Syyrian konflikti

Syyrian oppositio pyytää ulkomailta panssarivaunuja

Syyrian oppositio on pyytänyt ulkomaisia tukijoitaan toimittamaan taistelijoilleen raskasta aseistusta.

Syyrian kansallisneuvoston mukaan kapinallistaistelijat käyvät kamppailua presidentti Bashar al-Assadin joukkoja vastaan alkeellisin asein.

Oppositioryhmän mukaan heidän taistelijansa tarvitsevat aseita, joilla voidaan pysäyttää panssarivaunuja ja ilmavoimien koneita.

Taistelut kapinallisten ja hallinnon joukkojen kesken jatkuivat kiivaina maan suurimmassa kaupungissa Aleppossa sunnuntaina. Molemmat osapuolet ovat kertoneet voitoista, mutta uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan kapinalliset ovat suurelta osin torjuneet armeijan etenemisen.

Armeijalla on merkittävä ase- ja miesylivoima, mutta sen huollon kerrotaan olevan romahtamispisteessä. Turkkiin loikannut kenraali kertoi sunnuntaina sanomalehti Guardianille, että armeijalla on pulaa muun muassa polttoaineesta ja ruuasta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Syyrian+oppositio+pyyt%C3%A4%C3%A4+ulkomailta+panssarivaunuja/a1305587877909
 
RT News A horrifying amateur video from Syria emerged online, showing an apparent mass execution of pro-government forces in Aleppo at the hands of rebels from the Free Syria Army.

The footage shows several bloodied men stripped down to their underwear being forced to kneel by a wall amidst a throng of excited, machine gun-touting men.

Once their captors open fire, the camera jerks away as the crowd momentarily disperses, seemingly unprepared for the nearly 40 seconds of uninterrupted shooting that follows.As the gunfire dies down, shouts of“Allahu Akbar!” resound as the once skittish onlookers victoriously raise their guns in the air, approaching what appears to be a pile of stripped-down corpses.

One of the victims has been identified as Ali Zeineddin al-Berri, who has been accused of leading a shabiha group which killed 15 FSA soldiers during a truce in Aleppo on Tuesday, BBC reports.

The video depicting the apparent massacre has not been verified, though the UK-based Syrian Observatory for Human Rights said such vengeance was a crime as Islamic law does not authorize the execution of prisoners.

Clive Baldwin, a senior legal adviser for Human Rights Watch (HRW), told BBC News: “What it looks like is execution of detainees and if that is the case, that would be a war crime.”

Russia’s Deputy Minister of Foreign Affairs Gennady Gatilov condemned the shooting. “The brutal massacre of government supporters by the opposition in the city of Aleppo shows that human rights violations are being committed by both sides,” he wrote on Twitter.
http://fromthetrenchesworldreport.com/war-crime-syrian-rebels-execute-pows/18672/
 
An NBC news report reveals Turkey has supplied the foreign-sponsored terrorist gangs in Syria with surface-to-air missiles.
http://blog.alexanderhiggins.com/2012/08/01/turkey-syria-terrorists-surfacetoair-missiles-157861/
 
Turkissahan on suuria alue, jossa asuu turkkilaisten mukaan vuoristo-turkkilaisia, kurdien mukaan kurdeja.
Kurdish-inhabited_area_by_CIA_%281992%29.jpg


Vaikka Syyriassa on vain pienellä alueella kurdeja, Turkki pyrkii kaikin keinoin estämään, että Irakin ja Syyrian kurdit muodostaisivat, tai edes yrittäisivät muodostaa valtion. Kurdien onnistuessa, paine siirtyisi Turkkiin.
 
(Reuters) - President Barack Obama has signed a secret order authorizing U.S. support for rebels seeking to depose Syrian President Bashar al-Assad and his government, sources familiar with the matter said. http://www.reuters.com/article/2012/08/02/us-usa-syria-obama-order-idUSBRE8701OK20120802
 
jGAQj.jpg


O7jmh.jpg


TdpJC.jpg


7MTBk.jpg


http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?215767-Today-s-photos-Thursday-August-2nd-2012&p=6296919&viewfull=1#post6296919

Turkin harjoitukset rajan lähellä.
 
w11000x.jpg


w21000x.jpg


http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?204322-Syrian-Uprising-Photos-and-Videos-Thread-Read-First-post-Excessive-graphic-warn&p=6296808&viewfull=1#post6296808
 
Jordanianin presidentin haastattelu.
http://www.cbsnews.com/8301-505263_162-57487978/abdullah-believes-assad-will-stick-to-his-guns/
 
http://www.guardian.co.uk/world/middle-east-live/2012/aug/09/syria-conflict-defection-aleppo-live
Free Syrian Army announces 'tactical' retreat
The Free Syrian Army has withdrawn all its main fighting units from its stronghold in the war-ravaged suburb of Salahedin in southern Aleppo.
The withdrawal was ordered just after sunrise on Thursday after a night of intensive shelling from planes and tanks on all three rebel frontlines. Commanders in Aleppo claimed the pullout was tactical and said a small force had remained behind to oppose any advance by regime forces.
However, the rebel move seems to mark a significant moment in the fight for control of southern Aleppo – which has raged for more than two weeks, claiming several hundred casualties – and laid the rest of the city to siege.
Shelling intensified on Thursday in other parts of Syria's second city, which had notionally been held by the FSA since it secured its foothold in Salahedin in late July.
The regime push had been widely expected earlier this week and rebels had vowed to defend their ground. However, commanders said the intensity of the shelling had meant their fighters now had too few opportunities to take cover.
Vähän näyttää huonolta Aleppon taistelu kapinallisten osalta. Kuiteskin koko maan suurin kaupunki, niin sellaisessa paikassa pataan ottaminen on monessa sisällissodassa ollut se käännekohta jolloin momentumi pysähtyy ja alkaa hiljalleen hilaantumaan taaksepäin jatkuvasti kasvavalla vauhdilla. Ihan Suomenkin sisällissodassa Tampereen taistelu oli tästä hyvä esimerkki.

Ei ne kapinalliset tätä sotaa voita ilman ulkomaiden tukea. Se pihkuva itsetunto, että tämä on ihan yhtä helppo homma kuin Libya alkaa pikkuhiljaa kuivumaan pystyyn, kun valtion joukot alkaneet keräämään voittoja voittojen perään. Valtion armeijakaan ei ole enää kusi sukassa, että Libya 2.0 tulossa, kuten alussa pelkäsivät. Nyt alkaa päivä päivältä tulemaan selvemmäksi, että uuden "Libyoiden vetäminen" kapinallisilta on epätodennäköistä ilman ulkomaiden tukea.
Ihan sisällissodan alussa valtion armeijan joukot loikkaili, otti turpaan 247 kuten Libyassakin. Kapinalliset oli itsetuntoa täys ja odottivat nopeaa voittoa. Tätä nopeaa voittoa ei sitten tullutkaan, koska ulkovallat eivät liittyneet mukaan pommituksiin, kuten Libyassa ja nyt alkaa itsetunto vapista.

Kyllä kapinallisten pitää tää Aleppo voittaa hinnalla millä hyvänsä, tai sitten siitä häviöstä toipuminen tulee olemaan erittäin vaikeaa.
 
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012081115942260_ul.shtml

Britannia avustaa Syyrian kapinallisia viiden miljoonan punnan eli noin 6,3 miljoonan euron edestä.

Avustus sisältää muun muassa luotiliivejä ja viestintävälineitä, kertoi Iso-Britannian ulkoministeri William Hague perjantaina.

Lahjoitukset ovat esimerkiksi matkapuhelimia, satelliittipuhelimia ja radioita, joilla pystytään varoittamaan siviilejä. Luotiliivien tarkoitus on suojata siviilejä. Lahjoitukseen sisältyy myös lääkintäpakkauksia ja vedenpuhdistusvälineistöä.

Yeah right :a-rolleyes:
 
Aseitahan tämän meidän oman EU. kerhon maat ovat pumpanneet kaikessa konsensuksessa libyaan ja syyriaan jo aikaisemmin joten nyt vain parannetaan joukkojen huoltoa ja omasuojaa.
Tämä kaikki englannista, maasta joka keräsi kansalaisiltaan kaikki käsiaseet pois täysin mielivaltaisella tavalla ja samaan aikaan kaikissa pienaseiden kauppaa rajoittavissa sopimuksissa yhtenä pääpuuharina oleva virallinen suomikin on sopivasti hiljaa mutta kyllä kotomaan aseita silti ollaan keräämässä ja rajoittamassa lähes uskonnollisella vimmalla.

Tuleeko kenellekään muulle tästä pikkuisen outo fiilis?
 
USA ja Turkki harkitsevat lentokieltoa Syyrian ylle

Libyassa lentokieltoalueet olivat merkittävä tekijä yksinvallan kaatamisessa. Yhdysvallat on nyt valmis harkitsemaan niitä myös Syyriassa.

Yhdysvallat ja Turkki harkitsevat lentokieltoaluetta Syyrian ylle ja muita uusia toimia, joilla autettaisiin Syyrian kapinallisia, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton.

Virkaveljensä Ahmet Davutoglun Turkissa tavannut Clinton sanoi, että Turkki ja Yhdysvallat perustavat työryhmän, joka alkaa laatia yksityiskohtaisia suunnitelmia kapinallisten auttamiseksi. Maiden tiedustelupalvelut ja asevoimat tulevat mukaan suunnuitteluun entistä voimakkaammin, Clinton kertoi tapaamisen tuloksista.


Kysymykseen lentokieltoalueiden perustamisesta Clinton vastasi, että se on juuri sellainen vaihtoehto, jollaisten perusteellisesta harkinnasta hän ja Davutoglu sopivat.

http://yle.fi/uutiset/usa_ja_turkki_harkitsevat_lentokieltoa_syyrian_ylle/6252605
 
kunnas kirjoitti:
USA ja Turkki harkitsevat lentokieltoa Syyrian ylle

Libyassa lentokieltoalueet olivat merkittävä tekijä yksinvallan kaatamisessa. Yhdysvallat on nyt valmis harkitsemaan niitä myös Syyriassa.

Yhdysvallat ja Turkki harkitsevat lentokieltoaluetta Syyrian ylle ja muita uusia toimia, joilla autettaisiin Syyrian kapinallisia, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton.

Virkaveljensä Ahmet Davutoglun Turkissa tavannut Clinton sanoi, että Turkki ja Yhdysvallat perustavat työryhmän, joka alkaa laatia yksityiskohtaisia suunnitelmia kapinallisten auttamiseksi. Maiden tiedustelupalvelut ja asevoimat tulevat mukaan suunnuitteluun entistä voimakkaammin, Clinton kertoi tapaamisen tuloksista.


Kysymykseen lentokieltoalueiden perustamisesta Clinton vastasi, että se on juuri sellainen vaihtoehto, jollaisten perusteellisesta harkinnasta hän ja Davutoglu sopivat.

http://yle.fi/uutiset/usa_ja_turkki_harkitsevat_lentokieltoa_syyrian_ylle/6252605

Mahtavatko uskaltaa ilman YK:n päätöslauselmaa, eli Venäjän ja Kiinan lupaa? Nuo eivät mene toista kertaa halpaan, kuten kävi Libyan kanssa.
 
