Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ressulaavu

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja Kumitassu, 12.07.2011.

 1. Kumitassu

  Kumitassu Alikersantti

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  97
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  6
  Tarkoitus olisi hankkia pääasiassa ressuiluun, mutta myös muuhun maastokäyttöön kevyt laavu. Siis sellainen perinteinen, kantikas ja kolmiseinäinen. Millaisia laavuja tämän foorumin väeltä löytyy ja mitä suositellaan.

  Tarkoitus olisi majoittaa tähän laitteeseen partio / 3 hlö pahimmillaan.
   
 2. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Itse tehty kolmen seinän laavu, materiaalina "aluminoitu" sadeviittakangas jostain käsittämättömästä naisten kaupan alehyllystä. Ohje / kaava oli saatu aikanaan koulutuksessa, valitettavasti lappua ei ole viime vuosina näkynyt. Narut päivitin hapertuneesta "pakettinarusta" paracordiin. Toimii hyvin.

  Olen nähnyt Saanan juurella ihan samanlaisen, mutta punaisesta purjekankaasta tehdyn. Ilmeisesti ko. ohjetta on jaettu laajemminkin.

  Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että harvemmin tulee käytetyksi enää nykyään. Muista syistä on kertynyt majoitteita nurkkiin ultrakevyestä soolosta leiritelttaan, ja niissä painolle / tilalle saa paremmin vastinetta omasta näkökulmasta arvioiden.

  Viime kesänä tein pitkästä aikaa 3 x 5 kevytpeitteestä tilapäismajoitteen. Tuntuuhan se toimivan edelleen niin kuin ennenkin.
   
 3. Mainos 4. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,104
  Tykkäykset:
  1,572
  Pisteet:
  636
  Jos on valmis tinkimään kolmiseinäisyydestä niin loue toimii myös hyvin. itse ompelin tämmöisen.

  Edit: Kuva harjannostajaisista, olisi ollut mahdollista ommella tämä myös taktisesti Woodland kuvioidusta kankaasta, mutta joku raja sillä Nato-yhteensopivuudellakin -kele.
   

  Liitetyt tiedostot:

 5. Kumitassu

  Kumitassu Alikersantti

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  97
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  6
  Onko noista Vihe-laavuista mitään kokemuksia?
   
 6. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Mula on Vihe II ja siihen se erillinen hyttysverkkosisusta. Olen ollut tyytyväinen. Neljälle hengelle piisaa erinomaisesti. Ja taitaapi olla toi erätoverikin Vihen valmistama. Ei siinäkään suurempia valittamisia. Toki ei haittaisi jos narujen kinnitykset ja kangasmateriaali olisi vahvempaakin, mutta se toisaalta myös nostaisi painoa eikä tuo ole toistaiseksi hajonnutkaan. Kumpikaan ei ole kokenut kovin rajua käyttöä. Lähinnä tyypillistä ressujen jotostelua jne.
   
 7. Kumitassu

  Kumitassu Alikersantti

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  97
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  6
  Onko sulla se vetoketjullinen versio vai se perinteisempi? Jotenkin vetoketjut tuollaisessa käytetössä eivät tunnu pitkäikäiseltä ratkaisulta. Ja en oikein ymmärrä mitä lisäarvoa se vetoketju toisi siihen "oven" sulkemiseen.
   
 8. suksisissi

  suksisissi Kersantti

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  297
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Vihe löytyy minultakin. Muuten ei moittimista, mutta katon keskiosa jää helposti pussille, vaikka kuinka kiristäisi. Siitä selviää tosin laittamalla katto tukemaan sopivan kepin laavun sisää pystyyn. Kankaan vaurioitumisen välttää laittamalla kepin päähän vaikka hanskan.

  Käytän laavua useimmiten ilman keppejä. Yläpään kiristän sopivasti kasvavien puiden väliin koukkupäisillä kumiköyden pätkillä, ns mustekaloilla, ja jatkan niitä tarvittasessa paracordista tai sen halpiskopioista tehdyillä valmiiksi solmituilla noin puolen metrin narulenkeillä.

  Ressukäyttöön pidän kuitenkin parempana 3 x3 metrin ns. pepa-vaatetta eli Jimmy-rättiä tai lyhyesti vain rättiä. Yksinkertainen kiinnityslenkeilä varustettu laavukangas on varsin monikäyttöinen ja kiinnityslenkkiensä rakenteen ansiosta niitä voi yhdistellä suurempaa suojaa tarvittaessa.
   
 9. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Se perinteisempi. Siinä hyttysverkossa kyllä on vetoketju ja toistaiseksi on kestänyt hyvin. Sitä "etuovea" tulee harvoin suljettua itse laavusta vaan yleensä se tulee viritettyä lisälipaksi/-räystääksi.
   

Jaa tämä sivu