Uutisia Ruotsista

mystisiä nettiyhteyksien takkuamisia ect ect...:rolleyes:
Ei siitä pitkä aika ole, kun mm. Suomen puolustusministeriön sivut olivat verkkohyökkäyksen kohteena. Jokainen suurempi mediayhtiö on viimeisen kolmen vuoden aikana saanut osansa ja näyttäisi siltä, että systemaattisesti on testattu tavat, millä kukin vastustajalle mielenkiintoinen sivusto saadaan alas ja miten kyseisen sivuston ylläpitäjä palvelunestohyökkäykseen reagoi. Nyt hyökkäyksiä on tehty yksittäisinä ja kohtapuolin ilmeisesti alkaa olla vastustajalla kattava aineisto kasassa suurempaan verkkopalvelujen lamauttamiseen.

Kyber- tai ELSO-hyökkäyksistä suomalaisiin tutka-asemiin en ole kuullut. Joko niitä ei ole ollut tai viranomaiset eivät ole niistä aktiivisesti tiedottaneet. Selvää kuitenkin on, ettei Suomessa vielä ole ollut niin massiivista hyökkäystä kuin Ruotsissa marraskuussa. Marraskuun isku on aika poikkeuksellinen. Joko ruotsalaiset ovat poikkeuksellisen heikosti valmistautuneita (ei tavallaan olisi yllätys) tai sitten hyökkäys oli todella massiivinen. Alkaa joka tapauksessa lähestyä todellista sodankäyntitasoa!

@TomTom ja muut: voisiko tilannehuoneeseen perustaa aktiivisen seurannan Suomen ja lähialueiden laajemmista kyber- tai ELSO-hyökkäyksistä? Näissä joka tapauksessa aletaan lähestyä todellista sotaa ja olisi hyödyllistä, jos kokonaistilannetta voisi näin rivireserviläinenkin seurata helposti.
 
SS ei lue mp.nettiä

http://maanpuolustus.net/threads/uu...alle-on-toinen-ketju.3832/page-57#post-334665

Suomen Sotilas
14 mins ·

Tämä pari viikkoa vanha uutinen pääsi melkein ohitsemme tutkan alapuolelta.

Ruotsin puolustusvoimat peruskorjaa panssarikalustoaan. Kaikille 350 kappaleelle Stridsvagn 122 -taistelupanssarivaunulle (vastaa Leopard 2A5:sta) sekä CV90 -rynnäkköpanssarivaunulle tehdään remontti jossa niiden taistelunjohtojärjestelmät uusitaan.

Hankinnan arvo on n 270 miljoonaa euroa.

//pm
 
Mitä v.... koska tuo homma loppuu? Olishan sitä itselläkin hiukan erilainen mahdollisuus kuluttaa rahhoo jos tässäkin taloudessa 1100e kuussa laitettaisiin lainanlyhynnyksen sijaan haisemaan...

Ruotsin asuntomarkkinoilla kaahataan ylinopeutta – lyhennysvaatimukset annettiin hallitukselle
Lyhennysvapaan voi edelleen saada sairauden, työttömyyden tai kuolemantapauksen takia. Pankin vaihtamista ei liioin lasketa uudeksi lainanotoksi, vaan velallinen voi jatkaa elämäänsä vanhassa asunnossaan lainaa lyhentämättä.

Ruotsin pankkivalvoja Finansinspektionen on esitellyt hallitukselle uudet vaatimuksetasuntolainojen lyhentämiseksi. Vaateiden on määrä tulla voimaan kesäkuun alussa, ja ne koskevat uusia lainoja.

Jos asuntolainaa on yli 70 prosenttia hankitun asunnon markkina-arvosta, lainaa on lyhennettävä vuodessa vähintään kaksi prosenttia sen jäljellä olevasta määrästä. Jos lainan osuus arvosta on 50–70 prosenttia, lyhennys on yksi prosentti vuodessa.

Lyhennysvapaan voi kuitenkin saada sairauden, työttömyyden tai kuolemantapauksen takia. Pankin vaihtamista ei liioin lasketa uudeksi lainanotoksi, vaan velallinen voi jatkaa elämäänsä vanhassa asunnossaan lainaa lyhentämättä.

Ennätyksellisen alhaiset korot ja vahva, yli neljän prosentin vuotuinen talouskasvu ovat saaneet ruotsalaiset velkaantumaan surutta – helmikuussa lainaaminen kasvoi 7,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Reipas velanotto, asuntopula ja velallisten verohelpotukset ovat puolestaan saaneet asuntojen hinnat huimaan nousuun. Ne ovat miltei nelinkertaistuneet 20 vuodessa. Yksistään viime vuonna hintoihin kertyi nousua 14 prosenttia edellisvuodesta.

Paikallisen Finanssivalvonnan pääjohtaja Erik Thedéen sanookin, että asuntomarkkinoilla kaahataan 140–150:tä, vaikka nopeusrajoitus olisi 110 kilometriä tunnissa.

– Tiedämme, että korkeat nopeudet moottoritiellä kasvattavat riskiä.

Thedéenin mukaan tilanne on hyvin herkkä ja liian äkkijyrkillä toimenpiteillä voi olla arvaamattomat seuraukset kansantaloudelle.

Helmikuussa EU-komissio varoitti Ruotsia ylivelkaantumisen ja asuntomarkkinoiden riskeistä.

Lähteet:

Reuters
 
Siirretty muutamia viestejä tästä ketjusta "Ruotsin maahanmuutto" - ketjuun johon ne paremmin kuuluvat.
 
Hmm...yllättyikö joku?

Ilta Sanomat kirjoitti:
Expressen: Isis-terroristit suunnittelevat iskuja siviilikohteisiin Tukholmassa

Ruotsissa turvallisuusviranomaiset ovat alkaneet selvittää mahdollista terroriuhkaa.
Expressen-lehden lähteiden mukaan Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on saanut Irakin turvallisuusviranomaisilta tietoja maahan kohdistuvasta terroriuhasta.

Lehden mukaan maahan olisi saapunut seitsemästä kahdeksaan Isis-terroristia, jotka suunnittelevat toteuttavansa terrori-iskuja Tukholmassa sijaitseviin siviilikohteisiin.

Poliisin valmiusosaston ja Säpon kerrotaan tehostaneen valmiustasoaan tietojen johdosta.

– Voin vahvistaa, että työskentelemme intensiivisesti arvioidaksemme meille tulleita tietoja, kertoo Simon Bynert Säpon lehdistöosastolta Expressenille.

Säpon edustajien kerrotaan matkustaneen jo maanantaina Irakiin tarkoituksenaan hankkia lisää tietoja mahdollisesta terroriuhasta.

– Säpo suhtautuu tietoihin äärimmäisen vakavasti. Tämän tyyppiset tiedot eivät ole tavallisia, nimettömänä esiintyvä lähde kertoo Expressenille.

Sisäministeri: Jätämme kommentoimisen Säpolle
Lehden tietojen mukaan uhka koskee tällä hetkellä nimenomaan Tukholmaa, eikä muita Ruotsin alueita.

Bynert ei kommentoi tarkemmin, minkälaisiin toimiin Säpo on ryhtynyt mahdollisen terroriuhan johdosta. Hän ei myöskään kommentoi sitä, onko kansalaisilla syytä huoleen, mutta kehottaa ihmisiä seuraamaan poliisin mahdollisesti antamia ohjeita.

Säpo ei kerro suoraan, liittyvätkö saadut tiedot Tukholmaa koskevaan terroriuhkaan tai mistä ne ovat lähtöisin. Turvallisuuspoliisi ei myöskään ole kertonut sitä, epäilläänkö asiaan liittyen tiettyjä henkilöitä tai onko joku asetettu syytteeseen poissaolevana.

– Jätämme tämän asian kommentoimisen kokonaan Säpon tehtäväksi, sanoo Expressenin tavoittama sisäministeri Anders Ygeman tiedottajansa välityksellä.t.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001166369.html

SäPo ilmeisestikin saanut varoituksen Irakista, vaan mielenkiintoista nähdä mitä tämän uutisen takaa lopulta paljastuu. Mielestäni ei ole enää ollenkaan liioiteltua pitää silmät niskassaan kotimaassakin liikkuessa.

Tuossa Expressin alkuperäinen juttu:

http://www.expressen.se/nyheter/uppgift-sapo-satt-i-stabslage-efter-hot/
 
Tutkija: Islamistit ovat soluttautuneet Ruotsin ympäristöpuolueeseen

http://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Tutkija-Islamistit-ovat-soluttautuneet-Ruotsin-ympäristöpuolueeseen/760906

Islamistit ovat soluttautuneet Ruotsin ympäristöpuolueeseen tavalla, joka muistuttaa Neuvostoliiton toimintaa kylmän sodan aikana, sanoo ruotsalainen terrorismiin ja ulkopuolisiin vaikutusyrityksiin perehtynyt tutkija Lars Nicander.


Samasta puolueesta toinen uutinen...

