Syyrian konflikti

Toisinaan metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan. Ja tosiaan, kuten alla todetaan, sohaisusi oli jotakuinkin niin pielessä kuin vain voi olla.



Jos vastauksesi Syyrian kapinallisten sekä Qatarissa majaa pitävän AL-Jazeeran välittämiin videoihin on tasoa "Onneksi sinulla on lähteenä aina yhtä luotettava venäläinen media sekä tynnyripommittaja-Assadin hallituslähteet", on vaikea välttyä mielikuvalta, että ajatteluasi hämärtää joko aattellisuus tai käsittämättömän kehno sisälukutaito. Vai kirjoititko tuollaista puutaheinää tahallasi, jonkinlaisessa trollausmielessä?
Viestihistoriasi perusteella aiheesta riippumatta (lähes) jokaisessa viestissä toistat tai ymmärrät Venäjän kantaa. Minun mielestäni poimit käyttämistäsi lähteistä omaan agendaasi sopivat asiat.

Ehkä olen tässä väärässä, ehkä en. En myöskään lähde arvuuttelemaan motiivejasi, ehkä olemme vain eri mieltä.
 
USA must come clean about civilian deaths caused by Coalition air strikes in Syria

https://www.amnesty.org/en/latest/n...ths-caused-by-coalition-air-strikes-in-syria/

US-led Coalition forces carrying out air strikes in Syria must conduct thorough investigations into reports of civilian casualties from its operations and disclose their findings, said Amnesty International. Eleven Coalition attacks examined by the organization appear to have killed some 300 civilians during two years of strikes targeting the armed group calling itself Islamic State (IS)

Amnesty International has reviewed publicly available information from local human rights organizations and monitoring groups as well as media reports, and where feasible it has interviewed eyewitnesses, carried out analysis of satellite imagery, photographs and video evidence, to piece together as much detail as possible about the circumstances of 11 US-led Coalition attacks in which evidence suggests as many as 300 civilians were killed. To date CENTCOM has only acknowledged one single such death in these attacks.

The attack on al-Tukhar on 19 July is believed to have caused the greatest loss of civilian life of any single US-led Coalition attack. At least 73 civilians were killed, including 27 children, and some 30 were injured.

---------

Tiukkaa palautetta jenkeille.
 
Mielestäni Espanja vain elää sen vanhan totuuden mukaan että raha ei haise eikä rahalla ole kotimaata. Espanjalaisille varmaan kelpaa Venäjän raha siinä missä kenen tahansa muunkin.
 
Espanjalaiset soti 700 vuotta maahantunkeutuneita muslimi arabeja vastaan.
Espanjalaiset eivät ole unohtaneet historiaansa.

Siinä hengessä ristiretkeläisten tankit tullaan kyllä aina täyttämään. Muitakin näkökantoja voi olla kuin Aleppon lapset, Syyrian demokratisointi ja Assadin demonisointi.

Syyria oli ihan yhtä demokraattinen ja ihmisoikeuksia noudattava maa kuin Saudi-Arabia. Se mikä liittolaisilla on vakauden ylläpitoa, on toisilla taas ihmisoikeusloukkaus ja sortoa.

Ihmisoikeuksista hihhulointi lähi-idässä on samanlaista kuin maalaisi piruja valkoisiksi ja väittäisi niitä enkeleiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestihistoriasi perusteella aiheesta riippumatta (lähes) jokaisessa viestissä toistat tai ymmärrät Venäjän kantaa. Minun mielestäni poimit käyttämistäsi lähteistä omaan agendaasi sopivat asiat.

Asian voisi ilmaista vaikkapa näin: kaiken sen ajankohtaisen materiaalin tai historiallisen taustatiedon perusteella, mitä Syyriaa (tai vastaavia konflikteja, kuten Irak ja Libya) koskien on tullut vuosien saatossa nähtyä, oma näkemykseni on jo varsin pitkään ollut esimerkiksi se, että sekulaarinen vakaa diktatuuri on parempi kuin epävakaa islamistien väliseen sisällissotaan ajautuva jossain määrin romahtanut valtio, tai sisällissodan kautta islamistien valtaan ajautuva valtio. Jos näkemykseni "ymmärtää" Venäjän kantaa, niin se johtuu vain siitä, että Venäjä näyttää olevan samoilla linjoilla. Jos asetelmat olisivat päinvastoin eli Venäjä yrittäisi kaataa Assadia aseistamalla ääri-islamisteja ja länsi yrittäisi estää ääri-islamisteja pääsemästä valtaan, sympatiani olisi lännen tavoitteiden puolella ja toivoisin Venäjän kokevan karvaan tappion aikeissaan.

Tietenkin tähän voisi vielä lisätä, että kaikkein paras vaihtoehto Syyrialle olisi vapaa demokratia, mutta se ei näytä olevan mahdollista tilanteessa, jossa etnisten ryhmien näkemyserot ovat liian suuret. Ehkä realistisisti paras vaihtoehto olisi, että moinen sisäisesti liian erilaisiin kansoihin jakautunut valtio oikeasti pilkottaisiin alaviittien ja sunnien omiin osiin. Mutta myös tämä vaihtoehto vaatii käytännössä sen, että kiihkomieliset islamistit, jotka Aleppon lelusedän tavoin haaveilevat sunnijohtoisesta Syyriasta, josta shiialaiset on ajettu huitsin nevadaan, pitää ensin riisua aseista.

