Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

RsRkh:n uudet a-tarvikkeet

Viestiketju osiossa 'Aseet ja ampumatarvikkeet' , aloittaja Morgenstern, 04.04.2012.

 1. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  JASSM -keskustelussa tuli ilmi että RsRkh saa uutta ammuttavaa.
  Suomen Sotilas -lehdessä oli jo surtu miten niistä tuli pelkkiä miinalinkoja; onhan selvää että suurvallan auravaunu vetää pellollakin puhdasta miinatonta uraa hölkkävauhdilla, moiset näkyvät purkit siis pysäyttävät vain pyörävehkeitä ja yksittäisiä tiedustelurynnäkkövaunuja.

  Nyt kun en enää itke itseäni uneen ajatellessani tyhjiä rakettikasetteja,
  kysynkin, mitä uudet a -tarvikkeet voisivat olla, rajoittaako kuorma-ammussopimus, ja mihin maaleihin uusilla tarvikkeilla voisi osua?
  Uuden tulenjohdon tarve tulikin jo liitopommien ja JASSMin yhteydessä esille, tarvitaanko myös paljon lisää lennokkeja ja lasermaalaajia yms?
   
 2. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,374
  Tykkäykset:
  8,448
  Pisteet:
  1,286
  Laitampa tämän tähän ketjuun myös.

   
 3. Mainos 4. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Paljon kiitoksia linkistä.
  Paljastavaa oli. s.33:
  Jopa jenkkien heli+pararyhmille oli haasteellista saada maalin koordinaatit syvyydessä, edes Saddamia vastaan.
  Ven prikaatin lähelläkään ei taatusti lennä kukaan. No ehkä styroxlennokki, sekin hetken , koska siellä on myös visuaalisen tähtäyksen luoti-it kunnossa.
  Jenkkien erikoiskärkiset t-ohjukset eivät rikkoneetkaan telatykkejä, joten homma piti hoitaa lentsikoilla.
  No eipä se sitten pure tst-vaunuihinkaan, joten Kuhlmeyn puuttuessa emme saa Tali-Ihantalan toisintoa hyökkääjän ryhmitysalueelle.
  Pettymys minulle, luulin näitä ihmeaseiksi.
  Jonkun it-aseman voi siis vain rikkoa, ja bortch-soppatykin.
   
 5. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,374
  Tykkäykset:
  8,448
  Pisteet:
  1,286
  Panssaroimattomaan tuntuu hyvin purevan

   
 6. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Tuo edellyttää kuorma-ammusta. Saammeko ostaa niitä?
  .
  200 rynnäkkö- ja kuljetuspanssaria ei kai ollut kyseessä, ehkä kuorkkeja ja jeeppejä. Silti hyvä saldo yhdellä ohjuksella!
  Pelkkä ohutpanssaristen neutralointikin riittäisi niistämään menohalut jos pst-ohjuksia on vastassa.Ilman jääkäreitä ei silloin mennä.
  Meidän maalimme ovat jotenkin panssaroituja, paitsi ohjus/rakettiautot, bensakuorkit yms enempi sekundaarimaalit. Tietty ilman bensaa ei liiku mikään, mutta jos ei joudu liikaa sahaamaan , niin panssari ajaa 100km+ tankkaamatta. Kaakkoisrannikolle huolto ja tukikin tulee laivoilla, voisiko niitä ampua?
   
 7. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Siinäpä onkin oleellinen kysymys. Jos kuorma-ammuksia ei hankita, niin tulen tehosta leikkautuu Pv:n arvioiden mukaan vähintään 70, jopa yli 90%. Itselläni on sen suuntainen kutina, että ne syvyydessä sijaitsevat MLRS:n maalit olisivat tyypillisesti juuri sellaisia, että kuorma-ammus on välttämätön, jotta saadaan merkittävää vaikutusta aikaiseksi.On kuitenkin ihan perusteltu syy pelätä, että tosiasiallisesti olemme jo liittyneet rypäleammukset kieltävään sopimukseen, tai ainakin päättäneet pidättäytyä jatkohankinnoista.
   
 8. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Huolto- ja tulitukilaivaan purisi yksikärkinenkin, mutta se edellyttäisi hyvää maalittamista.
  Mutta ei kai niitä MLRSiä meripuolustukseen hankittu, piru vie. Toisaalta uskon epäortodoksiaan ja ylläreihin, vaikka puhallusputkiin ja jalka-ansoihin jos vaan tehoaa. Eihän nykysuunnittelija olisi ikinä pannut Sturmeja panssaritaisteluun kun se on vain rynnäkkötykki. Ja sakujen 88 oli it-tykki, eihän sellaisista ole kanuunoiksi. Herr Rudel lensi tuhoisasti syöksypommaria eikä syöksypommittanut mitään kun oli raskaat konetykit mahan alla.
  Miksei siis MLRS meritorjuntaan jos se siten on tuottavin. Niin, ne heitinmiinat vois olla ilkeitä maihinnousu/huoltorannassa just kesken puuhan.
   
