Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Ruotsista - (huom. Ruotsin maahanmuuttopolitiikalle on toinen ketju)

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja vehamala, 11.04.2010.

 1. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,458
  Tykkäykset:
  2,648
  Pisteet:
  156
   
 2. Soldierblue

  Soldierblue Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,581
  Tykkäykset:
  676
  Pisteet:
  316
  En tiedä jos mä vastaan sun kysymykseen mutta nyt on russofobia tullut Ruotsin pääministeriin kalloon, hän luule että Venäjä pilaa vaalit Ruotsissa että Venäjä hoitaa että SD RuotsinDemokraatit voittaa vaalit.

  Hän uskoo vielä että Venäjä hommasi että Trump voitti.  http://avpixlat.info/2017/01/08/ryssnojan-har-natt-regeringen-och-stefan-lofven/
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2017
 3. Mainos 4. Tulosvaroitus

  Tulosvaroitus Korpraali

  Liittynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  17
  Tykkäykset:
  52
  Pisteet:
  1
  Painetussa Hufvudstadsbladetissa oli 10.1.2017 artikkeli, jossa kirjoitettiin Ruotsin tämänhetkisen hallituksen Nato-linjasta. Puolustusministeri Peter Hultqvistin mukaan Ruotsi ei hae jäsenyyttä puolustusliitto Natossa ainakaan istuvan hallituksen aikana.

  Mielenkiintoisempi osa artikkelia oli kuitenkin se, jossa puolustusministeri Hultqvist perustelee tätä linjaa. Syyksi mainitaan nimittäin se, että Ruotsin turvallisuuspoliittisen linjan muutos johtaisi lisäjännitteisiin Ruotsin lähialueilla. Erikseen mainitaan Suomi: "Det skulle sätta mycket stark press på vårt grannland Finland." Ts. vapaasti käännettynä: se asettaisi kovin voimakkaan paineen naapurimaallemme Suomelle.

  Samaa sisältöä löytyy ilmeisesti tästä nettiartikkelista, mutta en näe kuin otsikon ja ensimmäiset lauseet, joten en voi varmistua nettiartikkelin kokonaissisällöstä: https://www.hbl.fi/artikel/sveriges...ato-skulle-pressa-finland-och-oka-spanningen/

  ***

  Nähdäkseni paineen lisääntyminen Suomea kohtaan Ruotsin mahdollisesti hakiessa Nato-jäsenyyttä ei sinänsä tällä palstalla ole uutta ajattelua, mutta en ole aiemmin törmännyt mediassa siihen, että se mainittaisiin näin suoraan, varsinkaan ruotsalaisten taholta. Tosin, enpä ole ruotsinkielistä mediaa kovin tarkkaan seurannutkaan. Mielenkiintoista joka tapauksessa nähdä, millainen hallitus ensi vaaleissa Ruotsiin saadaan ja mikä tulee olemaan sen Nato-kanta.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 5. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,696
  Tykkäykset:
  6,547
  Pisteet:
  1,286
  Ovat pelanneet parit sotapelit ja ovat pelästyneet.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 6. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,458
  Tykkäykset:
  2,648
  Pisteet:
  156
  Ei ne Ruotsissa yks kaks ole ruvenneet Suomesta välittämään. Siellä pidetään sos.demokraattien mantrasta kiinni ja kaihdetaan liittoutumista. Ensin on tämä asetelma ja seuraavaksi vasta haetaan siihen syitä. No sitten on keksitty Suomikin yhdeksi syyksi, että Ruotsi muka pidättäytyy jäsenyydestä ettei aiheuta hankaluuksia Suomelle.

  Varsinainen syy, varmasti myös oikeiston silmissä on Trump. Jäsenyyshaun aikana onko turvatakuita vai ei. Tähän on tullut epävarmuus. Samaten jos Suomi ei hae mutta Ruotsi hakee - saa Ruotsi kaiken Venäjän huomion. On myös mietitty, että jos Venäjä ohittaakin Suomen ja ryntää suoraan Ruotsiin sen eteläsuunnasta.
   
  Talvela ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 7. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,458
  Tykkäykset:
  2,648
  Pisteet:
  156
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005041719.html

  "Ruotsalainen raportti arvioi, että Venäjä kehittää taistelukykyään läntisissä osissaan. Venäjän rautateiden raideleveys ulottuu myös Suomeen, mikä helpottaa operaatioita."


