Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Tiivistäen al- Hol -operaatioista voi todeta, että ainakaan seuraavat asiat Haaviston kertomuksessa eivät ole pitäneet paikkaansa.

1. Mitään hallituksen yhteistä päätöstä tai edes linjaa ei ole ollut olemassakaan eli hallitus ei ole siunannut operaatiota, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomat (2.12.) uutisoi Haaviston vahvistaneen.

2. Eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa ei valiokunnan puheenjohtajan Mika Niikon mukaan pidetty ajan tasalla, vaikka Haavisto on niin kertonut.

– Oleellisin kysymys on, minkä tähden valiokunta jätettiin informoimatta operaatiosta, joka on käynnissä tälläkin hetkellä, Niikko ihmettelee ulkoministerin touhuja.



Eduskunnassa Haaviston toimintaa on ihmetelty, mutta asian käsittely on jäänyt hallituksen ja pääministeri Antti Rinteen (sd) eron varjoon. Mutta jos arvata saa, oppositio tulee nostamaan asian vielä monta kertaa tikunnokkaan.
 
Tuomisen sähköposti oli kyllä hyvä..

”Emme voi toimia konsulipalvelulain mukaisesti, sen sijaan voimme toimia konsulipalvelulain periaatteiden mukaisesti. Päätös tulee tehdä hallituksessa tai sitten päätös tulee olla ministerin. Näen nyt ongelmaksi, että ministerin kanslia vyöryttää tämän hoidettavaksi konsulipalvelulain mukaisesti ja lähtökohtaisesti niin, että avustamme vain lapsia. Tällaisen päätöksen tekeminen virkamiestyönä on sellainen päätös, että sen tekijän on syytä varautua siihen, että hän saa päätöksestään vankeustuomion, josta tulee sen verran pitkä, ettei sitä voi ehdollisena suorittaa. Päätöksentekijän kannattaisi olla myös noin 65-vuotias, jotta eventuaalinen viraltapano ei vie toimeentuloa pysyvästi.”

Ymmärrän hyvin ettei häntä huvittanut laittaa nimeään alle.
 
Mediassa on esimerkiksi väitetty pelkkien lasten hakemisen rikkovan konsulipalvelulakia, mutta sen luettuani olen täysin vakuuttunut että kyseinen väite on valhe.

Mulla on toisenlainen käsitys.

Ymmärsin asian niin että perheiden rikkominen viranomaistoimena lasten tuomiseksi ei olisi laillista. Sen sijaan pelkkien lasten hakeminen olisi laillista jos se ei vaatisi perheiden rikkomisia.

"Menkää turvaan ilman äitiä." ==> Konsulikyyti mahdollinen.

Kertoo paljon noista"äideistä" jos eivät ole valmiita päästämään lapsiaan turvaan elleivät itse pääse samalla.
 
Iso osa Kulmunin kommenteista oli variaatioita "itte oot" retoriikasta. Muilla puoluejohtajilla puhe kulki paljon substanssikysymyksissä, Kulmunilla niiden väistelyssä.

Enemmänkin kohteliasta kinastelua kuin keskustelua.

Jäi myös sellainen vaikutelma, että Kulmuni ei ole luotettava henkilö eikä puhunut koko ajan totta. En kuitenkaan pysty esittämään mitään konkreettista tämän vaikutelman tueksi.

Aika vahvat assosiaatiot peruskoulun pihaan ja sen sosiaaliseen dynamiikkaan Kulmunista tuli.
Juu. Ei ole Kulmunista Keskustan pelastajaksi viime aikojen esiintymisten perusteella arvioituna.
 