Alkaa Assadin kohtalo olemaan Venäjän käsissä, koska jos Jenkit alottaa taas 247 pommituksen mitä Libyassa, että FSA antaa kordinaatit Jenkeille ja ne ampuu Tomahawkin sinne, niin paranee kapinallisten mahdollisuudet potenssiin. Jos Venäjä tulee kovaakin vastaan tässä asiassa, niin ei Jenkit mitään asialle tee. Putinihan on sinne kärrännyt nyt kuukaustolklulla laivoja ja ilmatorjuntakalustoa. Vaikkakaan niitä ei tietääkseni sisällissodassa käytetäkkään, mutta sielä ne kaikki on valmeudessa. Jos Putin sanoo, että jokainen NATO hävittäjä joka ampuu Syrian lentokoneen taivaalta saa S-400 peräänsä, niin ei Jenkit mitään sit tee. Venäjä vois hyvinkin vetää tälläisen uhkauksen, kun Syyria ei Jenkeille edes ole sisä, tai ulkopoliittisesti mikään huipputärkeä alue. Jenkkejen mediaa EVVK koko kahakka, kukaan ei tunnu olevan innostunut siitä. Joten mahikset, että Jenkit astuu taakse Venäjän ärähdyksestä on aika korkealla. Tämä koko "suunittelu" saattaa vain olla, että kunhan tökkivät karhua kepillä, katsoen kuinka kovasti se ärähtää takasin. En usko, että Jenkeillä on kauheasti halua tätä asiaa väkisin lävitse puskea. Sama nähtiin Georgiassa. Ei ne jenkit Venäjän varpaille astu ihan vaan periatteesta, jos on kyse suht merkityksettömästä alueesta.
 
null kirjoitti:
Jenkkejen mediaa EVVK koko kahakka, kukaan ei tunnu olevan innostunut siitä. Joten mahikset, että Jenkit astuu taakse Venäjän ärähdyksestä on aika korkealla. Tämä koko "suunittelu" saattaa vain olla, että kunhan tökkivät karhua kepillä, katsoen kuinka kovasti se ärähtää takasin. En usko, että Jenkeillä on kauheasti halua tätä asiaa väkisin lävitse puskea. Sama nähtiin Georgiassa. Ei ne jenkit Venäjän varpaille astu ihan vaan periatteesta, jos on kyse suht merkityksettömästä alueesta.

Analyysisi on sanalla sanoen syvältä.

Jenkeissä poliittinen luokka seuraa sangen tarkkaan konfliktia. Republikaanit, McCain etunenässä ovat jo kauan vaatineet interventiota, leimaten Obaman ja demokraatit rähmäkäpäliksi. Obaman hallinto, joka ymmärtää, että jos rikot sen, omistat sen, ei halua komittautua isoilla voimavaroilla.

Ja mitä tulee Georgiaan, venäläisten aggresio loppui siihen että jenkit ilmoittivat lähettävänsä sotilassairaala-aluksen Georgiaan. Sopivasti uhkaamaton, mutta samalla assetti, jonka uhkaaminen olisi antanut syyn vastata. Siihen chicken-peliin ei Kreml halunnut lähteä. Agressio loppui. Ei loppunut Sarkozyn tai Stubbin "neuvotteluihin", vaan ihan voimapolitiikan hienovaraiseen uhkaukseen.

------

Ja vaikka Syyriassa on osana taistelijoista jihadisteja, on jenkeissä ymmärretty, että Assadin regiimi, joka toisaalta takaisi vakautta, ei tule pysymään vallassa. Sen takia nyt jenkit tukevat muita, ts. maallisia vastarintaryhmiä. Jenkit ovat oppineet, että ulkomailta tulleet äärimmäisjihadistit eivät pitkälle pötki, koska heidän tavoitteet ovat ihan muuta kuin paikallisväestön.
 
null kirjoitti:
Alkaa Assadin kohtalo olemaan Venäjän käsissä, koska jos Jenkit alottaa taas 247 pommituksen mitä Libyassa, että FSA antaa kordinaatit Jenkeille ja ne ampuu Tomahawkin sinne, niin paranee kapinallisten mahdollisuudet potenssiin. Jos Venäjä tulee kovaakin vastaan tässä asiassa, niin ei Jenkit mitään asialle tee. Putinihan on sinne kärrännyt nyt kuukaustolklulla laivoja ja ilmatorjuntakalustoa. Vaikkakaan niitä ei tietääkseni sisällissodassa käytetäkkään, mutta sielä ne kaikki on valmeudessa. Jos Putin sanoo, että jokainen NATO hävittäjä joka ampuu Syrian lentokoneen taivaalta saa S-400 peräänsä, niin ei Jenkit mitään sit tee. Venäjä vois hyvinkin vetää tälläisen uhkauksen, kun Syyria ei Jenkeille edes ole sisä, tai ulkopoliittisesti mikään huipputärkeä alue.
Muutama tomahawk-ohjus ainoastaan kutittaa. Tarvitaan F-16 hävittäjiä tuhoamaan tankkeja laserohjatuilla-pommeilla. Silloin saattaa tulla tappioita.