  Hahhah näitä Ruotsalaisia. Helpottaa se Suomalaistenkin puolustusta jos tiedetään, että venäläiset tulee junalla :D

  Jotenkin tuntuu, että Ruotsissa pelätään, että heille jää vain osa ilmavoimista ja merivoimista kun heidän vahvin puolustus: maavoimien tehokkain eturintaman iskujoukko, vihollista kuluttavat sissijoukot, koko tykistö ja suorituskykyisin reservi ohitetaan. Ja tällä alleviivatulla tarkoitan suomalaisia. Ohitetaan joko edelliset läpäisten pohjoisesta tai näistä vallan välittämättä ne väistäen suoraan etelästä Ruotsiin saapuen.

  Se kamalinta olisi kun Ruotsi on laskenut moottorisoidun ja taistelupanssarein vahvistetun parinsadan tuhannen todellisen pohjoisen kusipäisen ja uutta taistelutapaa soveltavan soturin, euroopan yhden suurimman tykistön ja krh-voiman, kehittyvän vittumaisen miinoitteen, yli puolensadan maatietukikohdista operoivan kaukovaikutteisen Hornetin ja mittavan reservin varaan - jos Ruotsi ei voisikaan hyödyntää tätä merkittävää puolustustaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2017
  Rajajääkäri, OldSkool, Ikarus ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Panssari Salama

  Panssari Salama Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,004
  Tykkäykset:
  2,068
  Pisteet:
  156
  Onhan niillä sukellusveneet - eliitti pääsee näppärästi pakenemaan salaa maasta jos huonosti on käymässä :p
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 9. lääkAU

  lääkAU Korpraali

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  32
  Tykkäykset:
  50
  Pisteet:
  1
  Nettiartikkelissa sanotaan kuten aikaisemminkin, että jos porvariblokki voittaa vaalit, niin natojäsenyyttä aletaan viedä eteenpäin. Mieluiten Suomen kanssa yhdessä, mutta jos me epäröimme, niin eivät he rupea odottamaan (että suomettuminen häipyisi - oma lisäykseni).

  Liberaalipuolueen pj Jan Björklund sanoo "demarit haluavat Suomi-Ruotsi yhteistyön, me haluamme sekä sen että naton." Björklund jatkaa: "Ajatus että lähes mitättömän pienet Ruotsin puolustusvoimat pystyisi oleellisesti puolustaa Suomen itärajaa on lähes naurettava ajatus. Natoon on turvauduttava jos haluamme apua ulkoa".

  Tosin liberaalit on pikkupuolue aika haukkamaisella linjalla (ehdottivat taannoin puolustusbudjetin viisinkertaistamista 10 vuoden sisään), mutta myös Ruotsin kokoomus on ehdottanut huomattavia lisämäärärahoja.
   
  Stagideus ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 10. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,099
  Tykkäykset:
  4,747
  Pisteet:
  1,286
  Ammattiupseerit ovat olleet huolissaan vahvuudennostosta, koska se heikentäisi valmiutta. Tämä siis tarkoittaa että jos upseereille ja aliupseereille annetaan koulutustehtäviä, se on pois vakinaisten yksiköiden harjoittelusta/johtamisesta. Tuo huoli kertoo osaltaan siitä, kuinka kapeaksi miehitys on mennyt.

  Ovat jopa itkeneet tulossa olevaa (ehdotus nyt lausuntokierroksella, mutta punavihreähallitus vie ehdotuksen laiksi opposition tuella) valikoivaa asevelvollisuutta, joka nostaa koulutettavien määrää neljällätuhannella vuosittain (aluksi), vaikka tällä vain täytetään sitä vajetta joka on syntynyt kun rekrytointi ei ole toiminut.

  Tuosta toimimattomuudesta on kyllä myös Ruotsin katsottava itseään peiliin, koska Rekryteringsmyndigheten joka on itsenäinen virasto joka valitsee alokkaat näyttää olevan kovin nirso hakijoiden suhteen. Huono palkka lyhentää myös työuria ja 6 v. maksimipalvelus miehistössä ei sekään auta.

  Koulutuksen osalta olen myös ihmetellyt että sen jälkeen kun Ruotsin puolustusvoimat on tehty bonsaijärjestöksi, pieneksi ja nätiksi ja pikkuvaruskuntia on siroteltu eri puolille Ruotsia, peruskoulutusta harjoitetaan melkein joka paikassa, toisin kuin länsimaisissa ammatti-armeijoissa on tapana. Ruotsalaiset upseerit ovat minulle esittäneet että he haluavat itse valita sotilaansa, ja niinhän tapahtuu perus- ja erikoiskoulutuskauden jälkeen, kun koulutettujen tulee aika hakea työpaikkaa tai sopimusreserviläisen paikkaa. Ei se kuitenkaan muuttuisi jos kaikki kävisivät 2-3 alokaskoullutuskeskuksessa ja muutamassa erikoiskoulutuskeskuksessa. Sitten esittävät että haluavat itse "kasvattaa" sotilaansa, joka on dunkku väite koska vain osa hakee ja saa paikan samassa yksikössä jossa koulutus tapahtui.

  No, joka tapauksessa siinä vaiheessa kun todella haluavat nostaa vahvuuutta, se edellyttää muutaman ison koulutuskeskuksen rakentamista/restauroimista sotilaskäyttöön. Rahaa palaa infrastruktuuriin, varustukseen, alkaen sukista päättyen isoihin sotakoneisiin.

  Tämä ei ole vielä edessä. Puolustusministeri Hultqvist asetti juuri uuden Försvarsberedningin, eli voidaan vaikka kutsua puolstuskomiteaksi, jonka työn tulee olla valmis 14.5.2019.
  http://www.regeringen.se/regeringens-politik/forsvarsberedningen/

  Hultqvist sanoi Sälenissä olevansa valmis keskustelemaan puolueiden kanssa jotka ovat mukana nykyisessä puolustuspäätöksessä, mutta että hän ei osallistu julkiseen rahoitusbingoon, tarkottaen keskusteluun julkisuudessa lisämäärärahoista. Jotain isoa on tapahduttava että Ruotsissa annetaan lisää rahaa puolustukselle vahvuuden nostoon.
   
  John Hilly, Kyttääjä, PSB 5500 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 11. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,099
  Tykkäykset:
  4,747
  Pisteet:
  1,286
  Avpixlat paljastuu samanlaiseksi kuin MV-lehti. Ajaa Venäjän narratiivia. Ülläri Ülläri.
   
 12. VanhaPate

  VanhaPate Kapteeni

  Liittynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  801
  Tykkäykset:
  1,770
  Pisteet:
  76
  Sellanen kutina, että tämä saattaisi sopia myös tuonne toiseen ketjuun.

  http://www.aamulehti.fi/maailma/aftonbladet-teinipoika-ammuttiin-kuoliaaksi-bussipysakilla-24201315/

  Aftonbladet: Teinipoika ammuttiin kuoliaaksi bussipysäkillä
  MAAILMA12.1. 22.06

  Edith AnderssonAamulehti

  Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että teini-ikäinen poika on kuollut ampumavälikohtauksessa Malmössa Rosengårdin lähiössä. Poliisista kerrotaan lehdelle, että se sai 18.50 paikallista aikaa hälytyksen, että Amiralsgatanilla oli ammuttu bussipysäkillä.

  Paikalle lähetettiin kaksi ambulanssia.

  Bussipysäkiltä löydettiin teini-ikäinen poika, jota oli ammuttu päähän.

  Hän kuoli saamiinsa vammoihin.

  Tapauksella on paljon silminnäkijöitä, mutta poikaa ei ole vielä tunnistettu.
   
 13. kertakenttään

  kertakenttään Kenraali

  Liittynyt:
  31.12.2014
  Viestejä:
  2,910
  Tykkäykset:
  1,901
  Pisteet:
  636
  Onko tietoa onko kaikki Ruotsin SA-sijoitetut päälliköt, varapäälliköt ja vastaavan tason tehtäviä hoitavat, palkattua rauhanajan henkilökuntaa? Mikä on ruotsalaisen reserviläisen osuus?
   
 14. Mainos 15. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,597
  Tykkäykset:
  15,518
  Pisteet:
  1,286
  Ruotsin reservi on pitkälti:

  https://hemvarnet.se/
   
 16. kertakenttään

  kertakenttään Kenraali

  Liittynyt:
  31.12.2014
  Viestejä:
  2,910
  Tykkäykset:
  1,901
  Pisteet:
  636
  40 pataljoona, liekkö kommat ja päälliköt sielläkin kantiksia vai jääkö ressuille edelleen RK5 hommat?
   