Hyvä kirjoitus, mutta tuo kohta kaipaa täsmennystä, koska kyse ei ole mielipideasiasta, vaan kansainvälisestä oikeuskäytännöstä, johon Suomikin on valtiona sitoutunut.
Henkilö voi olla yhden tai useamman valtion kansalainen, mutta sen lisäksi hän juridisesti aina oleskelee *) vain yhdessä valtiossa, jonka kansalainen hän ei välttämättä ole. Pääsääntöisesti jokainen on velvollinen noudattamaan nimenomaan sen oleskeluvaltion lainsäädäntöä, ja kansalaisuuden perusteella määräytyvän kotivaltion lait ovat siihen nähden toissijaisia. Poikkeuksia on, mutta ne todellakin ovat poikkeuksia, eivätkä pääsääntöä.
Ts, jos yksilö kuuluu johonkin kansallisvaltioon sen kansalaisena, ei hän ole sidottu sen lakeihin silloin kun oleskelee jossain muussa valtiossa, olipa oleskelu luonteeltaan sitten tilapäistä tai pysyvämpää. Tuolloin kansallisvaltion oikeuden käyttö on enemmän yksisuuntaista, sillä ko valtioilla ja sen viranomaisilla on silti velvollisuus noudattaa omia lakejaan myös tuon muualla oleskelevan suhteen.

*) kansainvälisessä ilmatilassa ja/tai kansainvälisillä vesilläkin on pääsääntöisesti yksi juridinen oleskeluvaltio, jonka lakeja on velvollinen noudattamaan, vaikkei sen rajojen sisällä olekaan. Laivojen osalta se on lippuvaltio, eikä yksilön kansallisuuden perusteella määräytyvä.
Kiitos vastauksesta/täsmennyksestä ja noin se juridisesti varmasti meneekin.

Tuo lainsäädäntö on kuitenkin luotu sillä ajatuksella, että valtiossa, jossa jokin kansalainen oleskelee, toimii edes jonkinlainen oikeusjärjestelmä jonka toiminta noudattaa kunnioittaa kutakuinkin kansainvälisesti tunnistettuja ihmisoikeuksia.

Nyt ongelman luo tilanne, jossa toimivaa oikeusjärjestelmää ja/tai valtiollista hallintoa ei ole ja esim. terrorismin harjoittajat saavat mellestää vailla esivallan pelkoa. Tällöin mielestäni, vaikka se tuota yksisuuntaisuuden periaatetta vastaan olisikin (jos ymmärsin tuon yksisuuntaisuuden oikein) , olisi tuo kansalaisen kotimaan kyettävä tuomitsemaan kansalainen teoistaan.

Tämä ensisijaisesti kahdesta syystä: ainakin ihmisyyttä vastaan tehdyistä rikoksista täytyisi minun oikeustajuni mikaan aina seurata jotakin. Toiseksi, tiettyisin rikoksiin ulkomailla syyllistyneet ovat vaaraksi muille myös kotimaassaan ja heidät on kyettävä laittamaan telkien taakse tarvittaessa.

Kolmas syykin minulla on, mutta se liittyy enemmän ihmisten liikkuvuuteen ja valtioiden väliseen vastavuoroisuuteen. Eli, mikäli länsimaat antavat kansalaistensa täysin vapaasti lähteä harjoittamaan terrorismia toisessa maassa, niin tuski muidenkaan tarvitsee välittää tänne pyrkivistä? Käytännössähän näin on ollut, että lähtijöitä ei ole kyetty estämään, vaikka motiivikin olisi ollut virkavallan tiedosta.

Näihin perusteluihin vedoten kaipaisinkin meidän lainsäädäntöön muutosta, jos se ei kykene tuomitsemaan ihmisyyttä vastaan tehtyjä rikoksia ulkomailla, vaikka se olisikin tuota lainsäädännön yksisuuntaisuutta vastaan. Lainsäädäntö täytyy päivittää globalisaation tuomia haasteita vastaamaan.
 
Onko tässä nyt se Haaviston "erikoismies", jonka henkilöllisyyttä salailtiin?

"Kun Tuominen ei suostunut ministerin lain vastaisiksi kokemiinsa esityksiin, hänet syrjäytettiin ja Haavisto siirsi al-Hol -tehtävät lähetystöneuvos Jussi Tannerille."

Karua tekstiä...