 9. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,568
  Tykkäykset:
  2,547
  Pisteet:
  1,286
  Edelleenkään en usko, että ollaan siinä rypälease sopimuksessa mukana ja pystytäänkö sillä kieltämään SFW aseiden käyttöä, jos nuo kuorma-ammukset sisältävät niitä roppakaupalla? On melkein kuin keskiajalta, missä panssaroidut ritarit kielisivät jalkajousien käytön, kun ne paukkuivat pelleistä läpi kilahtaen. Ehkä mä olen jäärä, mutta jos tuohon on lähdetty niin samalla pitää kieltää bonus- ja stryx-ammukset ja mikä ettei sirpalekranaatit, kun pilkkua viilatessa voitasiin väittää että nuo kuuluvat samaan piiriin. Me ollaan luovuttu pakon edessä jalkaväkimiinoista ja samaan syssyyn ollaan pistämässä pakettiin kaikkia niitä korvaavia vehkeitä.

  Mutta mitä tulee ATACMSiin, niin se on ihan helvetin kallis paukku jo silläkin verukkeella, että naapurilla kulkee joukkojen mukana niitä alas ampuvaa kalustoa. Ei ne pistä niiden joukkoja tänne tulemaan yhdessä sumpussa talvisodan henkeen, vaan ne laskevat mukaan sen mitä meillä on mahdollisesti ja varustavat kolonnat sen mukaan.
   
 10. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Mitähän tästä tähtisaderaketista oikein on sovittu?. Tässä tuoreinta mitä pikaiseltaan löysin...

  "Tiedote 8.7.2010
  EUROOPAN PARLAMENTTI VAATII SUOMEA MUKAAN RYPÄLEASEKIELTOON
  Euroopan parlamentti on tänään hyväksynyt selvin äänin 556-31 päätöslauselman rypäleaseista, sillä rypäleasekieltoa koskeva kansainvälinen Oslon sopimus on astumassa voimaan elokuun alusta. Sopimus kieltää rypäleaseiden käytön, tuotannon, varastoinnin ja viennin. Yli puolet maailman maista on allekirjoittanut sopimuksen. Suomi ei ole allekirjoittanut sopimusta ja on lisäksi viime vuosina hankkinut lisää rypäleaseita. Suomi on perustellut poisjääntiä sillä, ettei ei ole nähnyt niille korvaavia vaihtoehtoja. Rypäleaseita pidetään erityisen julmina niiden tuhovoiman takia ja sen vuoksi, että ne aiheuttavat uhreja vuosikymmeniä konfliktien jälkeenkin.

  - Kaikki muut pohjoismaat ja suurin osa EU-maista on mukana sopimuksessa, Suomen kannalta on noloa, että jättäydymme ulkopuolelle. Toivon todella, että Suomi arvioisi tilanteen nyt uudestaan. Kun sopimuksesta kieltäydyttiin, luvattiin tilannetta tarkastella vuosittain, sanoo Euroopan parlamentin jäsen Heidi Hautala."

  http://www.heidihautala.fi/2010/07/euroopan-parlamentti-vaatii-suomea-mukaan-rypaleasekieltoon/

  Melkoinen velho tuo Heidi Hautala kommentteineen. Joutais jo mäkeen EP:stä...
   
 11. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,568
  Tykkäykset:
  2,547
  Pisteet:
  1,286
  En edes halua kommentoida mitä kaikkea kansanedustajat ovat saaneet aikaiseksi ilman että on ollut nimeä paperissa. JV miinoistakin piti luopua ilman että Halonen oli skrivannut yhtään mitään. Mutta kansa on kansa ja kaikki ei tutki missä ja millaisissa sopimuksissa ollaan koska on helevetin paljon helpompaa uskoa sitä saippuaa mitä tulee mediasta totena. Ja Euroopan Parlamentti on se vihon viimeinen paikka mihin Suomen kansa pitäisi luottaa. Mitä hyvää sieltä on tullut?
   
 12. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Olen tavannut Hautalan myös kahden kesken, ja oikein fiksu vihreähän hän on. Rohkeakin, tosin Venäjä-lausuntoihin toivoisin reaalipoliittista suometussordiinoa.
  Mutta vaikuttajat, jotka tyrmäävät Suomelta puolustukselliset kuorma-ammukset ja miinat, saisi minun puolestani sodan tullen, noin sovitukseksi, sitoa kärkivaunujemme keulaan vähentämään onteloammusten voimaa.
   
