Niinisalon varuskuntaan rakennetaan uusi sotilaskoti
Rakennustyöt ovat alkamassa noin vuoden kuluttua.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
"Vanha sotilaskoti palvelee asiakkaita rakennustöiden ajan. Uudisrakennus tulee sen läheisyyteen, varuskunnan porttien ulkopuolelle."![]()
Niinisalon varuskuntaan rakennetaan uusi sotilaskoti
Rakennustyöt ovat alkamassa noin vuoden kuluttua.yle.fi
Jotenkin pipsa rajapaltoo- uuttula saa ton vaikuttamaan hiukan vvittuilulta. Todellisuudessa sotilaskoti oli paras asia koko pv:ssa. Ja myös reserviläisena. Vein brasilialaisen tyttoystavani kaymaan Parolan sodessa, 2001, ja han ei voinut uskoa etta tallainen palvelu on olemassa. Kukaan Brasiliassa ei myoskaan uskonut hanta.Mielenkiintoinen, mutta myös hieman huolestuttava tieto sotilaskotitoiminnasta. Nimittäin vapaaehtoistyöhön sotkuun hakevilla henkilöillä saattaa olla kyseenalaiset motiivit mielessään toimeen ryhtyessä, uutisoi tänään Yle.
Toki vastaavaa on jossain määrin havaittu ennenkin, mutta varsinkin nykyisessä maailmantilanteessa tällaiseen ilmiöön on syytä kiinnittää erityistä huomiota.
Ei kyllä kutsu..
Sama leidi rakastui karjalanpiirakoihin, ja halusi tieto mita se tarkoittaa. Sanoin et me kutsutaqn niita tolla nimella, ja karjalaiset kutsutaqn niita sultsinoiksi. Koska me ei kaikki olla karjalasta. Munavoin jouduin selittamaqn erikseen.
Ehka espoolaisena ymmarsin taysin vaarin? Onko sultsinoiksi perunaan tehty ruisrieska sittenkin? Mut yleisel tasol sama juttu?Ei kyllä kutsu.
Eri asiasta kyse, vaikka piirakoita molemmat.
Sultsina on tehty ruiskuoreen, mutta näyttää enemmän lihapiirakalta ja voi täytteenä kai lihaakin olla. Ei rypytystä eikä päälle näkyvää puuroa.Ehka espoolaisena ymmarsin taysin vaarin? Onko sultsinoiksi perunaan tehty ruisrieska sittenkin? Mut yleisel tasol sama juttu?
Sultsinassa riisipuuro rullataan ruiskuoreen.Ehka espoolaisena ymmarsin taysin vaarin? Onko sultsinoiksi perunaan tehty ruisrieska sittenkin? Mut yleisel tasol sama juttu?
Miun kotona sultsina tehtiin samasta taikinasta kuin karjalanpiirakat, kaulittiin pualikalla hiukan isommiksi pyöreiksi levyiksi, paistettiin puuhellan arinalla kovaksi kakkaraksi. Näitä kuivia kovia kakkaroita pysty säilyttämään kaapissa.Sultsinassa riisipuuro rullataan ruiskuoreen.
Suomalaiset karjalaiset kutsuvat karjalanpiirakoita vain piirakoiksi ja itäkarjalaiset taas šipanniekuiksi (šipanniekka~šipanniekku~šipainiekku).
Jospa oisin saanut olla mukana..Miun kotona sultsina tehtiin samasta taikinasta kuin karjalanpiirakat, kaulittiin pualikalla hiukan isommiksi pyöreiksi levyiksi, paistettiin puuhellan arinalla kovaksi kakkaraksi. Näitä kuivia kovia kakkaroita pysty säilyttämään kaapissa.
Sitten ne voideltiin voi/vesi seoksella jolloin ne pehnenivät taipuisiksi kakkaroiksi.
Kakkaroille levitettiin keskelle riisipuuroa jokaisem mieleinen määrä ja sitten ne käärittiin rullalle, käärinnässä oli kaksi tapaa, toisessa ensin tehtiin taitos joka toimi"pohjana" niin ettei riisipuuro päässyt valumaan ulos kun sultsina syötiin, tätä käytettiin etenkin silloin jos riisipuuro oli löysempää.
Toinen oli se suoraan rullaaminen rullaksi, siitä pääsi riisipuuro valumaan toisesta päästä ulos.
Sultsina syötiin käsistä, ainakin me, ei veitellä ja haarukalla.
Aina ostan torilta sultsinoita kun niitä sattuu sieltä saamaan, eivät ole kyllä tuolla tavalla tehtyjä, mutta kyllä syö kun ei oo paremaa saatavilla, sitten siskon luona käydessä syödää noita oikein tehtyjä sultsinoita.
Sultsina oli minunkin lapsuudenherkku, vanhemmat oli Karjalasta. Kaupoista saa saa nykyään tortillaa ja tacoa, mutta ei sultsinaa, edes puolivalmisteena !Sultsina syötiin käsistä, ainakin me, ei veitellä ja haarukalla.
Aina ostan torilta sultsinoita kun niitä sattuu sieltä saamaan, eivät ole kyllä tuolla tavalla tehtyjä, mutta kyllä syö kun ei oo paremaa saatavilla, sitten siskon luona käydessä syödää noita oikein tehtyjä sultsinoita.

Jep pitaa kutinsa... Juliana tai Juju voitti 17-vuotiaana Etela-Amerikan mestaruuden (Copa de Americas jotain) 800-metrin vaparissa, oli 180cm pitka ja aika kilpailullinen pakkaus. Ongelmaksi muodostui kun vanhempansa tajusivat etta olen protestantti, en katolilainen.Se brasilialainen likka olisisi kyllä kiinnostavampi kuin karjalanpiirakat, tosin likatkin mahtuvat piirakkaspekulaatioon![]()