Näin konsulipäällikkö Pasi Tuominen kirjoitti sähköpostitse ulkoministeriön alivaltiosihteerille Pekka Puustiselle 18. lokakuuta, sen jälkeen, kun oikeuskansleri oli ottanut asiaan kantaa:

”Emme voi toimia konsulipalvelulain mukaisesti, sen sijaan voimme toimia konsulipalvelulain periaatteiden mukaisesti. Päätös tulee tehdä hallituksessa tai sitten päätös tulee olla ministerin. Näen nyt ongelmaksi, että ministerin kanslia vyöryttää tämän hoidettavaksi konsulipalvelulain mukaisesti ja lähtökohtaisesti niin, että avustamme vain lapsia. Tällaisen päätöksen tekeminen virkamiestyönä on sellainen päätös, että sen tekijän on syytä varautua siihen, että hän saa päätöksestään vankeustuomion, josta tulee sen verran pitkä, ettei sitä voi ehdollisena suorittaa. Päätöksentekijän kannattaisi olla myös noin 65-vuotias, jotta eventuaalinen viraltapano ei vie toimeentuloa pysyvästi.”

Kirje löytyy myös ulkoministeriön arkistosta.

 
Parina päivänä päivystävä rehtimetia on käyttänyt sanontoja: hirvittävä kaaos, uskomaton kaaos, käsittämätön soppa.....joo. Sen verran maailmaa nähnyt olen, että -hirvittäväksi kaaokseksi- tätä nyt ei kyllä voi taivuttaa mitenkään. Hirvittävä kaaos on minun silmänaloissani jotain muuta.....

Kansalaisen näkökulmastahan tämä show on ollut lähinnä railakasta tositeeveetä ja rehtimetiat ovatkin käsitelleet asiaa, hyvin paljon, muodoilla, joilla klikkausten määrä saadaan hivutettua potenssiin kolme.

Rinteen halu roikkua hommassa on kyllä jotain erikoista. Sitäkin mietin, että onkohan taustalla loppujen lopuksi Keskustan halu ajaa tämä hallitus päätyyn sillä tavoin, että se itse ei idenfioidu -syylliseksi-?

Kulmuni ei omissa ulostuloissaan tainnut puhua enää -omalla äänellään-, taustalla häärivät ne samat pukuhemmot, joiden politiikkaa noudattaen Keskusta on vajonnut kuin lehmän häntä.

Hieno virka Kulmunilla siis. Ja yhtä hyvään ja hienoon virkaan on asettumassa Marin. Taustalla puolueiden Isot Pojat vetävät naruja, keulakuvana ihanat nuoret naiset, jotka toimivat kilpityttöinä de facto.

Onko kukaan muuten huomannut, että ovatko putilohvin trollit vaikuttaneet Suomen hallituskriisiin. :p
 
– Oleellisin kysymys on, minkä tähden valiokunta jätettiin informoimatta operaatiosta, joka on käynnissä tälläkin hetkellä, Niikko ihmettelee ulkoministerin touhuja.

Haluttiin pitää asia valmisteluvaiheen ajan salaisena? Koska suomalaiset valiokunnat vuotavat kuin viime vuosituhannelta peräisin oleva haapalautainen savolaisvene.
 
Lainsäädäntö täytyy päivittää globalisaation tuomia haasteita vastaamaan.

Tuo ei ole mahdollista, koska valtion olemassaolo tällä hetkellä perustuu maailman hyväilylle joka taasen kumpuaa talousjärjestelmästä. Täten, jos haluat muuttaa Suomi Oy:n käsitystä "ihmisoikeuksista" niin ensimmäiseksi täytyy muuttaa firman talousjärjestelmä.

Itsehän en ole lainoppinut, vaikka muutaman kurssin yritysjuridiikasta olen suorittanut joskus vuonna nakki... käsitys oikeudesta on loppuen lopuksi jonkin epämääräisen kourallisen vanhojen partanaamojen käsitys oikeudesta heidän kykyjen mukaan ja erityisesti sillä olettamuksella, että kukaan ei yritä löytää porsaanreikiä heidän käsityksestään. Jos ja kun näitä porsaanreikiä alkaa löytyä kun henkilöt, joiden mielestä heillä on parempi käsitys oikeudesta ja/tai yrittävät kallistaa oikeuden vaakaa heidän suuntaan, lainsäädäntöä pitää uudistaa ennakkotapausten jälkipyykkinä. Tästä seuraa noidankehä, tietynlaista whack-a-mole skenaario, koska mikään lainsäädäntö ei ole koskaan täydellinen, koska mikään Jumala ei ole niitä sanellut vaan muutama kaiffari joiden mielestä heillä on ylivertainen oikeudentaju.

