Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Presidentti Niinistö: Suomi rinnastuisi Natossa Itä-Euroopan maihin

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Taitolaji, 14.11.2014.

 1. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Oliko se niin, että presidenttimme on turvallisuuspoliittinen tiennäyttäjä?

  Eikö ole tärkeämpää mihin muut Naton jäsenet rinnastaisivat Suomen, kuin mihin ainoa kuviteltavissa oleva vihollinen, eli Venäjä, Suomen rinnastaisi? Vai onko niin, että koko YYA-ajan, meidät rinnastettiin sateliittivaltioihin, ei länteen?


  http://www.talouselama.fi/uutiset/p...nnastuisi+natossa+itaeuroopan+maihin/a2276771
  Nato

  Presidentti Niinistö: Suomi rinnastuisi Natossa Itä-Euroopan maihin
  Talouselämä: Esko Rantanen
  05:58päivitetty 13:11


  [​IMG]

  Jos Suomi liittyisi Natoon, Venäjä ei rinnastaisi Suomen jäsenyyttä Norjaan, vaan Naton itäeurooppalaisiin jäseniin. Näin sanoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö Talouselämän haastattelussa.

  Natosta puhuttaessa optio on väärä sana, mutta joka tapauksessa Suomen on syytä pitää auki mahdollisuus jäsenhakemuksen jättämiseen, Niinistö myös sanoi.

  Talouselämän haastattelussa puolustusvoimain entinen komentaja Juhani Kaskeala arveli, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys olisi vain realiteettien toteamista, kun Norjakin Venäjän rajanaapurina on ollut Naton jäsen vuodesta 1949 lähtien.

  ”Relevantimpaa on verrata Venäjän suhtautumista Naton uusii jäsenmaihin [Itä-Euroopasta]”, Niinistö sanoo. Venäjä rinnastaisi Suomen siis itäeurooppalaisiin maihin, eikä suinkaan Norjaan.

  Kokoomuksen Verkkouutisten ja Nykypäivän teettämän tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista hyväksyisi sen, jos valtiojohto hakisi Nato-jäsenyyttä. Mielipidemittauksissa Naton suora kannatus on jatkuvasti hävinnyt Nato-jäsenyyden vastustukselle.


  Presidentti Niinistö arvelee, että olettamus että kansa seuraisi valtiojohdon turvallisuuspoliittista päätöstä ”perustuu osittain suureen toiveikkuuteen”. Niinistö sanoo, että ”vaikka kaksi pääministeriä (Jyrki Katainen ja Alexander Stubb) ja yksi presidentti (Martti Ahtisaari) ovat Nato-jäsenyyttä kannattaneet, ei se ole paljon kansan mielipiteisiin vaikuttanut”.
   
 2. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316
  Amatöörit ja sotilaat tuppaavat usein aliarvioimaan identiteettipolitiikan roolin valtiollisessa päätöksenteossa. Suomen valtionjohto on ennenkin pitänyt tärkeimpänä asianaan vaalia itse rakentamaansa kuvaa Suomen imagosta. Siihen ei sovi kuuluminen vääriin viiteryhmiin.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Fencer

  Fencer Majuri

  Liittynyt:
  15.09.2014
  Viestejä:
  1,269
  Tykkäykset:
  1,603
  Pisteet:
  156
  Riippuu tietysti mitä Norja edustaa tässä jutussa: perustajajäsentä, Pohjoismaata, Venäjän rajanaapuria vai mitä?

  Se, onko parin pääministerin ja yhden presidentin kannalla ollut vaikutusta kannatukseen, ei mielestäni ole kovin suuri indikaattori. Vasta siinä vaiheessa, kun kannatuksella on oikeasti merkitystä, ts. päätöksiä tehtäessä, voidaan katsoa kuka suosittelee mitäkin ja onko suosituksilla ollut jotain vaikutusta. Aika harva varmaan on ottanut viime vuosina NATO-galallupeja kovin tosissaan, kun ei ole ollut ns. tilanne päällä, viralliset NATO-vaalit ovella tai eduskunta päättämässä asiasta.
   
  skärdis ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,559
  Tykkäykset:
  33,304
  Pisteet:
  1,286
  Faktahan tuo on, mutta ei se johdu Suomen kylmän sodan asemasta. Kolkkapojan rooli myös Ruotsille ensin on verrattuna pitkäaikaisiin jäsenmaihin, kuten Norja, mutta ei se mikään este liittymiselle ole. Jostain on aloitettava. Tuore jäsen olisi tietenkin samanlainen kuin muutkin uudet.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 6. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,439
  Tykkäykset:
  1,387
  Pisteet:
  156
  Virassa ollessa päättäjät eivät näytä ajavan Nato-jäsenyyttä. Ennen ja jälkeen vastuutehtävien hoitoa samat ihmiset kannattavat kovasti Nato-jäsenyyttä. Vastuussa ollessa ihminen muuttuu varovaiseksi - jopa pöytäkirjoihin jätetään historian tutkimusta varten merkintöjä.
   
 7. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,803
  Tykkäykset:
  2,716
  Pisteet:
  1,286
  Eli tällä hetkellä Venäjä rinnastaa meidät ei-NATO Itä-Euroopan maihin eli Ukrainaan.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu