Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Trumpin puhdistukset ja linjamuutokset

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja ak.tied, 09.11.2016.

 1. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,339
  Tykkäykset:
  4,326
  Pisteet:
  636
  Saas nähdä onko ennen aikojaan aloitettu ketju ja liian raflaavalla otsikolla, mutta tämä ensimmäinen pistää miettimään.

  Donald Trumpin valinta presidentiksi tarkoittaa suurta myllerystä myös diplomaattikunnassa. Myös Suomen nykyinen Suomen suurlähettiläs Charles C. Adams Jr. saa kenkää.

  Minun työni täällä kauniissa Suomessa päättyy nyt ennen aikojaan. Totta kai siinä mielessä olen pettynyt. Mutta Amerikan kansa on puhunut ja presidentti on valittu demokraattisesti, sanoo suurlähettiläs diplomaattisesti MTV:lle.

  Suomen entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck oli suorasanaisempi. Hän kommentoi vaalitulosta sosiaalisessa mediassa vain sanoin "Oh fuck".


  http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...seuraus-suurlahettilaalle-potkut-tuli/6158596


  Muok. Bushmasterin kuittaama muistinvarainen sekaannus henkilöissä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2016
  PSS tykkäsi tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Oreck lupasi hakea suomesta turvapaikkaa jos Trump voittaa...:rolleyes:
   
 3. Mainos 4. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,339
  Tykkäykset:
  4,326
  Pisteet:
  636
  Ai se olikin se. Meni ukot sekaisin. Korjaan.
   
 5. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Tuskin jaksan odottaa että Trump paljastaa toimintasuunnitelmansa, eli ne mitä hän on pimittänyt tähän asti julkisuudelta.
   
 6. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Allaolevasta linkistä saa kuvaa miten tärkeitä kauppakumppaneita Jenkkilä ja Meksiko ovat toisilleen. Mietin aina sitä "Meksiko maksaa muurin" -heittoa. Ajattelin aina että hän sanelee uudet hinnat Meksikon kaupankäynnille (tullit, verot), siten että ne kattavat muurin rakennuskulut (huom. ylläpitokulut ovat asia erikseen). Meksiko alkaa maksamaan enemmän jenkkien tuotteista, ja jenkit pääsevät ostamaan halvemmalla (on kai visio siis). Liekö Meksikolla siinä mitään sanavaltaa, en tiedä. Meksiko ei ole suurvalta mutta se on rajanaapuri; toinen kahdesta ainoasta. Viimeisin Trumpin arvio muurin hinnasta oli "yli 10 mrd", siis joitain kuukausia sen jälkeen kun hän oli sanonut "4 mrd". Aika jännä havaita että Meksikosta viedään helvetisti autoja jenkkeihin, kun pitää mielessä millainen status autolla (amerikkalaisuuden symbolina) ja autoteollisuudella on ollut jenkeille. :D

  https://ustr.gov/countries-regions/americas/mexico
   
 7. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,366
  Tykkäykset:
  8,423
  Pisteet:
  1,286
  Arvailua lähi-idän suunnalle.

   
  Erkki tykkäsi tästä.
 8. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,390
  Tykkäykset:
  7,672
  Pisteet:
  1,286
  Toivottavasti muutamia hyviä asioita heijastuu Suomeenkin, Trump'in valinnan johdosta:

  - verososialismi ja obama/clinton'in politiikka saivat USA:n kansalta tuomion..tämäkös harmittaa suomalaisia sosialisteja..
  - aselait todennäköisesti säilyvät nykyisellä järkevällä tasolla ja ehkä osin vapautuvatkin. Näin siksi että USA näyttää ampuma-aseiden suhteen joltain osin esimerkkiä koko maailmalle. USA:n tukea tarvitaan esim. YK:ssa jne.
  - korkeimman oikeuden jäseniksi valitaan toivottavasti konservatiivisia ja aselakeihin asiallisesti suhtautuvia lakimiehiä.
  - USA toivottavasti näyttää esimerkkiä pakolaistulvan rajoittamisessa. Ei ole mahdollista että länsimaat elättävät maailman väestönkasvun, sosiaaliturvaa = omien kansalaistensa verotusta lisäämällä.
  - toivottavasti Trump ja USA lopettaa kokonaan järjettömän ilmastomuutoshöpötyksen. Kts. aiempi meili: http://maanpuolustus.net/threads/ilmastonmuutos-globaalin-maanpuolustuksen-paikka.5055/page-11 Tuosta linkistä löytyy perusteluita aiheeseen. Suomikin voisi ottaa tästä oppia..mutta oma yhdistynyt vihervasemmistomme halunnee mieluummin tuhota kilpailukykymme ja maamme talouden nousun mahdollisuuden.

  Toivottavasti:

  - Trump'in voitto lisää mm. Suomen tarvetta kehittää kahdenvälistä yhteistyötä USA:n kanssa.
  - ehkä meilläkin opitaan ymmärtämään että Suomen tarvitsee jatkossa keskittyä enemmän oman turvallisuutensa ja kansakunnan hyvinvoinnin kehittämiseen. Suomen turvallisuus ei parane siitä että roikutaan vuosikymmeniä NATO:n ovenraossa kärkkymässä muiden almuja.

  Jää nähtäväksi:

  - kuinka Trump ja hänen tuleva esikuntansa, ministerit, avustajat jne. suhtautuvat suljettuihin poliittisiin järjestelmiin jotka kuitenkin käyttävät taloudellisia vapauksia keskeisenä keinona oman sotilaallisen ja muun vaikutusvaltansa lisäämiseen. Esimerkiksi Kiina ja Venäjä joilla on taloutensa mahdollisesti kasvaessa haastaa USA myös sotilaallisesti.
  - Kuinka USA:n taloussuhteet maailman kuluttajamarkkinoilla säilyvät jatkossa. Jenkkien ylikansalliset suuryhtiöt kun eivät pärjää pelkästään kotimaan markkinoilla ja/tai mahdollisesti lisääntyvällä protektionismilla.

  Mielenkiintoisia aikoja tulossa. Muutokset luo mahdollisuuksia vaikka tuskinpa tarvitsee erityisemmin odotella että Suomen päättäjän sitä ymmärtäisivät.. Jatketaan samalla perinteisellä verososialistisella linjalla. Parannetaan maailman sosiaaliset ja ilmasto-ongelmat suomalaisten veroja korottamalla ja edelleenkin lisääntyvällä lainanotolla.
   
  -JP-, ak.tied ja Maidan tykkäsivät tästä.
 9. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,928
  Tykkäykset:
  3,601
  Pisteet:
  316
  Trumppi saattaa ollakin aika veikeä neuvottelukumppani Putlerille. Nythän Putin on ominut roolin jossa puheet on toista ja teot toista ja sitten vielä äkkikäännökset ennakoimattomissa. Nyt vastassa on vähintäin yhtä ketterä mielensäpahoittaja jolla on lisäksi palava tarve tulle hyväksytyksi kansallisena suurmiehenä ja arvostuksen kohteena. Siihen tarpeeseen ei oikein Putlerin pillin mukaan tanssi sovi vaikka kavereina aloittaisivatkin. Ja puolisoa ei voi ottaa tapaamisiin - Trumppi saattaa puristella.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2016
  Falangi, Smith, MeriTJ ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,339
  Tykkäykset:
  4,326
  Pisteet:
  636
  Mä vähän luulen, että ne asiat pysyykin pimeässä ja sitten aikanaan vain tapahtuvat ja alkavat selviämään siinä vaiheessa.
   
