
rokotteen teho oli 100% (tehon 95% luottamusväli 75% - 100%)"

"Rokotteeseen liitettyjä vakavia haittavaikutuksia ei todettu tutkimuksessa."

Tässä Pfizer:in ohjaamassa tutkimuksessa (Frenck ym. 2021) todettiin, että vain yksi 14v. poika vetäytyi tutkimuksesta kesken kaiken, koska sai yli 40 asteen kuumeen injektion jälkeen ( https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2107456 ). Muuten ei kuulemma ollut kuin alle 0,4%:lla vakavia negatiivisia tapahtumia ja niistähän tutkijat päättelivät että ne ei millään tavalla voi liittyä Cominartyyn:

"Few participants in any cohort (≤0.4% through 1 month after dose 2) had serious adverse events, and none were considered by the investigators to have been vaccine-related. No deaths were reported."

Esimerkiksi tämä ei voi mitenkään liittyä Comirnartyyn, koska sehän tarkoittaisi, että yhdellä 1005:stä Comirnartyä saaneista 12-15 -vuotiaista olisi tullut vakavasti vammauttava neurologinen häiriö, eli noin 0,1%:ia rokotetuista voisi näyttää tältä. Ja siksipä lääkärit ystävällisesti suosittelivat 12-vuotiaalle psykiatrista hoitoa:

https://video.foxnews.com/v/6262045756001#sp=show-clips

Vähän yhtä vakuuttava esimerkki kuin Rämetin kertomus siitä, miten kuukautiskierron häiriöt mRNA-rokotetuilla naisilla johtuvat siitä valtavasta helpotuksesta, kun vihdoinkin saavat kaikkien himoitseman rokotteen.

Tällainen toimintatapa ei ole kuitenkaan Pfizerille mitään uutta, vaan standard operating procedure (SOP):

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2875889/

"Pfizer has been a “habitual offender,” persistently engaging in illegal and corrupt marketing practices, bribing physicians and suppressing adverse trial results. Since 2002 the company and its subsidiaries have been assessed $3 billion in criminal convictions, civil penalties and jury awards."

Tuo sama vale, joka on Frenck ym. 2021 -artikkelissa, toistuu myös THL:n FAQ:issa about Lasten ja Nuorten rokotukset. Kuitenkin tunnustetaan ettei harvinaisia haittavaikutuksia tiedetä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudi...kysyttya-lasten-ja-nuorten-koronarokotuksista

"Myyntilupaa edeltäneissä tutkimuksissa rokotteiden haittavaikutukset olivat nuorilla samantyyppisiä kuin aikuisilla. Tavallisimpia todettuja haittoja olivat pistopaikan kipu, turvotus ja punoitus sekä väsymys, päänsärky, vilunväreet, lihaskipu ja kuume. Kaikki nämä oireet olivat ohimeneviä. Vakavia haittoja ei todettu. Mahdollisia harvinaisia haittavaikutuksia ei ollut mahdollista havaita tutkittujen rajoitetun määrän vuoksi."

Jos verrataan tätä riskikuvaa:

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/64c361e1-3731-4554-b609-e0f2a749150e

"Lastentautiopin professori ja lasten infektiolääkäri Terhi Tapiainen kertoo samankaltaisista tilastoista koko epidemian ajalta: 10–19 -vuotiaiden ikäluokasta erikoissairaanhoitoa (eli päivystystä tai osastohoitoa) on Suomessa tarvinnut 0,3 prosenttia niistä lapsista, jotka on todettu koronapositiiviseksi. Siis kolme lasta tuhannesta koronapositiivisesta.

– Tämä voi helpottaa riskin hahmottamista.

Tehohoitojaksoja on kaikilla alle 20-vuotiailla ollut viisi kappaletta koko maassa koko pandemian aikana. Kuolonuhreja ei alle 20-vuotiaissa ole yhtään."

siihen että vajaa 0,1%:ia 12-15 -vuotiaista injektoiduista voi heittää Maddie de Garayt, niin ei se valinta ole itsestään selvä. Ei ainakaan injektioiden puoleen.
----

Lainaamasi THL:n lontoonkielinen esitys mainitsee myös tuon 1,8%:n koronavarmistetuista (CYP:eistä eli alle 18-vuotiaista), jotka kärsivät yli kolmen kuukauden ajan koronaan liittyvistä oireista:

"In addition, children and young people exhibiting symptoms that resembled coronavirus who had been tested for coronavirus were examined in the UK. 4.4% of those with a confirmed coronavirus infection and 0.9% of those that tested negative reported symptoms lasting more than four weeks. 1.8% of those with a confirmed coronavirus infection had experienced symptoms lasting more than 12 weeks.
Office for National Statistics Short Report on Long Covid (pdf 842 kt)"
-----

Pitänee lukea tuo Hesarin juttu, vaikka se lehti on vihollisen puolella.
Kiitos päämediavirran vastakkaisesta mielipiteestä/ informaatiosta... tämä on aika kipakka kysymys, itse asiassa. Olen lähtökohtaisesti teknologia-ajautunut ihminen, joten rokotukset olivat ihan no brainer, mutta itselläni ei ole lapsia, joten yritän nyt kirjoittamasi perusteella miettiä tätä vähän uusiksi.
Miksi infektoida lapsia yhtään millään uudella rokotteella, jollei siihen ole suoranaista tarvetta, tai mahdollisesti lainkaan.
Veljet @Ikarus ja @JR49 , mitkä teidän ajatuksenne ovat asian osalta, onko asiasta keskusteltu himassa, jos saan kysyä?
 

baikal

Supreme Leader
Ainoa mitä itse voisin sanoa on se että toistaiseksi on meillä voitu luottaa suomalaiseen terveydenhuoltoon...lääkäreihin ja muihin alan kotimaisiin asiantuntijoihin..
- kun pitää valita epämääräisten nettikirjoittelijoiden, puoskareiden ja tuntemattomien manipuloijien vs. kotimaisen terveydenhuollon välillä niin itselleni valista on ollut helppoa..

Tismalleen samaa mieltä. Internetti on pursoillaan erilaista viisasta ja tietoniekkaa....joiden ei tarvitse ottaa vastuuta mistään. Kunhan jakaa jotain --tietoa--, johon itse uskoo tai on ainakin uskovinaan.
 

Merkava

Kenraali
Toisesta piikistä tuli itselle päiväksi voimakas väsy,tosin lapsikin yöllä valvotti joten varmaan sitten yhteisvaikutus. Ja se vitsi perään:5g saisikin tässä paikkaa voimistua. Heh heh
 

Ikarus

Respected Leader
Kiitos päämediavirran vastakkaisesta mielipiteestä/ informaatiosta... tämä on aika kipakka kysymys, itse asiassa. Olen lähtökohtaisesti teknologia-ajautunut ihminen, joten rokotukset olivat ihan no brainer, mutta itselläni ei ole lapsia, joten yritän nyt kirjoittamasi perusteella miettiä tätä vähän uusiksi.
Miksi infektoida lapsia yhtään millään uudella rokotteella, jollei siihen ole suoranaista tarvetta, tai mahdollisesti lainkaan.
Veljet @Ikarus ja @JR49 , mitkä teidän ajatuksenne ovat asian osalta, onko asiasta keskusteltu himassa, jos saan kysyä?
Perheessämme aikuisilla 2 piikkiä jo, lapsukaisilla 1. Mitään haittoja rokotuksesta ei ole ilmennyt lievää aristusta olkapäässä heti piikin jälkeen lukuunottamatta.

Nuorillakin on kyky levittää virusta, vaikka eivät itse siitä sen ihmeemmin sairastuisikaan. Laaja rokotekattavuus, sillä tämä koronan kanssa pelleily loppuu, ei millään muulla. Pistetään tarvittaessa kolmatta piikkiä peliin.
 

baikal

Supreme Leader
Laaja rokotekattavuus, sillä tämä koronan kanssa pelleily loppuu, ei millään muulla. Pistetään tarvittaessa kolmatta piikkiä peliin.

Jep, haluttiin tai ei, niin suht normaaliin kenties päästään vain kattavilla rokotusohjelmilla. Päästäänkö sittenkään, jää nähtäväksi. Kyllähän tämä maistuu vähän vallanpitovälineeltäkin, eipä sillä, mutta minkäs teet.

Eikä meillä tule olemaan varaa vuosikausia jatkaa tätä kiinnni-auki-puolikiinni-vähänauki-pelinpitoakaan. Jos rokotuksilla päästään tästä vatveloinnista eroon, niin antaa tulla piikkiä vaan.

Hallituksille varmaan sopii hyvin joku "kriisi"....mikäs sen helpompaa loppujen lopuksi. Mutta onkohan sellaiseen varaa, tuskin.
 
Top