Poliisitoiminta

YJT

Respected Leader
Foorumilla on aika paljon poliisiin ja poliisin toimintaan liittyviä viestejä. Suoraan maan sisäiseen turvallisuuteen liittyville asioille on oma ketjunsa (vaikka toki ketjussa on paljon muutakin kuin poliisiin liittyvää asiaa), samoin erilaisille poliisivideoille ym omansa, ja muitakin poliisisiheisia ketjuja on. Ajattelin että myös sellaisille poliisia yleisesti koskeville viesteille voisi olla oma ketju.
 
Huumeita, viinaa, autoja ja rahaa – Poliisi iskee kaikkeen mahdolliseen, mutta rikoshyödyksi kelpaa vain käteinen ja rahanarvoinen omaisuus | Yle Uutiset | yle.fi


---
News Suite bit.ly/NewsSuite
 
Syyte: Opiskelija-asunnossa häiriötä aiheuttanut mies ryhtyi hirmutekoihin Vaasassa – yritti murhata kaksi poliisia
Eikös pössyttely rauhoita polttelijaa, tätä ganjan aikaansaamaa rauhantahtoisuuttahan nostetaan usein esille kannabiskskusteluissa? Kuvitelkaa millainen sota siellä olisi ollut päällä jos kaveri ei olisi vetänyt rauhan savuja ennen poliisin tuloa! :p
 
Syyte: Opiskelija-asunnossa häiriötä aiheuttanut mies ryhtyi hirmutekoihin Vaasassa – yritti murhata kaksi poliisia

Kova sälli kun ei totellut etälamautinta ja kaasua. Omiin kokemuksiin verraten tyyppi on saattanut nauttia muutakin kuin marihuanaa saavuttaakseen moisen "immuniteetin".
 
IL: ”Mustalaisasuinen” juontaja herätti hämmennystä KRP:n henkilöstöjuhlissa – Poliisi tekee sisäisen selvityksen

Iltalehden mukaan ”Taistoksi” esittäytynyt juontaja oli KRP:n omaa väkeä.

Iltalehti kertoo, että keskusrikospoliisi on aloittamassa sisäistä selvitystä viime perjantaina vietettyjen henkilöstöjuhlien tapahtumista.

IL:n mukaan 1990-luvun teemalla vietetyissä juhlissa oli noin 250 poliisia ja muuta henkilökuntaa KRP:n pääosastolta.

Lehti kertoo, että juhlien juontajan käytös herätti joissain osallistujissa hämmennystä, sillä tämä oli sonnustautunut mustaan nahkatakkiin ja ”mustalaisasua” muistuttaviin vaatteisiin. Hän esitteli itsensä ”Taistona” ja puhui ”mustalaiskorostuksella”. IL kertoo, että juontaja oli keskusrikospoliisin omaa väkeä, rikosylikonstaapeli.

KRP:n viestintäpäällikkö Anna Zareff vahvistaa Iltalehden esittämät tiedot siitä, että KRP:llä oli henkilöstöjuhlat, joiden tiimoilta ollaan nyt aloittamassa sisäinen selvitys. Ilta-Sanomat pyysi Zareffia kertomaan illan tapahtumista tarkemmin, mutta hän kieltäytyi.

Zareff kertoo kuitenkin olleensa ”osan aikaa paikalla” ja nähneensä juontajan esiintymisen.

– En nyt ala sitä sen enempää avaamaan. Meillä on alkamassa tästä sisäinen selvitys. Katsotaan millaisiin toimenpiteisiin tämä johtaa. Selvitys liittyy juurikin juontajaan, Zareff sanoo.


 
Suomen poliisi on dronen käytössä kehityksen kärjessä, ja laitteet ovatkin yleistyneet viime vuosina nopeasti.

Mainittakoon, että itse esitin dronen käyttämisen selvittämistä jo kesäkuussa 2009, Suomi-Venäjä futispelin jälkeen. Tuolloin poliisilla oli silmä rajan hekossa, seuraamassa fanikulkueita. Tuohon aikaan käsittääkseni dronet tosin eivät kunnolla kyenneet kantamaan riittävää kamerakalustoa, tai ainakin käyttöaika ja -matka olisivat olleet hyvin rajalliset.

En väitä että minun esitykseni olisi johtanut mihinkään tai että asia ei olisi jo ollut tuolloin selvityksessä, mutta olin kuitenkin tuolloin aikaani edellä. Hyvä että edes joskus...
 
Eikö Anu ole yrittänyt saada OC-lupaa? Luulisi että tuossa tapauksessa voisi saadakin.