  Radar tykkäsi tästä.
 13. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Viittaan viestiini nro 7: kas sattumaa, Ruotsissa on harkittu PzH 2000 :n käyttöä meritorjuntaan, ilmeisesti juuri maihinnousua vastaan. Miksei siis RsRkh yksikärjet.
  Kun kerran kuorma-ammuksia emme saa käyttää, koska viisaat poliitikkomme vertaavat Suomen puolustamista Etelä-Libanonin tarkoitukselliseen asuinkelvottomaksi tekemiseen. Just oli teeveessä suomenisraelilaisen tekemä Khiam -dokumentti, jossa RsRkh ampuja kertoi käskyistä ampua mahtavia mattoja päiväkausia minne sattui.
  Siis olemmeko pakosti ilman niitä kuorma-ammuksia, vai emme, häh?
   
 14. Mainos 15. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,374
  Tykkäykset:
  8,448
  Pisteet:
  1,286
  Liikkuvat maalit vaatii laservalaisua. Gepsillä ei osu.
   
 16. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Jos kaikki MLRS -ammukset ovat gsm -ohjattuja tai "tyhmiä" a la Stalinin urut, voisiko paikallaan lahdessa olevaan maihinnousun emolaivaan ottaa piirukiikarilla ja laseretäisyydellä paikannuksen rannalta käsin? Maalihan on iso. Eikös toimisi jos Tj tietää missä itse on? Olen itse tehnyt tämänkaltaista paikannusta, ei laivaan mutta silti.
   
 17. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,448
  Tykkäykset:
  6,582
  Pisteet:
  1,286
  Jos vihollisen liike on ennalta arvatava, niin mikäänhän ei estä ampumasta sitä sen liikkuessakin. Joskus mietin, että miksi ei tehdä tuolle systeemille MTO taistelukärkeä? Siis unitääri kärki ja hakupää, jolla etsiä se maali. Periaatteessa pelkkä GPS ja datalinkki maalin sijainnin päivittämiseen voisi riittää, jos tarvittava tieto maalista saa muualta.
   
 18. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Eiköhän idea ole, että MLRS:ää käytetään siinä vaiheessa, kun vihollinen on joko ryhmittymässä hyökkäykseen tai sitten pysäytetty (edes hetkellisesti) miinoitteisiin ja jalkaväen sulkuun. Sitten siihen niitä pst-siroteammusta niskaan niin avot.
   
 19. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Toistan varmaan itseäni taasen, mutta onko meillä nuita siroteammuksia vaiko ei?.

  Minusta mikään ei viittaa siihen että olisimme mukana siroteammusten kiellossa, mutta toisaalta en ole löytänyt vahvistusta sille, että meillä olisi siroteammuksia jotka olisivat kelvollisia elävää voimaa vastaan tai sitten pst-kykyisiä?.
   
 20. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Huhuja on aina. Minullekin hiljan tarjottiin salakuvia varastoiduista T-75:sista, mutta eipä ole postiin tullut.
  Huhu kuorma-ammuksista?
  No on IMO varmaa, ettei kuorma-ammuksia ole, mutta OVATKO poliitikot jo tehneet sen maanpetoksen vai eivät?
  Jo se on perk###, jos ei kukaan tiedä varmasti!
   
 21. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Pelkään pahoin ettei MLRS:n a-tarviketilanne parane nykyisestä. Ostettiin auringonlaskun asejärjestelmä kun saatiin halavalla...

  Seuraava leikkauskierros ja sinne män! -Stena kiittää.


  Toivottavasti olen väärässä.
   
 22. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Kaipa tällaisen sopimuksen neuvottelutulos ja myöhempi ratifiointi on julkista tietoa, mutta emme tiedä mistä etsiä. Itse en saanut tolkkua Disarmament Insightistakaan.

  Muilla kansoilla olisi pokkaa ostaa ensin tavarat ja ratifioida sitten että enempää ei osteta, mallioppilaskansallamme tuskin on.
  Koska niin paljpn muuta on romutettu, ja tykistö on hidas ja vailla ilmatorj ohjuksia, niin ilman RsRkh kuorma-ammuksia meillä ei ole mahdollisuuksia masentaa hyökkääjää. Siinä ei enää Hornetin yksikärkiliitopommit auta, etenkin kun kyselyssäkin puolet piloteista ilmoitti ettei sodan tullen lennä.
   

Jaa tämä sivu