Ukrainan konfliktin tappiot ja niiden vaikutus.

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
Paljonko Venäjän armeija on kärsinyt tappioita Ukrainassa. Eräiden arvioiden mukaan 4000, vahvistamattomien siviililähteiden mukaan ainakin 200 kaatunutta, jos arvioimme kaatuneet/haavoittuneet suhteeeksi 1/4 olisi Venänä kärsinyt konfliktin aikana varovaisesti arvioiden ainakin 1000 miehen tappiot eli karkeast arvioiden yhden moottoridun rykmentin verran.

1000 miehen tappiot ovat vuoden aikana varsin tuntuvat, varsinkin kun Venäjä ylläpitää interventiota Gerogiassa, Transnistriassa ja Krimillä, lisäksi tappiot kohdentuvat ensilinjan joukkoihin, VDV, GRU Spetsnaz ja kaartin yksiköihin. Ammattiupseeri ja aliupseeri on vaikeasti korvattava.

Venäjän armeijalla oli jo henkilöstökriisi vuodesta 2009 asti, sopimussotilaiden värväys takkuaa, ikäluokat pienenevät [tm].

Onko Venäjällä varaa ylläpitää loputonta kytevää konfliktia Ukrainassa, separatistit ottavat nekkuunsa 5 minuuttia sen jälkeen kun "vapaaehtoiset" lakkaavat tulemasta rajan yli. Toisaalta venäläisten loputon massa ei ehkä olekaan niin loputon, taistelijoita haalitaan kaikista sotilaspiireistä, asevelvollisia painostetaan liittymään mukaan suattaapi olla että keväällä Venäjän armeija on ontto kuori.
 
Aivan.

Vaikka Wiki kehuukin Venäjällä olevan 2 miljoonan miehen koulutettu reservi, niin sopii epäillä sitä, kuinka moni noista on ns. "deployable" tai edes ilmaantuisi paikalle käskyn käydessä.
 
Mielenkiintoinen juttu. 200 on alakanttiin. Laita minulle se vahvistamaton siviililähde, niin perkaan.

Luku 4000 tuli järjestöltä "Cargo 200", joka metsästi Venäjän sosiaalisessa mediassa pojistaan huolissaan olevia äitejä, tiedusteli hautuumailla ja tiesi myös yksikkökohtaisia juttuja. Eli toisin sanoen laski vainajia ja kateisiinkin jäi paljon. Voivathan olla tehtävissä vielä. Tälle järjestölle laitettiin suitsia. Siinä oli 23 000 jäsentä.

http://www.kyivpost.com/content/ukr...-killed-or-missing-in-ukraine-war-366118.html

Sotilaiden äidit -järjestön Melnikova päätyi 3500:n kuolleeseen.

http://www.interpretermag.com/3500-...n-putins-war-in-ukraine-rights-activists-say/

Zachartshenko laskeskeli syyskussa, että Venäjän vakinaisten joukkojen miesmäärä oli n. 3500 - 4000, eivätkä kaikki suinkaan kaatuneet viimeiseen mieheen. Venäjä tunnusti kaatuneita, mutta sanoi vapaaehtoisiksi.

http://www.npr.org/blogs/parallels/...ussia-admit-their-troops-volunteer-in-ukraine

Mikä tahansa luku onkaan, erikseen ovat vielä tshetseenit ja osseetit. Tshetseniaan on haudattu alle viisisataa, ossetiaan alle kolmesataa Ukrainasta tuotua.

Tämä kuva on Rostovin pohjoiselta hautausmaalta ja otettu pari viikkoa sitten. Aika tuoreita. Siinäkin on jo aika määrä poikia. 80% muistaakseni on ikähaarukassa 25-35.

B2WIkWuCcAARmNI.jpg
 
Back
Top