Syyrian konflikti

Mikään ei myöskään estä laittamasta 2 telamiinaa päällekkäin.
Sekin tekee jo hyvin tuhoa jyrään ym
 
Mikään ei myöskään estä laittamasta 2 telamiinaa päällekkäin.
Sekin tekee jo hyvin tuhoa jyrään ym

Ei tee.

Ainakin PV:n hommissa opetettiin, että jyrä kestää hyvin vielä 20kg. 30kg on se, jolla jyrä lähtee korjauskelvottomaksi. Kyllä ne on laskettu. :)
 
Ei tee.

Ainakin PV:n hommissa opetettiin, että jyrä kestää hyvin vielä 20kg. 30kg on se, jolla jyrä lähtee korjauskelvottomaksi. Kyllä ne on laskettu. :)
Okei, Siinä kohtaa muistin väärin että noin 20kg riittäisi vaurioittamaan jyrää.
My mistake. Toisaalta ihan loogista että tehty kestämään tuon verran, kun asiaa miettii tarkemmin vaikka melkoinen pamaus on. Jatkakaa :oops:
 
Jotenkin minullakin on muistikuva, että 20 kiloa vahingoittaisi sitä, mutta parempi vain laittaa häväri sinne ja varmistaa homma.
 
Täällä taisi olla tähän liittyvää juttua: (raivausajoneuvo n. 9 minuutista eteenpäin.)
 
http://www.wsj.com/articles/u-s-pilots-see-close-calls-with-russian-jets-over-syria-1483978574?

"The skies above Syria are an international incident waiting to happen, according to American pilots. It is an unprecedented situation in which for months U.S. and Russian jets have crowded the same airspace fighting parallel wars, with American pilots bombing Islamic State worried about colliding with Russian pilots bombing rebels trying to overthrow Syrian President Bashar Al-Assad."

“Rarely, if ever, do they move. We get out of the way. We don’t know what they can see or not see, and we don’t want them running into one of us.”

"Nor do the Russians usually answer “guard calls,” urgent summons on a common emergency radio frequency."
"Russian pilots have sometimes broken their silence when contacted by a female air-traffic controller."

In early September, a female U.S. air-surveillance officer spotted an unidentified plane approaching allied aircraft over Syria. “You’re operating in the vicinity of coalition aircraft,” she warned the pilot.
A heavy Russian accent emerged through the static: “You have a nice voice, lady. Good evening.”
 
Viimeksi muokattu:
http://www.jpost.com/Middle-East/Sy...ff-as-they-recover-at-Israeli-hospital-478092

He concedes the rebel cause has been set back with the regime victory in Aleppo and other recent successes, but holds out hope of victory by Assad’s opponents in the long run.
“All revolutions in the world have golden stages, stages of power and stages of weakness,” he says. “The oppression can’t continue. We may have lost a million martyrs, but we can’t allow them to prevail.”
Despite all the carnage, Fadi is not considering seeking refuge in another country. “If your government wants to remove you,” he asks, “would you agree to leave your country? We drink from its water, it contains our memories, our youth, the plants are the plants we planted. We won’t abandon it. Every oppressor has his end,” he adds.
 
Mikään ei myöskään estä laittamasta 2 telamiinaa päällekkäin.
Sekin tekee jo hyvin tuhoa jyrään ym
Eikös telamiinan alle voi panna hävityspanoksen tai mikä se oli, siis sellainen kuution muotoinen lisäpanos. Näin muistaakseni alokasaikana opettiin.
 
Toki jos haluaa täyteen samanlaista tuubaa kuin sinulta ja tasan 0 arvoista sisältöä, jossa ei ole yhtään argumenttia. Sekä ilmeisesi sinulla on valtuudet puhua ylläpidon puolesta :D Toki tänne omasta puolesta saa paskaa kirjottaa tuutin täydeltä, mutta mielellään luen oikeaa käsittelevää asiaa kuin sun yhden lauseen pätemeisiä ja avautumisia tänne.
Ainakin olen osallistunut vähistä rahoistani foorumin kulujen maksuun vuosittain. Jatkossakin meinaan osallistua. Amen.
 
Miinoitteen raivaus ja sen vaikeuttaminen, sekä yläastepullistelu ei kuulune tähän ketjuun.