 11. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,339
  Tykkäykset:
  4,326
  Pisteet:
  636
  Aiemmin selvästi EU on ollut samalle agendalle alisteinen kuin USA, mm. aselakeihin, pakolaisuuteen, ilmaston muutokseen liittyen. Toivottavasti homma muuttuu pian ja täälläkin puhaltaa uudenkaltaiset tuulet. Sen sijaan, että keskitytään jonkun ulkoa sanellun agendan uppiniskaiseen läpiajamiseen ruvetaan keskittymään oman maan hyvinvoinnin edistämiseen. Toivottavasti Trump näyttää tässä esimerkkiä ja Eurooppa herää todellisuuteen ja ymmärtää että me hävitään tämä peli kohta jos ei meininki muutu.
   
  Fremen ja jurppi tykkäsivät tästä.
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,942
  Tykkäykset:
  24,017
  Pisteet:
  1,286
  Sinne vaan jonon jatkoksi. Turvapaikkapäätöksen saaminen ei kestäne kuin vuoden. Ja palauttaa hänet sitten kotiinsa.....:p
   
  Smith, Bushmaster, Maidan ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,942
  Tykkäykset:
  24,017
  Pisteet:
  1,286
  Tämä. Ja jos tämä tuntuu täysin mahdottomalta ajatukselta, niin eiköhän konsultointia saada esim. Norjalta tai Sveitsiltä? Pääsee ainakin hyvään alkuun, kun ihan omilla jaloilla opetellaan seisomaan....tämä kiusallinen välivaihe sivuutettiin Onnellisesti Neukun kaaduttua....kiireen kierä oli rynnöä jäseneksi itseään isompaan Yhteisöön, jonka piti taata niin jalat kuin housutkin jalkaan.

  Ne hassut housut, ne hassut housut. :rolleyes:
   
  Erkki, setämies, ak.tied ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,390
  Tykkäykset:
  7,672
  Pisteet:
  1,286
  Suomalaisten poliitikkojen olisi syytä ottaa oppia tapahtumista.

  Suomen kannattaisi vaikuttaa ja tehdä omaa kansakuntaa koskevat päätökset/ratkaisut silloin kun aika on niille sopiva. Jos/kun emme tällaiseen kykene niin toimintaympäristön muutos johtaa helposti siihen että asioistamme päätetään muualla.

  Kolme vuosikymmentä kestänyt sosialististen presidenttien ja ulkoministerien aikakausi (koivisto-Ahtisaari-halonen-lipponen-tuomioja jne) johti siihen että Suomi jäi ulkopoliittisesti ikäänkuin lentokentän tuulipussiksi joka läpättää paikallaan ilmavirtojen pyöritettävänä. Ainoa joka edellä mainituista yritti tavoitteellisesti ohjata maamme ulkopoliittista suuntaa oli Ahtisaari, joka kuitenkin potkaistiin sivuun. Ilmeisesti hän oli liian hyvä tehtäväänsä.

  Venäjän samanaikainen muuttuminen yhden puolueen ja johtajan agressiivisen laajentumishaluiseksi, väkivaltakoneistolla hallituksi diktatuuriksi on johtanut tilanteeseen jossa Suomen kansainvälistä asemaa pyritään ohjaamaan Moskovasta.

  Nyt yksittäinen, yllättävä johtajan vaihdos USA:ssa on johtamassa Suomen entistä tiukemmin ulkovaltojen pelinappulaksi. Tosin kuvittelisin että Suomi voi jatkossakin jossain määrin tukeutua USAn apuun. Jos vain osaamme hoitaa asiamme oikealla tavalla.

  Sen verran kannattaa kotimaisten poliitikkojen käydä WC:ssä että vilkaisee käsiä pestessään peiliin. Sieltä näkee kuka tämän tilanteen on aiheuttanut. Ei kannata syytellä Yhdysvaltojen kansaa tai Trumppia. Eikä oikeastaan Putiniakaan.

  Kuten kaikessa muussakin. Hommat pitää hoitaa ajallaan. Suomi on historian mittakaavassa vielä nuori valtio joka kulkee vasta itsenäisyytensä ensitaipaleita..Tästäkin tilanteesta kannattaa ottaa se hyöty mikä on saatavissa - Siis otetaan opiksi.
   