Skandaali Ruotsissa: Vihreiden huippupoliitikko kieltäytyy kättelemästä naisia
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001162634.html

Suomen vihreiden ihmettelyä
Ketä haittaa, jos mies ei halua kätellä naista?
http://www.vihrealanka.fi/blogi-toim-huom/ketä-haittaa-jos-mies-ei-halua-kätellä-naista

"Voi toki kysyä, miksi tapaus nousee uutiseksi Suomessakin tai miksi esimerkiksi Ilta-Sanomat kutsuu puoluehallitukseen ehdolla olevaa tukholmalaispoliitikko Khania "vihreiden huippupoliitikoksi". Monelle on varmasti herkullista, kun saa samaan aikaan paheksua muslimia ja vihreää"
 
Hmm... kuukausi sitten varastettiin ruotsalaisen teleoperaattorin tiloista ruotsalaisen viranomaisverkon (Rajek) päätelaite sekä operaattorin työvaatteita:



Uutisen mukaan kyseinen päätelaite suljettiin heti.

Eilen taas romahti saman operaattorin tietoliikennemasto, jossa on myös viranomaisverkon lähetin, sabotaasia epäillään:



Operaattori on lisännyt mastojensa turvatoimia.
 


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6433134

Sitten Sputnik vastaa o_O: (edit!:Tämä lainattu "Sputnik not" on mitä ilmeisimmin joku sarkastista huumoria harjoittava twitter tili :D. Meninpä pahemman kerran lankaan, erehdyin jo luulemaan joksikin RT:n haaraksi...) Hyvä heitto heiltä joka tapauksessa.


En tiedä kuka tämä Heikkinen on, mutta hyvää seurantaa ja uutisten koontia tämän asian suhteen twitterissä. Tässä vielä lisäinfoja:

 
Viimeksi muokattu:
Kuis nyt Suomi?

Ruotsi allekirjoittaa piakkoin puolustussopimuksen Isobritannian kanssa, jonka jälkeen Ruotsilla on keskinäiset puolustussopimukset Naton kahden vahvimman jäsenmaan, eli USA:n ja Isobritannian kanssa.

Juttu on valitettavasti niin lyhyt, ettei siitä selviä tarkemmin sopimusten sisältö ja merkitys. Onko näistä sopimuksista kenelläkään tarkempaa tietoa jos USA:n kanssa sellainen jo on voimassa? Vai onko kyse ainoastaan puolustusyhteistyön syventämisestä, ei puolustussopimuksesta? Todennäköisesti!

http://www.svd.se/avtal-om-forsvarssamarbete-med-storbritannien/om/det-skarpta-sakerhetslaget
Sverige skriver försvarsavtal med Storbritannien
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) kommer inom kort att skriva under ett avtal om fördjupat försvarssamarbete med sin brittiske kollega Michael Fallon, kan SvD rapportera.

Undertecknandet innebär att Sverige har bilaterala försvarsöverenskommelser med Natos två tyngsta medlemsländer, USA och Storbritannien.
 
Viimeksi muokattu:
Kuis nyt Suomi?

Ruotsi allekirjoittaa piakkoin puolustussopimuksen Isobritannian kanssa, jonka jälkeen Ruotsilla on keskinäiset puolustussopimukset Naton kahden vahvimman jäsenmaan, eli USA:n ja Isobritannian kanssa.

Juttu on valitettavasti niin lyhyt, ettei siitä selviä tarkemmin sopimusten sisältö ja merkitys. Onko näistä sopimuksista kenelläkään tarkempaa tietoa jos USA:n kanssa sellainen jo on voimassa? Vai onko kyse ainoastaan puolustusyhteistyön syventämisestä, ei puolustussopimuksesta? Todennäköisesti!

http://www.svd.se/avtal-om-forsvarssamarbete-med-storbritannien/om/det-skarpta-sakerhetslaget
Sverige skriver försvarsavtal med Storbritannien
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) kommer inom kort att skriva under ett avtal om fördjupat försvarssamarbete med sin brittiske kollega Michael Fallon, kan SvD rapportera.

Undertecknandet innebär att Sverige har bilaterala försvarsöverenskommelser med Natos två tyngsta medlemsländer, USA och Storbritannien.
Ei tuo ole puolustussopimus. Tuo on puolustuksien yhteistyösopimus. Harjoituksia, tiedonvaihtoa ym. Rauhanajan touhua.
 
Ei tuo ole puolustussopimus. Tuo on puolustuksien yhteistyösopimus. Harjoituksia, tiedonvaihtoa ym. Rauhanajan touhua.
Näin arvelin, mutta kattavuus jää vielä auki. Sinänsä hyvä tapa syventää askel askeleelta yhteistyötä, jolloin askel liittoutumiseen jää todella pieneksi ja ainoastaan poliittiseksi.
 
Back
Top