Keiteleellä asunut Raimo Ylönen kertoo, että kyläpoliisi rauhoitti menoa jo pelkällä läsnäolollaan.
Minä pidän haulikon kaiken varalta ovenpielessä, jos outoja kulkijoita tulee.
Tuotahan nyt ei kannataisi sanoa nimellä ja kuvalla lehdessä. Saattaapi poliisi tulla ja ottaa sen haulikon pois.
 
Eikö Anu ole yrittänyt saada OC-lupaa? Luulisi että tuossa tapauksessa voisi saadakin.
Kun katsoo tuon OC-gallupin tuloksia, niin vaikuttaa siltä että porukka ei edes yritä saada sumutinlupahakemus; joko ei usko saavansa (yli 40%) tai ei ehkä edes tule mieleen hakea (yli 20%). Kuitenkin melkein kaikki jotka ovat hakeneet, ovat myös saaneet (8/9, eli melkein 90%).

 

Tuleeko Suomeen "pienhiukkaspoliisi"? – Virkamies ehdottaa USU:lle sensorijärjestelmää, jolla valvottaisiin takkojen ja puukiukaiden käyttöä


Ympäristöministeriön virkamies väläyttää saunankiukaiden ja takkojen päästöille omaa valvontajärjestelmää taajama-alueilla.

Suomeen voidaan tulevaisuudessa saada viranomainen, jonka tehtäviin kuuluisi tarkkailla puukiukaiden ja takkojen pienhiukkaspäästöjä taajama-alueilla.
Viranomaisen apuna voisi olla sensorijärjestelmä, joka mittaisi alueen pienhiukkaspitoisuuksia.
Järjestelmän avulla viranomaiset voisivat puuttua naapureiden tekemiin savuvalituksiin.

Sensorijärjestelmän tarvetta väläyttää neuvotteleva virkamies Sirpa Salo-Asikainen ympäristöministeriöstä Uutissuomalaisen (USU) haastattelussa.
Viranomaisten tavoitteena on, että puunpoltto taajama-alueella vähenisi tai puita poltettaisiin uusilla, tehokkailla ja vähäpäästöisillä tulipesillä. Salo-Asikaisen mukaan tähän voidaan päästä uuden teknologian ja esimerkiksi nuohoojien levittämän valistuksen avulla, mutta myös viranomaisten valvontaa tarvitaan.
Mahdollisista sanktioista hän ei mainitse.
Maaseudun mummonmökkeihin "pienhiukkaspoliisi" ei valvontaansa vielä ulottaisi, eikä takkoja ja kiukaita kokonaan kiellettäisi.
Valvonta toimenpiteet kohdistuisivat taajama-alueille, joissa savuille altistuvia ihmisiä on eniten.
Puun pienpoltosta aiheutuvien PAH-yhdisteiden terveyshaitoista on puhuttu Suomessa viime vuosina yhä enemmän. Suomen Kansallisen ilmansuojeluohjelman valmistelutyöryhmän puheenjohtaja Salo-Asikainen sanoo USU:lle, että pienpoltto tuottaa 80 prosenttia ilman PAH-yhdisteistä. Salo-Asikaisen mukaan puunpoltto aiheuttaa 200 ennenaikaista kuolemaa Suomessa.
Puun pienpoltto on Suomessa USU:n mukaan lisääntynyt selvästi 2000-luvun aikana.
Suurimpiin PAH-lähteisiin kuuluvat saunojen vanhat puukiukaat. Viranomaisten urakkaa helpottaa, että saunoillaan maailman mainettakin niittävä kansakunta uusii kiukaitaan tiheämpään tahtiin kuin muita tulisijoja.

Jatkossa varmaan pitää ostaa jokin 200 juuron sensori kiukaan viereen, josta poliisisetä voi tarkkailla saunan tilannetta reaaliaikaisesti ja jos tulee liikaa pienhiukkasia ilmaan niin sitten sakkoa postin kautta tai jos liikutaan aivan rajalla niin puheyhteys ja välittömät nuhtelut saunojalle.
 
Viranomaisen apuna voisi olla sensorijärjestelmä, joka mittaisi alueen pienhiukkaspitoisuuksia.
Järjestelmän avulla viranomaiset voisivat puuttua naapureiden tekemiin savuvalituksiin.

Sensorijärjestelmän tarvetta väläyttää neuvotteleva virkamies Sirpa Salo-Asikainen ympäristöministeriöstä
Ajattelin että voisi pyytää Sirpan saunaan, mutta ajattelin sitten uudestaan :rolleyes:

1570549359857.png
 
Back
Top