  Maidan tykkäsi tästä.
 16. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,056
  Tykkäykset:
  18,771
  Pisteet:
  1,286
  Ette muuten sitten huomanneet, että USA:n presidentinvaalin yhteydessä olleissa äänestyksissä kolmessa osavaltiossa aselait kiristyivät huomattavasti ja yhdessäkään eivät lieventyneet. Tosin Kaliforniassa se nyt ei ollut mikään yllätys.

  Tietysti Trump tuskin liittovaltiotasolla tulee tekemään mitään tiukennuksia.
   
  ak.tied, baikal ja Fremen tykkäsivät tästä.
 17. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,253
  Tykkäykset:
  1,482
  Pisteet:
  156
  Jos vähänkää on seurannu niin kyllä suunnitelmat on. Trumpin sivuilla paljonkin suunnitelmista mm verotuksesta, maahanmuutosta, ulkopoliitikasta.

  Tässä nyt kumminki ensimmäset 100 Päivää virassa.
  http://www.breitbart.com/2016-presi...ump-contract-american-voter-100-days-5338007/

  During an appearance in Gettysburg, Pennsylvania, he vows to act on them in the first 100 days in office
  1. Propose a Constitutional Amendment to impose term limits on all members of Congress
  2. Institute a hiring freeze on all federal employees to reduce federal workforce through attrition (exempting military, public safety, and public health)
  3. Require for every new federal regulation, two existing regulations must be eliminated.
  4. Institute a five year-ban on White House and Congressional officials becoming lobbyists after they leave government service
  5. Create a lifetime ban on White House officials lobbying on behalf of a foreign government.
  6. Institute a complete ban on foreign lobbyists raising money for American elections.
  7. Announce intention to renegotiate NAFTA or withdraw from the deal under Article 2205.
  8. Announce withdrawal from the Trans-Pacific Partnership.
  9. Direct Secretary of the Treasury to label China a currency manipulator.
  10. Direct the Secretary of Commerce and U.S. Trade Representative to identify all foreign trading abuses that unfairly impact American workers and direct them to use every tool under American and international law to end those abuses immediately.
  11. Lift the restrictions on the production of $50 trillion dollars’ worth of job-producing American energy reserves, including shale, oil, natural gas and clean coal.
  12. Lift the Obama-Clinton roadblocks and allow vital energy infrastructure projects, like the Keystone Pipeline, to move forward.
  13. Cancel billions in payments to U.N. climate change programs and use the money to fix America’s water and environmental infrastructure.
  14. Cancel every unconstitutional executive action, memorandum and order issued by President Obama.
  15. Begin the process of selecting a replacement for Justice Scalia from one of the 20 judges on my list, who will uphold and defend the Constitution of the United States.
  16. Cancel all federal funding to Sanctuary Cities.
  17. Begin removing the more than 2 million criminal illegal immigrants from the country and cancel visas to foreign countries that won’t take them back.
  18. Suspend immigration from terror-prone regions where vetting cannot safely occur. All vetting of people coming into our country will be considered extreme vetting.
  19. Work with Congress on a Middle Class Tax Relief And Simplification Act.An economic plan designed to grow the economy 4% per year and create at least 25 million new jobs through massive tax reduction and simplification, in combination with trade reform, regulatory relief, and lifting the restrictions on American energy. The largest tax reductions are for the middle class. A middle-class family with 2 children will get a 35% tax cut. The current number of brackets will be reduced from 7 to 3, and tax forms will likewise be greatly simplified. The business rate will be lowered from 35 to 15 percent, and the trillions of dollars of American corporate money overseas can now be brought back at a 10 percent rate.
  20. Work with Congress on a End The Offshoring ActEstablishes tariffs to discourage companies from laying off their workers in order to relocate in other countries and ship their products back to the U.S. tax-free.
  21. Work with Congress on a American Energy & Infrastructure ActLeverages public-private partnerships, and private investments through tax incentives, to spur $1 trillion in infrastructure investment over 10 years. It is revenue neutral.
  22. Work with Congress on a School Choice And Education Opportunity ActRedirects education dollars to gives parents the right to send their kid to the public, private, charter, magnet, religious or home school of their choice. Ends common core, brings education supervision to local communities. It expands vocational and technical education, and make 2 and 4-year college more affordable.
  23. Work with Congress on a Repeal and Replace Obamacare ActFully repeals Obamacare and replaces it with Health Savings Accounts, the ability to purchase health insurance across state lines, and lets states manage Medicaid funds. Reforms will also include cutting the red tape at the FDA: there are over 4,000 drugs awaiting approval, and we especially want to speed the approval of life-saving medications.
  24. Work with Congress on a Affordable Childcare and Eldercare Act.Allows Americans to deduct childcare and elder care from their taxes, incentivizes employers to provide on-side childcare services, and creates tax-free Dependent Care Savings Accounts for both young and elderly dependents, with matching contributions for low-income families.
  25. Work with Congress on an End Illegal Immigration ActFully-funds the construction of a wall on our southern border with the full understanding that the country Mexico will be reimbursing the United States for the full cost of such wall; establishes a 2-year mandatory minimum federal prison sentence for illegally re-entering the U.S. after a previous deportation, and a 5-year mandatory minimum for illegally re-entering for those with felony convictions, multiple misdemeanor convictions or two or more prior deportations; also reforms visa rules to enhance penalties for overstaying and to ensure open jobs are offered to American workers first.
  26. Work with Congress on a Restoring Community Safety Act.Reduces surging crime, drugs and violence by creating a Task Force On Violent Crime and increasing funding for programs that train and assist local police; increases resources for federal law enforcement agencies and federal prosecutors to dismantle criminal gangs and put violent offenders behind bars.
  27. Work with Congress on a Restoring National Security Act.Rebuilds our military by eliminating the defense sequester and expanding military investment; provides Veterans with the ability to receive public VA treatment or attend the private doctor of their choice; protects our vital infrastructure from cyber-attack; establishes new screening procedures for immigration to ensure those who are admitted to our country support our people and our values
  28. Work with Congress on a Clean up Corruption in Washington Act.Enacts new ethics reforms to Drain the Swamp and reduce the corrupting influence of special interests on our politics.
  Siitä voi kuunnella jos ei lukeminen nappaa.
   
