Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Ruotsista - (huom. Ruotsin maahanmuuttopolitiikalle on toinen ketju)

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja vehamala, 11.04.2010.

 1. PSB 5500

  PSB 5500 Kapteeni

  Liittynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  823
  Tykkäykset:
  1,745
  Pisteet:
  76
  Mukavat asiakkaat ja nykyaikaiset työvälineet poliiseilla tosiaan.. Kyllä pitäisi ampua ensin ja sitte vasta keskustella jos on vielä asiaa, toihan alkaa olla 5 vaille lähi-itäläinen sotatanner
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 2. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Käytännössä h*lvetin vaarallista touhua päästää noita laumana iholle, koska siinä vaiheessa jos yhdenkin hihasta ilmestyy puukko hyvin todennäköisesti löytää itsensä verilammikosta. Pahalta näyttää kieltämättä ja eiköhän Ruotsillakin ole vielä edessä armeijan kutsuminen apuun, jos nämä aloittavat oikean riehumisen jonkun tapahtuman seurauksena. Näissä kuvatuissa pätkissä tilanne oli vielä poliiseille edullinen, koska miehitystä oli sen verran etteivät joutuneet suoranaisesti altavastaajiksi. Meno voi olla aika tylyä silloin, kun yksinäinen partio joutuu näiden partalasten kanssa tekemisiin.

  Lisätään vielä että sinänsä ei ole edes kohtuullista vaatia poliisia pienellä palkalla ja rajoitetuilla voimankäyttöoikeuksilla painimaan näiden eläinten kanssa, koska käytännössä siinä joutuu käytännössä laittamaan joka kerran oman terveytensä vaakalaudalle. Ilmeisesti tämä on jo alkanutkin näkyä poliisien siirtymisessä muihin työpaikkoihin länsinaapurissa.

  Raskaasti aseistettuna partioiminen kyllä rauhoittaa näitä kummasti ja itse en ole maailmalla koskaan törmännyt ongelmiin, kun mukana on ollut "riittävästi" tulivoimaa ja oikeudet sen käyttämiseen tarvittaessa. Se vähentää kummasti näiden pohjois-afrikkalaisten jengien rohkeutta...ehkä Ruotsissakin olisi aika.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
  adam7, J0h1F, Rauhantekijä ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,129
  Tykkäykset:
  4,392
  Pisteet:
  1,286
  Teinipojan epäillään joutuneen joukkoraiskatuksi Ruotsissa

  Perjantai 10.3.2017 klo 10.09

  Teini-ikäinen poika löytyi tiedottomana kerrostalosta Uppsalassa perjantain vastaisena yönä.

  Pojan löytänyt henkilö hälytti poliisin paikalle. Lähempänä kahtakymmentä ikävuotta olevan pojan epäillään joutuneen joukkoraiskatuksi.

  Poliisilla ei ole Aftonbladetin mukaan epäiltyjä eikä ketään ole otettu epäillyn raiskauksen takia vielä kiinni.

  Poika on sairaalahoidossa.

  - Hän on pystynyt kertomaan vain vähän yön tapahtumista. Kolme hänelle tuntematonta henkilöä olisi raiskannut hänet. Epäselvää on, koska teko olisi tapahtunut. Saimme hälytyksen 02.03 yöllä. Tutkimme asiaa, Daniel Agrenpoliisista sanoi.


  Iltasanomista tai lehdestä kopion.
   
 5. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,455
  Tykkäykset:
  2,647
  Pisteet:
  156
  Tuossa olisi sellainen asiallisempi porukka keskustelemaan tukholmalaislähiön parrakkaiden nuorten ongelmista.
  [​IMG]
   
  PSB 5500, J0h1F ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 6. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,135
  Tykkäykset:
  3,435
  Pisteet:
  636

  Uskon, että tuolla kokoonpanolla löytyisi nopeasti yhteinen sävel.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 7. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  3,144
  Pisteet:
  316
  Kyllä tuossa ruotsalaisen poliisin asenneongelmassa on paljon perää. Tietenkään ei pidä olla mikään stereotyyppinen pikkukylän seriffi sormi koko ajan liipaisimella, mutta uskottavuus pitää ansaita. Netti on pullollaan videoita, joissa jengi ajaa kilpaa niin, että kilpa-ajo alkaa ruotsalaispoliisiauton edestä. Poliisille näytellään keskisormea samalla kun kaasutetaan karkuun. Netin videoissa poliisi ei reagoinut näihin ja ei ole ihme, että jos ylinopeuden ja liikenteessä perseilyn hallinta on jo ylivoimaista, kaikki rankempi toiminta onnistuu suoraan.