Jos esim. suomalainen lainsäädäntö on polkaistu käyntiin siltä näkövinkkelistä, että heikoimman oikeuksia pitäisi suojella niin tämän suunnittelijat tuskin ottivat huomioon, että kun suomalaiseksi voi kutsua ihan ketä tahansa muun kansan edustajaa tietyin reunaehdoin, niin koko maapallo on periaatteessa tämän lainsäädännön alla ja täten jokaista maapallon asukkia pitää pystyä suojelemaan. Tästä syystä Haavistolla ja kump. saavat keinot pelastaa koko maapallon Kela Goldilla, kun heillä on talousjärjestelmän ja hyvesäteilyn mahdollistama motivaatio korvien välissä.
 
Onko kukaan muuten huomannut, että ovatko putilohvin trollit vaikuttaneet Suomen hallituskriisiin. :p

Jos kysyy pihatontulta niin tottakai. Männä viikolla olen todistanut sellaisia röllien twittuilua ja mielipidekirjoituksia, että usko hallitukseen on laskenut aenaski viisi prossaa. Tällä rumballahan ei ole mittee vaikutusta asiaa vaan nämä Uralin takana olevat röllitehtaat ovat todellinen syypiä.
 
Kulmuni ei omissa ulostuloissaan tainnut puhua enää -omalla äänellään-, taustalla häärivät ne samat pukuhemmot, joiden politiikkaa noudattaen Keskusta on vajonnut kuin lehmän häntä.

Ymmärrykseni mukaan Kulmunin takana on Sipilä, joka kuuntelee vain ja ainoastaan Keskustakaisia yrittäjiä ja lahkolaisia.

Eipä sen puoleen Marinillakaan helppoa ole, kun Rinne jää taustalle...
 
Niinistö HS:ssa: Ei ongelmia tiedonkulussa Haaviston ja presidentin välillä
4.12.2019 08:46 Päivitetty: 4.12.2019 08:46


Presidentti Sauli Niinistö kertoi tiistaina Helsingin Sanomille olleensa tietoinen ulkoministeriön nimittämästä virkamiehestä ja ”muista virkatoimista”, joiden tarkoitus on valmistella Syyrian al-Holin leiriin liittyviä asioita ja leirillä olevien palautusta tapauskohtaisesti.

Niinistö sanoi aiemmin päivällä Verkkouutisten haastattelussa, että hän ei ollut tietoinen poliittisesta päätöksestä eikä ulkoministeriön suunnitelmasta. Tämän saattoi tulkita niin, että presidentin ja ulkoministerin välillä olisi ollut tietokatkos.
Niinistö tarkensi nyt, että tieto on kulkenut hänen ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) välillä.
– Tiedonkulussa ei ole ollut ongelmia. Se ei kuitenkaan muuta sitä, mitä sanoin Verkkouutisille: että poliittista päätöstä tai kokonaissuunnitelmaa kaikkien naisten ja lapsien palauttamiseksi ei ole. Olen puhunut vain siitä, että sitä informaatiota ei tule, mitä ei olemassa, hän kertoi Helsingin Sanomille.

Tiedon ulkoministeriön nimittämästä virkamiehestä Niinistö on saanut. Tietoa on Niinistön omien sanojen mukaan pyydetty ja sitä on saatu.
– Myös tämä nimitetty virkamies on ollut itsekin yhteydessä, Niinistö kertoo lehdelle.
Niinistö kertoo Helsingin Sanomille myös keskustelleensa useasti Haaviston kanssa leirin tilanteesta ja siellä olevista suomalaisista.
– Tiettyjä valmiuksia on nyt olemassa hoitaa ihmisiä pois, presidentti kertoo virkamiesvalmisteluun viitaten.

 
Haluttiin pitää asia valmisteluvaiheen ajan salaisena? Koska suomalaiset valiokunnat vuotavat kuin viime vuosituhannelta peräisin oleva haapalautainen savolaisvene.