Lähi-itä olisi paljon parempi paikka, jos länsimaat olisivat aikoinaan määrittäneet sinne maiden rajat paikallisen väestön etnisen koostumuksen huomioivalla tavalla.
 

Ehkä Turkki ei sittenkään ole lipumassa Venäjän suojiin. Sotilaallisesti tuo ilmaiskujen jakauma on järkeenkäypä. Assad pyrkii saamaan hallintaan ensin edes osan Syyriaa, isisin vuoro ja työntyminen syvemmälle itään on vuorossa myöhemmin. Taktiset sotilaalliset aspektit siivuuttaen siellä näyttäisi olevan käynnissä sunni-enemmistön kansanmurha ja populaation pienentäminen sunni-alueilla, jota kartan vihreät ja mustat joukot myös edustavat.

Kurdit ovat saaneet ainakin toistaiseksi olla suht rauhassa, koska pistävät kampoihin sunni-Turkin tukemille joukoille.

Mitään tekemistähän tällä ei ole uskonnon kanssa tai sillä, että USA on hyvää pataa sunnien kanssa ja Venäjä shiiojen :rolleyes: Irak on tässä shiia-enemmistöinen mysteeritapaus.
 
Lähi-itä olisi paljon parempi paikka, jos länsimaat olisivat aikoinaan määrittäneet sinne maiden rajat paikallisen väestön etnisen koostumuksen huomioivalla tavalla.

Tai pitäneet siirtomaavallan taloudellisesti merkittävillä alueilla ja antaneet muiden alueiden olla heimoyhteiskuntina. Mitä pitäisi nykypäivänä tehdä? Edes jonkinnäköisessä liekassa oleva diktaattori olisi lienee parempi jo kulonuhrien määränkin kannalta, kuin nykytilanne. Tai ehkä "arabikevät" onkin se paras, ainakin monikultturisuus yltää Kempeleeseen ja Forssaan asti. Ankeaa olisi ilman, aivan impivaaralaista.
 
Kyllä. Ensinnä Kremlillä on tuhannen taalan paikka ja varma tilaisuus kompromettoida itsensä huolella kv-yhteisön silmissä ja metioilla riittää toimeliaisuutta, kun jokainen räpsäys tuodaan esille. Toinen on koko souvvin hinta ja kolmas on lopputuloksen täydellinen epävarmuus. Assadin kohtalo on jo paketissa, käynnissä on enää viivytystaistelu ja vuosien laskeminen.

Lähi-idän kähinöistä ei ole tainnut kukaan vielä lähteä "vuoden päästä". Yleensä missiot ovat olleet venähtävää sorttia ja taaloja on palanut. Lopputulemat ovat olleet tasan miinuksella ja vain tietyt mekanismit ovat voineet tuottaa edes jolle kulle jotain. Inhimillisen kärsimyksen määrää ei voi mitata millään.

Joo, ei kuulu tuohon kulttuuriin armo varsinkaan naisia kohtaan. Miehet machoilee ja hoitaa kavereiden kanssa "asioita" ja sotii ja perhe eli vanhukset vaimot ja lapset on kotona jumalan suojeluksessa. Se on Allahin tahto jos kuolee. Sitä vastaan ei voi taistella ja se hyväksytään. Toki se pitää kostaa tietenkin. Romanit on samaa kulttuuritaustaa ja sen huomaa.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Syyriassa kapinalliset kertovat aloittaneensa taistelun murtaakseen hallituksen piirityksen Itä-Aleppossa. Kapinallisten edustaja kertoi asiasta uutistoimisto AFP:lle.
Sotaa tarkkailevien tahojen mukaan kapinallisten ammukset ovat tappaneet 15 ja haavoittaneet kymmeniä siviilejä Syyrian hallituksen hallinnoimassa Länsi-Aleppossa.
Syrian Observatory for Human Rights kertoo kapinallisten laukaisseen satoja ammuksia murtaakseen hallituksen kuukausia kestäneen piirityksen.
Kapinalliset laukaisivat ammuksia myös Latakian maakunnassa. Tarkkailijoiden ja paikallisen median mukaan ammukset osuivat lähelle Syyrian hallituksen liittolaisen Venäjän käyttämää tukikohtaa. Ainakin yhden ihmisen kerrotaan kuolleen Latakiassa.
Viime kuussa Syyrian hallituksen joukot aloittivat Venäjän tukemana operaation Itä-Aleppon takaisinvaltaamiseksi. Operaatiossa on kuollut satoja siviilejä. Tulituksessa on myös tuhoutunut useita rakennuksia, kuten sairaaloita.
STT

Eli ammuksia on laukaistu.
 
Raketinheittimiä käytetty eripaikoissa. Malli on joka paikassa sama raketteineen. Ovatkohan he saaneet asetoimituksen jostain vai onnistuneet pitämään piilossa. Yksittäisiä on aina ollut,mutta ei ole silmiin ennen osunut saman asejärjestelmän käyttöä eri puolilla.
 
Käsitykseni mukaan Obama hyväksyi aiemmin tänä vuonna raketinheittimien ja muiden tykistöaseiden käytön lisäämisen, juju näissä ei ole heittimien määrä vaan käytettävissä olevien rakettien määrä, paljonko se on per päivä. Saudit ja muut siis maksavat lystin, mutta merkittävät asejärjestelmät menevät Obaman pöydän kautta.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top