  Katu-uskottavuutta lisäisi jo etälamauttimet, koirapartiot ja hevospoliisipartiot. Vähänkään isompi kokoontuminen toisi paikalle jo JOHA-koulutetut poliisit riittävissä määrin. Todennäköisyys olisi varsin suuri, ettei voimaa tarvitsisi edes käyttää, kun selkeästi osoitettaisiin mahdollisuus voiman käyttöön.

  Johannesburgissa olen nähnyt uskottavimman oloiset poliisipartiot. Vakiokokoonpano keskusta-alueella oli kaksi poliisia, toisella rynnäkkökivääri + pistooli, toisella pumppuhaulikko + pistooli ja partion kolmantena jäsenenä oli niinikään uskottavan näköinen poliisihurtta, kaikilla sirpaleliivit päällä.
   
  PSB 5500, Rajajääkäri, J0h1F ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Old Boy

  Old Boy Majuri

  Liittynyt:
  31.03.2014
  Viestejä:
  1,434
  Tykkäykset:
  1,881
  Pisteet:
  156
  Näin on sillä muuten ollaan hyvin pian tilanteessa, etteivät poliisit enää mene koko ongelmalähiöön kuin poikeustapauksessa tällaisen "malli Johannesburg" -kokoonpanon kanssa. Silloin pienemmät rikokset kuten pahoinpitelyt varkaudet ryöstöt ym jäävät
  tutkimatta ja koko alue siirtyy vähitellen rikollisjengien haltuun. Maailmallahan näin on jo käynyt muuallakin kun Etelä-Afrikassa.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 9. PM04

  PM04 Kersantti

  Liittynyt:
  20.02.2015
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  175
  Pisteet:
  16
  Ruotsin turvattomuutta ei täällä paljoa uutisoida. Luulisi ylittävän uutiskynnyksen meilläkin, kun 13-vuotias
  puukottaa hengiltä saman ikäisen. Vaan ei. Onhan niitä tärkeämpiäkin uutisia ja juttuaiheita, kuin naapurimaan
  päin vittua mennyt turvallisuustilanne ja heidän maanpuolustuksenkin kehno tilanne. Jälkimmäisestä on toki
  jokunen juttu ollut, mutta arkipäivän paskasta ei juuri rivejä ilmesty. Expressenin ja Aftonbladetin otsikot
  ovat joka päivä täynnä uutisia joukkopahoinpitelyistä, -raiskauksista, -ryöstöistä, murhista ja poliisin
  heikosta kyvystä ja ahdingosta.

  https://paavotajukangas.com/2017/03/10/sotalapset-puukkohippasilla-toinen-paratiisiin/

  Näistä meillä uutisoidaan sen sijaan ahkerasti: http://www.is.fi/viihde/art-2000005121991.html
   
  PSB 5500 ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 10. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Minkähän verran Ruotsin lainsäädäntö sitten todellisuudessa mahdollistaa riuskojen otteiden käyttöä...veikkaan ettei kovin paljoa. Tässä aletaan myös tulla sen ongelman eteen, josta jo kirjoittelin edellisessä viestissä, että valtaosa poliiseista ei varmaan ole poliisiksi hakeutuessaan ajatellut joutuvansa työskentelemään ympäristössä, joka lähestulkoon alkaa vastata jotain matalan intensiteetin konfliktia maailmalla. Eli kun partiointi pitäisi suorittaa rynnäkkökiväärin kanssa niin se ei välttämättä enää ole poliisin tehtävä.

  Noita mainitsemiasi toimenpiteitä voi olla jo myöhäistä ottaa käyttöön. Tilanne lienee sen verran hankala, että näin vain lisättäisiin yhteenottoja.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 11. PM04

  PM04 Kersantti

  Liittynyt:
  20.02.2015
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  175
  Pisteet:
  16
  http://www.expressen.se

  http://www.aftonbladet.se


  Toki on aina helpompaa vaan olla, jos ei reagoi mitenkään lähiympäristön ongelmiin.
  Itse laitoin naapurimaan boikottilistalle lomakohteena. Läpi saatan ajaa, jos matkustan Norjaan.
  Muuten en halua enään siellä aikaani viettää.
   
  PSB 5500 ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 12. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  3,144
  Pisteet:
  316
  Tästä voit lukea (Polislag 1984:387, https://www.riksdagen.se/sv/dokumen...attningssamling/polislag-1984387_sfs-1984-387):
  Användning av våld
  10 § En polisman får, i den mån andra medel är otillräckliga och det med hänsyn till omständigheterna är försvarligt, använda våld för att genomföra en tjänsteåtgärd, om
  1. han möts med våld eller hot om våld,
  2. någon som skall häktas, anhållas eller annars med laga stöd berövas friheten försöker undkomma eller polismannen annars möts av motstånd när han skall verkställa ett sådant frihetsberövande,
  3. det är fråga om att avvärja en straffbelagd handling eller en fara för liv, hälsa eller värdefull egendom eller för omfattande skada i miljön,
  4. polismannen med laga stöd skall avvisa eller avlägsna någon från ett visst område eller utrymme eller verkställa eller biträda vid kroppsvisitation, kroppsbesiktning eller annan liknande åtgärd, vid beslag eller annat omhändertagande av egendom eller vid sådan husrannsakan som avses i rättegångsbalken,
  5. polismannen med laga stöd skall stoppa ett fordon eller annat transportmedel eller skall kontrollera ett fordon eller ett fordons last,
  6. polismannen annars med laga stöd har att bereda sig tillträde till, avspärra, tillstänga eller utrymma byggnad, rum eller område, biträda någon i myndighetsutövning med en sådan eller någon liknande åtgärd eller vid exekutiv förrättning enligt vad som är föreskrivet därom, eller
  7. åtgärden i annat fall är oundgängligen nödvändig för den allmänna ordningens eller säkerhetens upprätthållande och det är uppenbart att den inte kan genomföras utan våld.

  I fall som avses i första stycket 4 och 6 får våld mot person brukas endast om polismannen eller den som han biträder möts av motstånd.

  Om rätt att i vissa fall bruka våld finns i övrigt föreskrifter i 24 kap. brottsbalken. Lag (2002:577).

  Eli ei muuta kuin pamppu koholle tai etälamautin surisemaan tarpeen niin vaatiessa! Lainsäädännön puolesta esteitä tilanteen haltuunotolle ei ole, enemmän ongelma taitaa olla halu-/uskalluspuolella. En ole tarkistanut Suomen poliisilakia, mutta uskoisin säätelyn olevan lähes vastaavan. Perinteisestihän lainsäädännössä ei Pohjoismaiden välillä ole suuria eroja.

  Ruotsissa on rikollisuus ollut pitkään Suomea rajumpaa kuten myös lähiöiden mellakat. Samalla pitää nyt kuitenkin muistaa, etteivät Huddinge, Rinkeby tai Rosengård mitään Soweton kaltaisia slummeja ole. Samanlaisia (ankeita) lähiöitä ne ovat kuin Suomessa pääkaupunkiseudulla vaikkapa Itä-Helsingissä, Matinkylässä tai Kirstinharjussa olevat vastineensa. Suomessa ongelmat keskittyvät muutamaan yksittäiseen taloon, Ruotsissa lähiöön. Vähän koomisia ovat viestit, että porukka ei halua Ruotsissa viettää aikaa, koska maahanmuuttajat tai koska ongelmat. Ruotsinkin ongelmat ovat eurooppalaisittain pieniä ja maailmanlaajuisesti lähinnä hyttysen ininää. Suomi on maailmanlaajuisesti aivan uskomaton lintukoto, mutta ei Ruotsi vielä kauhean kaukana Suomesta ole.

  (Tuolla yllä muistelin Johannesburgin poliisivoimia. Etelä-Afrikka on ollut rajuin paikka, missä olen itse käynyt. Durbanissa eksyin kaupungista ulosajaessani paikalliselle slummialueelle ja se oli kuin keskikokoisen sodan jäljiltä. Vaikutelma oli lähes sananmukaisesti, että siellä syödään valkoisia aamupalaksi. Liikennevaloihin ei tullut mieleen pysähtyä ja olin aika onnellinen, että pääsin ehjänä ulos. Johannesburgissa jouduin keskelle ampumavälikohtausta ja ainoastaan hyvä säkä sekä selkäytimiin tarttunut intin koulutus pelastivat minut osumilta. Toivottavasti mikään Euroopan alue ei muutu turvallisuustilanteeltaan vastaavaksi!)
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 13. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  3,144
  Pisteet:
  316
  Kyllähän meille uutisoitiin laajasti, miten Carola ei ole saanut m...aa 25 vuoteen ja piisaminkin kanssa on ollut hiljaista... Sitä uutisoidaan, mitä kansa haluaa lukea. :confused:
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. PM04

  PM04 Kersantti

  Liittynyt:
  20.02.2015
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  175
  Pisteet:
  16
  Miksi pilaisin lomani tuijottamalla arvaamattomia arabeja? Miksi kantaisin lomabudjettini maahan, jossa ne
  ohjataan alkuperäisväestön alistamiseen ja ahdinkoon. Minä äänestän lompakollani. Olen viettänyt paljon
  aikaa Ruotsissa vuosittain, mutta nyt lyön stoppia siihen. Jos eivät saa asioitaan järjestykseen, niin minun
  silmissä tuo maa alkaa olemaan muisto vain entisestä eurooppalaisesta suurvallasta.

  Etelä-afrikkaan on pyydetty metsästämään. En mene, koska tiedän millaiset kuviot siellä vallitsee.
  Mun silmissä paska paikka, enkä tuhlaa lomiani moiseen.
   
  StepanRudanskij tykkäsi tästä.
 16. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,089
  Tykkäykset:
  4,729
  Pisteet:
  1,286
  Ruotsissa poliisilla on vasta tulossa sähkötainnuttimet.

  Tuossa tönimisessä ja uhoamisessa ei voi pistoolilla ampua. Eli jäljelle jää kiinniotto ja suihke.

  Toisaalta pätkässä (minun mielestäni) poliisi sortuu turhaan jankkaamiseen näiden roistojen kanssa.
   
  Rajajääkäri ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 17. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,806
  Tykkäykset:
  7,647
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä kylmäisi suihkauttaa pikkuputelista kun porukkaa on kuin pipoa ympärillä...
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 18. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,135
  Tykkäykset:
  3,435
  Pisteet:
  636

  Aivan, se on sitä helv...in diskuteerausta joka paikassa, eli paskan jauhamista.
  Tässä Suomen poliisin vastine. Ei jauheta turhaan paskaa, vaan toimitaan ja se toimii :salut::
   
  PM04, Hanski, PSB 5500 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 19. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,089
  Tykkäykset:
  4,729
  Pisteet:
  1,286
  Tuo nyt on hieman erilainen tilanne, mutta tässä on asennetta ;)

   
  PM04 ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 20. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,135
  Tykkäykset:
  3,435
  Pisteet:
  636

  Niin, ei ollut kyseessä kiistely nuorisojengin kanssa, mutta asenne oli se, ettei paskan jauhantaan ja terapiakeskusteluun alennuta, kuten poliisi Ruotsissa.
   
  PSB 5500, PM04, Stagideus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 21. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,089
  Tykkäykset:
  4,729
  Pisteet:
  1,286
 22. John Hilly

  John Hilly Eversti

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  1,951
  Tykkäykset:
  2,079
  Pisteet:
  316
  Juttu Ruotsin varusmiespalveluksesta:

  https://warisboring.com/the-real-reason-sweden-brought-back-the-draft-cc0993a8265c#.xudd2uvfm
   

Jaa tämä sivu