Trump -psykoosi

Tähän on kaksi yksinkertaista syytä.

1) Presidenttiä ei voi erottaa kuin varsin raskauttavilla perusteilla. Esim. yhteydet venäläisiin eivät riitä. Pitäisi osoittaa, että Trump todella vehkeili heidän kanssaan ja lisäksi pyrki peittämään jäljet ja vaikeuttamaan tutkintaa. Ollaan menty siinä mielessä perse edellä puuhun, että Trump on jo todistetusti pyrkinyt vaikeuttamaan tutkintaa mm. erottamalla Comeyn. Se voisi jo itsessään olla riittävä peruste. Ja varmaan olisikin, mutta sitten tulee kohta 2.
2) Presidentin voi erottaa käsittääkseni vain kongressi. Ja sitä hallitsevat republikaanit. Tästä ei varmaan tarvitse jatkaa sen enempää :rolleyes:

Tätä saattaa myös hidastaa fakta että Pence ei myöskään ole kovin suosittu.
 
Kuinkahan rankasti istuvaa pressaa tuetaan rebublikaanileirissä jos alkaa näyttää sille ettei oma paikka uusiudu 2018 vaaleissa varainkeruun kohdatessa tiiliseinän?
 
Pikkulinnut laulavat että erinäiset konservatiiviryhmät ovat töntäneet kärsänsä juurta myöten venäläisee rahakaukaloon. Tässä ei sinsänsä ole mitään laitonta nykyisen tulkinnan mukaan, mutta ulkomaisten eturyhmien kanssa ei saa vehkeillä.

Valitettavasti venäläisen rahan mukana tulee venäläinen vaikutusvalta. Onhan tästä kokemusta kotimaassakin, ruplia vvirtasi ystävällismielisille kerhoille ja kirjapainoille, eikä vastineeksi tatvinnut muuta kuin ajatella oikein.
 
Flynnin ohella myös edelleen odotan faktoja, Suomessa Immonen jyrättiin monikulttuurin vastaisesta postauksesta täydellisellä natsijyräyksellä (mikä oli ehkä röyhkein valhekampanja ikinä Suomalaisessa mediassa nähtynä ja nähdäkseni sama meno on jo pitkään ollut menossa Trumppiin liittyen, olkoonkin että Trumpin tapauksessa syytä on enemmän kuin riittävästi). En voi yksiselitteisesti ottaa valehtelijoita vakavasti, vaikka kuinka valheitaan todeksi selittellään, ja tosiaan samasta syystä myös Trumpin tapaus pitää nähdä muiden kuin Immosen tapauksen kautta jotta rehellisyys saadaan esille.
 
No jos republikaaneille todistetaan, että Trump on putinaattori ja myynyt maansa edun omaksi hyväkseen, niin eikös tuossa nyt luulisi olevan jo syytä jopa omalle puolueelle tarpeesta asti? Olisi varmasti. Mutta ne todisteet, ne todisteet. Onko niitä oikeasti vai onko vain löysää talkkunavelliä?

Tuskin Trump on kuitenkaan täydellinen putinaattori ja myynyt maansa Venäjälle kokonaan omaksi hyväkseen.

Tähän mennessä on vaikuttanut siltä, että republikaaneille ei ole ollut mikään ongelma, että saatiin republikaaninen pressa jossain määrin ehkä Venäjän avustamana. Tärkeintä on että saatiin republikaaninen pressa.

Tarkoitus pyhittää keinot jne...

Yhdysvalloissa politiikka on mennyt siihen pisteeseen, että oma etu, rahoittajien etu ja puolueen etu on tärkeämpää kuin maan etu. Jenkit on poliittisesti niin kahtia jakautunut, että ainakaan republikaanisen puolueen tee-laita ei välttämättä koe mitenkään huonoa omaatuntoa siitä, että kaikilla ei välttämättä mene hyvin. Hyvä esimerkki on obamacaren poisto, jossa köyhiltä ihmisiltä viedään terveydenhuolto ja säästyneet rahat käytetään rikkaiden verohelpotuksiin.

Tämän kaiken Putin ymmärtää, ja sitä Putin on hyvin tehokkaasti hyödyntänyt. Joku jenkkien tiedustelupomo taisikin jossain haastattelussa todeta, että hänelle oli pieni järkytys huomata, että venäläiset vaikuttivat tuntevan jenkkien tilanteen paremmin kuin jenkit itse.
 
Presidentin voi erottaa käsittääkseni vain kongressi. Ja sitä hallitsevat republikaanit. Tästä ei varmaan tarvitse jatkaa sen enempää :rolleyes:

Kongressi erotti isä clintonin. Senaatti palautti hänet istuimelle.

Kongressi antoi uhkakirjelmän Nixonille. Hän erosi ennen sen täytteelle panemista. Eli ei saanut potkuja.
 
Et ole ainoa. Minuakin kiinnostaa toden totta juuri se, mikä on lopulta faktaa ja mikä enemmän tai vähemmän löysää talkkunaa. Olisi helppo luoda väkevä mielikuva Trumpista ja hänen esikunnastaan, jos voisin kykenisin ja enää edes haluaisin luottaa mm. metiaan.

Jotenkin jakolinjoja löytyy. Globalistit tms. painavat yhtä sarkaa ja nationalismiin taipuvaisempi puoli toista. Mitkä suurteollisuuden ja -talouden alat hyötyvät Trumpin politiikasta...jotkut ihan varmasti, mutta tämä ei nouse framille edes vahingossa. Asiat esitetään vain malliin: trump trump trump....ja varmasti taustalla on paljon muutakin ja ehkä juuri se -paljon muutakin- on SE juttu.

En esimerkiksi voi mitenkään ymmärtää sitä, että jos yhteydet venäläisiin ovat silkkaa faktaa, niin jätkä vaan jatkaa presidenttinä sulana sukkana.

Trumpin politiikan vastavoimat väänsivät ison vaihteen päälle, kun vaaleissa tuli köniin. Ja tuo iso vaihde on volkkarin kuutonen. :rolleyes:
Jos erämaakunnan kunnanvaltuustossa menee hitaasti, niin arvaa meneekö jenkkiläläissä..?

Trumpilla ei ole politiikkaa, on vain itsekehun hakemista.

Ota ihan rauhassa, kyllä jutut tulevat esille kohtuullisen pian.
 
Muutama ase.... :D

Onko missään jonkinlaista listaa mitä kaikkea tuo paketti sisältää?
Tuo reilu sadan miljardin diili on diili jonka Obama pysäytti Jemenin sodan takia. Se ei siis ole Trumpin aikaansaannoksia.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Kongressi erotti isä clintonin. Senaatti palautti hänet istuimelle.

Kongressi antoi uhkakirjelmän Nixonille. Hän erosi ennen sen täytteelle panemista. Eli ei saanut potkuja.

Määritellään termit. Tuo jenkkien systeemi on vähän monimutkainen.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_kongressi

Yhdysvaltain kongressi (engl. United States Congress) on Yhdysvaltain lainsäädäntöelin. Se muodostuu edustajainhuoneesta ja senaatista. Edustajainhuoneessa on kaikkiaan 435 äänivaltaista edustajaa ja senaatissa 100 senaattoria. Edustajainhuoneeseen valitaan joka toinen vuosi edustajat jokaisesta osavaltiosta. Edustajien lukumäärä on suhteutettu osavaltion asukaslukuun, kuitenkin siten, että jokaiselle osavaltiolle on taattu vähintään yksi edustajanpaikka. Senaattiin jokaisesta osavaltiosta pääsee kaksi edustajaa kuusivuotiskaudelle riippumatta osavaltion väkiluvusta.

----

Mutta, en muistanutkaan, että edustajainhuone päätyi ensin suosittelemaan erottamista.

Hyvä lukea, kun pohtii tätä Trumpin kuviota.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Impeachment_of_Bill_Clinton
 
No jos republikaaneille todistetaan, että Trump on putinaattori ja myynyt maansa edun omaksi hyväkseen, niin eikös tuossa nyt luulisi olevan jo syytä jopa omalle puolueelle tarpeesta asti? Olisi varmasti. Mutta ne todisteet, ne todisteet. Onko niitä oikeasti vai onko vain löysää talkkunavelliä?

Osa republikaaneista on niin syvällä suossa itsekin, että viimeinen asia maailmassa mitä ne haluavat on Trumpin kaataminen ja kaatuminen :D

Siinä missä demokraattien jakolinjat kulkevat markkinaliberaalien ja vasemmiston välimaastossa, niin republikaanit taiteilevat markkinaliberaalien ja äärikonservatiivien välimaastossa...näin on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Trumpin myötä äärikonservatiivit ovat toistaiseksi voiton puolella, mutta eivät ihan välttämättä kovin kauan. Tämä on sikälikin hyvin mielenkiintoinen asetelma, että Trump ei ole missään tapauksessa mitenkään yksiselitteisesti äärikonservatiivi eikä varsinkaan arvokonservatiivi, vaikka taustavoimista useimmat sitä ovatkin.

Mitä rötöstelyyn tulee, niin todisteita vasta etsitään ja niitä etsii FBI joka on jo hävinnyt yhden erän...

http://yle.fi/uutiset/3-9603994

Päitä on kyllä tippunut myös Trumpin taustajoukoissa ja lisää tulee vielä tippumaan. Se on kuitenkin varma asia, että Trumpin pää putoaa koriin vasta viimeisenä jos yleensäkin putoaa. Presidentin kaataminen ei ole mikään pikkujuttu, siinä pelissä on paljon isompia asioita kun Trump ja Putin.

Toistaiseksi joudumme tyytymään pelkkiin huhuihin ja löysään talkkunavelliin...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705202200152392_ul.shtml

Henkilökohtaisena mielipiteenä sanoisin, että Trump on ihan varmasti tehnyt joitakin diilejä Putinin kanssa, mutta tuskin mitään yksiselitteisesti laitonta...Putinin nuoleskelu ei ole ainakaan vielä toistaiseksi laitonta edes USA:ssa, jos pysyttelee tietyissä rajoissa. Putinia nuoleskeli kieli ruskeana jo nuorempi Bush, joskaan ei yhtä avoimesti ja pidäkkeettömästi kun Trump. Ei ole suinkaan puhdasta sattumaa, että republikaanit ymmärtävät Putinia ja Putinin pyrkimykiä paljon paremmin kun demokraatit.

Trumpin pää voi hyvinkin pysyä paikoillaan, mutta lähipiiristä en ole ollenkaan yhtä varma. Oletan että sieltä löytyy päitä roskakorin täytteeksi vielä monta kappaletta, kunhan FBI etenee riittävän pitkälle...jos etenee, eikä Trump taustajoukkoineen kykene sitä estämään.

Tosisaalta on niinkin että Trumpin päätä ei ole pakko leikata, jos markkinaliberalistit onnistuvat vaihtamaan Trumpin lähimmät neuvonantajat omiin miehiin. Trump on lopultakin vain pässi narussa...itseään täynnä oleva ylimielinen pelle.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo reilu sadan miljardin diili on diili jonka Obama pysäytti Jemenin sodan takia. Se ei siis ole Trumpin aikaansaannoksia.
Vaikka kauppa ei olekaan Trumpetistin aikaansaannos niin kehtaan kyllä sen verran arvata kristallipalloa katsomatta, että kyseinen herra tulee keräämään aivan kaiken kerättävissä olevan kunnian tuosta diilistä. Lisäksi hän tulee käyttämään tuota diiliä puolustusargumenttina palatessaan kotimaahansa ja kommentoidessaan siellä seuraavan kerran tätä "noitavainoa".

Homma voisi mennä vaikkapa näin "Sillä välin kun minua NOITAVAINOTAAN täällä USA:ssa niin kierrän isänmaan etua ajatellen tekemässä satojen miljardien dollareiden KAUPPOJA ulkomailla ja tätä kautta hankkimassa TÖITÄ ahkerille amerikkalaisille" - isolla kirjoitetut on niitä joita Donald haluaa korostaa kun on kerta luvannut tuoda töitä ja rahaa USA:lle ja lisäksi tuo vaino-juttu liittyy oman naaman pesuun ja median lyttäämiseen. Tietysti moneen tuo uppoaakin juurikin sitä kautta että rahaa ja töitä sataa jenkkilään, mutta nämä eivät pysähdy ajattelemaan sitä että ihanko tosissaan tuollaisia diilejä tehdään yhden vierailun perusteella...
 
G.W.Bushin kaudella otettiin käyttöön termi ”pahan akseli” – Trumpin suodattimena toimii Economistin mukaan ”aikuisten akseli”…

Nervous hosts prepare to flatter an unpredictable guest
President Trump’s travels
What could possibly go wrong?

DONALD TRUMP departs for his first trip abroad as president on May 19th. He may be happy to leave Washington, but the cloud he is under will travel with him. And while every preparation has been made to ensure nothing will go awry, there is every reason to fear it will. Mr Trump’s boasting to Russian officials about the “great intel” he had on a plot by Islamic State (IS) underlines just how hazardous this excursion is. His shocking indiscretion seems to have sprung largely from a desire to impress his visitors.

There has been comforting talk of a foreign-policy “firewall”, thanks to the influence of the so-called “axis of adults”: the defence secretary, Jim Mattis, the secretary of state, Rex Tillerson and the national security adviser, H. R. McMaster. The result has been a supposedly traditional Republican foreign policy emerging, distant from Mr Trump’s campaign rhetoric.

http://www.economist.com/news/unite...ld-possibly-go-wrong-president-trumps-travels
 
:p

2uy545tvnuyy.jpg
 
Määritellään termit. Tuo jenkkien systeemi on vähän monimutkainen.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_kongressi

Yhdysvaltain kongressi (engl. United States Congress) on Yhdysvaltain lainsäädäntöelin. Se muodostuu edustajainhuoneesta ja senaatista. Edustajainhuoneessa on kaikkiaan 435 äänivaltaista edustajaa ja senaatissa 100 senaattoria. Edustajainhuoneeseen valitaan joka toinen vuosi edustajat jokaisesta osavaltiosta. Edustajien lukumäärä on suhteutettu osavaltion asukaslukuun, kuitenkin siten, että jokaiselle osavaltiolle on taattu vähintään yksi edustajanpaikka. Senaattiin jokaisesta osavaltiosta pääsee kaksi edustajaa kuusivuotiskaudelle riippumatta osavaltion väkiluvusta.

----

Mutta, en muistanutkaan, että edustajainhuone päätyi ensin suosittelemaan erottamista.

Hyvä lukea, kun pohtii tätä Trumpin kuviota.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Impeachment_of_Bill_Clinton

Juuri näin. House on osa kongressia. Se, että Bubba ihan oikeasti valehteli valaehtoisessa lausunnossa, ei riittänyt hänen erottamisekseen. Eikä olisi pitänytkään riittää. Trumpin ei taas ole todistettu tehneen mitään väärää, ja kun otetaan huomioon että tätä tunkiota on tonkinut koko demokraattien koneisto yli vuoden, jenkkien tiedusteluelimet ja kolme kongressin komiteaa, niin voi todeta että Trump on ja pysyy vallassa.

Kokonaan toinen asia on kuka Washingtonissa sitten haluaisi Pencen presidentiksi. Kohut vähentyisivät samalla kun politiikka menisi huomattavasti konservatiivisempaan suuntaan.
 
Tässä yleltä vielä rautalankaa. Asiat on toki käsitelty, mutta tuossa kootusti suomen kielellä.

Poimin alle osan.

http://yle.fi/uutiset/3-9622584

Onko mahdollista, että Trump asetettaisiin virkasyytteeseen?

Teoriassa kyllä, mutta käytännössä se on epätodennäköistä.

Kongressin valtasuhteet ovat kallellaan Trumpin hyväksi. Republikaanit ovat niskan päällä molemmissa kamareissa eli edustajainhuoneessa ja senaatissa.

Valtaosa republikaaneista on pysynyt lojaaleina Trumpille, vaikka tämän kannatusluvut ovat romahtaneet. Kyselyissä Trumpia kannattaa silti yhä noin 40 prosenttia vastanneista.

Syytökset siitä, että Trump olisi pyrkinyt vaikuttamaan FBI:n tutkintaan ovat toki vakavia. Oikeusoppineiden mukaan Trumpin voidaan katsoa pyrkineen estämään oikeudenkäyttöä. Sama syytös oli esillä myös Clintonin ja Nixonin tapauksissa.

– Kukaan ei pysty sanomaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Riippuu täysin siitä, mitä uutta tutkinnassa paljastuu, Saikku sanoo.

Virkasyyte voisi toteutua siis vain, jos Trumpin oman puolueen edustajat kääntyisivät häntä vastaan tai jos Yhdysvaltain ensi vuoden välivaaleissa demokraatit saisivat enemmistön edustajainhuoneeseen.

Saattavatko omat joukot kääntyä Trumpia vastaan?

Toistaiseksi republikaanit ovat vielä jaksaneet selitellä presidentin tekemisiä. Saikku ei kuitenkaan pidä mahdottomana, että yhä useampi republikaani kääntyisi Trumpia vastaan.

– Trump on tullut republikaanien ydinryhmän ulkopuolelta eikä hänellä ole ollut puolueen establishmentin, johtoportaan tukea. Tähän asti puolue on arvioinut, että presidentin kanssa pystytään kyllä pelaamaan. Se on nähty parhaana mahdollisuutena edistää omaa politiikkaa, vaikka todella vaikeaahan se on koko ajan ollut, Saikku muistuttaa.

Viime päivinä rivit ovat rakoilleet yhä enemmän. Esimerkiksi republikaanisenaattori John McCain on verrannut Trumpia riepottelevia skandaaleja Watergateen.

Senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell puolestaan totesi, että "vähempikin draama" Valkoisesta talosta riittäisi.

– Varsin monet republikaanit eivät ole valmiita uhraamaan omaa poliittista uraansa Trumpin takia, Saikku arvioi.
 
Back
Top