Operaatio on sanana tähän yhteyteen aika raflaava. Kysymyksessä ovat kuitenkin pelkät selvitykset ja valmistelut jotta operaatio voidaan käynnistää mikäli niin erikseen päätetään. Niikolla on tietysti oma velvoitteensa pönkittää opposition tarinaa ja jättää epäilyksiä epämääräisestä toiminnasta ilmaan leijumaan. Tilanne on PS:lle tietysti herkullinen kaikkine ISIS-kauhukuvineen.
 
Tuo ei ole mahdollista, koska valtion olemassaolo tällä hetkellä perustuu maailman hyväilylle joka taasen kumpuaa talousjärjestelmästä. Täten, jos haluat muuttaa Suomi Oy:n käsitystä "ihmisoikeuksista" niin ensimmäiseksi täytyy muuttaa firman talousjärjestelmä.

Itsehän en ole lainoppinut, vaikka muutaman kurssin yritysjuridiikasta olen suorittanut joskus vuonna nakki... käsitys oikeudesta on loppuen lopuksi jonkin epämääräisen kourallisen vanhojen partanaamojen käsitys oikeudesta heidän kykyjen mukaan ja erityisesti sillä olettamuksella, että kukaan ei yritä löytää porsaanreikiä heidän käsityksestään. Jos ja kun näitä porsaanreikiä alkaa löytyä kun henkilöt, joiden mielestä heillä on parempi käsitys oikeudesta ja/tai yrittävät kallistaa oikeuden vaakaa heidän suuntaan, lainsäädäntöä pitää uudistaa ennakkotapausten jälkipyykkinä. Tästä seuraa noidankehä, tietynlaista whack-a-mole skenaario, koska mikään lainsäädäntö ei ole koskaan täydellinen, koska mikään Jumala ei ole niitä sanellut vaan muutama kaiffari joiden mielestä heillä on ylivertainen oikeudentaju.

Jos esim. suomalainen lainsäädäntö on polkaistu käyntiin siltä näkövinkkelistä, että heikoimman oikeuksia pitäisi suojella niin tämän suunnittelijat tuskin ottivat huomioon, että kun suomalaiseksi voi kutsua ihan ketä tahansa muun kansan edustajaa tietyin reunaehdoin, niin koko maapallo on periaatteessa tämän lainsäädännön alla ja täten jokaista maapallon asukkia pitää pystyä suojelemaan. Tästä syystä Haavistolla ja kump. saavat keinot pelastaa koko maapallon Kela Goldilla, kun heillä on talousjärjestelmän ja hyvesäteilyn mahdollistama motivaatio korvien välissä.

Kyynisempää kirjoittajaa kuin sinä saa oikeasti hakea. Ihan niinkuin yrittäisit johdonmukaisesti rapauttaa foorumilaisten luottamusta ihan kaikkeen.

Mutta joo, länsimainen oikeustaju perustuu perinteisesti vahvasti kristinuskon näkemykseen oikeasta ja väärästä. Nyt kun eletään jälkikristillisyyden aikaa, niin perinteisiä moraalikäsityksiä on ruvettu haastamaan. Kohta siirryttäneen antikristillisyyden aikaan, jolloin tiedostaen aletaan toimimaan vastoin kristinuskon näkemystä oikeasta ja väärästä.

Jo meillä ei ole mitään selkeätä enemmistön maailmankatsomusta johon arvomme ja moraalimme on sidottuna, niin seistään aika heikoilla kantimilla. Siihen taidetaan olla menossa. Tää keskustelu liittynee enemmänkin maailmankatsomuksiin kuin suoraan Rinteen politiikkaan joten päätetään tähän.
 
Ymmärrykseni mukaan Kulmunin takana on Sipilä

No Sipilä ainakin on. Yksi mahdollisuus nimittäin on se, että Keskusta -haluaa olla kokoaan suurempi- ja härvää jatkossa muissakin yhteyksissä. Kokoomuksessa pantiin varmasti korvan taakse tämä viimeisin rehtiveto. Ja jos en väärin ole ymmärtänyt, niin Jussi se vasta panikin korvan taakse.....

Jos mennään uusiin vaaleihin, niin Persu ja Kok varmasti toivovat, että Keskusta pysyy mahdollisimman pienenä. Ja vaikka mentäisiin vaaleihin normijärjestyksessä, niin tämä -kannatukseltaan pienentynyt- Keskusta, jolla on halua olla -kokoaan suurempi- on VAARALLINEN kumppanintekele hallituksessa.

Rinteen syrjäyttämisessä ei ole mitään väärää, jouti hyvästi siirtyä takavasemmalle. Mutta onko tämä nähty metodiikka vain uuden alkua ja nimenomaan Keskustan työkalupakissa? Millä tavoin se tulee muuttamaan hallitustyöskentelyä ylipäätään Suomessa?

Erikoinen valinta joka tapauksessa Keskustalta ryhtyä -olemaan kokoaan suurempi vaikuttaja-.
 
Kyynisempää kirjoittajaa kuin sinä saa oikeasti hakea. Ihan niinkuin yrittäisit johdonmukaisesti rapauttaa foorumilaisten luottamusta ihan kaikkeen.
Bezmenovilainen demoralisointi uponnut hedelmälliseen maaperään. Kun se on saatu ihmisten mielissä ja yhteiskunnassa rullaamaan, niin se menee omalla liikevoimallaan pitkästi eteenpäin eivätkä sen uhrit edes tajua sitä.
 
Jos kysyy pihatontulta niin tottakai. Männä viikolla olen todistanut sellaisia röllien twittuilua ja mielipidekirjoituksia, että usko hallitukseen on laskenut aenaski viisi prossaa. Tällä rumballahan ei ole mittee vaikutusta asiaa vaan nämä Uralin takana olevat röllitehtaat ovat todellinen syypiä.

Olen tarkoituksella kelannut viime päivinä rajallisen ajan puitteissa seuraavia yksityiskohtia:

- miten suomalainen hallitus -vikuutetaan-? Miten sen toimintakyky voidaan nollata?
- miten pieni ryhmä vaikuttajia voi kaataa päätöksenteon?
- minkä verran hlökoht. riskejä virkamies keskimäärin -haluaa- ottaa?
- rehtimetia keskittyy lähinnä klikkausten määrän maksimointiin
- tiedonvälitys laahaa yli vuorokauden tapahtumien polttopistettä jäljessä
- vuotaminen sääntö, ei poikkeus
- sisäiset sähköpostit vuotavat säännöllisesti

- yksi ministeri istuu hotellihuoneen lattialla kokoustaen - oliko huoneessa ketään muita? Oliko yhteys pomminvarmasti suojattu? Aivan.
. valiokunnat sivuutetaan näköjään säännönmukaisesti -vähänkään salaisemmasta- päätöksenteosta tai valmistelusta. Tätä on nähty myös puolustusvaliokunta-asioissa, UTVAssa jne.

Siitä vaan pohtimaan askelmerkkejä siihen tilanteeseen, kun se kaaos oikeasti koputtaa Vaalimaan puomilla. Tätä nähtyä seikkailua on varmasti seurattu varsin tarkoin myös ns. lähialueilla. Ja takuulla osaavat ottaa koppia -heikkouksista-.

Avoimuus yhteiskunnassa ei ole heikkous, paniikkiin ajautuva päätöksentekokone on pahempi kuin heikkous. Ja paniikkivaihekin nähtiin tässä casessa.
 
Haluttiin pitää asia valmisteluvaiheen ajan salaisena? Koska suomalaiset valiokunnat vuotavat kuin viime vuosituhannelta peräisin oleva haapalautainen savolaisvene.

Eli haluttiin valmistella ISIS veteraanien palautus salassa, ilman ikävää keskustelua, jotta hallituspuolueet voivat - valmistelun loputtua - naputella hyväksyvän päätöksen nopealla aikataululla.

Ei tästä siltikään saa ainakaan Haaviston toimille oikein hyvää kuvaa, eikä myöskään hallituksesta. Jos jossain viestissä ehdittiin jo valitella että Haavistoa nyt kiusataan koska homo, niin taitaa myös olla niin, että monille menee mikä tahansa läpi, koska homo.
 
Lindtman kuulosti pahaenteisesti Stubbilta, en tarkoita politiikkaa, vaan jargonia. Mitä nyt eilen telkkarista kuuntelin ensimmäistä kertaa.
Selitteliöitä on ollut jo riittämiin.
 
Back
Top