Liveaumapin kautta olen seuraillut, kuinka Kurdit lähestyvät Rakkaa. Tuosta operaatiosta ei ainakaan Suomen tiedotusvälineissä liiemmälti ole kirjoitettu. Onko muille tullut vastaan mielenkiintoisia artikkeleita asiaan liittyen. Wikipediasta artikkeli englnniksi toki löytyy (https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Raqqa_offensive_(November_2016–present))
 
Joo, mutta olettaisin, että tuossa viestissä jota kommentoin ei puhuttu vain yhdestä hävityspanoksesta. Siis "raivuri häviää..." viittaisi sellaiseen määrään, että yhdellä pioneeri ryhmällä ei välttämättä ole tarpeeksi räjähteitä sellaiseen.

Sellaista pioneeriporukkaa ei valkene joilla hävityspanoksia ei olisi.
 
Eikös telamiinan alle voi panna hävityspanoksen tai mikä se oli, siis sellainen kuution muotoinen lisäpanos. Näin muistaakseni alokasaikana opettiin.

Voihan siinä käyttää tosiaan noita kuution muotoisia 20kg painoisia hävityspanoksia. Tentustahan nuo on tehty, eli räjähtää mukavasti telamiinan mukana.
 
Ei tee.

Ainakin PV:n hommissa opetettiin, että jyrä kestää hyvin vielä 20kg. 30kg on se, jolla jyrä lähtee korjauskelvottomaksi. Kyllä ne on laskettu. :)

Laskettu ja todellisuus voi poiketa. Pientä omaa kokemusta asiasta on. En kyllä voi varmaksi sanoa mitä miinoja tai lisäräjähteitä oli. Miinoitus oli ilmeisesti serbien tekemä Kosovon ja Makedonian rajalla, joten miinat serbien kamaa?
Ensin ajoi brittien scimitar tiedusteluvaunu miinaan. Lensi 10m taakse päin kaksi reikää pohjaan ja jäi kyljelleen. Yksi kuoli ja kaksi haavoittui. Meillä oli operaatiossa raisu mukana, joka alkoi heti valoisan tultua raivaamaan uraa, koska yksi warroir ja yks meidän nasu oli jäänyt jumiin tämän onnettomuus paikan taakse. Vuoristoinen alue ja ainut ajokelpoinen ura.
Raisu löysi siitä vierestä vielä toisenkin miinan. Räjähdys oli kyllä kiitettävä, vaikka olin 3km päässä leirissä, kun räjädys tapahtui. Muistan kun sanoin heti kaverille, että meni takuulla raisu rikki. Kaveri totesi että ne on suunniteltu kestämään. Eipä kestänyt raivain vaan repesi hitsooksista.

Tämä ura oli jonkun siivilijärjestön toimesta raivattu, mutta eivät olleet kaikkia löytäneet, mikä minun mielestä ihmeellistä, kun just olivat uralla. Pieni mahdollisuus on, että ne oli uusia miinoja albo-sissien toimesta, mutta en siihen oikeen usko.
Pikkasen pisti mietityttämään, kun olin oman partion kanssa ajanut täsmälleen samasta kohdasta kaks kertaa yli nasulla samana päivänä. Ei olisi takuulla kukaan jäänyt henkiin, jos nasun alla olisi räjähtänyt. Ilmeisesti telojen pienempi pintapaine pelasti.
 
Eipä kestänyt

Raivaaja-ajoneuvokin on hintelä, jos
30 kiloa miehekästä sotilasräjähdettä
sotkeutuu keloihin. :cool: Mistäpä sitä voi
koskaan tietää, millainen paukku osuu
kohdalle? Pioneeritkin ovat oppiwaisia
ja paukunteko aina pojista kivaa. Jos ko-
kemus opettaa latomaan neljä tellua var-
viin, niin mikäpä estää?
 
Poistettu ketjusta joukko epäasiallisia, henkilöön käyviä viestejä. Pidetään keskustelu asiallisena.
 
Osuu, jos Jumala suo..:rolleyes:
 
En tiedä pitäisikö video laittaa "Hauskat Videot" osioon mutta katsokaas jätkät vähän mallia miten tähdätään aseella jallajallassa.
Tosimies peittää myös tähtäimet hihannalla ja sitten "tähtää" vihollista.




:Do_Oo_Oo_Oo_O



Luulis ettei tappiot oo kauheen korkeet osapuolilla ku mahdollisen osuman saa korkeintaan vahingossa :D ei oo ihan laaki ja vainaa meininkiä näillä herroilla että ilmankos nää väännöt aina kestääki vuositolkulla :rolleyes:
 
Back
Top