  Beerfect, Maidan, ak.tied ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 18. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,056
  Tykkäykset:
  18,771
  Pisteet:
  1,286
  Tuossa on mielestäni joitakin ihan hyviä ajatuksia, muutamia mainitakseni:

  Propose a Constitutional Amendment to impose term limits on all members of Congress.
  Institute a five year-ban on White House and Congressional officials becoming lobbyists after they leave government service.
  Create a lifetime ban on White House officials lobbying on behalf of a foreign government.
  Institute a complete ban on foreign lobbyists raising money for American elections.
  Direct Secretary of the Treasury to label China a currency manipulator.

  Tosin en lyö vetoa miten nuo toteutuvat :)
   
 19. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  802
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Joo, eiköhän kaverilla jo ole oleskelulupa. Kansalaisuutta voi hakea neljän vuoden oleskelun jälkeen perhesiteen tai työn perusteella.
   
  baikal tykkäsi tästä.
 20. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,953
  Tykkäykset:
  5,693
  Pisteet:
  636
  Niin. ainahan ne suurlähettiläät yms on vaihtunut Jenkeissä kun pressa vaihtuu. Sama tapahtuu Suomessa kun vaalit on ja joku puolue pääsee valtaan.
   
  kimmo.j ja ak.tied tykkäsivät tästä.
 21. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,206
  Tykkäykset:
  4,540
  Pisteet:
  1,286
  Merja Niilola uudelleen twiittasi. Melko osuvasti kyllä sopii tilanteeseen :D


   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 22. Soldierblue

  Soldierblue Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,762
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  316
  Onko Trump niin vanha kun 70 ? luulin että, jos katsoo naamasta niin 55+
   

Jaa tämä sivu