Syyrian konflikti

Ilmeisesti ryssät hyökkäyksen kohteena Latakiassa sekä Tartusissa. Venäjän it aktiivinen.
 
Assadin ilmatorjunta on voinut olla aktiivinen myös Hamassa, mutta mahdotonta sanoa tässä vaiheessa. Aika tiuhaan saa Israel mätkiä Irania Syyriassa, jos aikovat estää ballististen aseiden tuotannon, asekuljetukset Hizbollahille, jne...
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5353136,00.html

" ..Israeli strikes targeting a state company for technical industries ..."
 
Viimeksi muokattu:
Ihmettelen tätä puskurivyöhyke suunnitelmaa, onko siihen joku koira haudattuna vai mikä syy moiseen ?
1. Onko Syyrian voima lopussa ja tarvitaan taukoa ?
2. Pelätäänkö USAn iskevän jos Idlibiin mennään (ja silloinhan joku käyttää kaa..)?
3. Soditaanko ensin jossain toisaalla, missä ?
4. Soditaanko Turkin kanssa kimpassa jossain toisaalla (kurdit)?
5. Joku muu
Pitkäaikaisena ratkaisuna tuota tuskin kukaan pitänee, Syyria haluaa alueensa takaisin, Turkkikaan ei kannattane Al-Qaida taustaisia taistelijoita ja haluaa niistä eroon ja USAkin on tehnyt aika pitkän rupeaman
hommia heidän kukistamisekseen (ei tosin tämän jaoston Idlibissä mutta halunnee näistäkin aikanaan eroon?).
 
Tuskin on mitään pitkän aikavälin suunnitelmia, hyökkäys Idlibiin olisi johtanut ensin välilliseen ja sitten suoraan yhteenottoon Turkin kanssa joten Putin perui sen.

http://www.mei.edu/content/flash/2018-09-18

"If successfully implemented, this will look like enhanced de-escalation, with the new buffer zone actually looking more like a de-extremist zone than a demilitarized one. After all, the more moderate National Liberation Front (NLF) will remain within the zone, albeit without their heavy weaponry."
 
Viimeksi muokattu:
Historiallisesti tuollaiset jakolinjat ovat aiheuttaneet aina kähinää jollain aikavälillä. En pidä myöskään Syyrian itäosan miehitystä USA:n toimesta pitkällä aikavälillä kovin kestävänä tilanteena. USA tulee työskentelemään koko ajan Assadin kaatamiseksi tuolta käsin ja paikalliset puolestaan alkavat jollain aikavälillä myös kyllästyä heidän vaikutukseensa. Näin nuo ovat ainakin ennen menneet. Mutta katsellaan miten asiat kehittyvät.
 
Iranille kallis paukku taas. Olisko ollut tämä 747 joka lentokentällä oli purkamassa, kun isku tuli. 89A913A9-23E5-4748-96D9-A8E16CEF13FA.jpeg
C5D0F546-2720-4EC6-9E28-C7BDE52002EC.jpeg
 
Taitaa tuo bojo olla ilmatankkauskone ku perässä on tuo puomi ? Ja satelliittikuvasta ymmärtäisin että joku 747 seisoo kohtuu ehjänä räjähdyspaikan "alapuolella" ... oisko jäänyt 75m vajaaksi ?
 
Joo näyttäisi et entinen matkustajakone on muutettu tankkauskoneeksi puomin perusteella.
Mitä Iranin ilmatankkauskone tekisi Syyriassa? Tuskin ainakaan tekemässä sitä varsinaista päätehtävää. Yleensä noissa on aika paljon rahtitilaa varsinaisessa cabiinissa joten saattanut kuljettaa vaan tavaraa.
 
Ota nyt silmä käteen kyllähän tuossa tankkauspuomi on niin selvästi kuin mahdollista on. Lennättivät nyt sit vaikka wc-paperia sinne syyriaan tolla koneella jos se siel nyt edes on ollut, mut puomi tuossa koneessa on silti.
 
Ota nyt silmä käteen kyllähän tuossa tankkauspuomi on niin selvästi kuin mahdollista on. Lennättivät nyt sit vaikka wc-paperia sinne syyriaan tolla koneella jos se siel nyt edes on ollut, mut puomi tuossa koneessa on silti.
Onhan se siinä. Erikoista vaan käyttää ilmatankkeria muuhun kuin tankkaamiseen.
 
Back
Top