Toinen asia on kuinka paljon pommitukset vaikuttavat osapuolten taistelumoraaliin.

Jos Assadin hallinto kaatuu niin mitä siitä seuraa; nieleekö Assad tappionsa vai tyhjentääkö hän viimetöikseen kemialliset aseet Israeliin Ja USA:n tukikohtiin.
 
adam7 kirjoitti:
Jenkeissä poliittinen luokka seuraa sangen tarkkaan konfliktia. Republikaanit, McCain etunenässä ovat jo kauan vaatineet interventiota, leimaten Obaman ja demokraatit rähmäkäpäliksi. Obaman hallinto, joka ymmärtää, että jos rikot sen, omistat sen, ei halua komittautua isoilla voimavaroilla.
No ei kyllä seuraa. Käsityksesi Jenkkejen politiikasta on noin 15 vuotta vanhaa, kun näemmä uskot vielä demokraatti-republikaani -linjauksiin. Myöskin, kuka oikeasti jotain McCainiä enää kuuntelee? Ukkohan putos kärrystä jo vuosia sitten. Jos haluat tietää mitä Republikaanejen johto ja suurimmat vaikuttajat jostain ajattelee, niin et voi vähäpitosempaa ukkoa lainata, kun McCainiä. Kaikki ne on sielä olleet ihan uber oikeistoa jopa Jenkkejen standardeilla ja tänäpäivänä Bush olisi nynny demokraatti. Asiaa ei myöskään auta se, että politiikka on Jenkeissä muuttunut paljon enemmän korporaatiopeliksi ja varsinkin Republikaanit vajonneet siihen, että sanotaan mitä Goldman Sachs haluaa. Hyvänä esimerkkinä tästä on Romney; Vain 6 vuotta sitten tämäkin ukko oli sieltä rauhallisimmasta ja progressivesta päädystä mitä tuli Republikaaneihin ja nyt se on joku superhaukka.Tämä sama trendi on ollut näkyvissä about kaikissa sen mielipiteissä, että ennen oltiin tätä mieltä ja nyt just vastakkaista. Irania heitä kovasti kiinnostaa, mutta ei Syyriä. Kun vaan katsoo kuinka paljon Jenkkejen mediassa huudatetaan Iranista vs Syyriasta, niin on se aika selvä kumman miehitystä sielä halutaan lobbata. Jos Assadi tappaa 60 koululasta, niin ehkä joku MSNBC(vasemmistokanava) siitä raportoi ja CNN yms ehkä nopeasti mainitsee siitä loppukevennyksenä jos ollenkaan, mutta auta armias jos joku "nimeämätön lähde" Iranissa sanoo jotain, niin sit on kaikki asiantuntijat asiaa päivittelemässä joka kanavalla parhaaseen katseluaikaan.

Reput vaan huutaa jotain Syyriaa aina välillä, kun se on heille sopivaa, mutta ei se ketään oikeasti kiinnosta. Ei kansaa, ei mediaa, ei poliitikkoja, ei korporaatioita. Obamaa on yritetty myydä jonain heikkona pikku liberaalipojuna, mutta ei voi olla kauempana totuudesta. Ukko on ihan Bush Jr. 2.0 ja se näkyy sen kaikissa linjauksissa. Jossain asioissa jopa vielä haukkamaisempi, kuin Bush oli; Esimerkiksi Obama lisäsi radikaalisti miehitystä Afghanistanissa(first and second surge), Irakista ja Afghanistanista vetäytyminen oli sitä, että se toi sinne eka kymmeniä tuhansia lisää surge -operaatioissaan ja sitten palautti niistä puolet kotiin, jotka se itse sinne raahasi. lopulta totaalina oli silti enemmän porukkaa näissä mestoissa, kuin mitä oli 2009. Puolustuskulut kasvoi Obaman vallan alla Bushin 616miljardista -> 780miljardiin, Obaman alla drone iskut ovat nousseet Pakistanissa radikaalisti ja samoin kaatuneiden määrä Afghanistanissa.

Väitös, että Obama on pehmonen on ihan täyttä republikaani propagandaa.
Ainoa muutos Jenkkejen ulkopolitiikassa jos Romney voittaa vaalit on, että ne kohteet mitkä oltaisiin pommitettu Obamankin alla pommitetaan vähän perusteellisemmin.
 
adam7 kirjoitti:
null kirjoitti:
Jenkkejen mediaa EVVK koko kahakka, kukaan ei tunnu olevan innostunut siitä. Joten mahikset, että Jenkit astuu taakse Venäjän ärähdyksestä on aika korkealla. Tämä koko "suunittelu" saattaa vain olla, että kunhan tökkivät karhua kepillä, katsoen kuinka kovasti se ärähtää takasin. En usko, että Jenkeillä on kauheasti halua tätä asiaa väkisin lävitse puskea. Sama nähtiin Georgiassa. Ei ne jenkit Venäjän varpaille astu ihan vaan periatteesta, jos on kyse suht merkityksettömästä alueesta.

Analyysisi on sanalla sanoen syvältä.

Jenkeissä poliittinen luokka seuraa sangen tarkkaan konfliktia. Republikaanit, McCain etunenässä ovat jo kauan vaatineet interventiota, leimaten Obaman ja demokraatit rähmäkäpäliksi. Obaman hallinto, joka ymmärtää, että jos rikot sen, omistat sen, ei halua komittautua isoilla voimavaroilla.

Ja mitä tulee Georgiaan, venäläisten aggresio loppui siihen että jenkit ilmoittivat lähettävänsä sotilassairaala-aluksen Georgiaan. Sopivasti uhkaamaton, mutta samalla assetti, jonka uhkaaminen olisi antanut syyn vastata. Siihen chicken-peliin ei Kreml halunnut lähteä. Agressio loppui. Ei loppunut Sarkozyn tai Stubbin "neuvotteluihin", vaan ihan voimapolitiikan hienovaraiseen uhkaukseen.

------

Ja vaikka Syyriassa on osana taistelijoista jihadisteja, on jenkeissä ymmärretty, että Assadin regiimi, joka toisaalta takaisi vakautta, ei tule pysymään vallassa. Sen takia nyt jenkit tukevat muita, ts. maallisia vastarintaryhmiä. Jenkit ovat oppineet, että ulkomailta tulleet äärimmäisjihadistit eivät pitkälle pötki, koska heidän tavoitteet ovat ihan muuta kuin paikallisväestön.

Yllä esitetty sairaala-laiva-skenaario on kyllä keksitty jossain etelä-suomalaisessa PerinnePerkin järjestämässä saunaillassa ja melko lailla pikkutunneilla sittenkin.

Eli Venäjän agressiot saadaan kesytettyä lähettämällä amerikkalainen sairaalalaiva piskuisen kohdemaan satamaan. Sillä lailla. Lukekaa nyt lapsukaiset sitä hedelmää, joka sikiää siitä, että Nato-askeleet ovat tällä haavaa kovin vaikeita ottaa. Siitä nämä erilaiset sairaalalaiva-visiot kumpuavat.

Syyriaa koskevan kappaleen allekirjoitan täysin. Järki on takana amerikkalaisillakin Syyria-offensiivissa. Tiettyjen edellytysten täyttyessä kyetään nykyään masinoimaan ulkoapäin hyvinkin vakavia kähinöitä. Jos sisällissotaa ajatellaan niin kovempi voittaa. Onko kovempi kivempi?
 
Back
Top