 17. kertakenttään

  kertakenttään Kenraali

  Liittynyt:
  31.12.2014
  Viestejä:
  2,910
  Tykkäykset:
  1,901
  Pisteet:
  636
 18. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,597
  Tykkäykset:
  15,518
  Pisteet:
  1,286
  Yleisesti taitavat olla ns. evp.
   
 19. kertakenttään

  kertakenttään Kenraali

  Liittynyt:
  31.12.2014
  Viestejä:
  2,910
  Tykkäykset:
  1,901
  Pisteet:
  636
  Siellä ei taideta antaa kauheasti painoarvoa ns. viikonloppusotilaille. No, se on heidän valinta.
   
 20. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,099
  Tykkäykset:
  4,747
  Pisteet:
  1,286
  Nykysen reilun 50k organisaation vahvuudesta on vajaat 70% eri tyyppisiä reserviläisiä

  Kodinturva, eli Hemvärnet on suurin, jonka pataljoonissa, on esikunnassa jokunen palkattu henkilö. Kodinturvahan ei esiinny pataljoonina, vaan korkeintaan komppanioina ja useimmiten joukkueina.

  Sitten on ns osa-aikaisia sotilaita GSS/T (Gruppchef, Soldat, Sjöman/ Tidvis) joita minä kyllä kutsun sopimusreserviläisiksi, koska ovat muutaman viikon vuodessa palveluksessa. Näitä on ollut vaikea löytää, jonka vuoksi SA-vahvuuteen on lisätty tyhjiin riveihin varusmiespalveluksen suorittaneita (GSS/P jossa P on = plikt). näitä on nyt kerrattu jokunen sataa.

  Sitten on myös reservin upseereita, joita tosin ei saada kovin paljon organisaatioon. Näillä on paljon pidempi koulutus kuin meidän reservinuppseereilla, koska aikanaan tekivät 18 kk 18 kk:n varusmiespalvelun lisäksi. Nyt on olemassa uusi koulutus tähän, ja se tehdään osissa, ja taisi olla yhteensä noin vuoden verran.

  Kyllä siellä siis reserviläisiä on. komppanian päälliköt armeijassa (maavoimissa) lienevät kyllä ammattilaisia. Joukkueenjohtajista en ole varma jos miehistö on GSS/T porukkaa.

  Kodinturvassa löytyy sitten reserviläisiä enemmänkin myös joukkueenjohtajina ja käsittääkseni myös komppanianpäälikköinä.

  Merivoimista ja ilmavoimista en lähde lausumaan. .
   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,743
  Tykkäykset:
  20,192
  Pisteet:
  1,286
  Ruotsissa ja Norjassa MIELESTÄNI annetaan sitä painoarvoa jopa enemmän kuin Suomessa. Luottamus itsensä johtamiseen on korkeammassa kurssissa ja harjoitukset saattavat olla jopa parempia kuin meillä vastaavat.

  Sillä on tosin merkitystä, että meillä on 1300 km pelkästään maarajaa Venäjän kanssa.....se asettaa hiukan erilaiset vaatimukset.

  Ruotsalaispoliitikkojen turvallisuuspoliittinen itku ja mälinä tuntuvat täältä meiltä katsoen aika kummallisilta.....luulisi meillä olevan enemmän aihetta piehtaroida kurjuudessa ja toivottomuudessa, itkeä ja mäikyä.

  Älkää menkö lankaan kuvitelmissa, joiden mukaan "kunhan porvarit voittaa vaalit, niin heti alkaa Nato-neuvonpito".....voi alkaa, mutta voi jäädä taas vaiheeseenkin. Suomalaiset Totuus- ja Laatumetiat ottavat poimintoja ja otsikkoja ruotsalaisesta VAALIENALUSMÄLINÄSTÄ, se kannattaa muistaa. Ja vaalien alla sitä älistään kaikenlaista.

  Ruotsalaisille pitkät perinteet omaava puolueettomuuden mantra voi olla aika tiukka rasti purkaa. Ihan riippumatta siitä, kuka voittaa vaalit tai on voittamatta.
   
  PSS, tulikomento, Kyttääjä ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 22. Nurkantakanen

  Nurkantakanen Kapteeni

  Liittynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  574
  Tykkäykset:
  822
  Pisteet:
  76
  tulikomento tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu